سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۳ شهریور, ۱۴۰۵ ۰۱:۵۷

سه شنبه ۳ شهریور ۱۴۰۵ - ۰۱:۵۷

شکست در نبرد، اما نه در جنگ

دور دوم انتخابات فرانسه، که دیروز برگزار شد، با "پیروزی قاطع" ماکرون بر لوپن خاتمه یافت. اطلاق پیروزی قاطع به نتیجۀ این انتخابات مستلزم مکث است. ماکرون موفق به کسب بیش از  1/64 درصد آراء معتبر، در برابر 9/33 درصد برای لوپن، شد. در ارزیابی محدود از این انتخابات، یعنی در چارچوب رقابت بین ماکرون و لوپن، این نتیجه به واقع یک پیروزی قاطع است. به این ترتیب در انتخابات فرانسه نیز، همچون اتریش و هلند، راست افراطی نتوانست به قدرت دولتی دست یابد یا در آن سهیم شود.

Getting your Trinity Audio player ready...

دور دوم انتخابات فرانسه، که دیروز برگزار شد، با “پیروزی قاطع” ماکرون بر لوپن خاتمه یافت. اطلاق پیروزی قاطع به نتیجۀ این انتخابات مستلزم مکث است. ماکرون موفق به کسب بیش از  1/64 درصد آراء معتبر، در برابر ۹/۳۳ درصد برای لوپن، شد. در ارزیابی محدود از این انتخابات، یعنی در چارچوب رقابت بین ماکرون و لوپن، این نتیجه به واقع یک پیروزی قاطع است. به این ترتیب در انتخابات فرانسه نیز، همچون اتریش و هلند، راست افراطی نتوانست به قدرت دولتی دست یابد یا در آن سهیم شود.

تا چندی پیش حزب “آلترناتیو برای آلمان”، همراه نیروهای راست افراطی هلند و فرانسه، ضلع سوم مثلثی را تشکیل می داد، که صعودشان به قدرت دولتی یا سهمگیری در آن محتمل ارزیابی می شد و موجبی برای دغدغه های سنگینی از جمله نسبت به بقای اتحادیۀ اروپا. با توجه به وضع دشوار کنونی “آلترناتیو برای آلمان” می توان پیش بینی کرد که در این کشور نیز بخت دولتی به روی این حزب باز نخواهد شد.

اما در نظر داشته باشیم که:

۱-   شرکت مردم فرانسه در انتخابات دیروز، در خلال ۴۰ سال گذشته پائینترین میزان را داشته است و بیش از یک سوم آنان نه به ماکرون و نه به لوپن رأی نداده اند؛

۲-   آرای مارین لوپن بالغ بر ۱۰ میلیون، یعنی اندکی بیش از نیم آرای ماکرون و دو برابر آرای ژان ماری لوپن، پدر مارین، در انتخابات سال ۲۰۰۲ است.

این دو واقعیت و نتایج انتخابات ماه آوریل در هلند نیز، نشان می دهند که “شبحی که بر فراز اروپا در گشت و گذار است”، یعنی شبح پوپولیسم راست افراطی، نه تنها هنوز باقی است، بلکه بر زمینۀ نارضایتی های واقعی در اروپا سودای برآمدهای قدرتمندتر آتی را در سر می پرود. اظهارات لوپن پس از اعلام نتایج انتخابات دیروز فرانسه دایر بر تغییرات عمیق در حزب اش در راستاهای اجتماعی و ملی توصیف برداشت راست افراطی از این شکست خویش است: شکست در نبرد، اما نه در جنگ.

تاریخ انتشار : ۱۸ اردیبهشت, ۱۳۹۶ ۱۰:۰۵ ب٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

«طرح مقابله با نفوذ»؛ توطئه‌ای سازمان‌یافته برای سرکوب جنبش دموکراسی‌خواهی

هیئت سیاسی-اجرایی سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت): سازمان ما تصویب کلیات این طرح را «فاجعه‌ای دیگر در نظام حقوقی کشور» دانسته و ضمن مخالفت با آن، تصویب این طرح را ادامه و تشدید رویکردی می‌داند که در «قانون تشدید مجازات جاسوسی» نیز دنبال شده است؛ قانونی که در یک سال گذشته مبنای صدور احکام سنگین و اجرای احکام اعدام در شماری از پرونده‌ها قرار گرفته است.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »

۳۰ سال زندان برای استفاده از آزادی بیان؟

سردبیر ماه: ایالات متحده در ۱۶ ژوئیه کنفرانسی جهانی در واشنگتن برگزار کرد تا همکاری کشورها علیه آنچه «تروریسم چپ افراطی» می‌نامد، تقویت شود؛ اقدامی که بخشی از راهبرد امنیتی جدید آمریکا برای اعمال نفوذ و تغییر رژیم در اروپا و آمریکای لاتین است. این نشست همچنین کارکردی داخلی دارد، زیرا با نسبت‌دادن مخالفان سیاسی به «تروریسم خارجی»، سرکوب آنان آسان‌تر و مشروع‌تر جلوه داده می‌شود.

مطالعه »

یک ایران، یک ملت و یک ترازنامه…

گودرز اقتداری: نوشته‌ای در فضای مجازی منتشر شده است که با این مطلع آغاز میشود: «ما یک ایران نداریم. دو ایران داریم! یک ایرانِ جهان سومی که از کشورهای منطقه عقب افتاده است، نه برق دارد، نه آب دارد، نه صنعت قابل توجهی دارد، نه زیر ساخت قابل اتکایی دارد و علاوه بر آن همه نخبگان‌اش نیز در حال فرار از کشور هستند و این ایران رو به قهقرا در حرکت است. یک ایرانِ دیگر هم وجود دارد که ۹۵ درصد جمعیت آن باسواد است و در بین ۲۰ کشور اول جهان در تولید علم قرار دارد و در تربیت متخصص از پزشکی گرفته تا مهندسی علوم روز جهان همچون نانو، رباتیک، ژنتیک، هسته‌ای و … سرآمد کشورهای منطقه است» یادداشت زیر در پاسخ به آن برداشت نوشته شده است.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

تحلیلی از رابطه انفال، رانت و قدرت در رژیم ولایت فقیه

بدهی ملی ایالات متحده در دوران ترامپ به ۴۰ تریلیون دلار رسید

چلچراغی که خاموش نشد؛ از زاینده‌رود تا خاوران

۳۰ سال زندان برای استفاده از آزادی بیان؟

بیانیه حزب دمکراتیک مردم ایران: قانون «مبارزه با نفوذ»، سایه جنگ و سرکوب

فراخوان شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران برای امضای پتیشن «نه به اعدام؛ آری به حق حیات»