سه شنبه ۲ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۲:۱۹

سه شنبه ۲ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۲:۱۹

آن‌ها نمی‌توانند همهٔ ما را بکشند و ما نمی‌توانیم همهٔ آن‌ها را بکشیم...
نتانیاهو کاخ سفید را نادیده می‌گیرد، زیرا انجام این کار هیچ هزینه‌ای ندارد. در سال ۱۹۸۲ رونالد ریگان، مناخیم بگین، نخست‌وزیر اسرائیل را پس و کشتار فسطینیان در پی تهاجم...
۱ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: نیکلاس کریستوف - برگردان: گودرز اقتداری
نویسنده: نیکلاس کریستوف - برگردان: گودرز اقتداری
غم دیگر
شنیدستم غمم را میخوری، این هم غم دیگر، دلت بر ماتمم می‌سوزد، این هم ماتم دیگر
۳۱ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: ابوالقاسم لاهوتی
نویسنده: ابوالقاسم لاهوتی
پایان تلخ یک ریاست جمهوری
بایدن می‌داند که باید برود، اما این بدان معنا نیست که از این موضوع خوشحال است. ننسی پلوسی کسی بود که با هوش و ذکاوت سیاسی به رئیس‌جمهور گفت که...
۳۱ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: سیمور هرش - برگردان : گودرز اقتداری
نویسنده: سیمور هرش - برگردان : گودرز اقتداری
کاش میشد
کاش میشد چهره ها رنگ پریشانی نداشت، برق تیز خنجر و کینه نداشت. مثل دریا بود شفاف و زلال، مثل ابریشم نرم لطیف
۳۱ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: کاوه داد
نویسنده: کاوه داد
نهادهای مدنی و نقش آنها در تحولات آینده کشور
ایجاد، تقویت و توسعه و حفظ نهادهای مدنی و تشکل‌های صنفی و سیاسی باید در کانون برنامه های افراد، شخصیت ها و احزاب و سازمان ها قرار داشته باشد، چه...
۳۱ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: گروە خرداد، هواداران سازمان فداییان خلق ایران اکثریت ـ داخل کشور
نویسنده: گروە خرداد، هواداران سازمان فداییان خلق ایران اکثریت ـ داخل کشور
بیانیه دادگاه بین المللی دادگستری- ۱۹ جولای ۲۰۲۴
بر اساس بیانیۀ دادگاه بین‌المللی دادگستری، سیاست‌های شهرک‌سازی و بهره‌برداری اسرائیل از منابع طبیعی در سرزمین‌های فلسطینی نقض قوانین بین‌المللی است. دادگاه، گسترش قوانین اسرائیل به کرانۀ باختری و بیت‌المقدس...
۳۰ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: محسن نجات حسینی
نویسنده: محسن نجات حسینی
سیاست‌گریزی زنان یا سیاستِ گریزِ دولت از زنان
قوانین نابرابر، عدم حمایت‌های لازم و محیط‌های مردسالارانه، زنان را از مشارکت فعال در سیاست بازمی‌دارد. حضور کم‌رنگ زنان در سیاست به معنای نبود صدای نیمی از جمعیت در تصمیم‌گیری‌های...
۳۰ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: زری
نویسنده: زری

کانون پناهندگان و وضعیت کنونى اقامت و پناهندگى ایرانیان در بلژیک

ما دلايل مختلفى براى حفظ محل تحصن داشتيم يكى اين بود كه تعطيلى محل اكسيون شايد مى توانست در دادن جواب ها اخلال بوجود آورد. دليل ديگر اين بود كه ما با تعدادى از هم وطنان از هفت ماه پيش مشتركاً اكسيون را آغاز كرده بوديم و مى دانستيم كه اين دوستان به لحاظ حقوقى و اجتماعى در وضعيت غيرقانونى كامل به سرمى برند و ما نمى خواستيم كه آنها بعد از توقف اكسيون در خيابان ها به سربرند و همه تلاش ما اين بود كه در مذاكراتمان شرايطى را ايجاد كنيم كه آنها يك كارت نارنجى دريافت كنند

س- از پنجشنبه بیست وشش اکتبرساعت یک بعداز ظهر اکسیون روزانه کانون پناهندگان بعداز گذشت هفت ماه به پایان رسید. لطفاً کمى درخصوص این تصمیم گیرى توضیح دهید؟

ج- با سلام ودرود به شما و خوانندگان سایت کانون پناهندگان ایرانى در بلژیک، به عرض شما برسانم که چنین تصمیم گیرى از طریق رایزنى کانون با اعضاى کانون وهمچنین دوستداران و هواداران و نیز حاضرین در اکسیون گرفته شد. یعنى اینکه فعالیت اکسیون به شکل روزانه تا اطلاع ثانونى قطع مى شود و کانون نیروى خود را براى سازماندهى مجدد در آینده نزدیک، آماده خواهد کرد.

