سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۱ شهریور, ۱۴۰۵ ۱۳:۵۷

یکشنبه ۱ شهریور ۱۴۰۵ - ۱۳:۵۷

فراخوان به «هم‌اندیشی چپ»

ارتباط‌های اولیه‌ی جمع ما برای شکل‌دادن به یک فضای هم‌اندیشی و هم‌گرایی و تجدیدِ آرایش چپ پیش از خیزش انقلابی جاری آغاز شده بود. اما، شتاب تحولات و صف‌بندی‌های کنونی تشدید تلاش در این راه را ضروری کرد. ما دست همه‌ی پیکارگران چپ را که در این جهت قدم و قلم برداشته‌اند و برمی‌دارند می‌فشاریم و آن‌ها را صمیمانه به هم‌اندیشی و نقد و مشارکت در این راه دعوت می‌کنیم.‍

Getting your Trinity Audio player ready...

فراخوان به «هم‌اندیشی چپ»

 ما، جمعی از کنش‌گران چپ، سوسیالیست و کمونیست از گرایش‌های نظری و نسل‌های مختلف جنبش، مستقل از جریان‌هایی که به آن‌ها وابستگی داشته‌ایم یا داریم، گرد هم آمده‌ایم تا در این مقطع حساس از اعتراض‌های مردمی و به ویژه مبارزات کارگران و زحمت‌کشان و مردم فرودست و تحت ستم کشورمان علیه جمهوری اسلامی، در راه ایجاد فضای سالمی برای توجه به مسائل مهم پیشِ روی جنبش سیاسی و چپ آزاداندیش و رادیکال بکوشیم.

ما بر این باوریم که تبادل‌نظر و گفت‌وگو برای همه‌ی فعالان معتقد به مبارزه علیه استبداد، سرمایه‌داری و مداخله‌های قدرت‌های امپریالیستی و نیز معتقد به مبارزه در راه سوسیالیسمی دموکراتیک بیش از هر زمان دیگری ضروری است و باید در سطح گسترده‌تری آغاز شود و زمینه‌ی ارتباط و گفت‌وگو با مبارزان بیشتری را فراهم آوَرَد.

چنین تبادل نظرهایی می‌تواند:

نخست، دست‌یابی به تصور شفاف و روشنی از مبارزه در راه سوسیالیسمی را هدف‌ داشته باشد که «شکوفایی آزاد هر فرد» را «شرط شکوفایی آزاد همگان» می‌داند.

دوم، پی‌گیر سازمان‌دهی بحث و گفت‌وگو پیرامون مسائل نظری و سیاسی باشد که برای پیش‌برد جنبش کنونی اهمیت اساسی دارند و گسترش و توان‌مند شدن این جنبش بدون تلاش برای یافتن پاسخ روشن به آن‌ها ناممکن است.

سوم، راه‌گشای فضای سالم و سازنده‌ای برای تبادل فکری، هم‌اندیشی و هم‌گرایی گرایش‌های مختلف جنبش چپ باشد و زمینه‌ی مساعدی شود برای بررسی و تحلیل مبارزات سیاسی و طبقاتی جاری در کشور و شکل‌گیری مجموعه‌ای فعال، کارآمد و قادر به ادامه‌کاری از میان آن گرایش‌ها. به باور ما این تبادل‌نظرها در شرایطی که کوشش‌های روزافزون قدرت‌های امپریالیستی برای تحمیل رهبری مورد نظرشان بر خیزش ستم‌دیدگان در ایران و شکل‌دادن به بدیل نظام حاکم وارد مراحل جدیدی شده بیش از پیش ضرورتی حیاتی یافته است.

 

در گام نخست برگزاری نشست‌های بحث و گفت‌وگو درباره‌ی موضوع‌های مهم پیش‌رویِ جنبش چپ را در نظر داریم، ازجمله درباره‌ی:

* ظرفیت‌ها، موانع و چشم‌انداز‌های خیزش‌ انقلابی کنونی مردم ایران؛

* زنانه شدن فقر در ایران و نقش پیشرو زنان در جنش‌های اجتماعی؛

* دورنمای رهایی و تجدید آرایش نیروهای اجتماعی؛

* چشم‌اندازهای جنبش‌های اجتماعی در ایران؛

* مسئله‌ی ملی و نقش و جای‌گاه ملیت‌ها در مبارزه علیه استبداد سرمایه‌داری؛

* بحران‌ها و شکاف‌های نظام سیاسی حاکم؛

* تجربه‌های سازمان‌دهی و سازمان‌یابی در کارزار‌ها و حرکت‌های جمعی از جمله در کمیته‌ها، سندیکاها و شوراهای کارگری و محلی منطقه‌ای در ایران؛ مانند کردستان، ترکمن صحرا، خوزستان … در سال‌های ۱۳۵۷ و ۱۳۵۸؛

