چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳ - ۱۴:۵۹

چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳ - ۱۴:۵۹

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!
سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: هیئت سیاسی - اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: هیئت سیاسی - اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
رأی معترضان و عدم افزایش مشروعیت!
یادمان باشد که هرچه جامعه ضعیف‌تر شود، از فرصت‌ها و شانس‌هایی که در مسیر بهبود، تغییروتحول  پیش خواهد آمد، کمتر می‌توانیم استفاده کنیم و شانس‌های آینده ایران را از دست...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: کیوان صمیمی
نویسنده: کیوان صمیمی
انتخاب ایران آزادی و تجدد و دموکراسی است!
نیروی تجدد و دموکراسی یک قرن است که ایران مال همه‌ی ایرانیان است شعار اوست. اکنون نیروهای وسیعی از جنبش اسلامی نیز به همین نگاه پیوسته اند. در پهنه‌ی سیاست...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: امیر ممبینی
نویسنده: امیر ممبینی
جزئیات کشته شدن راضيهٔ رحمانی دختر ۲۴ سالهٔ لر با شلیک مأمور نیروی انتظامی!
سوم تیر ماه جاری رسانه‌ها نوشتند که دختری جوان به نام «راضیهٔ رحمانی» اهل روستای گویژه در شهرستان نورآباد استان لرستان با شلیک یکی از مأموران نیروی انتظامی جان باخت....
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: بهاره شبانکارئیان
نویسنده: بهاره شبانکارئیان
بیانیه نهضت آزادی ایران: رأی اعتراضی در گام دوم برای دکتر پزشکیان!
نهضت آزادی ایران در ادامه راهبردی که در مرحله اول در پیش گرفت، اتحاد ملت و تجمیع همه معترضان در مرحله دوم انتخابات را برای مقابله با مخالفان آزادی و...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: نهضت آزادی ایران
نویسنده: نهضت آزادی ایران
انتخابات مهندسی شده، راه يا بی‌راهه؟
    خانم وسمقی در ارتباط با انتخابات ریاست حمهوری در ایران تحلیلی داشته است. خانم وسمقی، زین میان؛ بر این باور است که اصلاح‌طلبان، اگر گمان می‌کنند که حکومت...
۱۲ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: صدیقه وسمقی
نویسنده: صدیقه وسمقی
جرون
جرون، ای سیلی خورده ی زمان، ای معامله های پشت پرده ی آن زمان، ای تاریخ دیروز و امروز من، از رنگ و شرنگ، تا کیسه های زر ...
۱۲ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: کاوه داد
نویسنده: کاوه داد

سپاه، انتخابات مجلس شورا، خبرگان و ولی فقیه آینده

سپاه از يکسو بر شورای نگهبان فشار می آورد تا با «شجاعت» و «قاطعیت» در رد صلاحيت ها عمل کند و از سوی ديگر سهم کلانی از کرسی های مجلس را می خواهد. سهم کلان در بولتنی که توسط فرماندهی ستاد سياست گذاری سپاه تهيه می شود، آمده است. سپاه از شورای نگهبان می خواهد ١٨٠ کرسی مجلس اعم از سپاهی و غيرسپاهی را در اختيار داشته باشد.

سپاه پاسداران به اژدهای سیرناپذیری تبدیل شده و از چنگ انداختن برحوزه های مختلف اجتماعی باز نمی ایستد. این بار نوبت به مجلس شورا و مجلس خبرگان رسیده است. و نوبت بعدی تعیین جانشین ولی فقیه است. 

از چند ماه مانده به انتخابات ٧ اسفند، سپاه بر تحرکات سیاسی و اقدامات خود افزود و دو نشست بزرگ برگزار کرد. اولین نشست، برگزاری دومین مجمع عالی بسیج در روزهای ٢۵ و ٢۶ آذر در شهر مشهد بود. در این مجمع هم فرماندهان سپاه شرکت داشتند و هم چهره های شاخص راست افراطی. مجمع عالی بسیج در پایان قطعنامه  سیاسی صادر کرد. مجمع در قطعنامه خود از شورای نگهبان خواست که با توجه به اهمیت انتخابات مجلس خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی، در برخورد با بررسی صلاحیت نامزد‌ها، با «شجاعت» و «قاطعیت» اقدام کنند. مجمع عالی بسیج هم چنین تائید صلاحیت نامزد‌ها را «حق الناس» دانست و از شورای نگهبان خواست که از تائید صلاحیت افراد فاقد صلاحیت، به هر «دلیل و مصلحتی» خودداری کند.

