پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳ - ۱۷:۵۲

پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳ - ۱۷:۵۲

صدای لمپنیسم در پوشش سلطنت طلبی...
این افراد، که ظاهراً توانایی ورود به بحثی مستدل و منطقی با منتقدان را ندارند، سعی دارند به جای پرداختن به گفتگوی سالم و تبادل نظر سازنده، با توسل به...
۶ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: بهروز ورزنده
نویسنده: بهروز ورزنده
چپ، آزادی و عدالت در تاریخ معاصر ایران!
در این بخشِ پایانی، ابتدا مروری کوتاه بر تاریخ چپ ایرانی دارم، از سال‌های آستانه‌ی جنگ اول جهانی تا امروز و سپس تلاش می‌کنم تا در پرتو نکات مطرح شده...
۶ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: علیرضا بهتوئی
نویسنده: علیرضا بهتوئی
ضرورت چپ وجمهوری خواهی...
برای جریان چپی که می خواهد برای دغدغه های عمومی نسبت به وضعیت وخیم شکاف طبقاتی سیاستهای خصوصی سازی و کاهش نقش دولت در جوامع بازاری معاصر که نولیبرالیسم آنرا...
۶ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: جابر حسینی
نویسنده: جابر حسینی
چله ی زمستان
یلدا، شبِ قشنگ/ شبِ خاطره ها، و دوران زمان/ دوران دریائی دل،/ و دوستی ها و رفاقت ها
۱ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: کاوە داد
نویسنده: کاوە داد
ماشین اعدام و سرکوب را متوقف و زندانیان سیاسی را آزاد کنید
حکومت جمهوری اسلامی،در این شرایط که در زمینه های مختلف سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و مسائل منطقه ای با نا کامی روبرو شده و به شدت در بن بست و بحران...
۳۰ آذر, ۱۴۰۳
نویسنده: جبهه ملی ایران
نویسنده: جبهه ملی ایران
گسترش مقاومت مردم، زمينه ساز گذار از جمهوری اسلامی به دموکراسی!
بیانیه جمهوری سکولار دموکرات در ایران: ابداع اشکال جديد مقاومت مدنی به‌ویژه توسط زنان که با شجاعتی کم نظیر و با خلاقیت خارق العاده صورت می گيرد، جهانیان را به تحسین...
۳۰ آذر, ۱۴۰۳
نویسنده: همگامی برای جمهوری سکولار دموکرات در ايران
نویسنده: همگامی برای جمهوری سکولار دموکرات در ايران
پلیس نیویورک در جریان اعتصاب تاریخی آمازون کارگران را دستگیر کرد!
"اگر بسته شما در تعطیلات به تاخیر افتاد، می توانید حرص سیری ناپذیر آمازون را سرزنش کنید. ما به آمازون مهلت مشخصی دادیم تا به پای میز مذاکره بیاید و...
۳۰ آذر, ۱۴۰۳
نویسنده: گودرز اقتداری
نویسنده: گودرز اقتداری

فرصت مناسب برای مذاکره با دولت آمریکا و تعامل با جامعه جهانی فراهم شده ‌است

به باور ما، کاهش دامنه منازعات و برداشته شدن تحریم های اقتصادی مضر به حال مردم به سود کشور و در راستای منافع ملی است؛ ازاین‌رو ما بر خواسته هایی چون رفع تحريم های اقتصادی مشکل آفرین برای معیشت و سلامت مردم، بازگشت به برجام، تغییر در سیاست های منطقه ای و کاربست تنش زدایی با دولت آمریکا در شکلی واقعی تاکيد داريم. امیدواریم آغاز به کار دولت جو بایدن نقطه عطفی در کاهش بی ثباتی ها در دنیا و تقویت رویکرد های چندجانبه‌گرا و مشارکتی در مدیریت مسائل جهانی شود.

سرانجام، فرجام حساس انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا با پیروزی جو بایدن کاندیدای حزب دمکرات مشخص شد. این انتخابات و نتیجه‌ی آن رویدادی تاریخی با پسامدهای مهم و گسترده‌ی جهانی است که با رقابت نفس گیر و نزدیک کاندیداهای دو حزب اصلی آمریکا همراه بود.

شکست دونالد ترامپ پیروزی برای انسان هائی بود که دل در گرو ارزش ها و مبانی دمکراسی، حفظ محیط زیست، چند جانبه گرایی در حل و فصل مسائل جهانی، ثبات و صلح پایدار و توجه به رویکردهای دانش بنیان در حکمرانی داشته و دارند.

خروج ترامپ از معاهدات جهانی، بی اعتنایی به مسائل زیست محیطی و تلاش برای بازسازی مناسبات زورگویانه در قالب “نخست آمریکا “، ستیز با دستاوردهای جهانی در جهت گسترش تجارت آزاد و روابط ناشی از چند جانبه گرایی و رویکرد های مشارکتی در حل اختلافات، دور جدیدی از بی ثباتی ها را در دنیا پدید آورد که با توجه به پیش‌بینی ناپذیر بودن تصمیمات و رفتار ترامپ فضای جهانی در ۴ سال گذشته را بیش از پیش با آسیب های عدم قطعیت مواجه ساخته بود. 

