جمعه ۲۲ فروردین ۱۴۰۴ - ۰۴:۲۵

جمعه ۲۲ فروردین ۱۴۰۴ - ۰۴:۲۵

چگونه مذاکره ای، با کدام چشم انداز
آمریکا و ایران کشورهای همسایه نیستند. از این رو، نه مشکل مرزی با هم دارند نه ادعای ارضی. طرفه اینکه ایران بر خلاف آمریکا هیچ پایگاه نظامی-تروریستی در مناطق اطراف...
۲۱ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: ابراهیم شیری (ا. م. شیری - شیزلی)
نویسنده: ابراهیم شیری (ا. م. شیری - شیزلی)
یادمان، پنجاهمین سالگرد ترور بیژن جزنی و یارانش در تپه‌های اوین؛ پرونده‌ای همچنان باز از جنایت حکومت شاه
بیژن جزنی، از برجسته‌ترین چهره‌های فکری و مبارزان انقلابی ایران، در ۲۹ فروردین ۱۳۵۴، همراه با هشت تن دیگر از زندانیان سیاسی، در حالی‌که در بند زندان اوین بود، به...
۲۱ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: کمیته برگزاری یادمان پنجاهمین سال ترور تپه های اوین - سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: کمیته برگزاری یادمان پنجاهمین سال ترور تپه های اوین - سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
هریت تابمن، زنی که خود را از بردگی رهانید و راه آزادی را هموار کرد!
هریت تابمن به‌خوبی می‌دانست که آزادی فقط به معنای فرار از زنجیرهای فیزیکی نیست. او گفته بود: «من صدها برده را آزاد کردم و می‌توانستم صدها نفر دیگر را نجات...
۲۱ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نیاز ایران و خواست ایرانیان: مذاکرۀ مستقیم میان ایران و امریکا برای پیش‌گیری از جنگ و رفع تحریم‌ها
در شرایط کنونی، خطر بروز جنگ و تبعات ویران‌گر آن تهدیدی جدی برای ایران در کلیت خود و بنیان‌های اقتصادی و اجتماعی آن است. ما ضمن محکوم کردن تهدید به...
۲۱ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: هیئت سیاسی ـ اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: هیئت سیاسی ـ اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
آموزش، قربانی خصوصی‌سازی و بی‌عدالتی اجتماعی در ایران
طبق قانون اساسی، دولت مکلف به تأمین امکانات آموزشی است. آموزش باید پیوند دهنده طبقات، فرهنگ‌ها و مناطق مختلف باشد، نه ابزار جداسازی و انحصار. مدارس نباید تجاری شوند؛ بلکه...
۲۱ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: شهناز قراگزلو
نویسنده: شهناز قراگزلو
جنگ تعرفه ای دونالد ترامپ, احیای سیاست های مرکا نتیلیستی در سده ۲۱
سیاست‌های تعرفه‌ای دولت ترامپ، علی‌رغم ظاهر محاسباتی و فنی، بر پایه ساده‌سازی بیش از حد یک مسئله پیچیده و بهره‌ برداری تبلیغاتی از مفاهیم اقتصادی طراحی شده‌اند. این رویکرد، بیش...
۲۰ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: سیاوش قائنی
نویسنده: سیاوش قائنی
«علیه جنگ واتحادحداکثری برای دموکراسی»
صحنه سیاسی کشورمادراین لحظه سیاسی صف بندی خاص خودرادارد.صف بندی که همیشه ثابت نیست و به اقتضای موردوشرایط تغییر می‌کند.بخش های رادیکال و بنیادگرایان حکومتی غیرمسئولانه وجاهلانه برطبل جنگ می‌کوبند...
۲۰ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: سياوش - ايران
نویسنده: سياوش - ايران

“شورش” یا «ضدانقلاب» ساخت امریکا در نیکارگوا؟

«یو اس اید» قبلاً در بولیوی فعالیت می‌کرد اما در سال 2013 به خاطر انجام فعالیت‌های بی‌ثبات کننده از بولیوی اخراج شد. در همان حمله یک سازمان دانمارکی هم اخراج شد. (اخراج آن سازمان) به معنی آن نیست که سازمان الزاماً در فعالیت‌های غیرقانونی درگیر بود، بلکه با سازمانی همکاری می‌کرد که از ایالات‌متحده پول دریافت می‌کرد.

