یکشنبه ۱۵ تیر ۱۴۰۴ - ۱۲:۴۶

یکشنبه ۱۵ تیر ۱۴۰۴ - ۱۲:۴۶

بیانیه نهضت آزادی ایران: ضرورت پیشگیری از آغاز دوباره جنگ
وقت آن فرا رسیده است که حاکمان از این فرصت تاریخی و سرمایه به دست آمده برای تحقق وفاق واقعی ملی و در جهت کاهش فاصله با مردم، بازسازی کشور...
۱۵ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: نهضت آزادی ایران
نویسنده: نهضت آزادی ایران
اعتراض ۵۷ استاد و حقوقدان به طرحی با عنوان «تشدید مجازات جاسوسی» در مجلس
خیرخواهانه متذکر می شویم که راه علاج مشکلات روزافزون کشور، نه افزایش بگیر و ببندهای بی ضابطه و تشدید رویکردهای امنیتی و تحدید و تضییع حقوق شهروندی (ولو با حفظ...
۱۵ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: وکلاپرس
نویسنده: وکلاپرس
روایت مهتدی، فعال سیاسی و همسر آنیشا اسداللهی از انتقال همسرش و دیگر زندانیان زن از اوین به زندان قرچک
از چند روز، قبل از حمله یکی از اکانت‌های مرتبط با رژیم اسرائیل، این پیام را گذاشته بود که زدن سردر اوین، منتفی نیست. مسئله‌ای که نگرانی‌های ما را دوچندان...
۱۵ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: محمد جعفری
نویسنده: محمد جعفری
صدایی از حاشیه، تصویری از فریب: بزرگ‌نمایی یک صدا در غیاب پایگاه اجتماعی
این شعار نه‌تنها فراگیر نبوده، بلکه هم از نظر تعداد موارد وقوع و هم از نظر عمق پذیرش در میان توده‌های معترض، شعاری حاشیه‌ای و ناپایدار به‌شمار می‌آید. با وجود...
۱۴ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: بهروز ورزنده
نویسنده: بهروز ورزنده
مردم عامل اصلی در امنیت وطن هستند- تجربه و برداشتی از جنگ دوازده روزه
مردم نشان دادند که وطن خود را دوست دارند و حاضرند برای بقای میهن، حتی از جان خود نیز بگذرند و با تمام مشکلات بسازند ولی با دشمن و خائنان...
۱۴ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: کامران
نویسنده: کامران
جهان تاریک است
گوشهایتان را مهر و موم کردید!؟- صدای مردم را نشنیدید!- از شما کاری ساخته نیست!- خیلی کارها کردید!- اما از بهار بویی نبردید- از شکفتن گلها در دامنه هایِ فلات-...
۱۴ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: رحمان ـ ا
نویسنده: رحمان ـ ا
به امید پیروزی نه در جنگ که بر جنگ
مادران صلح ایران ضمن محکومیت اقدامات غیر انسانی اسراییل، از جنابعالی به‌عنوان ریاست قوۀ قضاییه مصرانه تقاضا دارند در این شرایط بحرانی بنا بر اصل مدارا با رعایت عدل و...
۱۴ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: مادران صلح ایران
نویسنده: مادران صلح ایران

مردم تصمیم‏ گیران نهایى تمامى مسائلند

جدل دینی، مذهبی و عقیدتی را در صحن علن اجتماع نمی پسندم، چه چنین جدلهایی قبل از منفعت با ایجادِ شکافهایی عمیق در جامعه، اتحاد مردم را به خطر می اندازد.
اما حال که روحانیون و مهتران مکلایِ وفادارشان مسند های حکومتی را چون ارث پدری در تصرف خود دارند، بر همه ی مبارزین راه آزادی، دموکراسی و عدالت اجتماعیست که ایشان را بر سر خطاها و برنامه های معلقشان به چالش کشیده، و ایشان را به پاسخگویی وادار نمایند.

مطابق اصل سوم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران (ج.ا.ا.)، دولت ج.ا.ا. از جمله موظف به؛ 

– بالابردن سطح آگاهی های عمومی در همه زمینه ها با استفاده صحیح از مطبوعات و رسانه های گروهی و وسایل دیگر.

– محو هرگونه استبداد و خودکامگی و انحصارطلبی.

– تأمین آزادی های سیاسی و اجتماعی در حدود قانون.

– مشارکت عامه مردم در تعیین سرنوشت سیاسی ، اقتصادی ،اجتماعی و فرهنگی خویش .

