چهارشنبه ۲۶ دی ۱۴۰۳ - ۲۰:۳۷

چهارشنبه ۲۶ دی ۱۴۰۳ - ۲۰:۳۷

"همگامی" خواهان لغو حکم اعدام خانم پخشان عزیزی و آزادی فوری ایشان است
همگامی برای جمهوری سکولار دموکرات در ایران انزجار شدید خود را از حکم اعدام خانم عزیزی اعلام میدارد و خواهان آزادی هرچه زودتر ایشان و سایر زندانیان سیاسی ایران و...
۲۶ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: همگامی برای جمهوری سکولار دموکرات در ايران
نویسنده: همگامی برای جمهوری سکولار دموکرات در ايران
حجاب اجباری، محدودیتی بزرگ برای ورزش دختران
ما از جامعه ی ورزشی ایران، خصوصا مردان ورزشکار، انتظار داریم که برای رفع کلیه ی محدودیت ها از جمله حجاب اجباری، کنار زنان ورزشکار بایستند. ما همچنین از نهادهای...
۲۶ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: نسرین ستوده و صدیقه وسمقی
نویسنده: نسرین ستوده و صدیقه وسمقی
حدود و ثغور علم قاضی در استقلال قضایی
حق دادخواهی و داشتن یک نظام قضایی منصف و برخورداری از دادرسی عادلانه از جمله حقوق اساسی ملت‌ها است، و این اهداف، جز در زیر چتر حمایت یک نهاد قضایی...
۲۵ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: سیروان منصوری
نویسنده: سیروان منصوری
صلح متزلزل در سوریه جدید
پس از سقوط دیکتاتوری اسد, انتقال قدرت در سوریه منظم تر از آن چیزی بوده است که بسیاری انتظار داشتند. اما آیا حاکم جدید حاضر به سازش های پایدار هست؟...
۲۴ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: مهند النجار و ماکسیمیلیان پاپ - برگردان رضا کاویانی
نویسنده: مهند النجار و ماکسیمیلیان پاپ - برگردان رضا کاویانی
موج شاخه های گل میخک بر مزار رزا لوکزامبورگ و کارل لیبکنشت
روز یکشنبه ۱۲ ژانویه ۲۰۲۵, صد وششمین سالگرد به قتل رساندن رزا لوکزامبورگ و کارل لیبکنشت بود. مطابق معمول در این روز همه ساله در شهر برلین یادبود قتل رهبران...
۲۴ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: رضا کاویانی
نویسنده: رضا کاویانی
داشتم پوست می انداختم
در سپیدار خیال، باز می خواندم این سرود: من به پایان نمی اندیشم ...
۲۴ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: کاوه داد
نویسنده: کاوه داد
چرا سلطنت‌طلب‌ها در توهم خودبزرگ‌بینی به‌سر می‌برند؟
اساساً نوع نگاه و برخورد راست‌های افراطی با دیگران، بر مبنای دوقطبی‌سازی شدید شکل می‌گیرد: یا به‌طور کامل از آن‌ها حمایت می‌کنند یا به سرکوب و حتی حذفشان می‌پردازند. این...
۲۳ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: بهروز ورزنده
نویسنده: بهروز ورزنده

مصدق مظهر اراده ملی

هيئت سياسي – اجرايي سازمان فداييان خلق ايران (اکثريت) بار ديگر به نام و خاطره پير ماندگار تاريخ ما – دکتر محمد مصدق – درود مي فرستد و در برابر اين نماد ملي مبارزه براي دموکراسي، بر وفاداري خود به اتحاد ملي براي هدف دموکراسي تأکيد مي کند. دست ما به سوي هر آن‌کس که داغ تاريخي شکست مصدق و مردم در ۵۰ سال پيش را بر دل، و رنج عوارض سهمگين آن را بر گرده دارد، و در همان‌حال حقانيت جنبش مصدق – مردم را پرچم و پشتوانه نبرد سرنوشت‌ساز کنوني براي دموکراسي در ايران قرار مي دهد، براي دوستي و مبارزه مشترک، گشوده است. دست هم را بفشاريم.

دوستان برگزارکننده بزرگداشت نام و یاد دکتر مصدق! 

