جلسه پرسش و پاسخ تلگرامی یکشنبه ۷ اسفند ساعت ۹ شب ایران
موضوع: سازمان یابی واقعی و مستقل و فراگیر ، پایدار و کارآمد کارگران ضرورت هر گونه تغییرات اساسی و بنیادین در جامعه “
میهمان:حسین اکبری ، پژوهشگر و فعال کارگری
لینک:
https://t.me/+YNxze2Z5-E05NWFh
سوالات مطرح شده در جلسه تلگرامی با حسین اکبری
- صرفنظر از فرایند شکل گیری و کمیت تشکلهایی که منشور حداقلی را نوشته اند چه نقدی به محتوای منشور حداقلی دارید؟
- به نظر شما تلاش برای سازمان یابی واقعی و مستقل و فراگیر ، پایدار و کار آمد کارگران میتواند به این کمک کند که نیروی راست از کارگران استفاده ابزاری نکند ؟ لطفا توضیح دهید
- اگر اینهمه گروهای. چپ از این منشور حمایت کردند ، چرا خود این جریانات ، بعنوان به اصطلاح پیشروان، در طی این مدت نتوانستند ،لااقل روی چنین منشوری(حالا با جرح و تعدیلهای متن)-به توافقی رسیده و انتشار دهند. هر جند بنا بر نوشته شهاب برهان ، از جنبه امنیتی چه بهتر که از داخل و نیروهایی منتشر شد که برچسب «ضد انقلابّ…» ،نمیتوانند بزنند.
- منشور اخیر ۲۰ تشکل صنفیرا چگونه ارزیابی می کنید و چه دورنمایی برای تبدیل شدن آن به کارپایه ای قوی و واقعی برای قدم های بعدی جنبش می دانید؟
- بادرود، چه راهکارهای عملی برای ایجاد تشکل های واقعی کارگری در شرایط فعلی پیشنهاد می کنید؟
- با توجه به ویژگیهایی که برشمردید موقعیت کمی وکیفی سازمانهای کارگری ایران را چگونه ارزیابی میکنید؟
- ایا امکانش هست درسال جدید۱۱اردیبهشت روزجهانی کارگران. باهدایت نیروهای چپ تمامی کارگران ایران متشکل به زیرپرچم چپ تظاهرات میلیونی ایجاد کند وقدرت خودرا به نمایش بگذارد
- با مشاهدات واقعی چه نیرویی: چپ، راست، میانه- از لحاظ جهت گیری سیاسی و پیگیری خواسته های طبقه، – در رهبری تشکل های کارگری موجود دست بالا را دارد؟
- در بند ۱۲ منشور ۲۰ تشکل ، اشاره به عادی سازی روابط خارجی در بالاترین سطح با همه ی کشورهای جهان بر مبنای روابطی عادلانه و احترام متقابل شده است ، آیا در عصر انحصار و سلطه ی جهان سرمایه روابط با کشورهای جهان و امپریالیستی میتواند بر اساس احترام متقابل و عادلانه باشد ؟
- از بین گروهها ، سازمانها و احزاب چپ ایرانی خارج از کشور، فعالیت سیاسی کدام یک در راستای منافع و
- حقوق کارگران و زحمتکشان ایران است؟
- تدوین کنندگان برنامه حداقلی در منشور در کدام مرحله و در چه نظامی خواهان اجرایی شدن برنامه ی حداقلی هستند ؟ در نظام اسلامی حاکم یا در مرحله ی دمکراتیک ، بورژوا دمکراتیک ، و یا چشم انداز دورتری نظیر سوسیالیسم مد نظر است؟
- غیر از چالش تامین مالی و وجود صندوق اعتصاب، چه موانع عینی و ذهنی را برای پیوستن وسیع طبقه کارگر به جنبش عمومی ضد رژیم و زدن مهر و نشان خود به آن، وجود دارد؟
