پنجشنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۳ - ۲۲:۳۰

پنجشنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۳ - ۲۲:۳۰

ناک‌دان شدن سه‌شنبه، ناک‌اوت شدن جمعه!
حال پیش‌بینی می‌شود که جلیلی گل خورده در مناظره‌ی اول و ناک‌دان شده در مناظره‌ی دوم، و در عمل شکست خورده در منظر افکار عمومی، در انتخابات روز جمعه عاقبتی...
۱۴ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: عیسی سحرخیز
نویسنده: عیسی سحرخیز
در انتخابات ریاست جمهوری شرکت نکرده و نمی‌کنیم!
این انتخابات به مانند هر انتخابات دیگر در نظام‌های سرمایه‌داری به این معناست که تنها زمانی به مردم «حق انتخاب» داده می‌شود که از میان ستمگران یکی را «انتخاب» کنند...
۱۴ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: ۹ زن چپ محبوس در اوین
نویسنده: ۹ زن چپ محبوس در اوین
بیانیه «همگامی برای جمهوری سکولاردموکرات» پیرامون نتایج انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم
«همگامی برای جمهوری سکولاردموکرات در ایران» که انتخابات در مرحله نخست را تحریم کرده بود، کماکان معتقد است که حل مشکلات کشور در ارتقاء حرکت‌های اعتراضی به سطح ابرجنبش سراسری...
۱۴ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: همگامی برای جمهوری سکولار دموکرات در ايران
نویسنده: همگامی برای جمهوری سکولار دموکرات در ايران
در دور دوم انتخابات، با رای " نه" به جلیلی شرکت می‌کنیم!
اگر در دور اول "نه" به شرکت در انتخابات، شاکله نظام ونظارت استصوابی را هدف قرار داد و در همه ارکان نظام و در دل و جان مردم تاثیر خود...
۱۴ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده:  گروه خرداد هوادار سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) - داخل کشور
نویسنده:  گروه خرداد هوادار سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) - داخل کشور
حزب دمکراتیک مردم ایران: نه به جلیلی!
در دور دوم انتخابات، دو نامزدی که در برابر هم قرار می‌گیرند، هر چند در وفاداری به نظام جمهوری اسلامی و ولی فقیه مشترک‌اند، اما به لحاظ اهداف، گرایشات، تعلق...
۱۴ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: حزب دمکراتیک مردم ایران
نویسنده: حزب دمکراتیک مردم ایران
چرا به پزشکیان رأی می دهم!
در ارتباط با چرایی عدم استقبال توده‌ها در مشارکت انتخاباتی دلایل متعددی را می‌توان شمرد ولی بدون شک تمامیت‌طلبی، اقتدارگرایی و قشریت دخیل در هستۀ مرکزی قدرت سیاسی نقش مهمی...
۱۴ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: محمود کرد
نویسنده: محمود کرد
باز هم انتخابات، باز هم دفاع از منافع ملی، هم استراتژی هم تاکتیک!
عدم شرکت در این دوره می‌تواند تاکید مجددی باشد بر یک اقدام ثابت شده. اما اگر بپذیریم که چینش و مهندسی این‌چنینی انتخابات با همهٔ اهدافی که به دنبال داشته...
۱۴ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: سهراب ایران
نویسنده: سهراب ایران

سال ۲۰۲۱، سال وحشتناکی برای افغانستان بود

چیزی که من را به‌عنوان یک پزشک، مادر، سیاستمدار، زن افغان به‌ویژه آزار می‌دهد: کودکان در شرایط کنونی بیشتر در معرض خطر هستند. میلیون ها دختر و پسر در کشور گرسنگی و سوء تغذیه دارند. سازمان جهانی غذا تخمین می زند که ممکن است یک میلیون کودک در زمستان امسال از گرسنگی جانشان را از دست بدهند. کودکان دارای سوء تغذیه نمی توانند به بزرگسالان سالم تبدیل شوند. کودکان نباید به خاطر تصمیمات اشتباه سیاسی بزرگ سالان قربانی و مجازات شوند.