ترامپ با خروج ناموجه از برجام و تحمیل تحریم‌های اقتصادی سنگین یک جانبه در قالب سیاست «فشار حداکثری» اگرچه جمهوری اسلامی را سخت درتنگنا قرار داد، اما بیش از همه  مشکلات معیشتی مردم ایران و به‌خصوص اقشار ضعیف و کم درآمد را گسترش داد و هم‌چنین زیر ساخت های توسعه ایران را با صدمات جبران ناپذیری روبرو ساخت.

ما سه سازمان جمهوری خواه سکولار دمکرات خرسندی خود از این رویداد  و امید به بازگشت مناسبات بین المللی به مدار عقلانیت و روال‌های متعارف را اعلام می کنیم که می تواند نقشی مهم در مهار برآمدهای راست افراطی و تاثیر متقابل آن‌ها در تحریک دیگر گرایش های تندرو داشته باشد. هم چنین با توجه به سیاست اعلام شده‌ی بایدن در مورد برجام، تغییر در آمریکا فرصتی برای بازگشت بر سر میز مذاکره، گفت و گو بر سر مسائل مورد اختلاف دو کشور و مهم‌تر از همه رفع تحریم‌های مربوط به برجام در شرائط کرونائی کنونی است. 

بر خلاف تصویرپردازی های غیرواقعی و خیال‌بافانه برخی از نیروهای سیاسی مدافع  کارزار«فشار حداکثری»، دولت ترامپ می خواست با در تنگنا قرار دادن جمهوری اسلامی و قطع درآمد های ارزی آن، مقامات اصلی  حکومت را  به نشستن بر سر میز مذاکره و دستیابی به توافق جدید و اعطای امتیازات بیشتر حول ملاحظات امنیتی آمریکا و متحدان منطقه‌ای آن وادار کند. مسائل حقوق بشری و مطالبات مردم ایران جایگاهی در سیاست های معطوف به ایران دولت دونالد ترامپ نداشت.

البته در این دوره برخی از نیروهای سیاسی اپوزیسیون  در تلاش بودند تا پروژه سیاسی مورد نظر خود را با مداخله دولت امریکا و عاملیت آن در تغییرات و تشکیل دولت انتقالی در خارج از کشور و بدون اعتنا به نیروهای مبارز داخلی جلو ببرند که موفقیتی به‌دست نیاوردند.

اکنون بعد از این تجربه ضروری است تا بار دیگر تاکید شود که تلاش برای ترغیب دولت آمریکا به کاربست سیاست «تغییر رژیم» امری غلط و مغایر با شئونات ملی و اصل استقلال است؛ هم‌چنین تلاش برای کشاندن دولت آمریکا به معادلات سیاسی داخلی ایران برای تقویت موقعیت یک جناح و جلو بردن پروزه های سیاسی اش  نیز اقدامی نادرست است و پیامدهای منفی دارد.

جابه جائی در کاخ سفید در شرایط کنونی تاکید دیگری است بر این واقعیت که مسائل سیاسی داخلی ایران و تحولات مرتبط باید بر پایه‌ی متغیرهای درونی و تعامل ها و هم‌آوردی نیروهای داخلی در چارچوب مولفه هایی چون “رعایت منافع ملی”، “کثرت گرایی سیاسی”، “اعلامیه‌ی جهانی حقوق بشر” و “الزامات استقلال کشور” تعیین و مدیریت شود. دولت های خارجی و از جمله دولت آمریکا تنها می توانند جمهوری اسلامی را تحت فشار بگذارند تا به تعهدات جهانی خود در رعایت کنوانسیون ها و معاهدات حقوق بشری عمل کند. اکنون با برطرف شدن تصورات غیرواقعی فرصت بهتری برای تقویت مبارزات درون بنیاد و سازماندهی نیروها علیه جمهوری اسلامی فراهم شده ‌است.

تجارب گذشته و اتفاقاتی که قبل و بعد از تصویب برجام رخ داد، این واقعیت را برجسته می سازد که اراده ای در جمهوری اسلامی برای تغییر سیاست های منطقه ای و بحران زا وجود ندارد. جمهوری اسلامی با سیاست عمق استراتژیک و توسعه طلبانه خود بخش اعظم منابع و امکانات کشور را هدر داده و با سیاست دشمن تراشی خود در منطقه و جهان کشور را به انزوا و مردم ما را به فلاکت کشانده است.

از این‌رو تعامل با جهان و تنش زدایی در روابط ایران و آمریکا نیازمند دگرگونی سیاست های منطقه ای، کنار گذاشتن خصومت دیرینه با آمریکا و دست کشیدن از سیاست نابودی اسرائیل است. بازگشت به برجام اگر همراه با تغییر این سیاست ها نباشد، ظرفیت قابل اعتنایی در حل مشکلات نخواهد داشت و در باز به پاشنه قبلی خواهد چرخید.

