سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۲۲ خرداد, ۱۴۰۵ ۱۱:۳۰

جمعه ۲۲ خرداد ۱۴۰۵ - ۱۱:۳۰

عدم رعایت ایمنی کار، بلای جان شهروندان

این مجموعه حوادث عمدتا بخاطر عدم وجود آموزش متناسب با حرفه و نبود کنترل و پیگیری مقررات ایمنی است کە رخ می دهند. علاوە بر این، نقایصی کە در قوانین و ساختارها وجود دارند در این حوادث بە سهم خود بی تقصیرنیستند و ارگانهای ناظر مانند نهادهای صنفی کە می توانند نقش مثبتی در کنترل ورعایت ایمنی و اصلاح مقررات داشتە باشند امکان نقش آفرینی ندارند. بنابر

طبق خبرهای منتشره در یکشنبه ۲۹ فروردین ماه، کودک شش ساله ای در زنجان بدنبال سقوط در یک چاه حفر شده که فاقد پوشش و حفاظ مناسب بودە، جان خود را از دست داده است. پس از بازرسی مقامات قضایی حکم پیگرد قانونی شهردار و تنی چند از مسئولانه منطقه که ناظر و مجری این پروژه بوده اند بدلیل رعایت نکردن موارد ایمنی و به خطر انداختن جان شهروندان، صادر شده است.

با گذری بر خبرها و گزارشات چند سال گذشته به موارد مشابه بسیاری برمیخوریم که حفر چاه و کانال بدون رعایت موارد ایمنی و یا نبود علائم هشدار دهنده پیشگیرانە، حوادث زیادی را سبب گردیدە و بە قیمت جان و مصدومیت عدەای از شهروندان تمام شدە است . حفاریهای غیر اصولی جنب ساختمانهای اداری، مسکونی، نصب و بکارگیری داربست های غیراستاندارد، استفاده از جرثقیل، آسانسور و بالابرهای ساختمانی کهنه و مستهلک، رها کردن تابلو و کابلهای برق فشار قوی بدون محافظت های لازم، احداث پل و گذرگاه های موقت با کمترین استقامت، ساخت و ساز ساختمان هایی با حداقل مقاومت و دهها موارد دیگر، نیز باعث کشته و مجروح شدن عدە دیگری از کارگران، رهگذاران و ساکنین محل شده است.

بارها شاهد بوده ایم که قربانیان این حوادث، مقصرین و علل آن پس از گذشت زمان بدست فراموشی سپرده شده اند. این حوادث خسارات و تلفات بسیاری را به جامعه و سرمایه ملی وارد میکند و به حوادث زنجیره ای تبدیل شده است اما چرا چاره ای جدی و کارساز برای آن اندیشیدە نمی شود و هیچکس پاسخگوی مسئلە نیست روشن نیست.  در پس هر حادثە این چنینی موضوع مدتی سوژه رسانه های عمومی میشود، مقامات مسئول وعده و نویده پیگیری و حل معضل را میدهند اما با رخ دادن حادثه ی جدید، حوادث قبلی بە فراموشی سپردە می شوند و صدای اعتراض قربانیان پژواکی در این فضا نمی یابد.و تکرار حوادث هم اثری در این بی عملی ها ی مسئولین کە بە رویە تبدیل شدە نمی نهد.

 

این مجموعه حوادث عمدتا بخاطر عدم وجود آموزش متناسب با حرفه و نبود کنترل و پیگیری مقررات ایمنی است کە رخ می دهند. علاوە بر این، نقایصی کە در قوانین و ساختارها وجود دارند در این حوادث بە سهم خود بی تقصیرنیستند و ارگانهای ناظر مانند نهادهای صنفی کە می توانند نقش مثبتی در کنترل ورعایت ایمنی و اصلاح مقررات داشتە باشند امکان نقش آفرینی ندارند. بنابر این تا درب بر این پاشنه میچرخد کماکان شاهد این فجایع خواهیم بود و پایانی بر آن متصور نیست.