– رفع تبعیضات ناروا و ایجاد امکانات عادلانه برای همه ، در تمام زمینه های مادی و معنوی است.

طبق مندرجات قانون اساسی ج.ا.ا همه ی سخنان زیبای فوق برای نیل به اهداف آمده در اصل دوم  قانون اساسی طرح میشود.

و ستون بنیادی اصل دوم قانون اساسی ج.ا.ا، بر امامت و رهبری مستمر و نقش اساسی آن در تداوم انقلاب اسلام ریخته شده است. به بیانی دیگر با تأکید بر نقش اساسی رهبری اسلام، در واقع حضور مؤثر سخنی “دیگر” در صحن علن اجتماع ممنوع اعلام میشود.

 

تناقض مورد اشاره در بالا یکی از جنبه هایِ متناقضی به نام ج.ا.ا. است، که مطابق تاریخ سی و هفت ساله اش، نهایتِ وجودی آن در هر عملی، بی هیچ استثنائی ملهم از استبداد، خودکامگی و انحصارطلبی است.

 

گاهاً بر غالب دیوارهای حاشیه ی خیابانهای شهرها و حتی روستاهای کشور هنوز هم میتوان بریده ای از سخنان آقای خمینی و فرزند ایشان(۱) را دید:

– …مردم تصمیم‏ گیران نهایى تمامى مسائلند…

– …بدون مردم در انجام کارى موفقیت حاصل نمى ‏آید…

– …بزرگترین درس امام و انقلاب به همه ما این است که هرگز از مردم جدا نشویم…

 

و اگر معانی جملات بریده ی فوق همانی باشد، که ظاهرشان نشان می دهد، و اگر چنانکه در ج.ا.ا مرسوم است سخنان آقای خمینی را مرجع بپنداریم، بر اساس و مطابق ماده ی دهم اصل سوم قانون اساسی ج.ا.ا به تشکیلات غیرِ ضروری به نام وزارت ارشاد رسیده ایم. و برای ایجاد نظام اداری صحیح، ناچار به حذف تشکیلات غیرِ ضروری به نام وزارت ارشاد هستیم.

 

اما با مروری دقیق و کنجکاوانه در سخنرانی ها و نوشته های آقای خمینی که جملاتِ فوق از ایشان استخراج شده اند، به یقین میتوان دریافت، که مقصود ایشان از مردم، در واقع امتِ اسلامی است.

همان امتی که آقایان علی شریعتی و جلال آل احمد هم خویشتن خویشش دانسته، و همه ی عمر خود را صرفِ دعوتِ هموطنان به بازگشت به این خویشتن کردند.

که ترجمان رسمی و امروزین امت اسلامی، همان حزب الله و گروههای فشار موجود در کشور است، که زبان گفتگویشان چماق، و روش کشورداریشان کتک، قطع دست و پا، سنگسار، شکنجه و دشنام است.

 

وقتی از منظر فوق به موجودیتی به نام وزارتخانه ی ارشاد توجه کنیم، مقصد این وزارتخانه مشخص تر میشود. به بیانی دیگر از دیدگاه ج.ا.ا مردم کشور در جهلی بزرگ غوطه ورند، و لذا برای تشخیص خوب از بد، نیازمند قیمی به نام ولی فقیه، و اداره ای به نام ارشاد هستند.

 

به عبارت دقیقتر مقصود آقای خمینی از مردم، نه مردم عادی کوچه و خیابانهای شهرها و روستاهای کشور، بل همان حزب اللهی هاست، که با چماقهای خویش مطیعانه در خدمت حراست از اسلام(بخوان منافع آخوندها) هستند. و حوادث سی هفت ساله ی گذشته بخوبی نشانگر آن است که تصمیم‏ گیران نهایى در تمامى مسائل آخوندهای در مسند قدرتند، و حزب اللهی ها بازو و ضمانت اجرایی تصمیمات ایشان. و در معادلات روزمره و آینده نگرانه ی ج.ا.ا. مردم و منافع ملی کشور همواره یا بی ارزش، و یا اینکه از اولویتی معتبر برخوردار نبوده اند.

 

وزارتخانه ارشاد در واقع مظهر تمام عیار استبداد در ج.ا. است. و گردانندگان این وزارتخانه مأموریت دارند تا امیال ج.ا.ا. را، که در غالب موارد با خواستها و نیازهای واقعی مردم در تضاد قرار دارند، به ضرب چماق حزب اللهی ها به نام مردم قالب زنند.

