سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) در دنبالهٔ سلسله برنامههای «شنبههای گفتگو وتبادلنظر» خود از آقایان علی مزروعی، روزنامهنگار، نمایندهٔ سابق مجلس و از اعضای حزب مشارکت و رفیق سعید شمس، جامعهشناس دعوت به عمل آورد، تا به ترتیب پیرامون پیرامون جنبش «زن، زندگی، آزادی» و کردستان در تحولات اخیر به گفتوگو بپردازند. این برنامه روز شنبه، ۲۴ دیماه ۱۰۴۱ برابر با ۱۴ ژانویهٔ ۲۰۲۳ میلادی برگزار گردید.
علی مزروعی:
در تاریخ معاصر ما یک ویژگی که برای جامعه ماشمردهاند این است که جامعه ایران به دلیل تلاطمها در دوران معاصر، شرایط محیطی و محاطی که برایش بوجود آورده ، تبدیل به یک جامعه جنبشی شده.
آقای کاتوزیان در کتاب « اقتصاد سیاسی ایران » که در این کتاب، در واقع شرح وقایع قبل از انقلاب را توصیف میکند، یک آماری دارد که میگوید: از زمان میانه دوران ناصرالدینشاه تا حالا ما بین ۸ تا ۱۰ سال در ایران شاهد یک نهضت و یا شورش اجتماعی بودهایم ، که خب باعث بیثباتی جامعه شده است.
فایل صوتی علی مزروعی:
سعید شمس:
ما در فصل اول اینگونه میتوانیم جمعبندی کنیم که ما در کردستان بخش خاکستری نداشتیم و همیطور در سیستان،بلوچستان بهرحال جمعهها یک حرکت تودهایی در جریان بوده و در جریان است. ولی در جاهای دیگر بویژه در تهران هنوز نتوانستیم از محلهها بیرون بیآییم و در فصل دوم باید به آن نگاه کنیم.
دو نظریه در مورد نقش کردستان وجود دارد که نمیدانم تا چه حدود در مورد آن مطلع هستید!؟ که ارزیابی این است که عین زمان مشروطیت ، نقش آذربایجان را این دفعه کردستان بعهده خواهد داشت ؛ به این معنی که استبداد در مرکز حاکم است و ما به یک نقطه از ایران نیاز داریم که این استبداد را بشکنیم و آن سنگر ، کردستان است!
فایل صوتی سعید شمس: