سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۴ شهریور, ۱۴۰۵ ۱۶:۴۷

چهارشنبه ۴ شهریور ۱۴۰۵ - ۱۶:۴۷

مصطفی هجری، و رویای قدرت در بدترکردن زندگی مردم

با این حساب و با مراجعە بە سخنان خود آقای هجری معلوم می شود کە یکی از اهداف 'راسان'، بدتر کردن وضعیت اقتصادی ایران و مردم از طریق پشیمان کردن شرکت های خارجی در سرمایە گذاری در کشور است (البتە معلوم نیست کە ایجاد ناامنی بیشتر در یک بخش محدود کشور و آن هم تنها در کردستان کە همیشە از سرمایەگذاری دولتیان هم محروم بودە است، چطور می تواند آنچنان فضا را در کل ایران ناامن کند کە هدف آقای هجری متحقق شود!).

Getting your Trinity Audio player ready...
 
 
اخیرا مصطفی هجری در سخنانی در نشست کنگرە ملیتهای ایران فدرال، گفت کە “در این مدت و با این برنامه‌ که‌ حزب دمکرات در پیش گرفت، به‌ دنیا نشان داد و به‌ جمهوری اسلامی نشان داد که‌ علیرغم تبلیغات جمهوری اسلامی، ایران آن جزیره‌ی‌ آرامش نیست که‌ این سرمایه‌گذاری‌ها در آنجا شروع به‌ کار کنند.”
 
با این سخنان، دبیرکل حزب دمکرات کردستان ایران نشان می دهد کە کماکان از همان دید سنتی انقلابیون دهەهای پیش پیروی می کند کە شرایط سرنگونی و تحول در یک کشور را از طریق تشدید وخامت وضعیت کشور و زندگی مردم می بیند. انقلابیونی کە دیدگاە اثباتی ندارند و خانە خود را اساسا بر ویرانەها می خواهند برپا کنند. این نگاە بە نوعی با نگاە آن دستە از شیعیان معتقد بە ‘مهدی’ هم، همخوانی دارد کە معتقدند وضعیت آنچنان باید فاجعەبار شود تا شرایط برای آمدن ‘مهدی’ مهیا شود! 
 
در نگاە افرادی مانند آقای هجری، اقتصاد تنها مال رژیم هاست، و ربطی بە زندگی مردم ندارد. آنان می گویند چونکە وضعیت مردم بد است و امیدی بە بهبود آن نیست، پس بگذار بدتر شود، و بی گمان این بدتر شدن از عمر رژیمهای سرکوبگر می کاهد! در این نگاە آنان هرگونە بهبود اقتصادی را بە نفع رژیم و بە زیان مردم می بینند! آنان متوجە نیستند کە فقر بیشتر، فرهنگ کمتر می آورد و از این منظر، شرایط برای انقلابیون باز بدتر و بدتر می شود. 
 
لنین در نوشتەهای خود (و از جملە همە مارکسیستها)، بحران اقتصادی را شرط اساسی و بنیانی انقلاب می دانند، اما در همان حال هیچ مارکسیستی، خود در پروژە وخامت بیشتر شرایط اقتصادی مشارکت نمی کند. هیچ مارکسیستی خواهان فشار اقتصادی کشورها بر کشور خود نیست. در دید آنان، شرایط بد اقتصادی نتیجە بحران سرمایەداری و نیز ناکارآمدیهای رژیم های در قدرت است، نە اینکە حزب کمونیستها خود بە عاملی برای تشدید این ناکارآمدی تبدیل شود (زمانی فعالان کارگری، شکستن ماشینهای تولید را شکلی از مبارزە می دانستند، امری کە مارکس با آن بە مقابلە برخاست).
 
تصور و دیدگاە آقای هجری کە یک کوپی برداری ناشیانە و سادەانگارانە از سنت و از عقاید مارکسیستهاست، این مسئلە را فراموش می کند کە اقتصاد قبل از آنکە بە دولتها ربط داشتە باشد و آنان از آن استفادە ببرند، ربط مستقیم بە زندگی مردم دارد، و بنابراین هرگونە تغییر و تحول مثبت در آن مستقیما و قبل از هر چیز بە نفع مردم و کشور است.
 
متاسفانە آقای هجری با این سخنان خود، از سنت و حتی دیدگاە خود دکتر قاسملو هم دور می شود کە از جملە همیشە احزاب کرد عراقی را در لشکرکشی همراە سپاهیان کشورهای دیگر بە سرزمین خود مورد نقد قرار می داد، و از این منظر خط قرمزها و پرنسیپهای محکمی داشت. اما این موضع ایشان نشان می دهد کە وی بیش از پیش بە سنت احزاب کردی در کردستان عراق نزدیک و نزدیکتر می شود کە در آن یک پراگماتیزم خشن همیشە مورد توجە قرار گرفتە است، پراگماتیزمی کە در آن فلسفە حفظ قدرت و موقعیت احزاب، رکن اساسیست و بقیە مسائل، فرعی و تابعی از آن!
 