* نظام جهانی و جای‌گاه جنبش رهایی در ایران در مقابله با آن؛

* و …

 

ارتباط‌های اولیه‌ی جمع ما برای شکل‌دادن به یک فضای هم‌اندیشی و هم‌گرایی و تجدیدِ آرایش چپ پیش از خیزش انقلابی جاری آغاز شده بود. اما، شتاب تحولات و صف‌بندی‌های کنونی تشدید تلاش در این راه را ضروری کرد. ما دست همه‌ی پیکارگران چپ را که در این جهت قدم و قلم برداشته‌اند و برمی‌دارند می‌فشاریم و آن‌ها را صمیمانه به هم‌اندیشی و نقد و مشارکت در این راه دعوت می‌کنیم.‍

 

۱۷ آبان ۱۴۰۱ (۸ نوامبر ۲۰۲۲)

 

اردشیر مهرداد

بهروز معظمی

خلیل داریوشی

علی ندیمی

غلام خیابانی

محمدرضا شالگونی

همایون ایوانی

یاسمین میزر

یوسف اردلان

 

ای‌میل تماس:

hamandishichap22@gmail.com

 

تاریخ انتشار : ۲۳ آبان, ۱۴۰۱ ۸:۲۰ ب٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

«طرح مقابله با نفوذ»؛ توطئه‌ای سازمان‌یافته برای سرکوب جنبش دموکراسی‌خواهی

هیئت سیاسی-اجرایی سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت): سازمان ما تصویب کلیات این طرح را «فاجعه‌ای دیگر در نظام حقوقی کشور» دانسته و ضمن مخالفت با آن، تصویب این طرح را ادامه و تشدید رویکردی می‌داند که در «قانون تشدید مجازات جاسوسی» نیز دنبال شده است؛ قانونی که در یک سال گذشته مبنای صدور احکام سنگین و اجرای احکام اعدام در شماری از پرونده‌ها قرار گرفته است.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »

حقوق بشر گزینشی نیست؛ از مردم خودتان شروع کنید

شهناز قراگزلو: قوه قضائیه جمهوری اسلامی نمی‌تواند از یک سو خود را مدافع حقوق بشر معرفی کند و از سوی دیگر، در داخل کشور حقوق بنیادین شهروندان را نادیده بگیرد. اگر دفاع از حقوق بشر یک وظیفه انسانی و اخلاقی است، همان‌گونه که سخنگوی قوه قضائیه درباره مستندسازی جنایات میناب می‌گوید، این وظیفه پیش از هر چیز باید در برابر حقوق شهروندان ایران نیز به رسمیت شناخته شود.

مطالعه »

یک ایران، یک ملت و یک ترازنامه…

گودرز اقتداری: نوشته‌ای در فضای مجازی منتشر شده است که با این مطلع آغاز میشود: «ما یک ایران نداریم. دو ایران داریم! یک ایرانِ جهان سومی که از کشورهای منطقه عقب افتاده است، نه برق دارد، نه آب دارد، نه صنعت قابل توجهی دارد، نه زیر ساخت قابل اتکایی دارد و علاوه بر آن همه نخبگان‌اش نیز در حال فرار از کشور هستند و این ایران رو به قهقرا در حرکت است. یک ایرانِ دیگر هم وجود دارد که ۹۵ درصد جمعیت آن باسواد است و در بین ۲۰ کشور اول جهان در تولید علم قرار دارد و در تربیت متخصص از پزشکی گرفته تا مهندسی علوم روز جهان همچون نانو، رباتیک، ژنتیک، هسته‌ای و … سرآمد کشورهای منطقه است» یادداشت زیر در پاسخ به آن برداشت نوشته شده است.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

شرکت‌های آمریکایی در اختلاف تجاری با کانادا زنگ خطر را به صدا درآوردند

بیانیه سازمان پزشکان و پیراپزشکان جبهه ملی ایران به مناسبت روز پزشک

کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ علیه دولت ملی مصدق و قانون اساسی مشروطه بود

“پیمان مکه ونظامات خاورمیانه ای”

حقوق بشر گزینشی نیست؛ از مردم خودتان شروع کنید

گزارش ماهانه؛ نگاهی اجمالی به وضعیت حقوق بشر – تیر ماه ۱۴۰۵