چهارشنبه ۲۵ تیر ۱۴۰۴ - ۰۶:۵۷

چهارشنبه ۲۵ تیر ۱۴۰۴ - ۰۶:۵۷

دیکتاتوری کارآفرینان با هدف سرکوب طبقه کارگر  
گرچه مدیرانی مانند ایلان ماسک و خاویر مایلی درباره آزادی صحبت می کنند. اما در واقع آن ها خواستار دیکتاتوری کارآفرینان هستند. کار آفرینان می توانند آزادانه از قدرت خود...
۲۳ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: برگردان: رضا کاويانی
نویسنده: برگردان: رضا کاويانی
شرایط بحرانی در زندان قرچک و ورامین!
باگذشت ۲۰ روز از تجاوز اسرائیل و جنایت جنگی علیه زندانیان بی‌دفاع، محبوسین همچنان در شرایط سخت و نامناسبی نگهداری می‌شوند. به‌نظر می‌رسد که شرایط نگهداری آن‌ها حتی اگر به...
۲۳ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: امتداد
نویسنده: امتداد
گزارشی از تداوم وضعیت نامناسب زندانیان زن در زندان قرچک ورامین
زندانیان محبوس در بند ۱۱ (قرنطینه سابق) زندان قرچک ورامین، با مشکلات متعددی مواجه هستند. ازدحام بیش از ظرفیت بند، نبود تهویه مناسب، عدم دسترسی به اقلام ضروری و رفتار...
۲۳ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: هرانا
نویسنده: هرانا
بیرون راندن پناه‌جویان افغانستانی از میهن ما سیاستی ضدانسانی و مغایر با فرهنگ و اخلاق ایرانی‌ست!
سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) با تاکید بر اصول جهان‌شمول حقوق بشر، نسبت به سیاست مدون و اینک در حال اجرایی شدن بیرون راندن اجباری و خشونت‌آمیز شهروندان افغانستانی تحت...
۲۲ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: هیئت سیاسی ـ اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: هیئت سیاسی ـ اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
کلودت کالوین: دختری که بر جای خود نشست تا تاریخ برخیزد!
آن روز رانندهٔ اتوبوس از کلودت خواست که جایش را به مردی سفیدپوست بدهد، اما او خلاف انتظار حاضران گفت: «نه. من از جایم بلند نمی‌شوم.» کلودت کالوین اولین کسی نبود...
۲۲ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
بیانیه موسوی؛ از انتقال مرجعیت نیروی تغییر تا نقد شتاب‌زدگی در اپوزیسیون
حمید احمدزاده: بیانیه موسوی، مطالبات ابتدایی و فوری مردم از حاکمیت را در قالب اقداماتی نمادین و عملی مانند آزادی زندانیان سیاسی و تغییر در سیاست‌های رسانه‌ی ملی مطرح می‌کند....
۲۲ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: حمید احمدزاده
نویسنده: حمید احمدزاده
عباس عراقچی: جنگ اسرائیل دیپلماسی را خراب کرد. ایالات متحده می‌تواند آن را احیا کند.
مذاکراتی که زیر سایه جنگ برگزار می‌شوند ذاتاً ناپایدار هستند و گفتگو در میان تهدیدها هرگز واقعی نیست. برای موفقیت، دیپلماسی باید بر اساس احترام متقابل بنا شود.... مردم آمریکا...
۲۱ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: عباس عراقچی
نویسنده: عباس عراقچی

عربستان سعودی، آبستن حوادث غیرقابل‌پیش‌بینی!

اوضاع نامساعد اقتصادی این کشور که با پایین آمدن قیمت نفت از یکسو و بریزوبپاش‌های هسته مرکزی قدرت حول محمد بن سلمان در خریدهای کلان نظامی از سوی دیگر همراه با کاهش یارانه‌ها و در برخی موارد حذف آن‌ها، به شدت بر نارضایتی‌ها افزوده است و این بر کسی پوشیده نیست که جریانات وهابی، سلفی و تروریستی نیز پایگاه‌های جدی در لابه‌لای قدرت سیاسی این کشور دارند. این کشور آبستن حوادثی غیرقابل‌پیش‌بینی است.

