سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۱۳ مرداد, ۱۴۰۵ ۰۶:۰۰

سه شنبه ۱۳ مرداد ۱۴۰۵ - ۰۶:۰۰

مسببان مرگ دلخراش معدنچیان، باید مجازات شوند!

لايحه دولت برای تغیير قانون کار و تامین اجتماعی و احیاء مناسبات عقب مانده استاد ـ شاگردی، نشان دهندە نگاە قرون وسطائی حکومتگران نسبت به کار و کارگر است. چگونە ممکن است با حذف قوانین اجتماعی و نظارتی کە در لایحە ضدکارگری دولت که در آن نظارت قانونی بر محیط های کار حذف و يا تعدیل گردیدە است، انتظار داشت کە عدم ایمنی در محیط های کار کە روز بە روز جان عدە بیشتری از کارگران را می گیرد، بهبود یابد؟

Getting your Trinity Audio player ready...

روز سە شنبە ۲۸ آذر و تنها یک روز پس از گزارش تکان دهندە پزشک قانونی در مورد کشتە شدن یک هزار و صد و یک نفر کارگر در جریان حوادث کار در هفت ماه نخست سال ۹۱ و افزایش ۱۲ درصدی تلفات حوادث  کار در مقایسه با مدت مشابه سال قبل، خبر تلخ و دردناک کشتە شدن ۸ معدنچی در معدن ذغالسنگ یال شمالی طبس بر اثر انفجار منتشر گردید.

نماینده طبس درمجلس، علت انفجار را عدم رعایت موارد ایمنی اعلام کرد و از تشکیل هیئتی متشکل از کارشناسان و بررسی علت دقیق حادثه خبر داد . پیش از این نیز بارها بە هنگام کشتە شدن جمعی ازکارگران در اثر عدم رعایت ایمنی کار، وعده بررسی توسط مسئولین حکومتی دادە شدە بود. ولی رشد آمار ۱۲ درصدی حوادث کار در طی ۷ ماە گذشتە و کشته شدن روزانە ۵ کارگر دراثر حوادث کار، نشان می دهد که این وعدە تو خالی بودە و عزم جدی برای ایمن سازی محیط کار وجود ندارد.

افزایش حوادث کار ارتباط مستقیمی با نگاە حکومت بە کارگر و حقوق کار و ارزش جان کارگر دارد. لایحه دولت برای تغییر قانون کار و تامین اجتماعی و احیاء مناسبات عقب مانده استاد ـ شاگردی، نشان دهندە نگاە قرون وسطائی حکومتگران نسبت به کار و کارگر است. چگونە ممکن است با حذف قوانین اجتماعی و نظارتی کە در لایحە ضدکارگری دولت که در آن نظارت قانونی بر محیط های کار حذف و یا تعدیل گردیدە است، انتظار داشت کە عدم ایمنی در محیط های کار کە روز بە روز جان عدە بیشتری از کارگران را می گیرد، بهبود یابد؟

بهبود شرایط ایمنی کار در وحلە نخست منوط بە تدوین قوانین نظارتی، توسعە سازمان بازرسی، پیگرد و مجازات متخلفین و در مرحلە بعدی رعایت حقوق، تامین امنیت شغلی و آسایش فکری و روحی کارگران در محیط های کار، جلوگیری از تحمیل اضافەکاری خارج از تحمل کارگران، پرداخت مناسب و بە موقع دستمزد آن‌ها، شناسایی حق تشکل و پذیرفتن حقوق تشکل های کارگری در امر نظارت بر ایمنی محیط کار است.

حکومت و کارفرمایان حاضر بە تامین شرایطی که گفته شد، نیستند.  این کارگران هستند کە باید علیه شرایط ضد انسانی به اعتراض برخیزند و حکومت و کارفرمایان را وادار سازند که شرایط ایمنی کار را تامین کنند.

ما ضایعه کشته شدن ۸ تن از کارگران  معدن ذغاک سنگ یال شمالی طبس را بە کارگران و مزدبگیران و به ویژە بە خانوادەهای آنها تسلیت می گوییم و خواهان محاکمە مسببین آن هستیم و از مدافعین حقوق بشر می‌خواهیم که به کشته شدن کارگران در محیط های کار اعتراض کنند.

گروە کار کارگری سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

۳۰ آذر ۱۳۹۱(۲۰ دسامبر ۲۰۱۲)

 

 

 

تاریخ انتشار : ۳۰ آذر, ۱۳۹۱ ۷:۵۶ ب٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

اعدام‌ها را متوقف کنید؛ مردم خواهان تنش‌زدایی و صلح هستند.

هیئت سیاسی-اجرایی سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت): ما بار دیگر خواستار توقف فوری اجرای تمامی احکام اعدام، تضمین دادرسی عادلانه، رعایت حقوق متهمان و پایان دادن به استفاده از مجازات مرگ به عنوان ابزار سرکوب هستیم. امروز دفاع از حق حیات، دفاع از صلح و دفاع از آزادی، سه مطالبه جدا از هم نیستند؛ این‌ها ارکان آینده‌ای هستند که مردم ایران برای آن هزینه‌های سنگینی پرداخته‌اند.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »

تنش حقوقی و سیاسی در شورای امنیت بر سر آینده پرونده هسته‌ای ایران

شهناز قراگزلو: ایالات متحده نیز از مواضع کشورهای اروپایی پشتیبانی کرد. نماینده آمریکا استدلال‌های روسیه و چین درباره پایان اعتبار قطعنامه ۲۲۳۱ را رد کرد و بر ضرورت ادامه بررسی پرونده هسته‌ای ایران در شورای امنیت تأکید داشت.

مطالعه »

گل به‌خودی فیفا در دادن میزبانی جام جهانی به آمریکا و کانادا و نادیده گرفتن تبعیض نسبت به تیم های شرکت کننده…

گودرز اقتداری: تیم ملی همانگونه که در جام جهانی ۲۰۲۲ در قطر هم هدف تظاهرات مخالفین جمهوری اسلامی قرار گرفت در این بازیها نیز با تقابل مخالفین جمهوری اسلامی بویژه طرفداران سلطنت روبرو خواهذ بود. پیش بینی ها اما انست که این بار شاید بخاطر میزبانی در امریکا و کانادا که هر دو میزبان صد ها هزار ایرانی متمایل به رضا پهلوی هستند، امکان در گیری های بیشتر محتمل‌تر است…. در دیدگاه ما اما تیم ملی تیم تمام مردم ایران است و در این شرایط که کشور هدف حملات و خسارات بی‌بدیل در تاریخ معاصر خود بوده است پیروزی تیم ملی و حمایت عمومی هم‌وطنان برای ایجاد اتحاد و هم‌بستگی ملی بیش لز پیش ضروری و مورد انتظار است. ما مانند همه هنرمندان و روشنفکران میهن تحت ستم‌مان ورزش‌کارانی که با پرچم ایران در هر میدانی مبارزه میکنند را نیز فرزند ایران و از ان خود میدانیم و پیروزی هایشان را در میدان‌های جهانی ارج می‌گذاریم.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

چگونه چین جنگ آمریکا با ایران را برد؟

به اعدام جوانان فورا پایان دهید

توافق با ایالات متحده بی معنی است!

فرصت بدون سازمان؛ تأملی درباره‌ی جنگ و بحران گذار دموکراتیک

بازار کار در پی جنگ چهل‌روزه

دست بند بر دست و پابند بر پای معلم بیمار؛ گزارشی از آخرین وضعیت رضا امانی‌فر، بازرس شورای هماهنگی