یکشنبه ۱۵ تیر ۱۴۰۴ - ۲۱:۴۹

یکشنبه ۱۵ تیر ۱۴۰۴ - ۲۱:۴۹

#جدول_مندلیف
به تعبیر متخصصان، هوش مصنوعی، نفتِ آینده است و تبدیل شدن به مرکز گرانش اقتصادی در جهانِ امروز ، خود نوعی خلقِ ثروتِ بیکران.
۱۵ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان
مارکس و اتحادیه‌های کارگری(۳) مبارزه علیه لاسالیسم و انواع اپورتونیسم آلمانی
… درباره سازما‌ندهی طبقه کارگر به‌عنوان یک طبقه از طریق اتحادیه‌های کارگری هیچ چیزی گفته نشده است.این امر خیلی مهم است، در واقع، بدین‌جهت که این‌ها تشکلات واقعی پرولتاریا هستند، که روزمره...
۱۵ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: برگردان: آمادور نویدی
نویسنده: برگردان: آمادور نویدی
بیانیه نهضت آزادی ایران: ضرورت پیشگیری از آغاز دوباره جنگ
وقت آن فرا رسیده است که حاکمان از این فرصت تاریخی و سرمایه به دست آمده برای تحقق وفاق واقعی ملی و در جهت کاهش فاصله با مردم، بازسازی کشور...
۱۵ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: نهضت آزادی ایران
نویسنده: نهضت آزادی ایران
اعتراض ۵۷ استاد و حقوقدان به طرحی با عنوان «تشدید مجازات جاسوسی» در مجلس
خیرخواهانه متذکر می شویم که راه علاج مشکلات روزافزون کشور، نه افزایش بگیر و ببندهای بی ضابطه و تشدید رویکردهای امنیتی و تحدید و تضییع حقوق شهروندی (ولو با حفظ...
۱۵ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: وکلاپرس
نویسنده: وکلاپرس
روایت مهتدی، فعال سیاسی و همسر آنیشا اسداللهی از انتقال همسرش و دیگر زندانیان زن از اوین به زندان قرچک
از چند روز، قبل از حمله یکی از اکانت‌های مرتبط با رژیم اسرائیل، این پیام را گذاشته بود که زدن سردر اوین، منتفی نیست. مسئله‌ای که نگرانی‌های ما را دوچندان...
۱۵ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: محمد جعفری
نویسنده: محمد جعفری
صدایی از حاشیه، تصویری از فریب: بزرگ‌نمایی یک صدا در غیاب پایگاه اجتماعی
این شعار نه‌تنها فراگیر نبوده، بلکه هم از نظر تعداد موارد وقوع و هم از نظر عمق پذیرش در میان توده‌های معترض، شعاری حاشیه‌ای و ناپایدار به‌شمار می‌آید. با وجود...
۱۴ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: بهروز ورزنده
نویسنده: بهروز ورزنده
مردم عامل اصلی در امنیت وطن هستند- تجربه و برداشتی از جنگ دوازده روزه
مردم نشان دادند که وطن خود را دوست دارند و حاضرند برای بقای میهن، حتی از جان خود نیز بگذرند و با تمام مشکلات بسازند ولی با دشمن و خائنان...
۱۴ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: کامران
نویسنده: کامران

متهمان پرونده فیفا چه کسانی هستند؟

در پی تحقیقاتی که آمریکا درباره فدراسیون بین‌المللی فوتبال (فیفا) انجام داده، چهارده نفر به فساد مالی متهم شده‌اند. نُه نفر از این افراد از مقامات فیفا و پنج نفر دیگر مدیران شرکت‌ها هستند. در اینجا نگاهی به شرح حال مقامات فیفا که به رشوه خواری، کلاهبرداری و پولشویی متهم شده‌اند انداخته‌ایم:

  • در پی تحقیقاتی که آمریکا درباره فدراسیون بین‌المللی فوتبال (فیفا) انجام داده، چهارده نفر به فساد مالی متهم شده‌اند. نُه نفر از این افراد از مقامات فیفا و پنج نفر دیگر مدیران شرکت‌ها هستند. در اینجا نگاهی به شرح حال مقامات فیفا که به رشوه خواری، کلاهبرداری و پولشویی متهم شده‌اند انداخته‌ایم:

    جک وارنر

     

    جک وارنر ۷۲ ساله که اهل ترینیداد و توباگو است، از سال ۱۹۸۳ تا ۲۰۱۱ عضو کمیته اجرایی فیفا بود. به دنبال مطرح شدن ادعاهایی در مورد پرداخت رشوه توسط او به همکاران کارائیبی از مقام خود کنار رفت.

    در آن هنگام او گفت که او بی دلیل مورد اتهام قرار گرفته و تاکید کرد که در طول ۳۰ سالی که او در فیفا کار می‌کرده، هدیه دادن بخشی از فرهنگ حاکم بر این نهاد بوده است.