لیست بحران‌های بخشا خودساخته‌ای که  قریب به یک دهه  است  ریاض را دربر گرفته،  رو به گسترش‌اند.

 در عراق بعد از به گل نشستن ماشین جنگی ناتو و پذیرش حضور ایران در عراق به‌عنوان یک فاکتور جدی برای حل مسئله آن کشور توسط آمریکائی‌ها، نه‌تنها طرح سعودی‌ها نقش بر آب  شد، بلکه عربستان پس از سال‌ها مقاومت  وادار به بازگشائی سفارت در بغداد گردید  و حتی مجبور شد قول دهد که در عراق سرمایه‌گذاری خواهد کرد.     

عدم تحقق اهداف عربستان سعودی در سوریه علیرغم سرمایه‌گذاری وسیع نظامی – سیاسی  در آن کشور

آن‌ها که تا سال قبل مخالف هرگونه مشارکت ایران در حل مسئله سوریه بودند و حتی از مشارکت ایران در کنفرانس صلح  ژنو جلوگیری می‌کردند عملاً خود  در حاشیه قرارگرفته‌اند. روندها در سوریه  همچنان برخلاف استراتژی آن‌ها با سرعت در جریان است.

شکست تلاش‌های عربستان برای به مقابله نظامی کشاندن امریکا علیه ایران که  توافق برجام  چون آب سردی بر این آتش‌افروزی آن را خنثی کرد. واشنگتن حاضر نشد تا تحت تأثیر تل آویو و ریاض به وخامت اوضاع در منطقه بیفزاید ، درواقع برجام را می‌توان نقطه عطفی در سرازیری شکست‌های سعودی‌ها در منطقه خواند.

 در یمن این فقیرترین کشور منطقه، علیرغم اینکه  نزدیک به دو سال است  بمب‌افکن‌های عربستانی و اماراتی با هدایت مشترک نظامیان آمریکائی و انگلیسی در حال تدارک یک فاجعه انسانی هستند، نه‌تنها حکام سعودی قادر به‌زانو درآوردن آن مردم نشده‌اند، بلکه  فرودگاه “خالد”  نیز مورد اصابت موشک‌های حوثی‌ها قرار می‌گیرد و این در حالی است که صدها میلیون دلار هزینه ماهانه این عملیات تخمین زده می‌شود و هیچ چشم‌اندازی نیز از موفقیت  برای سعودی‌ها وجود ندارد چیزی که در ابتدا قرار بود بنا به ادعای رئیس ستاد مشترک  ارتش سعودی  در ظرف چند هفته تمام شود.

عدم موفقیت عربستان در ایجاد یک ارتش اسلامی از اندونزی تا مراکش و موریتانی به فرماندهی ژنرال‌های پاکستانی که  قرار بود در خدمت  ریاض برای پیشبرد اهداف منطقه‌ای و با بودجه آن کشور تشکیل شود، که در عین پرسروصدا بودن به تمسخر کشیده شد.

تلاش‌های ریاض برای شکل دادن یک  اتحادیه نظامی – سیاسی در خلیج‌فارس علیه ایران ،  چیزی که از همان ابتدا با فاصله‌گیری کشور عمان آینده روشنی نداشت و با ایجاد بحران تازه در رابطه با قطر عملاً به شکست انجامید. شکست پروژه استقلال کردستان عراق که در ابتدا به دلیل کوته بیتی بخشی از رهبران کرد و تحریک  اسرائیل و عربستان می‌رفت تا یک حوزه جدید برای تشنج و درگیری نظامی در منطقه با هدف کشاندن پای ایران به بحرانی جدید ایجاد کند. 