 

بهروز فدائی

تاریخ انتشار : ۷ اردیبهشت, ۱۳۹۵ ۰:۲۸ ق٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

آرزوی موفقیت برای تیم ملی فوتبال ایران در جام جهانی ۲۰۲۶

هیئت سیاسی- اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت): تیم ملی فوتبال ایران، سرمایه مشترک مردم ایران و نمادی از توانایی، تلاش و امید میلیون‌ها ایرانی است. این تیم، فراتر از هر دولت و نظام سیاسی، متعلق به مردم ایران و نماینده کشور و فرهنگ ما در بزرگ‌ترین آوردگاه فوتبال جهان است.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »
از ناحیه تا تهران

از ضاحیه تا تهران: تبادل آتش یا تسریع توافق؟

محمد مالجو: تهاجم اخیر اسرائیل به ضاحیۀ جنوبی و واکنش موشکی ایران به اسرائیل در چند ساعت پیش دوباره منطقه را در آستانۀ ورود به چرخۀ تصاعدیِ خطرناکی قرار داده است.

استدلال ایران دربارۀ نقض آتش‌بس با تهاجم اسرائیل به لبنان به‌تمامی صحیح است. اما پاسخ ایران در قالب تبادل آتش عملاً لبنان را به سوی یک میدان جنگی شدیدتر سوق می‌دهد، میدانی که ظرفیت تخریبی دارد بس فراتر از توان یک جامعۀ بحران‌زده.

اما مسئله فقط لبنان نیست. همین مسیر عملاً ایران را نیز در معرض لغزش به یک رویارویی فزاینده و پرهزینه قرار می‌دهد. گسترش دامنۀ درگیری به‌ طور همزمان در لبنان و ایران نه به بازدارندگی پایدار …

مطالعه »

گل به‌خودی فیفا در دادن میزبانی جام جهانی به آمریکا و کانادا و نادیده گرفتن تبعیض نسبت به تیم های شرکت کننده…

گودرز اقتداری: تیم ملی همانگونه که در جام جهانی ۲۰۲۲ در قطر هم هدف تظاهرات مخالفین جمهوری اسلامی قرار گرفت در این بازیها نیز با تقابل مخالفین جمهوری اسلامی بویژه طرفداران سلطنت روبرو خواهذ بود. پیش بینی ها اما انست که این بار شاید بخاطر میزبانی در امریکا و کانادا که هر دو میزبان صد ها هزار ایرانی متمایل به رضا پهلوی هستند، امکان در گیری های بیشتر محتمل‌تر است…. در دیدگاه ما اما تیم ملی تیم تمام مردم ایران است و در این شرایط که کشور هدف حملات و خسارات بی‌بدیل در تاریخ معاصر خود بوده است پیروزی تیم ملی و حمایت عمومی هم‌وطنان برای ایجاد اتحاد و هم‌بستگی ملی بیش لز پیش ضروری و مورد انتظار است. ما مانند همه هنرمندان و روشنفکران میهن تحت ستم‌مان ورزش‌کارانی که با پرچم ایران در هر میدانی مبارزه میکنند را نیز فرزند ایران و از ان خود میدانیم و پیروزی هایشان را در میدان‌های جهانی ارج می‌گذاریم.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

فرخ نگهدار در چالش با محمد منظرپور؛ روایت‌های متعارض از نتایج جنگ، از بقا تا تثبیت موقعیت

کودکان ِ پنهان و برجا گذاشته شده! وضعیت فرزندان کارگران فصلی ایتالیایی در سوئیس

هزینه سنگین امریکا در جنگ علیه ایران

از تیم ملی فوتبال ایران پشتیبانی کنیم

وقتی سرمایه‌داری حقارت خود را در شکوه فوتبال پنهان می‌کند!

جام جهانی ۲۰۲۶، بزرگ‌ترین جشن فوتبال جهان زیر سایه سیاست‌های ماجراجویانه آمریکا