    او تا سال ۲۰۱۱ همچنین رئیس کنفدراسیون اتحادیه فوتبال آمریکای شمالی و مرکزی و کارائیب (کونکاکاف) بود.

    بعد از استعفای آقای وارنر از مقام خود، فیفا تحقیقات درباره ارتباط او با فساد مالی را متوقف ساخت.

    او سپس به ترینیداد و توباگو بازگشت و به مقام وزارت امنیت رسید. در سال ۲۰۱۳ پس از آنکه کونکاکاف او را به ثروت اندوزی از طریق کلاهبرداری در طول خدمتش در آن نهاد متهم کرد، از آن مقام هم استعفا داد.

    جفری وب

     

    جفری وب ۵۰ ساله اهل جزایر کِیمن رئیس کنفدراسیون اتحادیه فوتبال آمریکای شمالی و مرکزی و کارائیب (کونکاکاف) و یکی از هفت معاون فیفا است.

    او در هر دو مقام، جانشین جک وارنر شده است.

    او همچنین عضو سابق کمیته شفافیت سازمانی و قانونمداری فیفا بود. او از حمایت سپ بلاتر رئیس ۷۷ ساله فیفا برخوردار بود که از او به عنوان جانشین احتمالی خود سخن گفته بود.

    او کار خود در زمینه مدیریت فوتبال را از فدراسیون فوتبال جزایز کیمن در سال ۱۹۹۱ آغاز کرد.

    ادواردو لی

     

    آقای لی اهل کاستاریکا و چینی الاصل است. او رئیس فدراسیون فوتبال کاستاریکا است و قرار بود روز جمعه عضو کمیته اجرایی فیفا شود.

    بعد از آن که تیم ملی فوتبال کاستاریکا با رسیدن به مرحله یک چهارم نهایی جام جهانی فوتبال ۲۰۱۴، رقبای خود را متحیر ساخت، آقای لی به عنوان شخصیت سال ۲۰۱۴ در کاستاریکا انتخاب شد.

    رشته تحصیلی او مهندسی راه و ساختمان است ولی فقط چند سالی در این زمینه به فعالیت مشغول بوده است.

    در سال ۲۰۰۷ آقای لی جانشین والتر نوهاوس رئیس فدراسیون فوتبال کاستاریکا شد.

    وقتی که از او درباره دلایلش برای احراز این مقام سوال شد، او گفت که بعضی از مزایای این کار ذی قیمت است.

    او گفته است: “حتی شیخ‌های عرب هم نمی‌توانند برای رویدادهای ورزشی که ما مقامات جهانی فوتبال به آن دسترسی داریم بلیت بخرند؛ مثلا حضور در قرعه کشی فیفا یکی از مزیت‌های بودن در این شغل است، شغلی که البته کاری مشکل به حساب می‌آید.”

    هوزه ماریا مارین

     

    هوزه ماریا مارین، ۸۳ ساله، از ماه مارس ۲۰۱۲ تا آوریل ۲۰۱۵، رئیس کنفدراسیون فوتبال برزیل بود.

    او خود یک بازیکن سابق فوتبال است که وارد حوزه سیاست شده است. اولین مقام او معاون فرماندار و سپس فرماندار ایالت سائوپائولو در اواخر دهه ۷۰ و اوایل دهه ۸۰ میلادی بود.

    از سال ۱۹۸۲ تا ۱۹۸۸ او رئیس فدراسیون فوتبال پولیستا بود که کارش سازماندهی تورنمنت های رسمی در ایالت سائوپائولوی برزیل است.

    او هم شخصیت جنجال برانگیزی بوده است: در سال ۲۰۱۲ وقتی که او رئیس کنفدراسیون فوتبال برزیل بود، روزنامه نگاران درباره ویدیویی از او پرسیدند که در مراسم اعطای مدال در یک تورنمنت فوتبال جوانان در سائوپائولو ضبط شده بود. در این ویدیو دیده می‌شد که آقای مارین مدالی را که باید به یکی از برندگان تعلق می‌گرفت، در جیبش می‌گذارد.

    او این اتهام را یک “جوک” خواند و گفت که این مدال از طرف فدراسیون فوتبال پولیستا بوده است.

    آقای مارین مشاور ویژه کمیته برگزار کننده جام جهانی فوتبال ۲۰۱۴ بود.

    الهانیو فیگریدو

     

    الهانیو فیگریدو در سال ۱۹۳۲ در اروگوئه به دنیا آمد. او رئیس پیشین کنفدراسیون فوتبال آمریکای جنوبی و عضو کمیته اجرایی فیفا بود.

    او برای باشگاه اوراکان بوسیوی اروگوئه بازی می‌کرد و بین سال‌های ۱۹۷۱ تا ۱۹۷۲ رئیس آن باشگاه بود.

