سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۱ شهریور, ۱۴۰۵ ۱۹:۳۸

یکشنبه ۱ شهریور ۱۴۰۵ - ۱۹:۳۸

مدعیان دروغین اخلاق، و مسئلە حجاب

زمانی از نویسندەای پرسیدند کە شما خیلی خوب شجاعت را توصیف می کنی، و این قدرت وصف را از کجا آوردەای؟ نویسندە در جواب می گوید هر کسی آنی را کە ندارد بهتر از آنی کە دارد وصف می کند! و حال این حکایت رژیمی است کە خود بی اخلاقترین رژیمهاست، اما از هر کس دیگری زبان درازتر و مدعی تر در مورد مسائل اخلاقیست.

Getting your Trinity Audio player ready...

سالهاست جمهوری اسلامی، و در واقع از همان بدو پیدایش آن، مسئلە حجاب را با الفاظ بشدت اخلاقی مانند ‘حرمت زن’، ‘پاکدامنی’، نجابت’، ‘مصونیت زن’ و ‘پیشگیری از تحریکات شهوانی’ و غیرە کە ظاهرا بنیان اسلامی دارند و اما در واقع ندارند، بر زنان تحمیل کردەاست. یعنی در واقع از همان ابتداء حکم و نظر بر آن بود کە زنان بشیوە خودبخود ‘خود حرمت شکن’، ‘آلودە’، ‘نانجیب’، ‘دریدە’ و ‘شهوتران’ و هستند و بنابراین باید حجاب داشتەباشند تا بر این خصایص ناپسند خود فائق آیند. و کیست این احکام را صادر می کند، البتە همانا مردان و یا آفریدگاری بود از لحاظ جنسی ‘مرد’ کە آن را روا می دارد! بە این ترتیب میان اخلاق و لباس ارتباط مستقیم برقرار می شود، و آنی کە لباس مورد نظر آقایان را بر تن نداشتەباشد فاسد و غیراخلاقیست!

فارغ از اینکە کە اصل چنین نگرشی در خود متناقض است، زیرا کە بر اساس یک دید انسانی، هر انسانی خود بهترین حافظ شخصیت و نجابت خود مفروض می شود، و اگر این خصیصە بشیوە فردی در او وجود نداشتەباشد، هیچ حکمی، حتی از جنس الهی آن هم نمی تواند شخصیت و نجابت را در او ایجاد و یا حفظ کند، جمهوری اسلامی با حس خودقیمومیتی و بە نام همین الفاظ هر روزە بە ساحت زنان تجاوز می کند و حرمت و شخصیت آنان را بدون هیچ واهمەای می شکند. و این حرمت شکنی آنگاە بشکل خشن و بسیار صریح خود را نشان می دهد کە با ارسال گشتهای ارشادی و با زور عریان، کە هیچ حد و مرزی در برخورد خشن با خانمها نمی شناسد، بە نام اخلاق و اسلام حرمت و شخصیت آنان را هر روزە مورد تجاوز و تعدی قرار می دهد.

کم نیستند تصاویری کە از برخورد فیزیکی مردان حافظ اخلاقی حکایت می کنند کە چگونە با تجاوز بە ساحت فردی ـ فیزیکی خانمها و لمس تن آنها بدون اجازە خود این خانمها، در فضای عمومی، آنان را تحقیر و بشدت آزار می دهند. و این حکایت آن مردمانی است کە هر روزە از اخلاق می گویند، و گویا اخلاقی ترین آدمهای روی کرە زمین هستند، اما خود بە واقع ظاهر بی اخلاقترین و خشن ترین آدمها ظاهر می شوند.
زمانی از نویسندەای پرسیدند کە شما خیلی خوب شجاعت را توصیف می کنی، و این قدرت وصف را از کجا آوردەای؟ نویسندە در جواب می گوید هر کسی آنی را کە ندارد بهتر از آنی کە دارد وصف می کند! و حال این حکایت رژیمی است کە خود بی اخلاقترین رژیمهاست، اما از هر کس دیگری زبان درازتر و مدعی تر در مورد مسائل اخلاقیست.

اما این بار با قتل ژینا امینی، دختر کرد کە ناجوانمردانە مورد تهاجم اخلاق گرایان دروغین جمهوری اسلامی قرارگرفت آش چنان شور شد کە دهان خود آشپز را هم سوزانید!
جمهوری اسلامی اما این بار بە بد جائی دست انداخت! این بار دیگر کاملا فرق داشت. این بار نە بحث گرانی بنزین بود، نە کمبود آب و نە تقلب در انتخابات. این بار او بە نام ناموس بە جان ناموس مردم افتاد و موجبات خشم بی سابقە مردم را علیە خود فراهم آورد. این بار مردم بدرستی آن چیزی را کە در فرهنگ خود ناموس می خوانند بە جدی توسط گزمگان سرکوبگر در خطر دیدند و علیە آن قیام کردند. قیامی کە مظهر توانمند اتحاد ملی در تقابل با سرکوبگران بود.