به باور ما، کاهش دامنه منازعات و برداشته شدن تحریم های اقتصادی مضر به حال مردم به سود کشور و در راستای منافع ملی است؛ ازاین‌رو ما بر خواسته هایی چون رفع تحریم های اقتصادی مشکل آفرین برای معیشت و سلامت مردم، بازگشت به برجام، تغییر در سیاست های منطقه ای و کاربست تنش زدایی با دولت آمریکا در شکلی واقعی تاکید داریم.

امیدواریم  آغاز به کار دولت جو بایدن نقطه عطفی در کاهش بی ثباتی ها در دنیا و تقویت رویکرد های چندجانبه‌گرا و مشارکتی در مدیریت مسائل جهانی شود.

هیئتهای ـ سیاسی اجرائی:

اتحاد جمهوریخواهان ایران

حزب چپ ایران (فدائیان خلق)

همبستگی جمهوریخواهان ایران

۲۱ آبان ۱۳۹۹ – ۱۱ نوامبر ۲۰۲۰

تاریخ انتشار : ۲۳ آبان, ۱۳۹۹ ۱۲:۵۳ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

به پیشواز شب چلّه – پایداری در پیروزی نور و آزادی بر ظلمت و استبداد!

هیئت سیاسی – اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) از این که نخستین پیام خود پس از انتخابش را هم زمان با شب یلدا، پایان جان‌سختی شب و جشن آغاز بازگشت نور بر زندگی و طبیعت راهی خانه‌های هم‌میهنان خود می‌نماید، خرسند است. ما این هم‌زمانی امیدآفرین را ادامهٔ  راهی می‌دانیم که دیری‌‌است در همراهی با مردم سرزمین‌مان در پیکار دیرینه‌شان با شب و ظلمت و در پیوند با آزادی و نور، برگزیده‌ایم.

ادامه »
سرمقاله

عفریت شوم جنگ را متوقف کنیم! دست در دست هم ندای صلح سردهیم!

مردم ایران تنها به دنبال صلح و تعامل و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز با تمام کشورهای جهان‌اند. انتظار مردم ما در وهلۀ اول از جمهوری اسلامی است که پای ایران را به جنگی نابرابر و شوم نکشاند مردم ما و مردم جنگ‌زده و بحران زدۀ منطقه، به ویژه غزه و لبنان، از سازمان ملل متحد نیز انتظار دارند که همۀ توان و امکاناتش را برای متوقف کردن اسراییل در تداوم و تعمق جنگ و در اولین مرحله برقراری فوری آتش‌بس به کار گیرد.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

دادگاه لاهه حکم بازداشت نتانیاهو، نخست‌وزیر؛ و گالانت وزیردفاع سابق اسرائیل را صادر کرد

دادگاه (لاهه) دلایل کافی برای این باور دارد که نتانیاهو و گالانت «عمداً و آگاهانه مردم غیرنظامی در نوار غزه را از اقلام ضروری برای بقای خود از جمله غذا، آب، دارو و تجهیزات پزشکی و همچنین سوخت و برق محروم کرده‌اند».

مطالعه »
یادداشت

رئیس جمهور پزشکیان، وعده‌هایش و انتظارات مردم…

قراین، شواهد و تحولات جاری در کشور حاکی ازآن است که در صورت مخالفت مسئولان نظام و افراطیون با خواست مردم و درک نادرست از تحولات داخلی، منطقه‌ای و جهانی، جامعه درگیر حوادث و اتفاقات بسیار ناگوار خواهد شد. با این چشم‌انداز از تحولات پیش رو ضروری است تا سازمان‌ها، احزاب، نهادهای مدنی و تشکل های صنفی- سیاسی، با ارزیابی از تحولات ناشی ازحوادث و اتفاقات احتمالی، برای ایفای رسالت تاریخی خود همراه و همسو شوند.

مطالعه »
بیانیه ها

به پیشواز شب چلّه – پایداری در پیروزی نور و آزادی بر ظلمت و استبداد!

هیئت سیاسی – اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) از این که نخستین پیام خود پس از انتخابش را هم زمان با شب یلدا، پایان جان‌سختی شب و جشن آغاز بازگشت نور بر زندگی و طبیعت راهی خانه‌های هم‌میهنان خود می‌نماید، خرسند است. ما این هم‌زمانی امیدآفرین را ادامهٔ  راهی می‌دانیم که دیری‌‌است در همراهی با مردم سرزمین‌مان در پیکار دیرینه‌شان با شب و ظلمت و در پیوند با آزادی و نور، برگزیده‌ایم.

مطالعه »
پيام ها
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

صدای لمپنیسم در پوشش سلطنت طلبی…

چپ، آزادی و عدالت در تاریخ معاصر ایران!

ضرورت چپ وجمهوری خواهی…

چله ی زمستان

ماشین اعدام و سرکوب را متوقف و زندانیان سیاسی را آزاد کنید

گسترش مقاومت مردم، زمینه ساز گذار از جمهوری اسلامی به دموکراسی!