    در سال ۱۹۹۷ او به مقام فدراسیون فوتبال اروگوئه شد. او ده سال به عنوان معاون کنفدراسیون فوتبال آمریکای جنوبی کار کرد. در سال ۲۰۱۳ او جایگزین نیکولاس لئوز به عنوان رئیس این کنفدراسیون شد. آقای لئوز متهم به مشارکت در رشوه خواری شده بود.

    آقای فیگریدو تا اوت سال ۲۰۱۴ در این مقام بود.

    نیکولاس لیوز

     

    نیکولاس لیوز در سال ۲۰۱۳ بنا به دلایل “پزشکی و شخصی” از کمیته اجرایی فیفا که نهادی قدرتمند است، استعفا داد.

    در نوامبر ۲۰۱۰ این مقام پاراگوئه در یکی از برنامه‌های پژوهشی تلویزیون بی‌بی‌سی انگلیسی متهم به رشوه خواری در دهه ۹۰ میلادی از اداره بین المللی ورزوش و تفریح (که هم اکنون بسته شده است) شد.

    در سال ۲۰۱۱ لرد تریزمن، مقام سابق فدراسیون فوتبال انگلستان ادعا کرد که آقای لیوز خواسته تا در مقابل دریافت نشان شوالیه، از درخواست بریتانیا برای میزبانی جام جهانی ۲۰۱۸ حمایت کند.

    سپس گزارش شد که دستیاران آقای لویز به نمایندگان انگلستان گفته‌اند که ممکن است در صورتی که جام حذفی انگلستان را به احترام او تغییر نام دهند، بتوان آقای لوئز را به بازدید از بریتانیا ترغیب کرد.

    رافائل اسکویول

     

    رافائل اسکویول از سال ۱۹۸۸ رئیس فدراسیون فوتبال ونزوئلا بوده است. او همچنین عضو کمیته اجرایی کنفدراسیون فوتبال آمریکای جنوبی است.

    او در سال ۱۹۴۶ در اسپانیا به دنیا آمده. پدرش وقتی که او چهار ساله بود به ونزوئلا نقل مکان کرد. او در سال ۱۹۷۲ با دستیابی به ریاست فدراسیون فوتبال ایالت نیوا اسپاراتا، کارش را به عنوان یکی از مقامات دست اندرکار فوتبال آغاز کرد.

    فوتبالیست‌های ونزوئلا او را به عنوان فردی “مُصر با شخصیتی قوی” توصیف می‌کنند. یک کاپیتان تیم ملی گفت که تحت مدیریت آقای اسکویول، دوستی ای بین مقامات و بازیکنان وجود نداشت.

    هولیو سزار روچا لوپز

     

    آقای روچا که ۶۴ سال دارد مدیر بخش توسعه در فیفا است که کارش ارائه پروژه‌های تازه در زمینه فوتبال در سرتاسر جهان است.

    قبل از انتصاب به این مقام در سال ۲۰۱۲ او ۲۰ سال رئیس فدراسیون فوتبال کشورش یعنی نیکاراگوئه بود و به عنوان رئیس اتحادیه فوتبال آمریکای مرکز هم کار می‌کرد.

    او به عنوان سرپرست کمیته المپیک نیکاراگوئه هم فعال بود و تیم کشورش را به المپیک ۲۰۰۸ پکن برد.

    سال گذشته او تکذیب کرد که با شرکتی که رئیسش به دلیل تلاش برای تبانی در نتیجه بازی‌ها به زندان افتاده بود، ملاقات داشته است.

    این شرکت هزینه تیم فوتبال زیر ۲۰ سال را برای سفر یک تورنمنت پرداخت کرده بود.

    کاستاس تاکاس

    آقای تاکاس شهروند بریتانیا است، ارتباط نزدیکی با جفری وب دارد و به عنوان دستیار رئیس کنفدراسیون اتحادیه فوتبال آمریکای شمالی و مرکزی و کارائیب کار کرده است.

    او که ۵۸ سال سن دارد همچنین در کنار آقای وب در جزایر کیمن به عنوان دبیر کل اتحادیه فوتبال کار کرده است.

     

تاریخ انتشار : ۸ خرداد, ۱۳۹۴ ۹:۲۱ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

۸ تیر، روز فداییان جان‌باختهٔ خلق؛ میهن‌دوستانِ انقلابیِ راهِ آزادی و رفعِ ستم از زحمت‌کشان!