هیئت سیاسی – اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)، گرامی‌داشت یکصد و بیست و سومین زادروز ماندگارترین نماد نهضت ملی مردم ایران – دکتر محمد مصدق را، که به ابتکار و همت شما سازمان یافته است ارج می نهد و آن را پاسخی در خور به نیاز سیاسی امروز جامعه ایران می داند. 
در ایران کنونی، دموکراسی یک خواست همگانی، و درونمایه جنبش ملی امروزین کشوراست. جامعه ایران به پشتوانه صد سال تلاش فکری و سیاسی همراه با کامیابی‌ها و ناکامی‌ها برای استقرار دموکراسی در کشور، اینک در پی برآمددهی سرنوشت‌ساز به خواست دموکراسی در قالبی همگانی و ملی است. بر یک چنین زمینه و بستری است که رجوع به نمادهای ملی محبوب و نقش‌آفرین در تاریخ معاصر ما که در میان آنان نام مصدق بی گمان، نامی است بی بدیل، معنی و مفهوم پیدا می کند. نام مصدق، حاوی آن بار تاریخی پر ارزشی است که امروز مردم ایران برای فرارویی به یک فردای دموکراتیک و از آنِ خود، ناچار به برگشت به آن و تغذیه از آن هستند. 
در تاریخ معاصر، مصدق مظهر اراده ملی، و نماد خودباوری ایرانیان به داشتن حاکمیت ملی در عین همبستگی‌شان با جهانی است که در آن قرار دارند. مصدق، ادامه‌دهنده نهضت دموکراسی‌خواهی و حکومت قانون صدر مشروطیت، و از مظاهر درخشان مخالفت با دیکتاتوری سلطنتی پهلوی‌ها است. مصدق، میراث‌گذار برجسته شهامت مدنی، اخلاق سیاسی، دفاع از آزادی‌ها در شرایط مبارزه مرگ و زندگی برای استقلال، و پاسدار عدم دخالت دین در دولت است. از این‌روست که مصدق، پرچم امروز مردم ایران در مبارزه ملی آنان برای دموکراسی و علیه استبداد فقاهتی و برگشت دیکتاتوری شاهی است. و از همین‌رو است که حتی انتخاب نامتعارف رقم یک‌صد و بیست و سومین برای بزرگداشت این نماد ملی، انتقاد کسی را موجب نمی شود و برعکس، استقبال ملی از این بزرگداشت را بر می انگیزد. مصدق حلقه ارتباط سنت‌های نیک دیروز با ضرورت مبارزه مردم برای دموکراسی در امروز است. مردمی که، خیزش ملی برای دموکراسی را برگزیده‌اند. و آن دموکراسی که، محتوی آن بس ژرف‌تر از آنچه که صد سال و یا پنجاه سال پیش مطرح بود، و افق‌اش بس گسترده‌تر از آنی که طلایه‌داران مشروطیت و یا بعدها مصدق رهگشا می دیدند. رجعت به مصدق نه درجازدن در مصدق که پوشاندن جامه ملی است بر حرکت جامعه ما برای دموکراسی. 
به باور ما برگزاری مراسمی از این‌دست، می تواند و باید در خدمت گردهم‌آمدن آزادی‌خواهان ایرانی و اتحاد همه آنانی باشد که برای ایران، دموکراسی می خواهند. دموکراسی نهادینه شده در قالب ساختار قدرتی که جمهوریت است و تماماً منتخب مردم و پاسخ‌گو به مردم؛ و دموکراسی ای که، به سلوک عمومی و رفتار و هنجار سیاسی و فرهنگی همه جریان‌ها و نحل سیاسی کشور بدل شده باشد. این نوع مراسم، نه تنها ابزار دموکراتیک و پلورال برای هدف دموکراسی و پلورالیسم است، بلکه لزوماً باید میدانی باشد برای تمرین و بروز فرهنگ و رفتار دموکراتیک تا که تنگ‌نظری از میان همه ما رخت بر بندد و حذف و گزینش، جای‌گزین پذیرش تکثّر نباشد. مصدق، عامل پیوند است و نباید دست‌افزار تفرقه‌جویی و مایه تفرقه باشد. مصدق، به همه ایرانیان دموکرات و پای‌بند به منافع ملی تعلق دارد. مصدق، چتر ی است که زیر آن برای هر ایرانی ملی و دموکرات جا است. 
هیئت سیاسی – اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) بار دیگر به نام و خاطره پیر ماندگار تاریخ ما – دکتر محمد مصدق – درود می فرستد و در برابر این نماد ملی مبارزه برای دموکراسی، بر وفاداری خود به اتحاد ملی برای هدف دموکراسی تأکید می کند. دست ما به سوی هر آن‌کس که داغ تاریخی شکست مصدق و مردم در ۵۰ سال پیش را بر دل، و رنج عوارض سهمگین آن را بر گرده دارد، و در همان‌حال حقانیت جنبش مصدق – مردم را پرچم و پشتوانه نبرد سرنوشت‌ساز کنونی برای دموکراسی در ایران قرار می دهد، برای دوستی و مبارزه مشترک، گشوده است. دست هم را بفشاریم. 

