سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۲۷ خرداد, ۱۴۰۵ ۰۵:۰۵

چهارشنبه ۲۷ خرداد ۱۴۰۵ - ۰۵:۰۵

سال نو و امید نو

اکنون از استقرار دولت جدید در جمهوری اسلامی بیش از شش ماه می گذرد. کارنامه این دولت در سیاست داخلی، با وعده هائی که روحانی در تبلیغات انتخاباتی خود داد فاصله زیادی دارد. آمار اعدام ها از هنگام روی کار آمدن روحانی تا کنون، سه رقمی است. هنوز صدها فعال سیاسی تنها به علت مخالفت با سیاست های حاکم در زندان به سر می برند. از رهائی رهبران جنبش سبز از بازداشت خانگی خبری نیست. هر از چندی روزنامه ای را می بندند. شهروندان بهائی هنوز تحت پیگرد قرار می گیرند و از حقوق مسلم خود محروم می شوند. شماری از زندانیان کرد را اعدام تهدید می کند. جمهوری اسلامی از یک سو هموطنان بلوچ را آماج تبعیض قرار داده است و از سوی دیگر به تنش های ناشی از این تبعیض با اعدام گروهی زندانیان بلوچ پاسخ می دهد.

Getting your Trinity Audio player ready...


در آستانه جشن نوروز و آغاز سال ۱۳۹۳ خورشیدی، همراه با میلیونها هم میهن خود، امید به زندگی را پاس می داریم.
 

یک سال پیش، در پیام نوروزی خود آرزو کردیم که سال ۱۳۹۲، ایران را از خطر جنگ دورتر کند. پس از یک سال، از این خرسندیم که این آرزو تحقق یافته است و امروز خطر رویارویی نظامی جمهوری اسلامی با غرب کمتر از یک سال پیش است. صرفنظر از انگیزه سران جمهوری اسلامی در تن دادن به توافق پاییز ۹۲ با گروه پنج به علاوه یک، چرخش در سیاست خارجی حکومت ایران در سالی که گذشت بدین نتیجه مثبت انجامیده است که طرفین پشت میز مذاکره نشسته اند. ما امیدواریم در سال ۱۳۹۳ توافق دائمی میان جمهوری اسلامی و غرب در مورد برنامه هسته ای ایران حاصل شود و ابرهای سیاه جنگ به طور قطعی از افق پیش روی میهن ما محو شود. 

این امر کماکان مستلزم آن است که اراده احتراز از رویارویی نظامی هم در دستگاه حاکمه جمهوری اسلامی و هم در سیاستمداران حاکم غربی دست بالا را داشته باشد و نیروهای افراطی در هر دو سو منزوی شوند.

در سال ۱۳۹۲، آغاز ریاست جمهوری حسن روحانی به منزله رسمیت یافتن و علنی شدن تغییر سمت سیاست خارجی جمهوری اسلامی و از سرگیری مذاکره درباره برنامه هسته ای بود. حسن روحانی در کارزار انتخاباتی خود علاوه بر چنین چرخشی، وعده های دیگری نیز داد تا آرای میلیونی مردم را پشتوانه چرخش سیاسی در جمهوری اسلامی کند. مهمترین این وعده ها، گشایش در وضعیت معیشت مردم و کاسته شدن از دامنه سرکوب آزادی های سیاسی و فردی بود.

اکنون از استقرار دولت جدید در جمهوری اسلامی بیش از شش ماه می گذرد. کارنامه این دولت در سیاست داخلی، با وعده هائی که روحانی در تبلیغات انتخاباتی خود داد فاصله زیادی دارد. آمار اعدام ها از هنگام روی کار آمدن روحانی تا کنون، سه رقمی است. هنوز صدها فعال سیاسی تنها به علت مخالفت با سیاست های حاکم در زندان به سر می برند. از رهائی رهبران جنبش سبز از بازداشت خانگی خبری نیست. هر از چندی روزنامه ای را می بندند. شهروندان بهائی هنوز تحت پیگرد قرار می گیرند و از حقوق مسلم خود محروم می شوند. شماری از زندانیان کرد را اعدام تهدید می کند. جمهوری اسلامی از یک سو هموطنان بلوچ را آماج تبعیض قرار داده است و از سوی دیگر به تنش های ناشی از این تبعیض با اعدام گروهی زندانیان بلوچ پاسخ می دهد.

در عرصه اقتصادی نیز کارنامه دولت جدید منفی است. اخیرا حداقل دستمزد کمی بیش از ششصد هزار تومان اعلام شد. میزان افزایش حداقل دستمزد طبق آمار رسمی ده درصد از آمار تورم پایین تر است. معنی این تفاوت، این است که ظرف یک سال، طبقه کارگر و زحمتکشان جامعه ایرانی به حد محسوسی فقیرتر شده اند. این کاهش قدرت خرید، عواقبی وخیم برای سطح زندگی اکثریت مردم ایران به همراه دارد. سفره زحمتکشان خالی تر شده است، در حالی که همین روزها فاش شد از کیسه مردم، رانت ارزی به واردات خودروهای میلیارد تومانی اختصاص یافته است.