دومین نشست بزرگ، همایش سراسری هادیان سیاسی در روز دوشنبه ۷ دی در تهران بود. به گفته علی سعیدی، نماینده ولی فقیه در سپاه، کارویژه هادیان سیاسی “بصیرت‌افزایی” و “جهت‌دهی به آرای عمومی” برای “انتخاب اصلح” است. هادیان سیاسی در پایگاه‌های بسیج٬ مساجد و رده‌های مختلف سپاه به صراحت به نفع نامزد‌های مورد نظر فرماندهان سپاه تبلیغ می‌کنند. هادیان سیاسی در سال ٩٢ حدود ۱۴ هزار نفر بود. آن ها در انتخابات سال ۱۳۸۴ و ۱۳۸۸ نقش موثری داشتند. برگزاری همایش های منطقه ای و سراسری هادیان سیاسی، خیز برداشتن سپاه برای دخالت در انتخابات است.

در ماه های گذشته فرماندهان سپاه بارها از شورای نگهبان خواستند که “فتنه گران” را به مجلس راه ندهند و در مقابل سونامی کاندیداها بیایستند. شورای نگهبان هم به این خواست پاسخ مثبت داد و اصلاح طلبان، اعتدال گرایان و اصول گرایان میانه رو را رد صلاحیت کرد و زمینه را برای مجلس یکدست اصول گرایان فراهم آورد.

سپاه از یکسو بر شورای نگهبان فشار می آورد تا با «شجاعت» و «قاطعیت» در رد صلاحیت ها عمل کند و از سوی دیگر سهم کلانی از کرسی های مجلس را می خواهد. سهم کلان در بولتنی که توسط فرماندهی ستاد سیاست گذاری سپاه تهیه می شود، آمده است. سپاه از شورای نگهبان می خواهد ١٨٠ کرسی مجلس اعم از سپاهی و غیرسپاهی را در اختیار داشته باشد (این بولتن به دست حسن روحانی افتاده است). سپاه با این تعداد نماینده می خواهد  مجلس شورا را در اختیار داشته باشد، دولت را کنترل کند، جلو تصویب لوایحی که به زیان سپاه و نهادهای تحت مسئولیت ولی فقیه است، بگیرد و لوایحی که منافع سپاه را تامین می کند به تصویب برساند.

سپاه در گذشته از حضورش در مجلس بهره برده است. وقتی احمد خرم وزیر راه و ترابری در مقابل سپاه ایستاد و ساخت فاز دوم فرودگاه امام خمینی را به شرکت ” تاو ” (شرکت ترکیه ای) واگذار کرد، سپاه فرودگاه را بست و به هواپیمای مسافربری که قصد فرود داشت، با پرواز درآوردن یک فانتوم و یک میگ ٢٩ اجازه فرود نداد. بدنبال آن سپاه که جای پای قوی در مجلس هفتم داشت، احمد خرم را به استیضاح کشاند و مجلس آن را برکنار کرد. سپاه می خواهد  چنان جای پای قوی در مجلس داشته باشد که هر موقع لازم باشد وزراء دولت روحانی را به استیضاح بکشاند.

 

سپاه و مجلس خبرگان

مجلس خبرگان، مجلس فقها است و برخلاف مجلس شورا، فرماندهان سپاه نمی توانند کاندیدا شوند و در آن  حضور یابند. سپاه برای داشتن جای پای قوی در مجلس خبرگان از یکسو روحانیونی مانند مصباح یزدی، احمد جنتی، محمد یزدی، احمد علم الهدی، احمد خاتمی، مرتضی آقا تهرانی، ابراهیم رئیسی، علی فلاحیان، ودری نجف آبادی که در جرگه راست افراطی قراردارند، را حمایت و تقویت می کند و ار سوی دیگر وسیعأ رقبای خود را تخطئه و تخریب می کند تا نتوانند به مجلس خبرگان راه یابند. سپاه از راهیابی رفسنجانی و یاران او به مجلس خبرگان به شدت نگران است. تصور فرماندهان سپاه این است که اگر رفسنجانی در مجلس خبرگان حضور یابد، فردا در “آن لحظه حساس” در انتخاب جانشین خامنه ای نقش تعیین کننده خواهد داشت. گویا تمایل رفسنجانی به حسن خمینی است که برای او مزیت های زیادی قائل است.