سال ۲۰۲۱، سال وحشتناکی برای افغانستان بود. در آینده ما باید همزمان بحران های زیادی را حل کنیم: کودکان در معرض گرسنگی هستند، مردم در حال فرار هستند. چه چیز هایی برای کمک به مردم افغنستان، فوری و ضروری است. و مهمتر از همه: چه کسانی می توانند در حل بحران های پیش رو اقدام نمایند؟ بسیاری از مردم می گویند که کشور من افغانستان همیشه در یک بحران انسانی بوده است. این تا حدی درست است. اما در سال ۲۰۲۱ وضعیت جدی تر از همیشه است. من به آنچه در چند ماه گذشته رخ داده است نگاه می کنم. در مورد اتفاقاتی که در آینده برای وطن من خواهد افتاد بسیار جای صحبت و نگرانی است: 

اول اینکه ما بعد از به قدرت رسیدن طالبان در یک بحران سیاسی هستیم. تسخیر کشور نسبتاً آسان است، اما نه حکومت بر آن و ایجاد اعتماد مردم. مردم در ترس از طالبان و ترس از آینده مبهم زندگی می کنند.

دوم، بحران اقتصادی و افزایش چشمگیر فقر وجود دارد. دستگاه های خودپرداز دیگر هیچ پولی نمی دهند. مقامات دولتی حقوق نمی گیرند. در مناطقی که درگیری وجود داشت، کشاورزان قادر به جمع آوری محصولات خود نبودند.
خشکسالی در کشور و شکست های بسیار زیاد محصولات به این معنی است که غذا برای بسیاری کمیاب و گران می شود. چندین میلیون نفر در داخل افغانستان متواری هستند، آنها خانه های خود را در جستجوی مکانی بهتر ترک کرده اند. این مکان باید کجا باشد؟

سوم،مساله بهداشت و درمان است. این من را مستقیماً به بحران سلامتی سوق می دهد: چگونه باید از خود در برابر کووید-۱۹ محافظت کنید. در کشوری که تعداد کمی از بیمارستان هایی که هنوز باز هستند تجهیزات پزشکی اولیه ندارند؟ من می دانم که تمام دنیا از این بیماری همه گیر رنج می برند. اما بیشترین تلاش مردم افغانستان، مبارزه با گرسنگی است، آن ها به سختی می توانند به این ویروس فکر کنند. آن ها امید هایشان را نسبت به کمک های احتمالی، از دست داده اند.

چهارم: خشونت علیه زنان افزایش یافته است. بر اساس آخرین گزارش های یونیسف، کودکان مجبور به ازدواج می شوند. والدین به دلیل گرسنگی و نیاز فوری، دختران خود را می فروشند تا از بقیه اعضای خانواده حمایت کنند. مراکز امداد، وزارت زنان، کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان و سایر نهادهای جامعه مدنی که از قربانیان خشونت حمایت می کنند، همگی بسته شده اند. حالا چه کسی می تواند به یک زن تجاوز شده کمک کند؟

چیزی که من را به‌عنوان یک پزشک، مادر، سیاستمدار، زن افغان به‌ویژه آزار می‌دهد: کودکان در شرایط کنونی بیشتر در معرض خطر هستند. میلیون ها دختر و پسر در این کشور، گرسنگی هستند و مشکل سوء تغذیه دارند. زمستان در افغانستان تازه شروع شده است.سازمان جهانی غذا تخمین می زند که ممکن است یک میلیون کودک در زمستان امسال از گرسنگی جانشان را از دست بدهند. کودکان دارای سوء تغذیه نمی توانند به بزرگسالان سالم تبدیل شوند. کودکان نباید به خاطر تصمیمات اشتباه سیاسی بزرگ سالان ،قربانی و مجازات شوند.

من به یاد خاطره ای از اواخر دهه ۱۹۹۰ افتادم : در آن زمان طالبان منطقه هزاره جات در مرکز افغانستان را مسدود کردند. من به عنوان یک پزشک برای کمک به آنجا آمدم. همه بچه‌ها صورت‌های پف کرده و پوست پاره‌شده و خون‌آلود داشتند. دچار سوء تغذیه بودند. آن ها، ماه ها بود که فقط سیب زمینی خورده بودند و نه هیچ چیز دیگری.