هیئت سیاسی – اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) 
٣۱ اردیبهشت ۱٣٨۴ 

تاریخ انتشار : ۳۱ اردیبهشت, ۱۳۸۴ ۲:۱۰ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

اهانت به مزار ساعدی حمله‌ای مستقیم به آزاد اندیشی و میراث فرهنگی ایران!

غلامحسین ساعدی نه فقط یک نویسنده، بلکه صدای رنج و امید مردم ایران بود. هرگونه بی‌احترامی به او یا دیگر چهره‌های فرهنگی، بی‌اعتنایی به میراثی است که هویت ما را شکل داده است. احترام به بزرگان هنر و ادبیات، وظیفه‌ای ملی و تاریخی است که پاسداشت فرهنگ و تاریخ ما را تضمین می‌کند.

ادامه »
سرمقاله

عفریت شوم جنگ را متوقف کنیم! دست در دست هم ندای صلح سردهیم!

مردم ایران تنها به دنبال صلح و تعامل و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز با تمام کشورهای جهان‌اند. انتظار مردم ما در وهلۀ اول از جمهوری اسلامی است که پای ایران را به جنگی نابرابر و شوم نکشاند مردم ما و مردم جنگ‌زده و بحران زدۀ منطقه، به ویژه غزه و لبنان، از سازمان ملل متحد نیز انتظار دارند که همۀ توان و امکاناتش را برای متوقف کردن اسراییل در تداوم و تعمق جنگ و در اولین مرحله برقراری فوری آتش‌بس به کار گیرد.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

دادگاه لاهه حکم بازداشت نتانیاهو، نخست‌وزیر؛ و گالانت وزیردفاع سابق اسرائیل را صادر کرد

دادگاه (لاهه) دلایل کافی برای این باور دارد که نتانیاهو و گالانت «عمداً و آگاهانه مردم غیرنظامی در نوار غزه را از اقلام ضروری برای بقای خود از جمله غذا، آب، دارو و تجهیزات پزشکی و همچنین سوخت و برق محروم کرده‌اند».

مطالعه »
یادداشت

نه به اعدام، نه به پایانی بی‌صدا و بی‌بازگشت!

همه ما که در بیرون این دیوارها زندگی می‌کنیم برای متوقف کردن این چرخه خشونت و نابرابری مسئولیت داریم و باید علیه آن اعتراض کنیم. سنگسار، اعدام یا هر مجازات غیرانسانی دیگر صرف نظر از نوع اتهام یا انگیزه و اعتقاد محکومان، چیزی جز نابودی و ظلم نیست و باید برای همیشه از دستگاه قضایی حذف شود.  نه به اعدام، نباید فقط شعاری باشد، بلکه باید به منشوری تبدیل شود که کرامت انسانی و حقوق برابر را برای همه، فارغ از جنسیت و جایگاه اجتماعی، به رسمیت بشناسد.

مطالعه »
بیانیه ها

اهانت به مزار ساعدی حمله‌ای مستقیم به آزاد اندیشی و میراث فرهنگی ایران!

غلامحسین ساعدی نه فقط یک نویسنده، بلکه صدای رنج و امید مردم ایران بود. هرگونه بی‌احترامی به او یا دیگر چهره‌های فرهنگی، بی‌اعتنایی به میراثی است که هویت ما را شکل داده است. احترام به بزرگان هنر و ادبیات، وظیفه‌ای ملی و تاریخی است که پاسداشت فرهنگ و تاریخ ما را تضمین می‌کند.

مطالعه »
پيام ها

پیام گروه کار روابط عمومی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) به مناسبت برگزاری دهمین کنگرهٔ سراسری حزب اتحاد ملت ایران اسلامی!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) تلاش‌های مؤثرحزب اتحاد ملت ایران اسلامی در جبههٔ اصلاحات برای ایجاد تغییر در اوضاع اسفناک کشور را ارزشمند می‌داند. حضور پررنگ زنان در شورای مرکزی حزب شما، گامی شایسته در راستای تقویت نقش زنان در عرصهٔ سیاسی کشور است.

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

“همگامی” خواهان لغو حکم اعدام خانم پخشان عزیزی و آزادی فوری ایشان است

حجاب اجباری، محدودیتی بزرگ برای ورزش دختران

حدود و ثغور علم قاضی در استقلال قضایی

صلح متزلزل در سوریه جدید

موج شاخه های گل میخک بر مزار رزا لوکزامبورگ و کارل لیبکنشت

داشتم پوست می انداختم