- پروفسور وولف برجسته ترین اقتصاد دان مارکسیست آمریکایی معتقد است که رسیدن به سوسیالیسم مستلزم سازمان یابی کارگران در واحدهایی دمکراتیک است . یعنی فقط مبارزه مستقیم با بالا یعنی با نیروی حاکم کافی نیست بلکه همزمان کار از پایین برای تغییر شرایط محیط کار ، ایجاد تشکلات دمکراتیک کارگری هم بسیار ضروری است وگرنه نیرویی که حاکم می شود حتی اگر در ابتدا دمکراتیک و مردمی باشد در طولانی مدت به دیکتاتوری تبدیل خواهد شد. به نظر می رسد که گروهی در ایران مدام به کارگران این را تلقین می کنند که مهمترین وظیفه شان حضور در خیابان ، اعتصاب و مبارزه مستقیم با حاکمیت است. هیچ تاکیدی بر اینکه باید یک نگاه خرد و کلان با هم پیش برود و کارگران باید در درجه اول برای دمکراسی در محیط کار و داشتن یک تشکل قوی دمکراتیک پایدار تلاش کنند وجود ندارد – فکر نمی کنید انتشار چنین منشوری به همان نوع نگاهی مربوط می شود که فقط یک دید کلان دارد که همه فقط با بالا مستقیما درگیر باشند و به براندازی کمک کنند ؟
- لطفا در رابطه با افزایش دستمزدها برای سال آینده نطرتان را بیان کنید. با توجه به روند پر شتاب افزایش ارز و قیمت کالاها چه میزان افزایش دستمزد میتواند سبد معیشتی مردم را برای یک زندگی معمولی تامین کند؟ و چه راهکاری سراغ دارید با توجه به تورم موجود در طی سال ( ماه به ماه) ، بتوان حداقل دستمزدها را برای تمام فصول در نظر گرفت و تعدیل و جاری کرد؟
- آیا توجه به مطالبات زنان گه سکولاریسم مدرنیسم و مطالبات جوانانه است اولویت دادن به در خواستهای طبقاتی در جنبش زن زندگی آزادی نیروی چپ رو تبدیل به یک نیروی دنباله رو نمی کند ؟آیا چپ که ادعای نیروی پیشرو تاریخ را دارد نباید در این جنبش در گسترش و عمق بخشی به مفاهیم سکولاریسم مدرنیسم حقوق زنان و ……پیشرو بوده و جنبش های طبقاتی و کارگری رو بدین سو و در جهت یک رنسانس فکری اجتماعی رهنمون کند؟
- اگر نمیشود یک تشکل دمکراتیک کارگری داشت پس چطور میشود یک حکومت دیکتاتوری مافیایی را بر انداخت ؟ دکتر وولف نه با تظاهرات خیابانی مخالفت دارد و نه به مبارزه اجتماعی علیه حاکمیت – نظر او این است که طبقه کارگر همزمان با مبارزه برای تغییر اساسی اجتماعی باید برای تغییر در محیط کارش تلاش کند و این دو تلاش موازی است که زمینه ساز یک سیستم عادلانه خواهد بود – او همه چیز را فقط به براندازی حاکمیت منوط کردن را نادرست می داند و معتقد است تجربه تلاش برای دمکراتیزه کردن محیط کار به تجربه برای تغییر سیستم هم بسیار کمک خواهد کرد – شما چنین نمی اندیشید؟
- اگر بدون تغییر حاکمیت نمیشود تشکل دمکراتیک کارگری داشت ، پس چاره ای نیست جز تن دادن به همین منشورهای مصنوعی – و بله حاکمیت ها را میتوان بدون تشکلهای کارگری هم تغییر داد ولی آن تغییر تغییر مطلوب دوام داری نخواهد بود نیروی دیگری به قدرت خواهد رسید که دوباره منافع کارگران اولویتش نخواهد بود و دوباره طبقه کارگر با یک دیکتاتوری دیگری مواجه خواهد شد -اگر به تلاش موازی مد نظر دکتر وولف باور نداشته باشیم پس باید به همین منشور قانع باشیم و خوشحال چطور است که شما هم می گویید باید سازماندهی واقعی و مستقل و فراگیر و کارآمد داشت و هم می گویید چنین چیزی در این رژیم ممکن نیست و هم از منشور حداقل استقبال نمی کنید . به نظر شما اینجا تعارضی وجود ندارد؟