س- دلیل چنین تصمیمى چه بوده است؟

ج- اگر راستش را بخواهید ادامه اکسیون به شکل کنونى دیگر کشش براى ایرانیان و حتى خود اعضاى کانون نداشت. فعالیت هفت ماهه دائمى و متمرکز زمان کمى نیست. در ضمن یکى از دلایل نگه داشتن اکسیون در آخرین محل تجمع این بود که ما نگرانى داشتیم که با تعطیلى فعالیت اکسیون، جواب هاى اداره اتباع بیگانه براى دادن اقامت قانونى براى متحصنین و کلاً ایرانیان یک مرتبه قطع شود. لذا ترجیح دادیم اکسیون را به هر ترتیبى که است باز یک ماهى ادامه دهیم تا بلکه از طریق مذاکره این جواب ها متوقف نشود. خوشبختانه هموطنان عزیز شاهد هستند که جواب ها ى مثبت همچنان به ایرانیان داده مى شود.

س- تاکنون چه تعدادى از ایرانیان جواب مثبت براى درخواست اقامت قانونى دریافت کرده اند؟ 

ج- تا امروز بیست و هشتم دسامبر بیش از چهارصد پرونده ایرانى توانسته اند از اداره اتباع بیگانه جواب مثبت بگیرند و این رقم قابل توجهى است.

س – آیا همه این جواب هاى داده شده مختص ایرانیانى است که دراکسیون کانون شرکت داشته اند؟ 

ج- نه، در واقع این افراد شامل سه بخش مى باشند آنهائى که در اکسیون ما شرکت داشتند و پیش وکیل کانون پرونده تشکیل دادند؛ دوم آنهائى هستند که در اکسیون ما به دلیل مشکلات شخصى نتوانسته اند شرکت کنند اما پیش وکیل ما تقاضاى اقامت قانونى کردند و سومین گروه کسانى هستند که پیش ما و وکیل ما نرفته اند و کلاً وکلاى خودشان را داشته اند. اما همه آنها در چارچوب توافقى که در ماه دوم اکسیون کانون با رئیس اداره اتباع بیگانه انجام داد، توانستند آنها نیز از این توافق انجام شده بهره مند شوند.
درحال حاضرتقریباً بیش از دویست پرونده متعلق به کسانى است که در اکسیون کانون شرکت کرده بودند. درحدود پنجاه الى نود پرونده افرادى هستند که فقط پیش وکیل ما ثبت نام کردند ولى در اکسیون ما نبودند و رقمى در حدود صد و پنجاه پرونده اصلاً در اکسیون ما نه ثبت نام و نه شرکت کردند. ولى از تلاش چند ماهه ایرانیانى که در اکسیون کانون شرکت داشتند بهره مند شدند.

س- منظورتان همان معیار سه سال براى خانواده هائى است که بچه هایشان به دبستان مى رود و چهار سال براى مجرد ها و خانواده هائى است که بچه مدرسه برو ندارند،است؟ 

ج- با سلام ودرود به شما و خوانندگان سایت کانون پناهندگان ایرانى در بلژیک، به عرض شما برسانم که چنین تصمیم گیرى از طریق رایزنى کانون با اعضاى کانون وهمچنین دوستداران و هواداران و نیز حاضرین در اکسیون گرفته شد. یعنى اینکه فعالیت اکسیون به شکل روزانه تا اطلاع ثانونى قطع مى شود و کانون نیروى خود را براى سازماندهى مجدد در آینده نز ج- نه منظورم فقط آنها نیست. شما خوب مى دانید که همین معیا رسه سال وچهار سال را ارگان هاى پناهندگى و مشخصاً اداره اتباع بیگانه رعایت نمى کرد و ضرورت داشت اعتراضات، تظاهرات، مذاکرات و حرکت هایى توسط متقاضیان پناهندگى صورت بگیرد تا بلکه ارگان هاى بلژیکى مربوط به اقامت و پناهندگى کمى در نوع برخوردشان با متقاضیان تغییراتى ایجاد کنند. در ضمن همین معیار سه سال وچهار سال را هم وزیرکشور و اداره اتباع بیگانه علاقمند به اجرایش نبودند. اما فشار ارگان هاى پناهندگى بلژیکى، خارجى و سازمان هاى ترقى خواه باعث گردید که وزارت کشور به این معیار هرچه بیشتر گردن بگدارد. اما در اجرایش با تاخیر و کندى عمل مى کرد. چنانکه متذکر شدم وجود اکسیون و فعالیت هاى مداوم و پایدار باعث گردید که دولت کمى در این عرصه به کارش شتاب دهد. شروع اکسیون ایرانیان در کتابخانه کلیساى اتربک، به اجراى این معیار شتاب بیشترى بخشید وتعدادى از ایرانیانى که در چهارچوب معیار مذکور بودند توانستند اقامت خودرا بگیرند. اما موضوع قابل توجه اینست که در قول و توافقى که در ماه دوم با رئیس اداره اتباع بیگانه صورت گرفت ما موفق شدیم خانواده هائى که دوسال و نیم در چارچوب جریان پناهندگى بودند برایشان اقامت بگیریم و براى مجرد ها از سه سال و سه ماه تا سه سال ونیم اقامت گرفته شد البته تا قبل از تصویب رفرم در قوانین مهاجرت و پناهندگى در پارلمان و سناى بلژیک این روند به خوبى پیش مى رفت و در حدود صد پرونده از آن توافق بهره مند شدند اما متاسفانه بعد از تصویب قانون در پارلمان و سناى بلژیک باز کندى و تاخیر در دادن جواب ها بوجود آمد اما معیار دو سال ونیم تا سه سال براى خانواده ها کمابیش رعایت شد ولى براى مجرد ها از سه سال وهشت ماه تا چهارسال جواب هاى اقامت داده شد.