خنثی شدن  استراتژی ” کشاندن جنگ به داخل ایران” به یمن هوشیاری و بلوغ هم‌وطنان کرد، عرب و بلوچ ما

این‌همه در کنار تغییراتی که در قدرت سیاسی طی دو سال گذشته با درگذشت ملک عبدالله و جانشینی برادرش سلمان در عربستان رخ داده‌اند  ، اوضاع  این کشور همسایه را بشدت پیچیده کرده است. در ابتدا قرار بود محمد بن سلمان فرزند ملک سلمان،  معاون ولیعهد باشد، اما او را با سرعت از همان  ابتدا به وزارت دفاع رساند و سپس با ایجاد تغییراتی در ساختار اداره شورای اقتصاد تحت رهبری پادشاه، عملاً مدیریت شرکت آرامکو، یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های نفتی جهان را به او سپرد و بالاخره در تابستان امسال با برکنار کردن ولیعهد آن کشور ، فرزندش محمد بن سلمان را به جانشینی  خود ارتقاء داد، و کمی بعدتر  با برگماردن وی  به ریاست ستادی که گویا قرار است تا با فساد مبارزه کند، دست وی را باز گذاشت تا با منتقدین خود تسویه‌حساب کند  و این در حالی است که وی خود فردی به‌غایت فاسد است.

هسته اصلی قدرت سیاسی عربستان که حول این شاهزاده قدرت‌طلب، بلندپرواز و ماجراجو گردآمده به جای انجام تغییرات اساسی در سیاست این کشور، فرار به جلو کرده است؛ آن‌ها  مسئله سعد حاکم حریری را  خلق کرده‌اند، تا  اولاً در تلاش برای  ایجاد یک عرصه  دیگر  نبرد با ایران، جو تنش و شبه جنگی  با ایران را کماکان در منطقه  داغ نگهدارند؛ و در ثانی، با حمایت شدن از سوی دنالد ترامپ نه‌تنها  سیاست‌های خود را در منطقه توجیه کنند تا بلکه منتقدین داخلی را نیز به سکوت وادارند .

این تغییرات سیاسی و بگیروببندهای اخیر همراه بااین‌همه شکست‌های استراتژیک و بحران‌های خودساخته  البته از چشم هزار شاهزاده سعودی که هرکدام در گوشه‌ای از این دستگاه‌های عریض و طویل ارتش، امنیتی، اداری و مالی بیتوته کرده‌اند، دور نخواهند ماند. اوضاع نامساعد اقتصادی این کشور که با پایین آمدن قیمت نفت از یکسو و بریزوبپاش‌های هسته مرکزی قدرت حول محمد بن سلمان در خریدهای کلان نظامی از سوی دیگر همراه با کاهش یارانه‌ها و در برخی موارد حذف آن‌ها، به شدت بر نارضایتی‌ها افزوده است و این  بر کسی پوشیده نیست که  جریانات وهابی، سلفی و تروریستی نیز پایگاه‌های جدی در لابه‌لای قدرت سیاسی  این کشور دارند. این کشور آبستن حوادثی غیرقابل‌پیش‌بینی است. لذا خویشتن‌داری، مراجعه به سازمان ملل و وارد نشدن به زمین بازی که توسط ریاض و حامیان آمریکائی‌شان تدارک دیده‌اند،  برای ایران امری حیاتی است. 

تاریخ انتشار : ۱۸ آبان, ۱۳۹۶ ۹:۰۷ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

بیرون راندن پناه‌جویان افغانستانی از میهن ما سیاستی ضدانسانی و مغایر با فرهنگ و اخلاق ایرانی‌ست!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) با تاکید بر اصول جهان‌شمول حقوق بشر، نسبت به سیاست مدون و اینک در حال اجرایی شدن بیرون راندن اجباری و خشونت‌آمیز شهروندان افغانستانی تحت عنوان «اتباع غیرمجاز»، هشدار داده، آن را روندی ضدانسانی و ناقض حقوق فردی و گروهی بخشی از مردمان مقیم سرزمین ایران دانسته و به شدت محکوم می‌کند.

ادامه »
سرمقاله

اسراییل در پی تحقق رؤیای خونین «تغییر چهرۀ خاورمیانه»!

