سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۲۰ مرداد, ۱۴۰۵ ۱۲:۲۴

سه شنبه ۲۰ مرداد ۱۴۰۵ - ۱۲:۲۴

طالبان یک جنبش سیاسی بنیادگراست، تروریست خواندن آن عاقلانه نیست

نخست وزیر سابق همچنین مدعی است که "طالبان یک جنبش بنیادگرا، خشونت بار و غیر قابل تحمل از نظر رفتار آنها علیه زنان و علیه اقلیت ها هستند، اما من فکر می کنم اشتباه است که آنها را یک گروه تروریستی نامید. داعش یک گروه تروریستی است، ولی طالبان یک جنبش سیاسی است، مانند حزب اله و حماس. تروریست خواندن طالبان عاقلانه نیست بلکه تمسخر آمیز است".

Getting your Trinity Audio player ready...

در مصاحبه روزنامه “فردا”، ماسیمو دالِما Massimo D’Alema، نخست وزیر و دبیر گذشته حزب دمکراتهای چپ سابق ایتالیا (حزب کمونیست ایتالیا)، می گوید که “واکنش غرب به حمله تروریستی برجهای دوقلو دارای یک محتوای نظامی بود که به نتایج مورد نظر خاصی نیز دست یافت. اما مهمتر از همه، آن طرح در بر گیرنده برنامه سیاسی – فرهنگیِ قوی دیگری بود که هدفش از طریق گسترش دمکراسی در جهان اسلام و اشاعه یک “پادتن و آنتی بادی” که بتواند بنیادگرائی و تروریسم ضد غربی را تضعیف کرده و ریشه کن بنماید، ولی این پروژه با شکست مواجه شد”.

او می گوید اما بالاتر از همه “نه تنها با استفاده از سلاح سودی نبخشید، بلکه این ایده که دمکراسی را می توان صادر کرد نیز شکست خورده است و بهار عربی که بیانگر دمکراسی در پی جنبش های مردمی بود، نیز با شکست مواجه شد، زیرا همسان سازی و کپیه برداری فرهنگی، کار ساز نیست cultural homologation“.

سپس دالِما بر این واقعیت تاکید می کند که “حمله به برج های دوقلو کار طالبان نبود، بلکه عمل نخبگان عرب که بیشتر نوع سعودی بودند بود، و قدمشان به کوههای افغانستان ختم شد، زیرا آمریکائیها آنها را به آنجا کشاندند و با ایجاد جنبشی از داوطلبان اسلامی کوشش کردند که آنها را برای مبارزه و جنگ با شوروی آماده کنند و کردند”.

بنابراین “آماده سازی سیاسی- نظامی اردوگاه بنیادگرائی توسط غرب انجام شد، زیرا به این ترتیب بنیاگرایان، متحدان اصلی غرب بسادگی جنبشی بر علیه کمونیزم و سوسیالیزم عرب را کلید زدند”.

نخست وزیر سابق همچنین مدعی است که “طالبان یک جنبش بنیادگرا، خشونت بار و غیر قابل تحمل از نظر رفتار آنها علیه زنان و علیه اقلیت ها هستند، اما من فکر می کنم اشتباه است که آنها را یک گروه تروریستی نامید. داعش یک گروه تروریستی است، ولی طالبان یک جنبش سیاسی است، مانند حزب اله و حماس. تروریست خواندن طالبان عاقلانه نیست بلکه تمسخر آمیز است”.

برای اینکه “خود آمریکائیها از سال ۲۰۱۸ بطور مداوم با طالبان صحبت و مذاکره می کنند”.

و نتیجه می گیرد “بدیهی است که این مذاکرات مفید و باید انجام بپذیرند تا بلکه از یک فاجعه انسانی جلوگیری نموده و سعی شود برای این مهم آنها را ملتزم و مشروط کرده و زیر فشار قرار دهند. اما مسئله و مشکل واقعی این است که چگونه میتوان با طالبان گفتگو کرد، بدونِ اینکه دولت و یا تشکیلات آنها را برسمیت نشناخت؟”

تاریخ انتشار : ۲۷ شهریور, ۱۴۰۰ ۱۰:۰۵ ق٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

اعدام‌ها را متوقف کنید؛ مردم خواهان تنش‌زدایی و صلح هستند.

هیئت سیاسی-اجرایی سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت): ما بار دیگر خواستار توقف فوری اجرای تمامی احکام اعدام، تضمین دادرسی عادلانه، رعایت حقوق متهمان و پایان دادن به استفاده از مجازات مرگ به عنوان ابزار سرکوب هستیم. امروز دفاع از حق حیات، دفاع از صلح و دفاع از آزادی، سه مطالبه جدا از هم نیستند؛ این‌ها ارکان آینده‌ای هستند که مردم ایران برای آن هزینه‌های سنگینی پرداخته‌اند.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »

انقلاب مشروطیت و سایه آن بر ایران امروز

شهناز قراگزلو: مشروطه را نباید صرفاً رویدادی متعلق به گذشته دانست، بلکه باید آن را نقطه آغاز گفت‌وگویی ناتمام درباره حکومت قانون در ایران تلقی کرد. شاید مهم‌ترین درس آن نیز همین باشد که هیچ نظام سیاسی، صرف‌نظر از آنکه قدرت در دست شاه، روحانیت یا هر نهاد دیگری باشد، بدون محدود شدن قدرت، استقلال نهادهای قانونی و پاسخ‌گویی در برابر شهروندان، به آزادی و ثبات پایدار دست نخواهد یافت.

مطالعه »

گل به‌خودی فیفا در دادن میزبانی جام جهانی به آمریکا و کانادا و نادیده گرفتن تبعیض نسبت به تیم های شرکت کننده…

گودرز اقتداری: تیم ملی همانگونه که در جام جهانی ۲۰۲۲ در قطر هم هدف تظاهرات مخالفین جمهوری اسلامی قرار گرفت در این بازیها نیز با تقابل مخالفین جمهوری اسلامی بویژه طرفداران سلطنت روبرو خواهذ بود. پیش بینی ها اما انست که این بار شاید بخاطر میزبانی در امریکا و کانادا که هر دو میزبان صد ها هزار ایرانی متمایل به رضا پهلوی هستند، امکان در گیری های بیشتر محتمل‌تر است…. در دیدگاه ما اما تیم ملی تیم تمام مردم ایران است و در این شرایط که کشور هدف حملات و خسارات بی‌بدیل در تاریخ معاصر خود بوده است پیروزی تیم ملی و حمایت عمومی هم‌وطنان برای ایجاد اتحاد و هم‌بستگی ملی بیش لز پیش ضروری و مورد انتظار است. ما مانند همه هنرمندان و روشنفکران میهن تحت ستم‌مان ورزش‌کارانی که با پرچم ایران در هر میدانی مبارزه میکنند را نیز فرزند ایران و از ان خود میدانیم و پیروزی هایشان را در میدان‌های جهانی ارج می‌گذاریم.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

نان می‌خواهیم، نه مرگ در محیط کار!

خانواده‌های جنگ و جنگ‌های عراق

جامعه مدنی در میانه بحران؛ از بقا تا کنش جمعی

در اندوه رفیق محمد کیانپور

فرانس مهرینگ؛ تئوریسین ژورنالیست، ژورنالیست صاحبنظر

«آنها با تهدید واقعی انقراض روبرو هستند.»