س- مى گویند از این توافقى که کانون در ماه دوم از آن بهره مند شد از ماه سپتامبر گذشته ملیت هاى دیگر هم دارند بهره مند مى شوند آیا این خبر صحت دارد؟

ج- بله صحت دارد از ماه سپتامبر خوشبختانه ملیت هاى دیگر نیز از وضعیتى که ما براى جواب اقامت قانونى براى متقاضیان ایرانى بوجود آوردیم آنها نیز بهره مند شدند.

س – یکى از دلایل دیگرى که باعث شده بود که محل اکسیون حفظ شود وضعیت در حدود پنجاه الى شست نفر از ایرانیانى بود که هیچ جاى براى زندگى نداشتند ومى بایست در خیابان ها یا خانه دوستان و آشنایانشان زندگى خود را ادامه دهند و این بسیار غیرقابل قبول بود. آیا چنین موردى صحت داشته است؟ 

ج- بله این صحت داشته است. نگاه کنید ما دلایل مختلفى براى حفظ محل تحصن داشتیم یکى این بود که تعطیلى محل اکسیون شاید مى توانست در دادن جواب ها اخلال بوجود آورد. دلیل دیگر این بود که ما با تعدادى از هم وطنان از هفت ماه پیش مشترکاً اکسیون را آغاز کرده بودیم و مى دانستیم که این دوستان به لحاظ حقوقى و اجتماعى در وضعیت غیرقانونى کامل به سرمى برند و ما نمى خواستیم که آنها بعد از توقف اکسیون در خیابان ها به سربرند و همه تلاش ما این بود که در مذاکراتمان شرایطى را ایجاد کنیم که آنها یک کارت نارنجى دریافت کنند (اقامت موقت براى پیش بردن پرونده )و بدین طریق از خوابیدن در خیابان ها راحت شوند. این پیشنهاد را در ملاقاتى که با رئیس اداره اتباع بیگانه داشتیم مطرح کردیم. ایشان با پیشنهاد کانون مخالفت کردند. ما سعى کردیم در این زمیته استدلال هاى خودمان را انجام دهیم. در آخرما خواستار این شدیم نسبت به این پیشنهاد فکر کنند. چند روز بعد قرار شد که آن پنجاه الى شست نفر خودشان را معرفى مجدد کنند و اینکه در تقاضاى جدید المانت یا دلایل جدید ارائه دهند. اداره اتباع بیگانه با توجه به نوع ارائه دلایل، تصمیم گیرى خواهد کرد. کانون با برگزارى سه جلسه سعى کرد چگونگى ارائه دلایل را با توجه به قانون براى متقاضیانى که مى خواستند خودشان را معرفى کنند،توضیح دهد. در ضمن قرار شد که ما لیست خودمان را بصورت کتبى در اختیار ارگان مربوطه قرار دهیم و این کار را هم انجام دادیم. در همان هفته اول یکسرى از بچه ها برگه بیست و شش بیس دریافت کردند که جواب منفى به تقاضا محسوب مى شود ولى پرونده باز مى ماند. ودر ضمن چند نفرى هم برگه سیزده که ترک خاک از بلژیک است، دریافت کردند. ادامه معرفى اعضاى لیست کانون به اداره اتباع بیگانه مصادف شد به اکسیون بیست و سه نفرى ایرانیانى که آکسیون کلیساى مى نیم را پیش مى بردند. در همان روزاداره اتباع بیگانه برخورد تندى با ایرانیان متقاضى پناهندگى که غالبا جز لیست کانون بودند، انجام داد و در یک روز چهارده نفر از بچه هاى کانون با برگه سیزده که بسته شدن کامل پرونده شان محسوب مى شود، مواجه شدند. در آن روز این تعداد چهارده نفر را ازملیت هاى دیگر متقاضى پناهندگى جدا کردند و در آخر به هر کدام این جواب هاى منفى داده شد. در روزهاى بعد این برخورد ادامه یافت. مسئولین کانون با مسئولین اداره اتباع بیگانه تماس گرفتند و نسبت به برخورد اداره مربوطه بشدت اعتراض کردند. آنها به ما گفتند که ما زیر توافق زده