سرنوشت افغانستان چه خواهد شد و چه مناسباتی در آینده در انتظارشان خواهد بود؟ مسئولیت اخلاقی جهان در  جلوگیری از فجایع انسانی بسیار زیاد است. دلم می‌شکند که می‌بینم رنج مردم سال‌ها ادامه داشته است و هنوز، هیچ چشم اندازی برای بهبودی زندگی این مردم وجود ندارد. مهمتر از همه این است که مردم ما، امیدشان را برای آینده بهتر، از دست می دهند. 

مطمئنم راه حلی هست ما انسان ها توانایی انجام کارهای بزرگ را داریم. همه‌گیری نشان می‌دهد که اگر جهان بخواهد چقدرمی‌تواند مصمم عمل کند: علم در تولید واکسن‌هایی برای مقابله با ویروس کرونا و در نتیجه محافظت بهتر از میلیاردها نفر در برابر بیماری و مرگ موفق بوده است.

اقدام قاطع در افغانستان کجاست؟ حقوق بشر در کشور بالاخره باید رعایت شود. جامعه بین المللی باید اطمینان حاصل کند که کمک های آن ها، به طور منظم به کشور می رسد. این منابع باید به دست فعالین شناخته شده، پزشکان و دستیاران برسد. بویژه که ابتدا باید به مناطقی که بیشترین نیاز را دارند ارسال گردد. این اولین قدم ها خواهد بود.

زیرنویس:  

*- سیما ثمر متولد ۱۹۵۷ در کابل در رشته پزشکی تحصیل کرده است. در پایان سال ۲۰۰۱، او اولین وزیر زن افغانستان و یکی از پنج معاون رئیس جمهور وقت حامد کرزی شد. در سال ۲۰۰۲، او را به عنوان رئیس کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان منصوب کرد، که تا امروز نیز ریاست آن را بر عهده دارد. او دو فرزند بزرگ دارد و برای بار دوم ازدواج کرده است. شوهر اول او در سال ۱۹۷۹ ربوده شد و هرگز از او خبری به دست داده نشد. مدت کوتاهی قبل از بازگشت طالبان به کابل، خانم سیما سمر به ایالات متحده سفر کرد، جایی که هنوز در آنجا است. او در حال حاضر نمی تواند به وطن خود بازگردد.

چهار شنبه یکم دی ماه ۱۴۰۰- ۲۲ دسامبر ۲۰۲۱

 

منبع:”Der Spiegel ” 

 

بخش : کارگری
تاریخ انتشار : ۱ دی, ۱۴۰۰ ۹:۰۵ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

هفته‌ای که گذشت، دوم تا هشتم تیرماه

رهبر حکومت تاب نیاورد گاه که کارگزاران خود را نامرغوب دید. خود بر صحنه آمد و خواستار مشارکت حداکثری شد و فتوا داد که نباید با کسانی که “ذره‌ای با انقلاب و امام و نظام اسلامی زاویه دارند” همکاری کرد. به‌زبان دیگر نباید به کسانی که ممکن است نفر دوم حکومت شوند و در سر خیال همکاری با ناانقلابین دارند، رای داد. اشاره‌ای سرراست به آن تنها نامزدی که از تعامل با جهان می‌گوید.

مطالعه »
یادداشت
بیانیه ها

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
بیانیه ها

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

مطالعه »
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

ناک‌دان شدن سه‌شنبه، ناک‌اوت شدن جمعه!

در انتخابات ریاست جمهوری شرکت نکرده و نمی‌کنیم!

بیانیه «همگامی برای جمهوری سکولاردموکرات» پیرامون نتایج انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم

در دور دوم انتخابات، با رای ” نه” به جلیلی شرکت می‌کنیم!

حزب دمکراتیک مردم ایران: نه به جلیلی!

چرا به پزشکیان رأی می دهم!