سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۴ خرداد, ۱۴۰۵ ۰۲:۰۶

دوشنبه ۴ خرداد ۱۴۰۵ - ۰۲:۰۶

شاخص رأی اعتماد مجلس

امروز، یکشنبه 29 مرداد، مجلس به کار بررسی وزیران پیشنهادی روحانی پایان داد و سپس وارد رای‌گیری در مورد صلاحیت آنان شد. از میان 17 وزیر پیشنهادی روحانی، مجلس به شانزده نفر از آنان رای اعتماد داد. حبیب‌الله بیطرف، وزیر پیشنهادی برای وزارت نیرو تنها کسی بود که نتوانست رای اعتماد مجلس را به دست آورد.

رأی صلاحیت امروز مجلس، همچون هر رأی صلاحیت دیگری، وجوه بسیاری را از مناسبات گرایشهای درون جمهوری اسلامی آشکار می کند، اما، همچون هر رأی صلاحیت دیگری، در یک وجه شاخص و برجسته می شود. 

امروز، یکشنبه ۲۹ مرداد، مجلس به کار بررسی وزیران پیشنهادی روحانی پایان داد و سپس وارد رای‌گیری در مورد صلاحیت آنان شد. از میان ۱۷ وزیر پیشنهادی روحانی، مجلس به شانزده نفر از آنان رای اعتماد داد. حبیب‌الله بیطرف، وزیر پیشنهادی برای وزارت نیرو تنها کسی بود که نتوانست رای اعتماد مجلس را به دست آورد.

رأی صلاحیت امروز مجلس، همچون هر رأی صلاحیت دیگری، وجوه بسیاری را از مناسبات گرایشهای درون جمهوری اسلامی آشکار می کند، اما، همچون هر رأی صلاحیت دیگری، در یک وجه شاخص و برجسته می شود. 

شاخص رأی صلاحیت امروز مجلس این نیست که ۱۶ تن از ۱۷ وزیر پیشنهادی رأی آورده اند. آشکار شدن دخالت گستردۀ خامنه ای در تنظیم ترکیب کابینۀ آینده، نتیجه رأی مجلس را، بسیار پیشتر از اخذ آن رقم زده بود.

شاخص رأی صلاحیت امروز مجلس این نیست که علیرضا آوائی، علیرغم داشتن پروندۀ روشنی از مشارکت در جنایت، با اخذ ۲۴۴ رأی موافق و فقط ۱۸ رأی مخالف، به وزارت دادگستری انتخاب می شود و به جای پورمحمدی می نشیند.

شاخص رأی صلاحیت امروز مجلس این نیست که ربیعی، در حالی که تلاش فاسد و آلوده اش برای جلب رأی اعتماد نمایندگان مجلس در تریبونهای “نظام” هم انعکاس یافتند، دو باره به وزارت تعاون، کار و رفاه برگزیده می شود.

شاخص رأی صلاحیت امروز مجلس این نیست که امیر حاتمی، که پس از مدتها یکی از فرماندهان ارتش – و نه سپاه – برای تصدی وزارت دفاع است، رأی اعتماد بیشترین نمایندگان را کسب می کند.

شاخص رأی صلاحیت امروز مجلس این است که حبیب الله بیطرف، از زمره افراد در ترکیب پیشنهادی روحانی به مجلس که به گرایش اصلاح طلبی شناخته شده اند، علیرغم داشتن سابقۀ دو نوبت وزارت نیرو در کابینه های خاتمی، موفق به اخذ رأی اعتماد این مجلس نمی شود.

 

تاریخ انتشار : ۲۹ مرداد, ۱۳۹۶ ۱:۲۹ ب٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

به مناسبت سالروز پیروزی بر نازیسم؛ هیچ نیروی اهریمنی نمی‌تواند بر مردمی متحد پیروز شود

هیئت سیاسی- اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت): همان‌گونه که اتحاد شوروی در ژوئن ۱۹۴۱ با اتکای به اتحاد مردمی در برابر تجاوز ایستاد، ایران نیز در اسفند ۱۴۰۴ دچار تحولی بزرگ شد. همبستگی مردم در دفاع از میهن، که به عین دریافتند فرزندانشان در نیروهای مسلح، به اتکای پشتیبانی جامعه است که قادرند از کشورشان در برابر خطر موجودیتی دفاع کنند.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »

جنگ‌طلبان در حالی که ترامپ از توافق ایران خبر می‌دهد، در حال فروپاشی هستند!

تریتا پارسی: اما اسرائیل تنها تهدید برای توافق نیست. هم واشنگتن و هم تهران باید نظم و انضباط فوق‌العاده‌ای را اعمال کنند تا اطمینان حاصل شود که روایت‌های رقابتی آنها از پیروزی، اردوگاه مخالفان تندرو را در کشور دیگر تقویت نمی‌کند. در طول مذاکرات، ترامپ حساسیت بسیار کمی نسبت به اینکه چگونه پست‌های تحریک‌آمیز او در رسانه‌های اجتماعی، توانایی تهران برای سازش را پیچیده می‌کند، نشان داده است.

مطالعه »

«تنبیه خاموش» یا آزادی بیان!

فارغ‌التحصیلان مطالعات خاورمیانه نتیجه گرفته اند که: «برکناری فانی پیام تکان‌دهنده‌ای به دانشجویان و محققان مطالعات خاورمیانه می‌فرستد مبنی بر اینکه تحقیق، تدریس، خدمات نهادی و بحث آزاد در مورد موضوعات حساس سیاسی، مانند جنگ جاری در ایران، مشمول سانسور سیاسی و تحریم‌های نهادی است. چنین پیامی نه تنها با ارزش‌های اصلی مأموریت آموزشی و علمی دانشگاه واشنگتن در تضاد است، بلکه با اصول آموزش دانشگاهی و آموزشی ما نیز مغایرت دارد، اصولی که ما را به تفکر انتقادی، مشارکت در بحث‌های علمی آزاد و مواجهه با سوالات سیاسی فوری با دقت و صداقت فرا می‌خواند.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

پنجمین نمایشگاه هنرهای تجسمی فرزانگان یک

گفتمان‌های اقتدارگرایانه و فاشیستی در میان ایرانیان

«ساندیس‌خور» / «فاندبگیر»

حزب کمونیست ایتالیا؛ صدای ماندگار چپ در غرب

در سوگ پرویز قلیچ‌خانی؛ کاپیتان مردم و روشنفکر آزادی‌خواه

جنگ‌طلبان در حالی که ترامپ از توافق ایران خبر می‌دهد، در حال فروپاشی هستند!