در ۸ تیر امسال و در روزهایی که تجاوز جنایت‌کارانهٔ حکومت نژادپرست و نسل‌کش اسراییل و دولت امپریالیستی آمریکا به میهن عزیمان ایران باز ردّ پای خونینی از جان و هستی عزیز هم‌میهنانمان در جای‌جای ایران از خود به جا گذاشته است، یادی از رفقای عزیزی نیز ضروری‌ست که در جریان دقاع از میهن‌مان در برابر تجاوز نطامی عراق طی دو سال دفاع میهنی در راه میهنی که تا پای جان دوستش داشتند، جان باختند.

ادامه »
سرمقاله

اسراییل در پی تحقق رؤیای خونین «تغییر چهرۀ خاورمیانه»!

دست‌کم دو دهه است که تغییر جغرافیای سیاسی منطقۀ ما بخشی از اهداف امریکا و اسراییل‌اند . نتانیاهو بارها بی‌پرده و باافتخار از هدف‌اش برای «تغییر چهرۀ خاورمیانه» سخن گفته است. در اولین دیدارش با دونالد ترامپ در آغاز دور دوم ریاست جمهوری نیز مدعی شد که اسراییل و امریکا به طور مشترک در حال مبارزه با دشمنان مشترک و «تغییر چهرۀ خاورمیانه»‌اند.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

سیمور هرش: آنچه به من گفته شده است در ایران اتفاق خواهد افتاد.

یک مقام آگاه امروز به من گفت: «این فرصتی است برای از بین بردن این رژیم برای همیشه، و بنابراین بهتر است که ما به سراغ بمباران گسترده برویم.» … بمباران برنامه‌ریزی‌شده آخر هفته اهداف جدیدی نیز خواهد داشت: پایگاه‌های سپاه انقلاب اسلامی، که از زمان سرنگونی خشونت‌آمیز شاه ایران در اوایل سال ۱۹۷۹ با کسانی که علیه رهبری انقلاب مبارزه می‌کنند، مقابله کرده‌اند.

مطالعه »
یادداشت

در نقد بیانیه فعالین مدنی بشمول برندگان نوبل صلح درباره جنگ…

آخرین پاراگراف بیانیه که بخودی خود خطرناک‌ترین گزاره این بیانیه است آنجایی است که میگویند: ” ما از سازمان ملل و جامعه‌ی بین‌المللی می‌خواهیم که با برداشتن گام‌های فوری و قاطع، جمهوری اسلامی را به توقف غنی‌سازی، و هر دو‌طرف جنگ را به توقف حملات نظامی به زیرساخت‌های حیاتی یکدیگر، و توقف کشتار غیرنظامیان در هر دو سرزمین وادار نمایند.” مفهوم حقوقی این جملات اجرای مواد ۴۱ و ۴۲ ذیل فصل هفتم اساسنامه ملل متحد است.

مطالعه »
بیانیه ها

۸ تیر، روز فداییان جان‌باختهٔ خلق؛ میهن‌دوستانِ انقلابیِ راهِ آزادی و رفعِ ستم از زحمت‌کشان!

در ۸ تیر امسال و در روزهایی که تجاوز جنایت‌کارانهٔ حکومت نژادپرست و نسل‌کش اسراییل و دولت امپریالیستی آمریکا به میهن عزیمان ایران باز ردّ پای خونینی از جان و هستی عزیز هم‌میهنانمان در جای‌جای ایران از خود به جا گذاشته است، یادی از رفقای عزیزی نیز ضروری‌ست که در جریان دقاع از میهن‌مان در برابر تجاوز نطامی عراق طی دو سال دفاع میهنی در راه میهنی که تا پای جان دوستش داشتند، جان باختند.

مطالعه »
پيام ها

پیام به کنگرهٔ بیست‌وششم حزب کمونیست آلمان

ما بر این باوریم که چپ اگر نتواند در برابر ماشین جنگی سرمایه‌داری بایستد، اگر چپ صدای رنج مردمان بی‌پناه نباشد، اگر چپ در خیابان‌ها، کارخانه‌ها، اردوگاه‌ها و مناطق جنگ‌زده حضور نداشته باشد، از رسالت تاریخی خود فاصله گرفته است. ما برای بنای جهانی دیگر مبارزه می‌کنیم – جهانی فارغ از استثمار، از سلطه، از مرزهای ساختگی، از جنگ و نژادپرستی.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

#جدول_مندلیف

مارکس و اتحادیه‌های کارگری(۳) مبارزه علیه لاسالیسم و انواع اپورتونیسم آلمانی

بیانیه نهضت آزادی ایران: ضرورت پیشگیری از آغاز دوباره جنگ

اعتراض ۵۷ استاد و حقوقدان به طرحی با عنوان «تشدید مجازات جاسوسی» در مجلس

روایت مهتدی، فعال سیاسی و همسر آنیشا اسداللهی از انتقال همسرش و دیگر زندانیان زن از اوین به زندان قرچک

صدایی از حاشیه، تصویری از فریب: بزرگ‌نمایی یک صدا در غیاب پایگاه اجتماعی