بسیاری از دخالت امریکا در اعتراض‌های دانشجویی ماه گذشته در نیکارگوا که برای بی‌ثباتی کشور تلاش می‌کرد تعجب می‌کنند. رسانه‌های غربی چیزی درباره موضوع نمی‌نویسند، درحالی‌که هم‌زمان سناریوهای مشابهی در ونزوئلا، برزیل، کوبا، هندوراس، بولیوی و دیگر کشورهایی که چپ پیشرفت کرده است به اجرا درمی‌آید. در این لحظه، سه دانشجوی نیگاراگوایی در حال گشت زنی در اروپا و سوئد در تلاش کسب حمایت برای کارزار خود هستند. حداقل یکی از دانشجوها نماینده سازمانی تأمین مالی شده و ایجادشده از سوی ایالات‌متحده است.

اعتراضات دانشجویی در نیکارگوا در رسانه‌های غربی به‌عنوان اعتراض قانونی از سوی نیکاراگوایی‌های جوانی توصیف می‌شود که به‌صورت خودجوش برای مبارزه با دیکتاتوری فرضی متحد شده‌اند. قطعاً جوانان بسیاری وجود دارند که به مبارزه با این افکار پیوسته‌اند. قطعاً بسیاری در اینجا در سوئد به حمایت از آن مبارزه پیوسته‌اند. اما چیزهای بسیاری وجود دارد که حاکی از آن است که این‌ها صرفاً اعتراض‌های خودجوش نیستند. شواهد بسیاری وجود دارد که سازمان‌های تحت هدایت امریکا منتظر لحظه مناسب برای ایجاد هرج‌ومرج، و تشدید تضادها برای  ایجاد بی‌ثباتی برای دولت به‌صورت دموکراتیک انتخاب‌شده نیکاراگوا هستند.     

تغییر جامعه

یکی از سه دانشجوی تور در سوئد در حال حاضر جسیکا سینسرو، فعال در امور همگرایی و مشارکت جوانان در روندهای سیاسی است. او عضو ام سی جی ( MCJجنبش مدنی جوانان –ان جی اویی در ساندینو نیکارگوا) است. آن سازمان از سوی نهاد دموکراسی ملی (NDI)تأمین مالی و ایجادشده و بخش پیوسته‌ای از آن نهاد است. نهاد دموکراسی ملی (NDI) سازمانی است که برای تغییر جامعه در کشورهای دیگر تلاش می‌کند. رئیس سازمان مادلین آلبرایت  وزیر خارجه اسبق امریکا است. دبیر کل ام سی جی داویس خوزه kیکارگوا لوپز  Davis Jose Nicaragua Lopez بنیان‌گذار سازمان، نیز هماهنگ‌کننده نهاد دموکراسی ملی در نیکاراگوا و در رشته‌ای از سازمان‌های مشابه در نیکارگوا و ال سالوادور فعال است.

خلاصه از تار نگاشت نهاد دموکراسی ملی :” جنبش مدنی جوانان (ام سی جی) بخشی از طرح نهاد ملی دموکراسی بوده است که در سال ۲۰۱۵ با هدف گسترش رهبری جوانان و تعهد سیاسی با تدارک آموزش تجربی در فن‌آوری‌های سازمانی آغاز شد. بسیاری از اعضا گروه فارغ‌التحصیل  برنامه رهبری و گواهینامه رفتار سیاسی (CLPM) هستند  که نهاد ملی دموکراسی  در رابطه با دانشگاه‌های نیکاراگوا و سازمان‌های جامعه مدنی موردحمایت قرار داده است.”

یرلینگ اکوئیلرا فارغ‌التحصیل دانشگاه پلی‌تکنیک ماناگوا و متخصص تحقیق درباره انقلاب و جنبش فمینیستی است. او هم در استخدام و مشاور IEEPP( موسسه مطالعات راهبردی و سیاست‌های عمومی)  در نیکاراگوا بوده که برای تقویت ظرفیت سیاسی، دولت و عامل‌های اجتماعی برای جامعه‌ای مطلع‌تر از طریق خدمات  خلاق و ابتکاری تلاش می‌کند.  IEEPP  بین سال‌های ۲۰۱۴و۲۰۱۷ مبلغ ۲۲۴.۱۶۲ دلار از موقوفه ملی برای دموکراسی (NED) حمایت دریافت کرده است.

