رفیق گرامی واندیشنمدمان فرخ نعمت پور در مقاله ای تحت عنوان(عراق را تجزیه کنید) راه برون رفت از بحرانهای عراق را در راستای تجزیه این کشور میداند وتجزیه عراق را بسود مردم عراق و منطقه ارزیابی میکند ودلایلی را برای اثبات دیدگاه خود ارائه می دهد
اما واقعیت این ست که با توحه به اوضاع منطقه و دخالت قدرتهای بزرگ و دولتهای همسایه، تحزیه عراق میتواند نتایح و پیامدهای رنجباری را به مردم عراق و منطقه تحمیل کند و نه تنها به استقرار صلح و آزادی نیانجامد بلکه عوارض و مشکلات دامنه دار و طولانی را بر سرنوشت مردم عراق و منطقه پدید آورد و اوضاع را از شرایط کنونی نیز وخیم تر سازد و جنگ را به سراسر منطقه گسترش دهد که بە چند مورد از پیامدهای زیانبار تجزیە عراق اشارە می کنم. 1 – آقای نعمت پور براین باور است که کشور عراق از نظر ذهنی به ۳ اقلیم بزرگ شیعه و سنی و کرد تقسیم شده است و دیگر امکان همزیستی این مناطق با همدیگر عملا وجود ندارد.
تقسیم بندی کشور عراق به این ۳بخش در برگیرنده تمام مردم عراق و دیگر اقوام و مذاهب نیست، دراین کشور بطور تقریبی ۶۰۰هزار ترکمن، ۶۰۰ هزار ایزدی۵۰۰، هزارمسیحی و ۴۰۰ هزار اهل حق زندگی می کنند جایگاه پیروان این اقوام و مذاهب در چارچوب کدام یک از این تقسیم بندیها خواهد بود باتوجه باینکه پیروان این اقوام ومذاهب در سراسر عراق پخش هستند؟
2.- از نظر جغرافیایی این تقسیم بندی در عمل با مشکلات زیادی مواجه خواهد شد، شهر بغداد با داشتن ۷ میلیون جمعیت در بر گیرنده۴۰ درصد اهل تسنن ۴۰ درصد اهل تشیع، ۱۰ درصد کرد، ۵درصد ایزدی واهل حق و ۵ درصد مسیحی میباشد در این قطب بندیها بغداد در کدام جایگاه قرار میگیرد و کردهای خانفین که شیعه هستند آیا به اقلیم کردستان خواهند پیوست یا دولت شیعه؟
3 – آقای نعنت پور ادامه میدهند که تجزیه عرا ق به ۳ اقلیم معقولانه تر از حفظ یکپارچگی آن به قیمت تشدید بحرانها بنظر میرسد، باتوجه به جنگ فراگیری که عراق ومنطقه را در برگرفته وهرروز در حال اوج گیری است چگونه میتوان پیش بینی کرد در این منطقه که دهها گروه مسلح که بوسیله قدرتهای بزرگ و کشورهای همسایه تجهیز وتغذیه میشوند تجزیه عراق میتواند معقولانه باشد؟
۴ – منبع اصلی درآمد عراق از راه فروش نفت تامین میشود وبا توجه بە اینکه بخش زیادی از ذخایر نفتی در خاک کردستان قرار دارد بدیهی است که جنگ بر سر تقسیم منابع نفت و ثروت چه درآغاز تجزیه وجه پس از آن بمراتب از جنگ قومی – مذهیی شدیدتر خواهد بود.
۵ – رفیق فزخ در بخش دیگری نوشته اند، کردها لااقل در یک بخش از مناطق کرد نشین خاورمیانه با ایجاد دولت خود تا حدود زیادی برعقده خود در باب نداشتن دولت فائق میشوند.
ایجاد دولت کردحق و شایسته ملت کرد است اما تحت چه شرایطی با کمک چه نیروهایی و با کدام اهداف و آیا رهبری در راستای اهداف ومنافع مردم عمل می کند ؟۲۵ سال از تشکیل اقلیم کردستان میگذرد و در ۱۳ سال اخیر پس از سقوط صدام از اعتبار بین المللی نیز برخوردار شده است، دولت اقلیم کردستان پس از یکصد سال مبارزه پیگیر جان باختن ده ها هزار پیشمرگه و ویرانی شهرها و روستاها و زندانی و شکنجه مردم عادی، آوارگی میلیونها انسان و فاجعه حلبجه و نظایر آن موجودیت یافته است ولی آیا به آرمانهای خود دست یافته است؟ بیکاری، فقر و اعتیاد که هدیه جمهوری اسلامی به جوانان کردستان است در حال اقزایش است، ده ها هزار جوان کرد که به حاکمیت اقلیم امیدوارشده بودند اکنون ناامیدانە راه اروپا را برای زندگی بهتر در پیش گرفته اند که عده ای از آنان خود و آرزوهایشان در دریای اژه غرق شدند. معلمان، کارمندان و کارگران حقوق شان پرداخت نمی شود.
چنانکه در کلیپها دیده میشود کودکان وپیرمردان و پیرزنان زباله ها را برای پس مانده غذا میکاوند. فقر و فلاکتی که در زمان صدام دشمن قسم خورده کردها و جلاد حلبجه وجود نداشت.
۶ – رفیق فرخ بر این باور است که قدرتهای بزرگ منطقه بیشتر میتوانند وارد فاز مناسبتری از روابط میان خود بشوند، شیعیستان بعنوان منطقه نفوذ ایران، سنیستان برای عربستان و ترکیه و کردستان منطقه نفوذ ایران و ترکیه که لا اقل در کوتاه مدت ولع این گرگهای منطقه را تا حدودی فرو خواهد نشاند.
گرگهای جهان و منطقه ولع وتجاوزشان به منافع کشورهای کوچک وضعیف پایان ناپذیر است، عملکرد گرگهای منطفه در سالهای اخیر نه تنها کمکی به حل مشکلات منطقه و ایجاد صلح نکرده اند بلکه دخالت وجنگهای نیابتی آنان نشانگرحفظ منافع خود و کشتار و پایمال کردن حقوق مردم کشورهای آشوب زده وضعیف است اینک خاور میانه به جولانگاه دولتهای دیکتاتوری و مرتجع منطقه تبدیل شده است و دولت نژاد پرست اسرائیل نیز حیله گرانه از این فرصت استقاده کرده و در پی کسب منافع خویش است. در آسمان خاورمیانه کرکسها به پرواز در آمده اند و خواهان جنگ و ستیز بیشتری هستند تا منافع بیشتری بدست آورند. در چنین شرایطی ایجاد کشورهای کوچک طعمه لذیذ تری برای این کرکسهاخواهند بود. چنانکه دولت شبه فاشیستی ترکیه از راه بلوکه کردن حسابهای اقلیم کردستان در بانکهای تر کیه سیاستهای خود را بر اقیلم دیکته میکند که از پیامدهای آن شیوه برخورد اقلیم با پ ک ک است. راه رهایی مردم منطقه در شرایط بحرانی کنونی و اعمال نفوذ و دخات دولتها ی واپسگرا جدایی و تجزیه نیست بلکه خیزش مردم برای استقرار نظام هایی بر پایه دمکراسی، صلح وعدالت اجتماعی وتامین حقوق اقلیتهای قومی و مذهبی است.