سپاه می کوشد رفسنجانی و یاران او به مجلس خبرگان راه نیآبند تا فردا کاندیدای خود را در مقام ولی فقیه بنشانند. از این جهت انتخابات مجلس خبرگان برای سپاه اهمیت به مراتب بیشتری از انتخابات مجلس پیدا کرده است.

 

سپاه و ولی فقیه آینده

بین خامنه ای و سپاه پیوند تنگاتنگی وجود دارد. آندو بهم شدیدأ وابسته اند. خامنه ای در وجود سپاه حفظ، تداوم و گسترش انقلاب اسلامی را می بیند. سپاه با حمایت بی دریغ خامنه ای توانسته است این چنین به حوزه های مختلف چنگ بیاندازد و به دولتی قدرتمند تبدیل شود و در تصمیم گیری های کلان کشور نقش جدی بازی کند. سپاه واقف است که اگر ولی فقیه آینده همانند خامنه ای به سپاه میدان فعالیت گسترده ندهد، موقعیت سپاه تضعیف خواهد شد و امکان دارد که دست و بال سپاه به تدریج بسته شود و نتواند یکه تازی کند. 

سپاه برای اینکه موضوع تعیین ولی‌فقیه آینده به فردای نامعلوم موکول نشود، از علی خامنه‌ای می‌خواهد که از هم‌اکنون جانشین خود را انتخاب کند. تاکنون خامنه‌ای تن به خواست فرماندهان سپاه نداده است. گفته می‌شود اولویت اول آن ها برای جانشینی علی خامنه ای پسر او مجتبی خامنه ای و اولویت دوم صادق لاریجانی است. بین مجتبی خامنه ای و فرماندهان سپاه رابطه نزدیکی وجود دارد.

 

سپاه، مشکل امروز و فردا 

در سپاه تفنگ، سیاست، اطلاعات، اقتصاد، پول، امنیت و رسانه متمرکز شده و درهم آمیخته است. سپاه در حوزه های متعدد حضور دارد. سپاه به پدیده منحصر به فردی تبدیل شده است که شاید کمتر بتوان نمونه آن را در دیگر کشورها پیدا کرد. سپاه خود را صاحب اصلی نظام و انقلاب میداند و حفظ انقلاب اسلامی و ارزشهای آن را جزو رسالت خود به حساب میآورد.

سپاه با باور به همین رسالت، از شورای نگهبان دوسوم کرسی های مجلس را طلب می کند، مجلس خبرگان مطیع و سازگار را می خواهد تا فردا کاندیدای مورد نظر خود را در مقام ولی فقیه بنشاند. مواضع خامنه ای به سپاه چنین جسارتی را  بخشیده است. او می گوید: “سپاه یک سازمان سر به زیر و سرگرم کارهای اداری خود نیست بلکه یک ناظرِ آگاه و بینا و متوجه مسائل داخلی و خارجی است.” او رسالت حفظ انقلاب اسلامی و ارزش های آن در دوره بعد از مرگش را هم به سپاه سپرده است. کشور در حیات خامنه ای با مشکل بزرگ سپاه روبرو است. به نظر می رسد فردای خامنه ای هم، هم چنان با این مشکل بزرگ روبرو خواهیم بود. 

 

بخش : سياست
تاریخ انتشار : ۲ بهمن, ۱۳۹۴ ۱۱:۲۹ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

هفته‌ای که گذشت، دوم تا هشتم تیرماه

رهبر حکومت تاب نیاورد گاه که کارگزاران خود را نامرغوب دید. خود بر صحنه آمد و خواستار مشارکت حداکثری شد و فتوا داد که نباید با کسانی که “ذره‌ای با انقلاب و امام و نظام اسلامی زاویه دارند” همکاری کرد. به‌زبان دیگر نباید به کسانی که ممکن است نفر دوم حکومت شوند و در سر خیال همکاری با ناانقلابین دارند، رای داد. اشاره‌ای سرراست به آن تنها نامزدی که از تعامل با جهان می‌گوید.

مطالعه »
یادداشت
بیانیه ها

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
بیانیه ها

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

مطالعه »
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

رأی معترضان و عدم افزایش مشروعیت!

انتخاب ایران آزادی و تجدد و دموکراسی است!

جزئیات کشته شدن راضیهٔ رحمانی دختر ۲۴ سالهٔ لر با شلیک مأمور نیروی انتظامی!

بیانیه نهضت آزادی ایران: رأی اعتراضی در گام دوم برای دکتر پزشکیان!

انتخابات مهندسی شده، راه یا بی‌راهه؟