دست‌کم دو دهه است که تغییر جغرافیای سیاسی منطقۀ ما بخشی از اهداف امریکا و اسراییل‌اند . نتانیاهو بارها بی‌پرده و باافتخار از هدف‌اش برای «تغییر چهرۀ خاورمیانه» سخن گفته است. در اولین دیدارش با دونالد ترامپ در آغاز دور دوم ریاست جمهوری نیز مدعی شد که اسراییل و امریکا به طور مشترک در حال مبارزه با دشمنان مشترک و «تغییر چهرۀ خاورمیانه»‌اند.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

سیمور هرش: آنچه به من گفته شده است در ایران اتفاق خواهد افتاد.

یک مقام آگاه امروز به من گفت: «این فرصتی است برای از بین بردن این رژیم برای همیشه، و بنابراین بهتر است که ما به سراغ بمباران گسترده برویم.» … بمباران برنامه‌ریزی‌شده آخر هفته اهداف جدیدی نیز خواهد داشت: پایگاه‌های سپاه انقلاب اسلامی، که از زمان سرنگونی خشونت‌آمیز شاه ایران در اوایل سال ۱۹۷۹ با کسانی که علیه رهبری انقلاب مبارزه می‌کنند، مقابله کرده‌اند.

مطالعه »
یادداشت

در نقد بیانیه فعالین مدنی بشمول برندگان نوبل صلح درباره جنگ…

آخرین پاراگراف بیانیه که بخودی خود خطرناک‌ترین گزاره این بیانیه است آنجایی است که میگویند: ” ما از سازمان ملل و جامعه‌ی بین‌المللی می‌خواهیم که با برداشتن گام‌های فوری و قاطع، جمهوری اسلامی را به توقف غنی‌سازی، و هر دو‌طرف جنگ را به توقف حملات نظامی به زیرساخت‌های حیاتی یکدیگر، و توقف کشتار غیرنظامیان در هر دو سرزمین وادار نمایند.” مفهوم حقوقی این جملات اجرای مواد ۴۱ و ۴۲ ذیل فصل هفتم اساسنامه ملل متحد است.

مطالعه »
بیانیه ها

بیرون راندن پناه‌جویان افغانستانی از میهن ما سیاستی ضدانسانی و مغایر با فرهنگ و اخلاق ایرانی‌ست!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) با تاکید بر اصول جهان‌شمول حقوق بشر، نسبت به سیاست مدون و اینک در حال اجرایی شدن بیرون راندن اجباری و خشونت‌آمیز شهروندان افغانستانی تحت عنوان «اتباع غیرمجاز»، هشدار داده، آن را روندی ضدانسانی و ناقض حقوق فردی و گروهی بخشی از مردمان مقیم سرزمین ایران دانسته و به شدت محکوم می‌کند.

مطالعه »
پيام ها

کرامت کارگران افغانستانی را پاس بدارید؛ آنان پناهنده‌اند نه جاسوس!

کارگران افغانستانی مانند بسیاری دیگر از کارگران مهاجر غیرقانونی، قربانی سیاست‌های غلط مهاجرتی دولت میزبان، به مثابه یک نیروی کار ارزان، از سوی سرمایه‌داران در شرایطی به کار گرفته می‌شوند که از کم‌ترین حقوق برخوردارند و نماد بهره‌کشی عریان سیستم سرمایه‌داری‌اند.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

دیکتاتوری کارآفرینان با هدف سرکوب طبقه کارگر  

شرایط بحرانی در زندان قرچک و ورامین!

گزارشی از تداوم وضعیت نامناسب زندانیان زن در زندان قرچک ورامین

بیرون راندن پناه‌جویان افغانستانی از میهن ما سیاستی ضدانسانی و مغایر با فرهنگ و اخلاق ایرانی‌ست!

کلودت کالوین: دختری که بر جای خود نشست تا تاریخ برخیزد!

بیانیه موسوی؛ از انتقال مرجعیت نیروی تغییر تا نقد شتاب‌زدگی در اپوزیسیون