با این حساب و با مراجعە بە سخنان خود آقای هجری معلوم می شود کە یکی از اهداف ‘راسان’، بدتر کردن وضعیت اقتصادی ایران و مردم از طریق پشیمان کردن شرکت های خارجی در سرمایە گذاری در کشور است (البتە معلوم نیست کە ایجاد ناامنی بیشتر در یک بخش محدود کشور و آن هم تنها در کردستان کە همیشە از سرمایەگذاری دولتیان هم محروم بودە است، چگونە می تواند آنچنان فضا را در کل ایران ناامن کند کە هدف آقای هجری متحقق شود!). او شاید هنوز در نوستالژی آن دورانی ست کە در آن در روستاهای کردستان هنوز نە برق وجود داشت، نە جادە آسفالت، نە موبیل و نە مدرسە. روستاهائی بشدت سنتی کە بهترین شرایط را برای جولە نظامی داشتند!
 
تحول در کشور، حذف استبداد و گسترش آزادیها و بە یمن آن تحقق حقوق اساسی مردم کردستان، نە از طریق ایجاد دشواریهای بیشتر برای مردم، بلکە از طریق کمک بە گسترش فضاهای مدنی (کە اقتصاد بنیان اساسی آن است)، امکان پذیر است.
 
 آقای هجری دوران تغییر کردە است، لطفا اینرا دریابید! 
تاریخ انتشار : ۱۶ شهریور, ۱۳۹۵ ۱۲:۳۶ ب٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

«طرح مقابله با نفوذ»؛ توطئه‌ای سازمان‌یافته برای سرکوب جنبش دموکراسی‌خواهی

هیئت سیاسی-اجرایی سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت): سازمان ما تصویب کلیات این طرح را «فاجعه‌ای دیگر در نظام حقوقی کشور» دانسته و ضمن مخالفت با آن، تصویب این طرح را ادامه و تشدید رویکردی می‌داند که در «قانون تشدید مجازات جاسوسی» نیز دنبال شده است؛ قانونی که در یک سال گذشته مبنای صدور احکام سنگین و اجرای احکام اعدام در شماری از پرونده‌ها قرار گرفته است.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »

۳۰ سال زندان برای استفاده از آزادی بیان؟

سردبیر ماه: ایالات متحده در ۱۶ ژوئیه کنفرانسی جهانی در واشنگتن برگزار کرد تا همکاری کشورها علیه آنچه «تروریسم چپ افراطی» می‌نامد، تقویت شود؛ اقدامی که بخشی از راهبرد امنیتی جدید آمریکا برای اعمال نفوذ و تغییر رژیم در اروپا و آمریکای لاتین است. این نشست همچنین کارکردی داخلی دارد، زیرا با نسبت‌دادن مخالفان سیاسی به «تروریسم خارجی»، سرکوب آنان آسان‌تر و مشروع‌تر جلوه داده می‌شود.

مطالعه »

یک ایران، یک ملت و یک ترازنامه…

گودرز اقتداری: نوشته‌ای در فضای مجازی منتشر شده است که با این مطلع آغاز میشود: «ما یک ایران نداریم. دو ایران داریم! یک ایرانِ جهان سومی که از کشورهای منطقه عقب افتاده است، نه برق دارد، نه آب دارد، نه صنعت قابل توجهی دارد، نه زیر ساخت قابل اتکایی دارد و علاوه بر آن همه نخبگان‌اش نیز در حال فرار از کشور هستند و این ایران رو به قهقرا در حرکت است. یک ایرانِ دیگر هم وجود دارد که ۹۵ درصد جمعیت آن باسواد است و در بین ۲۰ کشور اول جهان در تولید علم قرار دارد و در تربیت متخصص از پزشکی گرفته تا مهندسی علوم روز جهان همچون نانو، رباتیک، ژنتیک، هسته‌ای و … سرآمد کشورهای منطقه است» یادداشت زیر در پاسخ به آن برداشت نوشته شده است.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

روبرت کوچاریان، رئیس جمهور سابق ارمنستان، به اتهام فساد دستگیر شد

سیاستمدار راست افراطی زوی سوکوت بنای یادبود فلسطینیان را تخریب کرد

خاورمیانه در نظم نوین: رقابت اقتصادی، نظامی و نرم جمهوری اسلامی، ترکیه و عربستان

سیلیکون ولی، جنگ را به عنوان یک بازار رشد می‌بیند

لندن و کی‌یف توافق‌نامه‌ای در مورد استفاده نظامی از هوش مصنوعی امضا کردند

صدها هزار روهینگیایی در معرض تهدید گرسنگی حاد هستند