مادلین کاراکاس در حال حاضر در گفتگوی ملی برگزارشده در نیکارگوا شرکت دارد. او در جنبش فمینیستی و محیط‌زیست هم فعال است.

از ۲۰۱۵ به این‌سو، ایالات‌متحده حمایت خود در نیکاراگوا را، به‌ویژه از طریق حمایت از دوره‌های رهبری و تأمین پول برای افراد جوان در دانشگاه‌ها، مدارس، «ان جی او» ها و حزب‌های سیاسی گسترش داده است.سازمان‌هایی که با جنبش‌های فمینیستی و زنان، حقوق بشر و محیط‌زیست کار می‌کنند در اولویت بوده‌اند.

از تار نگاشت موقوفه ملی برای دموکراسی :” برای تضمین آن‌که نسل آینده رهبران بر اداره به روشی دموکراتیک و شفاف مجهز خواهند شد، از سال ۲۰۱۰ موقوفه ملی برای دموکراسی با دانشگاه‌های نیکارگوا و سازمان‌های مدنی برای پیش برد برنامه رهبری جوانان که به آماده‌سازی بیش از ۲۰۰۰ رهبران جوان  در حال حاضر و در آینده در سراسر کشور کمک کرده است  همکاری کرده است.موقوفه ملی برای دموکراسی در تلاش‌های نیکاراگوا برای افزایش مشارکت سیاسی زنان و ابتکارهایی برای کاهش تبعیض علیه افراد دگرباش، و نیز بهترین شیوه‌های پایش روندهای انتخاباتی نیز مشارکت کرده است. ” آیا دخالت‌های خارجی در دموکراسی و انتخابات برای نیکاراگوا خوب است، اما برای ایالات‌متحده و سوئد نا پذیرفتنی است؟  

دخالت خارجی

مقایسه آنچه در نیکاراگوا رخ می‌دهد با آنچه در دیگر کشورها اتفاق می‌افتد نیز جالب‌توجه است. موقوفه ملی برای دموکراسی در ونزوئلا، نیز هم راه با وظایف خرابکارانه  فعالیت می‌کند. فعالیت ایالات‌متحده و موقوفه ملی برای دموکراسی در امریکای لاتین می‌تواند با بحث درباره دخالت قدرت‌ها در سامانه‌های انتخاباتی امریکا، سوئد یا اروپا مقایسه شود. مثلاً، آیا این کشورها می‌پذیرند که روسیه سازمان‌هایی را تشکیل و از آن‌ها حمایت کند که رهبران سیاسی را در سوئد یا در ایالات‌متحده آموزش دهند؟

«ان دی آی» فعالیت‌های خود در ونزوئلا را در تار نگاشت خود چنین توصیف می‌کند:”«ان دی آی» فعالیت در ونزوئلا را در میانه دهه ۱۹۹۰ در پاسخ به درخواست تبادل تجربه بین‌المللی درباره رویکردهای مشارکتی برای اداره دموکراتیک آغاز کرد. پس از تعطیل کردن دفاتر خود در ونزوئلا در سال ۲۰۱۱، ان دی آی  – بر مبنای درخواست‌ها – به ارائه منابع مادی برای روندهای دموکراتیک، ازجمله رویکردهای بین‌المللی درباره شفافیت انتخاباتی، پایش روندهای سیاسی و سازمان مدنی و سیاسی ادامه داده است، و موسسه گفتگو بین ونزوئلایی‌ها و همانندهای مدنی و سیاسی آن‌ها و سیاست‌مداران در سطح بین‌المللی را درباره موضوع‌های موردعلاقه طرفین ترویج می‌کند. “

سازمان‌هایی از ایالات‌متحده به سمت توسعه دموکراسی و دخالت خارجی در نیکاراگوا تلاش می‌کنند. بر اساس تار نگاشت آن، «ان دی آی» در نیکارگوا ۲۰۰۰ رهبر جوان دارد. «ان ای دی» (بنیاد ملی برای دموکراسی) سازمان دیگری است که طبق روایت خود آن از رخدادها، از دهه ۱۹۹۰ به انجام کاری اختصاص‌یافته است که سیا به انجام مخفیانه آن‌ها عادت داشت. بی‌ثباتی دیگر کشورها را ترویج می‌کند. «ان ای دی» با تعدادی از سازمان‌های دیگر، رسانه‌ها، تار نگاشت‌ها و «ان جی او» ها در نیکاراگوا همکاری می‌کند. رسماً، حمایت آن از نیکارگوا بین سال‌های ۲۰۱۴و ۲۰۱۷ بر ۴.۲ میلیون دلار امریکا بالغ می‌شود.

