سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۱ اسفند, ۱۴۰۴ ۰۶:۴۳

جمعه ۱ اسفند ۱۴۰۴ - ۰۶:۴۳

علائم روان‌پریشی توده‌ای

والسا تردید ندارد که در انتخابات پارلمانی آینده تقلب خواهد شد. رئیس سابق اتحادیۀ همبستگی می‌گوید: «با علم به اینکه آن‌ها در حال شکست هستند، به گونه‌ای عمل می‌کنند که زمان بخرند و آماده شوند تا زودتر به زندان نروند». او با اشاره به عوامل ناشناس کرملین، به عنوان نمونه از آنتونی ماتسریویچ، وزیر دفاع ملی سابق نام می‌برد که به گفتۀ والسا، «روابط خوبی با روسیه داشت و هنوز هم دارد».

یکشنبه ۵ ژوئن، بزرگترین تظاهرات زمان‌های اخیر در لهستان برگزار شد که به گفته برخی منابع، بیش از نیم میلیون نفر در آن شرکت کردند. تظاهرکنندگان با دعوت دونالد توسک (Tusk)، نخست وزیر سابق و رهبر حزب مخالف «پلتفرم مدنی»، به خیابان‌ها آمدند.

با تصمیم سِیم (نام پارلمان) و آندری دودا، رئیس جمهور، کمیسیون ویژه‌ای برای بررسی «نفوذ روسیه در سیاست لهستان» در دورۀ سال‌های ۲۰۰۷ تا ۲۰۲۲ تشکیل شد. توسک مظنون اصلی ارتباط با مسکو است و به همین دلیل، حامیان خود را به اعتراض برانگیخت.

آن‌ها قصد دارند توسک را از شرکت در انتخابات پارلمانی که در پاییز برگزار می‌شود، حذف کنند و اگر ثابت شود که او عامل کرملین است، می‌توان این کار را انجام داد. زدن چنین برچسبی بر روی یک شخص (و حتی یک لهستانی!) که هرگز کوچکترین همدردی با روسیه را تجربه نکرده، آسان نیست. اما، مقامات با تمام توان وارد میدان شده‌اند.

تنها توسک در مظان اتهام نیست. بلکه، همه‌جا دیوانه‌وار به دنبال «عوامل نفوذی روسیه» می‌گردند. یانوش نوسک (Nosek)، رئیس سابق ضد جاسوسی نظامی لهستان، یک مطالب اتهامی تحت عنوان «حزب حاکم قانون و عدالت کاملاً از عوامل روسی اشباع شده است»، در روزنامۀ «Wyborcza» منتشر کرد.

نوسک، رئیس جمهور دودو، نخست وزیر موراویسکی و یاروسلاو کاچینسکی، مؤسس و رئیس حزب «قانون و عدالت» را که حتی از روسیه متنفرند، به ارتباط با مسکو متهم کرد.

مقامات متقابلا یانوش نوسک را متهم کردند و خود او را به این دلایل جزو «عوامل کرملین» نامیدند، که اولاً، بیش از حد پر حرفی می‌کرد و ثانیاً، زمانی پس از سفر به سن‌پترزبورگ، با یک کلاه که روی آن کلمۀ «آورورا»نوشته شده بود، عکس گرفته است.

با نیم نگاهی به آنچه در لهستان روی می‌دهد، بی‌اختیار به یاد حملات روان‌پریشی توده‌ای خواهید افتادد.

شرکت کنندگان در تظاهرات یکشنبه که راهپیمایی نفرت و تحقیر نامیده شد، بدون سر دادن شعارهای تند علیه مقامات،خواستار سرنگونی دولت شدند. و به زودی کمیسیون بررسی «نفوذ روسیه در سیاست لهستان» نتایج کار خود را ارائه خواهد کرد. …

شیمون گولوونیا، رئیس حزب لهستان-۲۰۵۰، می‌گوید: «رئیس جمهور، آندری دودا تصمیم گرفته است در لهستان جنگ داخلی به راه اندازد».

لخ والسا نیز با اظهار نظر در مورد رویدادهای لهستان گفت، که در صورت باقی ماندن دودا و حزب «قانون و عدالت» در قدرت، ناآرامی در کشور آغاز خواهد شد.

والسا تردید ندارد که در انتخابات پارلمانی آینده تقلب خواهد شد. رئیس سابق اتحادیۀ همبستگی می‌گوید: «با علم به اینکه آن‌ها در حال شکست هستند، به گونه‌ای عمل می‌کنند که زمان بخرند و آماده شوند تا زودتر به زندان نروند». او با اشاره به عوامل ناشناس کرملین، به عنوان نمونه از آنتونی ماتسریویچ، وزیر دفاع ملی سابق نام می‌برد که به گفتۀ والسا، «روابط خوبی با روسیه داشت و هنوز هم دارد».