از نظر ما، «کلید» بهبود شرایط در کشور ما گشایش سیاسی و فراهم آمدن این امکان است که همه امور کشور در فضائی به دور از سرکوب و وحشت از پیگرد، مورد بحث عمومی قرار گیرد تا برای چاره جویی، از پیشنهادها و توانایی های همه شهروندان و نیروهای سیاسی استفاده شود. امید تنها زمانی به جامعه ایرانی باز خواهد گشت که مردم ایران به عینه مشاهده کنند دیگر در بر همان پاشنه ای که سال هاست می چرخد، نمی گردد. برترین تدبیر حکام، این خواهد بود که سرنوشت مردم را به تصمیم خود آنان واگذار کنند. سالی که گذشت، در سراسر جهان به اندازه کافی حاوی درس هایی بوده است که تدبیر واقعی را به حکام یاد دهد. کافی است کسانی که زمام امور را در کشور ما در دست دارند، نگاهی به سوریه بیافکنند تا دریابند چگونه سرباز زدن یک حکومت از شنیدن هر انتقاد، راه آشتی و مسالمت را می بندد. کافی است به اوکرائین بنگرند تا ببینند چگونه فساد دولتی و خودکامگی یک کشور را به ورطه تجزیه می کشاند. 

ما از حکومت ایران انتظار نداریم که به مدافع کارگران و زحمتکشان تبدیل شود، اما برای این مبارزه می کنیم که فعالان کارگری از زندان آزاد شوند، کارگران و زحمتکشان به حق ایجاد تشکل های آزاد صنفی خود و حق اعتصاب دست یابند تا خود از منافع و حقوق خود دفاع کنند. ما برای نهادهای غیردولتی و جامعه مدنی ایران سالی آرزو می کنیم که در آن نقش فزاینده ای در تعیین مسیر تحولات کشور ایفا کنند. 

نوروز و فرا رسیدن سال نو با به همه هم میهنان خود و نیز مردم کشورهای همسایه ایران که نوروز را هم چون ایرانیان جشن می گیرند شادباش می گوییم و با امید به روزهای بهتر، به سالی که فرا می رسد می نگریم. 

هیئت سیاسی ـ اجرائی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

۲۸ اسفند ۱۳۹۲(۱۹ مارس ۲۰۱۴)

تاریخ انتشار : ۲۸ اسفند, ۱۳۹۲ ۱۱:۳۱ ب٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

به مناسبت سالگرد تجاوز نظامی امریکا-اسراییل به ایران در جنگ ۱۲ روزه

هیئت سیاسی- اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت): بدون اصلاحات ساختاری در نهادهای تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری سیاسی، اقتصادی و اجتماعی و بدون توانمندسازی جامعه مدنی، تقویت انسجام ملی ممکن نخواهد بود؛ آن هم در جهانی که معادلات قدرت، امنیت و توسعه با شتابی بی‌سابقه در حال تغییر است. در چنین شرایطی، راه دیگری برای بقا نیست

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »

ترامپ با تحقیر نتانیاهو ممکن است موجب شود او خاورمیانه را به آتش بکشد.

استر سلومان: نتانیاهو در پرونده ایران خود را پیروز جنگ معرفی می‌کرد، اما اکنون ترامپ در حال رفتن به سمت توافقی با ایران است. این یعنی به جای روایت نتانیاهو از «پیروزی کامل» باید «تحقیر شدن در جبهه ایران» را جایگزین آن کرد. حال اما ترامپ ظاهراً می‌خواهد با ایران به توافقی برسد که جنگ را متوقف کند، تنگه هرمز را باز کند و پرونده هسته‌ای را به یک روند مذاکراتی بعدی بسپارد. این نوع توافق، از نگاه نتانیاهو، ایران را نابود نمی‌کند؛ بلکه آن را از مرحله بقا وارد مرحله تثبیت می‌کند.

مطالعه »

گل به‌خودی فیفا در دادن میزبانی جام جهانی به آمریکا و کانادا و نادیده گرفتن تبعیض نسبت به تیم های شرکت کننده…

گودرز اقتداری: تیم ملی همانگونه که در جام جهانی ۲۰۲۲ در قطر هم هدف تظاهرات مخالفین جمهوری اسلامی قرار گرفت در این بازیها نیز با تقابل مخالفین جمهوری اسلامی بویژه طرفداران سلطنت روبرو خواهذ بود. پیش بینی ها اما انست که این بار شاید بخاطر میزبانی در امریکا و کانادا که هر دو میزبان صد ها هزار ایرانی متمایل به رضا پهلوی هستند، امکان در گیری های بیشتر محتمل‌تر است…. در دیدگاه ما اما تیم ملی تیم تمام مردم ایران است و در این شرایط که کشور هدف حملات و خسارات بی‌بدیل در تاریخ معاصر خود بوده است پیروزی تیم ملی و حمایت عمومی هم‌وطنان برای ایجاد اتحاد و هم‌بستگی ملی بیش لز پیش ضروری و مورد انتظار است. ما مانند همه هنرمندان و روشنفکران میهن تحت ستم‌مان ورزش‌کارانی که با پرچم ایران در هر میدانی مبارزه میکنند را نیز فرزند ایران و از ان خود میدانیم و پیروزی هایشان را در میدان‌های جهانی ارج می‌گذاریم.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

بیانیه حزب اتحاد ملت در استقبال از تفاهم و پایان جنگ: توفیق در میدان، مسئولیت در حکمرانی

مطالعه‌ای جامعه‌شناختی در نگرش انسان‌محور و توسعه‌گرای هدی صابر

«عظمت دوران پهلوی»، بازسازی یک دروغ!

نقش عوامل غیرعقلانی در تصمیم‌گیری‌های نظامی آمریکا: شواهدی از ویتنام، عراق، لیبی و ایران

هشتم تیر؛ یادمان یک نسل؛ | تأملی در یاد حمید اشرف، یاران جان‌باخته و میراث ماندگار جنبش فدایی