 

ج.ا.ا. عملاً چنان وانمود میکند، که مردم ایران، گویا بی اذن و حضور ایشان نه قدرتی برای تفکر دارند، و نه بینایی برای تشخیص و انتخاب.

هم از این روست که ویترینهای کتابفروشی های کشور در اثر مراقبت و نظارت دائمی وزارت ارشاد یکدست، و در آنها کتابی با محتوای انتقاد به دستگاه حکومتی ج.ا.ا. یافت نمیشود.

 

اینهمه بی حرمتی به خود و مردم را چگونه میتوان دید و دم بر نیاورد. چرا باید گروهی از مردمان کشور(روحانیون و مهتران وردستشان) خود را برتر از دیگر مردمان کشور به شمار آورند.

مگر اشتباهات و خطاهای روحانیون در این سی و هفت سال گذشته، کمتر از دیگر مردمان کشور بوده است. پس چرا روحانیون می بایست اجازه یابند تا خود را منزه تر از دیگر مردمان کشور در نظر آورده و بر مسند ارشادگری بنشینند.

 

جدل دینی، مذهبی و عقیدتی را در صحن علن اجتماع نمی پسندم، چه چنین جدلهایی قبل از منفعت با ایجادِ شکافهایی عمیق در جامعه، اتحاد مردم را به خطر می اندازد.

اما حال که روحانیون و مهتران مکلایِ وفادارشان مسند های حکومتی را چون ارث پدری در تصرف خود دارند، بر همه ی مبارزین راه آزادی، دموکراسی و عدالت اجتماعیست که ایشان را بر سر خطاها و برنامه های معلقشان به چالش کشیده، و ایشان را به پاسخگویی وادار نمایند.

 

یک روحانی بنا بر اقتضای پیشه اش، در باره ی دینی که به آن تعلق دارد، بسیار بیش از یک فرد معمولی می داند. اما اینهمه نمیتواند به او حق تحکم و استفاده از زور، ارعاب و وحشت را برای گستراندن دینش بدهد. یعنی همان کاری که معممین و مکلاهای ج.ا.ا. در عرض و طول سی و هفت سال گذشته مستمراً بدان اشتغال داشته اند.

و بر مردم ایران است، که با اتحادشان بر سر فراگیرترین خواستها نقطه ی پایانی بر اجحافات روحانیون حاکم بنهند.

 

و زندگی بر آحاد متأسفانه متفرق ایران، بر اثر تنگ نظریها، انحصارطلبی ها و تندخویی های ج.ا.ا. روز به روز تنگتر و تاریکتر شده است.

و گاهاً چنین به نظر می رسد، که تنگ نظریها، انحصارطلبی ها و تندخویی های ج.ا. بر اپوزیسیون او نیز تأثیر کرده، و اپوزیسیون ایشان نیز تنگ نظرانه با خود و محیط پیرامونش برخورد دارد، به قسمی که به جای دمیدن روحی پرنشاط و امید بر کالبد بی جانِ اتحادِ مردمان کشور، جملگی سوار بر اسبانی چوبین و در معیت مهتران وفادار خود دائماً در جنگ با پره های آسیابهای بادی خیالی بسر می برند.

 

۱۹ دیماه ۱۳۹۴

البرز

………………………………………

 

۱-

http://www.imam-khomeini.ir/fa/NewsPrint.aspx?ID=22998

 

 

تاریخ انتشار : ۲۰ دی, ۱۳۹۴ ۱۲:۱۶ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

۸ تیر، روز فداییان جان‌باختهٔ خلق؛ میهن‌دوستانِ انقلابیِ راهِ آزادی و رفعِ ستم از زحمت‌کشان!

در ۸ تیر امسال و در روزهایی که تجاوز جنایت‌کارانهٔ حکومت نژادپرست و نسل‌کش اسراییل و دولت امپریالیستی آمریکا به میهن عزیمان ایران باز ردّ پای خونینی از جان و هستی عزیز هم‌میهنانمان در جای‌جای ایران از خود به جا گذاشته است، یادی از رفقای عزیزی نیز ضروری‌ست که در جریان دقاع از میهن‌مان در برابر تجاوز نطامی عراق طی دو سال دفاع میهنی در راه میهنی که تا پای جان دوستش داشتند، جان باختند.