«یو اس اید» ( USAIDآژانس آمریکایی برای توسعه بین‌المللی) رسماً با امداد پزشکی و فاجعه کار می‌کند، اما «ان دی آی» و «ان ای دی» از تعدادی از سازمان‌ها حمایت می‌کنند که با موضوع‌های در رابطه با زنان، کودکان، محیط ریست و حقوق بشر فعالیت می‌کنند. آن‌ها در تار نگاشت خود می‌نویسند که آن‌ها ” می‌خواهند دموکراسی را با آموزش جوانان و رهبران در حال ظهور و دادن کمک‌های فنی به آن‌ها به‌نحوی‌که مشارکت مدنی را تقویت و رهبری محلی را بهبود بخشد ترویج می‌کنند.”آن‌ها نمی‌گویند دموکراسی برای چه کسانی را می‌خواهند  تقویت کنند : آیا چشم‌انداز دموکراسی در ایالات‌متحده و سیا است یا دموکراسی مردم نیکاراگوا.  

«یو اس اید» قبلاً در بولیوی فعالیت می‌کرد اما در سال ۲۰۱۳ به خاطر انجام فعالیت‌های بی‌ثبات کننده از بولیوی اخراج شد. در همان حمله یک سازمان دانمارکی هم اخراج شد. (اخراج آن سازمان) به معنی آن نیست که سازمان الزاماً در فعالیت‌های غیرقانونی درگیر بود، بلکه با سازمانی همکاری می‌کرد که از ایالات‌متحده پول دریافت می‌کرد. «یو اس اید» در ونزوئلا هم فعالیت می‌کند، و نیز می‌گوید در آنجا بر تحکیم “جامعه مدنی” تلاش می‌کند. بودجه آن در سال ۲۰۱۵ در ونزوئلا ۴.۲۵ میلیون دلار امریکا بود. شرکای آن در ونزوئلا در رأس همه، خانه آزادی و «ان دی ای» هستند.

ایجاد تغییر

چه کسی در نیکارگوا تغییر ایجاد خواهد کرد؟ و آیا تغییر خشونت‌آمیز خواهد بود یا از طریق انتخابات؟ «یو اس اید»، «ان دی آی» و «ان ای دی» فعالیت گسترده‌ای در نیکارگوا دارند، با هزارها فعال آموزش‌دیده برای “تغییر جامعه”، و صدها «ان جی او»، دانشگاه‌ها و حزب‌های سیاسی  که پول و مواد برای سازمان‌هایشان دریافت می‌کنند. ایالات‌متحده در این روندها مشارکت می‌کند و منافع آن دربی ثبات سازی دولت ساندنیست به صورت دموکراتیک انتخاب شده است.

اعتقاد به آن‌که ایالات‌متحده در شورش‌های نیکارگوا درگیر نیست  ساده‌لوحی است. اوضاع نیکاراگوا وخیم است و گفتگو برای صلح ضروری است. مسئولین خشونت، آتش زدن‌های جنایتکارانه، شورش‌ها، تخریب و غارت باید جوابگوی رفتار خود باشند، هم در سمت اعتراض‌کننده‌ها و نیز در سمت عناصر انتقادی، گروه‌های سیاسی جوانان و سیاست‌مداران مسئول. اگر، آن‌چنان‌که رهبران دانشجویان می‌گویند، دانیل اورتگا به پلیس دستور تیراندازی و کشتار داده است، جلوتر بروند و رئیس‌جمهور را بیازمایند. و اگر دخالت خارجی در امور داخلی نیکاراگوا وجود داشته است، مسئولان این دخالت هم از فعالان در نیکاراگوا و هم از سیاست‌مدارها در ایالات‌متحده باید جوابگو باشند.  امور بسیاری می‌تواند در نیکاراگوا  به‌سوی بهتر شدن تغییر نماید، اما این تغییر باید نتیجه فعالیت خود نیکاراگوایی‌ها باشد و پول و برنامه ایالات‌متحده نباید تعیین‌کننده تغییرات باشد.  

