سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۱۹ خرداد, ۱۴۰۵ ۰۷:۲۷

سه شنبه ۱۹ خرداد ۱۴۰۵ - ۰۷:۲۷

سرود ملی و حق

 
کالین کپرنیک فوتبالیست ان اف ال (لیگ ملی فوتبال آمریکا) هنگام نواخته شدن سرود ملی از جای خود برنخاست. این حرکت وی با واکنش جنجالی طیف معینی روبرو شد.  کپرنیک در جریان پخش سرود ملی این کشور، سر جایش نشست تا بدین وسیلە به بی عدالتی های نژادی اعتراض کردە باشد. اوباما در واکنش بە این امر در طی سخنانی گفت کە این بازیکن از حق قانونی خود برای اعتراض استفادە کردە است. آقای اوباما در جریان یک کنفرانس خبری در اجلاس گروه ۲۰ در هانگژو گفت برای بعضی درک این مساله که چرا آقای کپرنیک به سرود ملی بی توجهی کرده دشوار است.
 
کالین کپرنیک فوتبالیست ان اف ال (لیگ ملی فوتبال آمریکا) هنگام نواخته شدن سرود ملی از جای خود برنخاست. این حرکت وی با واکنش جنجالی طیف معینی روبرو شد.  کپرنیک در جریان پخش سرود ملی این کشور، سر جایش نشست تا بدین وسیلە به بی عدالتی های نژادی اعتراض کردە باشد. اوباما در واکنش بە این امر در طی سخنانی گفت کە این بازیکن از حق قانونی خود برای اعتراض استفادە کردە است. آقای اوباما در جریان یک کنفرانس خبری در اجلاس گروه ۲۰ در هانگژو گفت برای بعضی درک این مساله که چرا آقای کپرنیک به سرود ملی بی توجهی کرده دشوار است.
 
و واقعا برای بعضی ها درک این مسئلە دشوار است. و این بعضی ها، همان ملی گرایانی هستند کە ملی گرائی را جدا از مفهوم حق و حقوق شهروندان می فهمند. 
 
شیوە اعتراض کالین کپرنیک نشان می دهد کە ‘انسان’ مفهومی بالاتر از مفاهیم مجرد و قراردادیی همانند ملی گرائی و غیرە است. جائی کە در آن حقوق حقە بخش مهمی از شهروندان یک کشور رعایت نمی شود، اما کماکان از آنان خواستە می شود کە هموارە و تحت هر شرایطی متعهد بە پرنسیپهائی باشند کە آنان را در خارج از دایرە یک شهروند عادی قرار می دهند، مفاهیمی این چنینی نیز با چالش های عدیدەای روبرو می شوند.
 
ملی گرائی را باید بیش از پیش با مفهوم ‘حق’ درهم آمیخت.
 
 
 
 
 
تاریخ انتشار : ۱۶ شهریور, ۱۳۹۵ ۱۱:۱۲ ق٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

به مناسبت سالروز پیروزی بر نازیسم؛ هیچ نیروی اهریمنی نمی‌تواند بر مردمی متحد پیروز شود

هیئت سیاسی- اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت): همان‌گونه که اتحاد شوروی در ژوئن ۱۹۴۱ با اتکای به اتحاد مردمی در برابر تجاوز ایستاد، ایران نیز در اسفند ۱۴۰۴ دچار تحولی بزرگ شد. همبستگی مردم در دفاع از میهن، که به عین دریافتند فرزندانشان در نیروهای مسلح، به اتکای پشتیبانی جامعه است که قادرند از کشورشان در برابر خطر موجودیتی دفاع کنند.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »
از ناحیه تا تهران

از ضاحیه تا تهران: تبادل آتش یا تسریع توافق؟

محمد مالجو: تهاجم اخیر اسرائیل به ضاحیۀ جنوبی و واکنش موشکی ایران به اسرائیل در چند ساعت پیش دوباره منطقه را در آستانۀ ورود به چرخۀ تصاعدیِ خطرناکی قرار داده است.

استدلال ایران دربارۀ نقض آتش‌بس با تهاجم اسرائیل به لبنان به‌تمامی صحیح است. اما پاسخ ایران در قالب تبادل آتش عملاً لبنان را به سوی یک میدان جنگی شدیدتر سوق می‌دهد، میدانی که ظرفیت تخریبی دارد بس فراتر از توان یک جامعۀ بحران‌زده.

اما مسئله فقط لبنان نیست. همین مسیر عملاً ایران را نیز در معرض لغزش به یک رویارویی فزاینده و پرهزینه قرار می‌دهد. گسترش دامنۀ درگیری به‌ طور همزمان در لبنان و ایران نه به بازدارندگی پایدار …

مطالعه »

گل به‌خودی فیفا در دادن میزبانی جام جهانی به آمریکا و کانادا و نادیده گرفتن تبعیض نسبت به تیم های شرکت کننده…

گودرز اقتداری: تیم ملی همانگونه که در جام جهانی ۲۰۲۲ در قطر هم هدف تظاهرات مخالفین جمهوری اسلامی قرار گرفت در این بازیها نیز با تقابل مخالفین جمهوری اسلامی بویژه طرفداران سلطنت روبرو خواهذ بود. پیش بینی ها اما انست که این بار شاید بخاطر میزبانی در امریکا و کانادا که هر دو میزبان صد ها هزار ایرانی متمایل به رضا پهلوی هستند، امکان در گیری های بیشتر محتمل‌تر است…. در دیدگاه ما اما تیم ملی تیم تمام مردم ایران است و در این شرایط که کشور هدف حملات و خسارات بی‌بدیل در تاریخ معاصر خود بوده است پیروزی تیم ملی و حمایت عمومی هم‌وطنان برای ایجاد اتحاد و هم‌بستگی ملی بیش لز پیش ضروری و مورد انتظار است. ما مانند همه هنرمندان و روشنفکران میهن تحت ستم‌مان ورزش‌کارانی که با پرچم ایران در هر میدانی مبارزه میکنند را نیز فرزند ایران و از ان خود میدانیم و پیروزی هایشان را در میدان‌های جهانی ارج می‌گذاریم.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

شلیک موشک‌ها؛ آغاز جنگ یا آخرین فرصت برای مذاکره؟

جنگ که می آید همه شکست می خورند

بیانیه اعتراضی حزب اتحاد ملت نسبت به تداوم روند اعدام‌ها

از ضاحیه تا تهران: تبادل آتش یا تسریع توافق؟

لامرد؛ فاجعه‌ای که در سایه ماند

احمدی‌نژاد، ترامپ و نتانیاهو؛ سه «قهرمان» برای یک سناریو!