ادامه »
سرمقاله

اسراییل در پی تحقق رؤیای خونین «تغییر چهرۀ خاورمیانه»!

دست‌کم دو دهه است که تغییر جغرافیای سیاسی منطقۀ ما بخشی از اهداف امریکا و اسراییل‌اند . نتانیاهو بارها بی‌پرده و باافتخار از هدف‌اش برای «تغییر چهرۀ خاورمیانه» سخن گفته است. در اولین دیدارش با دونالد ترامپ در آغاز دور دوم ریاست جمهوری نیز مدعی شد که اسراییل و امریکا به طور مشترک در حال مبارزه با دشمنان مشترک و «تغییر چهرۀ خاورمیانه»‌اند.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

سیمور هرش: آنچه به من گفته شده است در ایران اتفاق خواهد افتاد.

یک مقام آگاه امروز به من گفت: «این فرصتی است برای از بین بردن این رژیم برای همیشه، و بنابراین بهتر است که ما به سراغ بمباران گسترده برویم.» … بمباران برنامه‌ریزی‌شده آخر هفته اهداف جدیدی نیز خواهد داشت: پایگاه‌های سپاه انقلاب اسلامی، که از زمان سرنگونی خشونت‌آمیز شاه ایران در اوایل سال ۱۹۷۹ با کسانی که علیه رهبری انقلاب مبارزه می‌کنند، مقابله کرده‌اند.

مطالعه »
یادداشت

در نقد بیانیه فعالین مدنی بشمول برندگان نوبل صلح درباره جنگ…

آخرین پاراگراف بیانیه که بخودی خود خطرناک‌ترین گزاره این بیانیه است آنجایی است که میگویند: ” ما از سازمان ملل و جامعه‌ی بین‌المللی می‌خواهیم که با برداشتن گام‌های فوری و قاطع، جمهوری اسلامی را به توقف غنی‌سازی، و هر دو‌طرف جنگ را به توقف حملات نظامی به زیرساخت‌های حیاتی یکدیگر، و توقف کشتار غیرنظامیان در هر دو سرزمین وادار نمایند.” مفهوم حقوقی این جملات اجرای مواد ۴۱ و ۴۲ ذیل فصل هفتم اساسنامه ملل متحد است.

مطالعه »
بیانیه ها

۸ تیر، روز فداییان جان‌باختهٔ خلق؛ میهن‌دوستانِ انقلابیِ راهِ آزادی و رفعِ ستم از زحمت‌کشان!

در ۸ تیر امسال و در روزهایی که تجاوز جنایت‌کارانهٔ حکومت نژادپرست و نسل‌کش اسراییل و دولت امپریالیستی آمریکا به میهن عزیمان ایران باز ردّ پای خونینی از جان و هستی عزیز هم‌میهنانمان در جای‌جای ایران از خود به جا گذاشته است، یادی از رفقای عزیزی نیز ضروری‌ست که در جریان دقاع از میهن‌مان در برابر تجاوز نطامی عراق طی دو سال دفاع میهنی در راه میهنی که تا پای جان دوستش داشتند، جان باختند.

مطالعه »
پيام ها

پیام به کنگرهٔ بیست‌وششم حزب کمونیست آلمان

ما بر این باوریم که چپ اگر نتواند در برابر ماشین جنگی سرمایه‌داری بایستد، اگر چپ صدای رنج مردمان بی‌پناه نباشد، اگر چپ در خیابان‌ها، کارخانه‌ها، اردوگاه‌ها و مناطق جنگ‌زده حضور نداشته باشد، از رسالت تاریخی خود فاصله گرفته است. ما برای بنای جهانی دیگر مبارزه می‌کنیم – جهانی فارغ از استثمار، از سلطه، از مرزهای ساختگی، از جنگ و نژادپرستی.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

بیانیه نهضت آزادی ایران: ضرورت پیشگیری از آغاز دوباره جنگ

اعتراض ۵۷ استاد و حقوقدان به طرحی با عنوان «تشدید مجازات جاسوسی» در مجلس

روایت مهتدی، فعال سیاسی و همسر آنیشا اسداللهی از انتقال همسرش و دیگر زندانیان زن از اوین به زندان قرچک

صدایی از حاشیه، تصویری از فریب: بزرگ‌نمایی یک صدا در غیاب پایگاه اجتماعی

مردم عامل اصلی در امنیت وطن هستند- تجربه و برداشتی از جنگ دوازده روزه

جهان تاریک است