 

 

 

تاریخ انتشار : ۱۶ خرداد, ۱۳۹۷ ۱۰:۰۹ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

نیاز ایران و خواست ایرانیان: مذاکرۀ مستقیم میان ایران و امریکا برای پیش‌گیری از جنگ و رفع تحریم‌ها

در شرایط کنونی، خطر بروز جنگ و تبعات ویران‌گر آن تهدیدی جدی برای ایران در کلیت خود و بنیان‌های اقتصادی و اجتماعی آن است. ما ضمن محکوم کردن تهدید به جنگ و دامن زدن به ناامنی و درگیری‌های منطقه‌‌‌‌ای، به جمهوری اسلامی نیز هشدار می‌دهیم که نیاز ژئوپولیتیک ایران و منطقه ورود هرچه صریح‌تر و مسئولانه‌تر به روند مذاکره برای دستیابی به صلحی پایدار است.

ادامه »
سرمقاله

ریاست جمهوری ترامپ یک نتیجهٔ تسلط سرمایه داری دیجیتال

همانگونه که نائومی کلاین در دکترین شُک سالها قبل نوشته بود سیاست ترامپ-ماسک و پیشوای ایشان خاویر مایلی بر شُک درمانی اجتماعی استوار است. این سیاست نیازمند انست که همه چیز بسرعت و در حالیکه هنوز مردم در شُک اولیه دست به‌گریبان‌اند کار را تمام کند. در طی یکسال از حکومت، خاویرمایلی ۲۰٪ از تمام کارمندان دولت را از کار برکنار کرد. بسیاری از ادارات دولتی از جمله آژانس مالیاتی و وزارت دارایی را تعطیل و بسیاری از خدمات دولتی از قبیل برق و آب و تلفن و خدمات شهری را به بخش خصوصی واگذار نمود.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته
یادداشت

قتل خالقی؛ بازتابی از فقر، ناامنی و شکاف طبقاتی

کلان شهرهای ایران ده ها سال از شهرهای مشابه مانند سائو پولو امن تر بود اما با فقیر شدن مردم کلان شهرهای ایران هم ناامن شده است. آن هم در شهرهایی که پر از ماموران امنیتی که وظیفه آنها فقط آزار زنان و دختران است.

مطالعه »
بیانیه ها

نیاز ایران و خواست ایرانیان: مذاکرۀ مستقیم میان ایران و امریکا برای پیش‌گیری از جنگ و رفع تحریم‌ها

در شرایط کنونی، خطر بروز جنگ و تبعات ویران‌گر آن تهدیدی جدی برای ایران در کلیت خود و بنیان‌های اقتصادی و اجتماعی آن است. ما ضمن محکوم کردن تهدید به جنگ و دامن زدن به ناامنی و درگیری‌های منطقه‌‌‌‌ای، به جمهوری اسلامی نیز هشدار می‌دهیم که نیاز ژئوپولیتیک ایران و منطقه ورود هرچه صریح‌تر و مسئولانه‌تر به روند مذاکره برای دستیابی به صلحی پایدار است.

مطالعه »
پيام ها

پیام تبریک سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) به‌مناسبت پیروزی تیم ملی فوتبال ایران در صعود به جام جهانی!

با کمال تاسف روی‌کرد سیاسی مقابله با ایران از سوی برخی کشورهای ذی‌نفوذ در جهان در کنار تحریم‌های غیرقانونی و ظالمانه علیه کشور ما، مانعی عمده در برابر برگزاری دیدارهای دوستانه در مقابل تیم‌های قوی جهان، حتی امکان برگزاری اردوهای آمادگی، و وجود تجربهٔ بازی در این سطح برای ملّی‌پوشان ایران است.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

چگونه مذاکره ای، با کدام چشم انداز

یادمان، پنجاهمین سالگرد ترور بیژن جزنی و یارانش در تپه‌های اوین؛ پرونده‌ای همچنان باز از جنایت حکومت شاه

هریت تابمن، زنی که خود را از بردگی رهانید و راه آزادی را هموار کرد!

نیاز ایران و خواست ایرانیان: مذاکرۀ مستقیم میان ایران و امریکا برای پیش‌گیری از جنگ و رفع تحریم‌ها

آموزش، قربانی خصوصی‌سازی و بی‌عدالتی اجتماعی در ایران

جنگ تعرفه ای دونالد ترامپ, احیای سیاست های مرکا نتیلیستی در سده ۲۱