دیگر رژیم باید فهمیدەباشد کە درافتادن با مردم در این حوزە شوخی بردار نیست، و نمی توان بیشتر از خود آنها مدعی حامی ناموس و حرمت آنها باشد.سالهاست جمهوری اسلامی تحت نام اسلام در زندگی خصوصی آدمها بیشرمانە دخالت می کند، اما شاید بدترین دخالت در همین حوزە، زنان و پوشش آنان باشد کە جامعە ایران را بشدت بە قهقرا بردە و یک سیمای کاملا قرون وسطائی بە آن بخشیدەاست.

دست گزمگان سرکوبگر از زنان و حوزە خصوصی انسانها کوتاە!
بە امید آنکە رزم زنان و مردان آزادیخواە و حق طلب این مرز و بوم نهایتا بتواند بە پیروزی رسیدە، و مدعیان دروغین اخلاق را یک بار برای همیشە از تجاوز بە حقوق زنان و انسانهای ستمدیدە این مرز و دیار بە عقب براند.

بخش : زنان
تاریخ انتشار : ۳۰ شهریور, ۱۴۰۱ ۱۱:۲۱ ق٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

«طرح مقابله با نفوذ»؛ توطئه‌ای سازمان‌یافته برای سرکوب جنبش دموکراسی‌خواهی

هیئت سیاسی-اجرایی سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت): سازمان ما تصویب کلیات این طرح را «فاجعه‌ای دیگر در نظام حقوقی کشور» دانسته و ضمن مخالفت با آن، تصویب این طرح را ادامه و تشدید رویکردی می‌داند که در «قانون تشدید مجازات جاسوسی» نیز دنبال شده است؛ قانونی که در یک سال گذشته مبنای صدور احکام سنگین و اجرای احکام اعدام در شماری از پرونده‌ها قرار گرفته است.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »

حقوق بشر گزینشی نیست؛ از مردم خودتان شروع کنید

شهناز قراگزلو: قوه قضائیه جمهوری اسلامی نمی‌تواند از یک سو خود را مدافع حقوق بشر معرفی کند و از سوی دیگر، در داخل کشور حقوق بنیادین شهروندان را نادیده بگیرد. اگر دفاع از حقوق بشر یک وظیفه انسانی و اخلاقی است، همان‌گونه که سخنگوی قوه قضائیه درباره مستندسازی جنایات میناب می‌گوید، این وظیفه پیش از هر چیز باید در برابر حقوق شهروندان ایران نیز به رسمیت شناخته شود.

مطالعه »

یک ایران، یک ملت و یک ترازنامه…

گودرز اقتداری: نوشته‌ای در فضای مجازی منتشر شده است که با این مطلع آغاز میشود: «ما یک ایران نداریم. دو ایران داریم! یک ایرانِ جهان سومی که از کشورهای منطقه عقب افتاده است، نه برق دارد، نه آب دارد، نه صنعت قابل توجهی دارد، نه زیر ساخت قابل اتکایی دارد و علاوه بر آن همه نخبگان‌اش نیز در حال فرار از کشور هستند و این ایران رو به قهقرا در حرکت است. یک ایرانِ دیگر هم وجود دارد که ۹۵ درصد جمعیت آن باسواد است و در بین ۲۰ کشور اول جهان در تولید علم قرار دارد و در تربیت متخصص از پزشکی گرفته تا مهندسی علوم روز جهان همچون نانو، رباتیک، ژنتیک، هسته‌ای و … سرآمد کشورهای منطقه است» یادداشت زیر در پاسخ به آن برداشت نوشته شده است.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

معاون نخست وزیرایتالیا، همچنان مانع بازگشت پناهندگان به این کشور می‌شود

دیپلمات‌های سابق فرانسوی و بریتانیایی خواستار موضع سختگیرانه‌تری در قبال اسرائیل شدند

شرکت‌های آمریکایی در اختلاف تجاری با کانادا زنگ خطر را به صدا درآوردند

بیانیه سازمان پزشکان و پیراپزشکان جبهه ملی ایران به مناسبت روز پزشک

کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ علیه دولت ملی مصدق و قانون اساسی مشروطه بود