عباس امیر انتظام، سخنگوی دولت موقت و معاون مهندس مهدی بازرگان پس از تحمل سال ها رنج و مرارت در سن ۸۶ سالگی چشم از جهان فروبست. او از رهروان راه دکتر محمد مصدق، عضو شورای رهبری جبهه ملی و قدیمیترین زندانی سیاسی جمهوری اسلامی بود.
امیر انتظام نخستین قربانی اشغال سفارت امریکا در سال ۱۳۵۸ بود. او با استناد به اسناد بدست آمده از سفارت امریکا در تهران، دستگیر گردید و پس از۵۵۰ روز بازداشت به محاکمه کشیده شد. دادگاه او بدون وکیل و بدون دسترسی او به اسناد و مدارک مرتبط با اتهاماتش برگزار گردید. برای او پرونده سنگینی ساخته شده بود. امیر انتظام در دادگاه دربسته محاکمه و به جرم گناهان ناکرده به حبس ابد محکوم گردید. او شرایط طاقت فرسای زندان های جمهوری اسلامی در دهه ۶۰ را تحمل کرد و با چشمان خود جنایات رژیم جمهوری اسلامی را در حق دگراندیشان مشاهده نمود. سال هائی که هزاران انسان آزادیخواه در اسارتگاه های رژیم در زیر شکنجه ها جان باختند و یا به جوخه اعدام سپرده شدند. امیر انتظام شاهد زنده جنایات رژیم جمهوری اسلامی در دهه ۶۰ در زندان ها بود.
جمهوری اسلامی سال ها امیر انتظام را به غل و زنجیر کشید تا او را بزانو در آورد. اما قادر نشد اراده قوی او را درهم شکند. ایستادگی امیر انتظام رژیم را مجبور کرد که در سال ۱۳۷۰ آزادی او را به شرط تقاضای عفو بپذیرد. اما او تن به این پیشنهاد نداد و در فرم های تقاضای عفو نوشت: “من به هیچ کس و هیچ مقامی اجازه نمی دهم تا مرا مورد عفو قرار دهد. این مقامات نظام هستند که باید تقاضای عفو کنند”. او درخواست همیشگی خود مبنی بر اعاده دادرسی را مجداً تکرار کرد و در سومین سفر گالندوپل، عضو کمیسیون حقوق بشر و نماینده دبیر کل سازمان ملل متحد به ایران در سال ۱۳۷۰، علیه جمهوری اسلامی اعلام جرم نمود.
متاسفانه سازمان چریک های فدائی خلق ایران در سال ۱۳۵۸ با دانشجویان خط امام در زمینه افشاگری و اتهام جاسوسی به امیر انتظام همصدا شد، مدارکی را دال بر مبادله اطلاعات در تماس او با عناصری از دولت امریکا، در میتنگی که بهمین مناسب تدارک دیده شده بود، منتشر کرد و در موضع گیری هائی که در آنزمان توسط کمیته مرکزی وقت صورت گرفت، امیر انتظام بعنوان “مجری سیاست های امپریالیسم” قلمداد گردید. اما سازمان در دهه ۸۰ در یادداشت سیاسی کارآنلاین بر خطای جدی خود نسبت به امیر انتظام و بی پایه بودن اتهام ” جاسوسی” و “مجری سیاست های امپریالیسم” اذعان نمود. یادداشت کارآنلاین در اختیار امیر انتظام قرار گرفت و او از موضع سازمان اظهار خشنودی کرد.
ما در غم از دست دادن این نماد پایداری در مقابل جمهوری اسلامی با خانواده عباس امیرانتظام، نیروهای آزادیخواه کشور و اعضای جبهه ملی ایران همدردیم و امیدواریم مردم کشور به آن هدفی که او برای آن ها سال ها مبارزه کرد، دست یابد. هدف امیر انتظام پی ریزی ایرانی آزاد، آباد و دموکرات بود. ایرانی که حکومت دیکتاتوری مذهبی از آن رخت بربسته و حکومت دموکرات و سکولار جای آن نشسته است.
هیئت سیاسی ـ اجرائی سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
۲۲ تیر ۱۳۹۷ (۱۳ژوئیه ۲۰۱۸)