در مقابل، والسا دونالد توسک را یکی از بهترین سیاستمداران لهستان می‌داند و او را با خودش مقایسه می‌کند. والسا وعده می‌دهد در انتخابات از توسک حمایت کند و می‌گوید: «لهستان باید از جنگ داخلی نجات یابد. همچنین لازم است کشور را از شر کاچینسکی، ماسیرویچ و دیگرانی که به میراث لهستان آسیب می‌رسانند و نابود می‌کنند، خلاص کنیم». والسا می‌گوید، دودا باید نام خود را تغییر دهد، به صومعه‌ای برود، روی زانوهایش بنشیند و برای آمرزش گناهانش دعا کند.

‌از قضا، در فرانسه نیز که گزارش تحقیقات پارلمانی در مورد ارتباط حزب اتحاد ملی با روسیه تا حدی منتشر شده، اتفاق مشابهی در حال رخ دادن است. نتیجه اصلی: مارین لوپن با مسکو همکاری می‌کند، در سال ۲۰۱۷ با پوتین ملاقات کرد، از روسیه وام گرفت… لوپن همچنین به خاطر اظهاراتش در مورد کریمه که آن را بخشی از روسیه می‌داند، مقصر شناخته می‌شود (کریمه را بخشی از کدام کشور می‌توان شناخت؟).

مارین لوپن به طور خلاصه به متهم‌کنندگان خود پاسخ داد و گفت که او قربانی یک «کارزار افترا غیرقابل قبول مبتنی بر سوءظن است، نه واقعیت».

 

نقل از: وبگاه بنیاد فرهنگ راهبردی

تاریخ انتشار : ۱۸ خرداد, ۱۴۰۲ ۰:۲۸ ق٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

چهل روز سوگ به وسعت یک سرزمین

در چهلمین روز بزرگداشت جان‌باختگان، بار دیگر بر حق دادخواهی خانواده‌ها، ضرورت تشکیل کمیته‌ای حقیقت‌یاب برای روشن شدن ابعاد این جنایت و پاسخ‌گو کردن آمران و عاملان آن تأکید می‌کنیم. پیگیری این مطالبه، بخش جدایی‌ناپذیر برنامه و مبارزۀ  سازمان ما سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)، است. ما خود را موظف می‌دانیم با بهره‌گیری از ظرفیت‌های سیاسی و حقوقی، به‌صورت سازمان‌یافته و پیگیر برای مستندسازی این جنایات، روشن شدن همۀ ابعاد حقیقت، تحقق عدالت و جلوگیری از تکرار چنین فجایعی اقدام کنیم.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »

گاردین: مذاکرات ممکن است راه را برای دیدارهای بیشتر در مورد برنامه هسته‌ای هموار کند.

گاردین: ایران پیشنهاد خود را بر طرحی برای رقیق کردن ۴۰۰ کیلوگرم اورانیوم غنی‌شده با غنای بالای ۶۰ درصد و دسترسی‌ای که به آژانس بین‌المللی انرژی اتمی – بازرسان هسته‌ای سازمان ملل – به سایت‌های هسته‌ای بمباران‌شده ایران می‌دهد، متمرکز کرد. اورانیوم غنی‌شده با غنای بالای ۶۰ درصد تقریباً ماده‌ای با درجه تسلیحاتی است و برای یک برنامه هسته‌ای غیرنظامی مورد نیاز نیست.

مطالعه »

روابط ایران و آژانس در مرحله‌ای حساس – تحلیل مواضع دو طرف…

گودرز اقتداری: یکی از نکات مهم در سخنان عراقچی، پیوند دادن همکاری با آژانس به روند مذاکرات گسترده‌تر بود. وی اعلام کرد ایران در حال تدوین چارچوبی برای مذاکرات آینده است و تعامل با آژانس می‌تواند زمینه‌ساز پیشرفت دیپلماتیک شود. این موضع نشان می‌دهد که ایران همکاری با آژانس را نه صرفاً یک تعهد حقوقی، بلکه ابزاری تاکتیکی در مذاکرات می‌داند. به بیان دیگر، همکاری فنی می‌تواند به‌عنوان اهرمی برای کسب امتیازات سیاسی یا اقتصادی در مذاکرات آینده استفاده شود.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

روابط ایران و آژانس در مرحله‌ای حساس – تحلیل مواضع دو طرف…

مرگ و مصدومیت ۴۳ کارگر در سایه فقدان ایمنی کار

رفتن از خانه

به مناسبت چهلم جان‌باختگان اعتراضات مردمی دی‌ماه ۱۴۰۴

گاردین: مذاکرات ممکن است راه را برای دیدارهای بیشتر در مورد برنامه هسته‌ای هموار کند.

خبر فوری نیویوک تایمز: ارتش آمریکا برای حملات احتمالی به ایران آماده می‌شود!