ایم و دیگربه لیست ما نخواهند پرداخت. دلیل این کار را پرسیدیم و به ما جواب دادند که این چه کارى است که در کلیساى مى نیم کانون انجام داده است. ما توضیح دادیم که این آکسیون توسط کانون سازماندهى نشده است و ما هیچ نقشى در انجام این کار، نداشته ایم و کانون ما همچنان راه مذاکره و دیالوگ را مبناى فعالیت خود قرار داده است. از کسانى که خودشان را مجددا معرفى کردند در حدود پنجاه نفر برگه بیست وشش بیس دریافت کردند. سى الى سى و پنج نفر برگه سیزده و هشت نفر جواب مثبت اول را دریافت نمودند. کانون بر این ارزیابى است که باید همچنان مذاکره و گفتگو را براى هر چه وسیعتر کردن تعداد جواب هاى مثبت را ادامه دهد. در حال حاضر انجام آکسیون هاى تند به نفع ایرانیان تمام نمى شود. امکان جواب مثبت به اقامت و یا تقاضاى پناهندگى باید با انجام فعالیت هاى حقوق بشرى و اینکه ایران کشور نا امنى است و نباید ایرانیان را به ایران دیپورت کرد همراه شود. کانون به دور از جار و جنجال وظیفه خود مى داند که بطور پیگیر و همه جانبه مسئولین دولت، احزاب، نمایندگان پارلمان و مردم بلژیکى را در جریان وضعیت نا هنجار دیکتاتورى و نقض خش حقوق بشر در ایران قراردهد تا بلکه از طریق دادن اطلاعات، تحلیل ها و اخبار و فعالیت ها در مورد وضعیت ایران هر چه بیشتر جواب هاى مثبت متقاضیان پناهندگى و اقامت قانونى افزایش یابد.

س- با تشکر از وقتى که در اختیار سایت کانون قرار دادید.

ج- من هم از شما تشکر مى کنم و امیدوارم این گفتگوها با مسئولین کانون براى ارائه گزارش و روشنگرى ادامه یابد.

منبع- سایت کانون پناهندگان ایرانى در بلژیک

www.friran.be

تاریخ انتشار : ۸ دی, ۱۳۸۵ ۱۱:۴۰ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

مروری بر آن‌چه تا بیست و سوم تیرماه گذشت

نفس چاق نکرده بود آقای پزشکیان که در دفتر شرکت هواپیمایی توسط نیروهای انتظامی بسته شد. گویا عدم رعایت حجاب کارکنان زن این دفتر دلیل این کنش نیروهای انتظامی بود. مساله مهمی نبود! آقای وزیر کشور دولت گفت. فردا باز خواهد شد دفتر.

مطالعه »
یادداشت

حکم اعدام فعال کارگری، شریفه محمدی نمادی است از سرکوب جنبش صنفی نیرو های کار ایران!

میزان توانایی کارگران برای برگزاری اقدامات مشترک، از جمله اعتصابات و عدم شرکت در امر تولید، مرتبط است با میزان دسترسی آنها به تشکل های صنفی مستقل و امکان ایجاد تشکل های جدید در مراکز کار. ولی در جمهوری اسلامی نه تنها حقوق پایه ای کارگران برای سازمان دهی و داشتن تشکل های مستقل رعایت نمیشود، بلکه فعالان کارگری، از جمله شریفه محمدی، مرتبا سرکوب و محکوم به حبس های طولانی مدت، ضربات شلاق و حتی اعدام میشوند.

مطالعه »
بیانیه ها

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
بیانیه ها

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

مطالعه »
مطالب ویژه
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

آن‌ها نمی‌توانند همهٔ ما را بکشند و ما نمی‌توانیم همهٔ آن‌ها را بکشیم…

غم دیگر

پایان تلخ یک ریاست جمهوری

کاش میشد

نهادهای مدنی و نقش آنها در تحولات آینده کشور

بیانیه دادگاه بین المللی دادگستری- ۱۹ جولای ۲۰۲۴