۲۲ کشور شورای حقوق بشر موافق با قطعنامه پیشنهادی علیه ایران در برابر ۷ مخالف و ۱۴ ممتنع به قطعنامه ای علیه ایران رای دادند که به موجب آن باید گزارشگر ویژه حقوق بشر به ایران اعزام شود. در این جلسه که امروز بعدازظهر (ساعت ۱ بعد از ظهر به وقت ژنو) پایان یافت، هیات دیپلماتیک ایران در دفاع خود از این که نباید قطعنامه تصویب شود وقت عمده خود را به حمله به نقض حقوق بشر در آمریکا و متهم کردن شورا به این که مورد سوء استفاده قرار گرفته است گذراند و از طرح مباحث اصولی فاصله گرفت. نماینده ایران که عصبی به نظر می رسید حتی حمایت برزیل را نیز از دست داد. در این جلسه برزیل با رای مثبت به قطعنامه عملا ماه ها لابی دولت تهران را بی اثر کرد. در این جلسه همپیمانان همیشگی ایران همچون پاکستان، کوبا و چین وچندین کشور دیگر با قطعنامه مخالفت کردند اما برزیل که دولت ایران خیلی روی آن حساب کرده بود، با بیانیه ای بسیار حساب شده از قطعنامه و گزارشگر ویژه حمایت کرد.
نمایندگان سازمانهای بین المللی حقوق بشر و دیپلماتهای حاضر در اجلاس معتقدند که با توجه به فاصله موافقان و مخالفان قطعنامه، این یکی از فجیع ترین شکستهای دیپلماتهای ایرانی طی سالهای گذشته است. کشورهای آرژانتین، بلژیک، برزیل، شیلی، فرانسه، گواتمالا، مجارستان، ژاپن، مالدیو، مکزیک، نروژ، لهستان، مولداوی، کره، سنگال، اسلواکی، اسپانیا، سوییس، اوکراین، انگلستان، آمریکا و زامبیا به این قطعنامه رای مثبت دادند. کشورهای بنگلادش، چین، کوبا، اکوادور، موریتانی، پاکستان و روسیه به قطعنامه رای منفی دادند. کشورهای بحرین، بورکینافاسو، کامرون، جیبوتی، گابون، غنا، اردن، مالزی، موریتس، نیجریه، اوگاندا، تایلند و اروگوئه رای ممتنع دادند. رای ممتنع عملاً به حساب نمی آید و تنها آرای مثبت ومنفی به حساب آورده می شوند.
یکی از دیپلماتهای کشور اکوادر در محل اجلاس به کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران گفت که “رییس هیات نمایندگانی این کشور از رای منفی به قطعنامه شخصاً شرمنده است. اما تصمیم برای رای منفی به قطعنامه به صورت مستقیم از سوی رییس جمهور اکوادر آمده و محمود احمدی نژاد شخصا با وی صحبت کرده است.”
محمود احمدی نژاد و برخی مقامات بلندپایه ایرانی در چندین مورد تماسهایی را برای جلب رای کشورهایی که احتمال داده می شد رای ممتنع و حتی موافق بدهند، داشته اند. علی اکبر جوانفکر اوائل ماه جاری مسیحی به برزیل سفر کرد و تلاش کرد نظر رییس جمهوری این کشور را برای رای منفی یا حتی ممتنع به قطعنامه جلب کند. اما سخنان نماینده برزیل یکی از قدرتمندترین و مستدلترین سخنرانیهای امروز در محل اجلاس بود که به موجب آن ضمن استقبال از قطعنامه خواستار همکاری ایران با مکانیسمهای نظارتی سازمان ملل شد.
یکی از دیپلماتهای غربی به کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران گفت که جلسه به دلیل تعداد موافقان و تعداد کشورهایی که انتظار می رفت با قطعنامه مخالفت کنند اما رای ممتنع دادند و عملا پشت تهران را خالی گذاشتند، در شوک بود. دولت ایران تلاش کرده است که این طور وانمود کند که این قطعنامه سیاسی است و آمریکا آن را ارکستره کرده است. این درحالی است که به گفته یکی از دیپلماتها حمله ممتد هیئت ایرانی به آمریکا و همچنین این که شورای حقوق بشر را به نوعی وابسته به آمریکا نشان بدهند و سخنانی که به نوعی توهین به نمایندگان حاضر در جلسه بود، عملاً به ضرر هیئت نمایندگی ایران تمام شد. به گفته این دیپلمات، لحن و ادبیات بیانیه خوانده شده در مخالفت با قطعنامه تنها دقایقی پیش از رای گیری عملاً نشان دهنده این بود که مقامات دولتی ایران هیچ امیدی به موفقیت نداشتند و فقط می خواستند با خواندن بیانیه ای سیاسی جو جلسه را تحت تاثیر خود قرار دهند.