سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۲۲ خرداد, ۱۴۰۵ ۰۰:۰۷

جمعه ۲۲ خرداد ۱۴۰۵ - ۰۰:۰۷

ملاقات هیئت نمایندگی سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)

بدون توام کردن اقدامات مورد نظر اتحادیه اروپا با اقدامات عملی در زمینه حقوق بشر، تحریمها نه تنها می توانند بی اثر بمانند، بلکه می توانند به ابزاری برای تقویت مجدد رابطه لایه هایی از مردم ایران با حاکمیت گردند. در شرایط حضور فعال مردم در سیاست، آنها علاقه مند به اقدامات عملی اتحادیه اروپا در دفاع از حقوق خویش اند تا به تعبیه هایی که می توانند خصومت با آنان نیز معرفی گردند

گزارش از: گروه کار روابط بین الملل سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)

در تکمیل دور اخیر دیدارهای سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت) با ارگانهای اتحادیه اروپا، روز چهارشنبه هفت ژوئیه ۲۰۱۰، دیداری بین هیئت نمایندگی سازمان، شامل آقایان علی پورنقوی و علی صمد، با خانم “آ. گیتون” عضو کابینه خانم کاترین آشتون برگزار شد. خانم آشتون نماینده عالی اتحادیه اروپا در امور خارجی و سیاست امنیتی و نیز معاون کمیسیون اروپا است. در این مسئولیت او هدایت مذاکرات احتمالی بین اتحادیه اروپا و ایران، اگر وقوع یابد، یا همچنین هدایت مذاکرات احتمالی بین کشورهای ۱+۵ و ایران را بعهده خواهد داشت.

با توجه به صدور بیانیه ای توسط شورای اروپا دایر بر تشدید تحریمها علیه جمهوری اسلامی ایران و ماموریت کمیسیون اروپا که اقدامات مشخصی مبتنی بر این بیانیه را تا ۲۶ ژوئیه پیش رو تنظیم کند، گفتگو در این باره به موضوع مرکزی دیدار تبدیل گردید. منطق رویکرد اتحادیه اروپا به تحریمهایی در عرصه گاز و نفت، اثر بخشی این تحریمها، امکانات گشایش در وضع موجود،… وجوهی از گفتگوها در باره تحریم بودند. علاوه بر این پیرامون وضع حقوق بشر در ایران، موقعیت اپوزیسیون و جنبش سبز، و مناسبات درونی جناحهای حاکمیت نیز تبادل نظر صورت گرفت.

اهم دیدگاه های طرح شده توسط هیئت نمایندگی سازمان در باره تحریمها به قرار زیر بودند:

-علیرغم تصریح بیانیه شورای اروپا دایر بر این که تحریمها هدف اعمال فشار بر جمهوری اسلامی و نه بر مردم ایران را تعقیب خواهند کرد، این تفکیک در شرایط واقعی ایران، و خاصه در شرایطی که اهرمهای اصلی اقتصاد در دست دولت است، ممکن نیست.

-ما بر این نظریم که طرفهای مستقیم درگیر پرونده اتمی ایران، از جمله اتحادیه اروپا، به افراط رو آورده اند و در صورت ارائه وضع بر این منوال، راه حل تفاهم آمیزی برای حل مسئله متصور نیست. در این صورت این از عهده یک طرف ثالث بر می آید که برای نزدیک کردن طرفهای مسئله بکوشد و راه حلی میانه را عرضه کند. در این ارتباط ما فکر می کنیم توافقنامه تهران، با اشراف به تفاوتهایش با توافق وین، حاوی جهات مثبتی بود که مورد توجه موثر قرار نگرفت. با این حال فکر نمی کنیم نقش این کشورها و یا دیگران خاتمه یافته است. اکنون کشورهای ۱+۵ بر آمادگی برای گفتگو تاکید دارند. نشانه هایی، که شاخصترین آنها اظهارات آقای علاءالدین بروجردی، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس است نیز در بحث ایران وجود دارند که بتوان نتیجه گرفت درهای گفتگو و مذاکره تماماً بسته نشده اند. یک راه حل میانی ممکن، هم پذیرش پروتکل الحاقی توسط جمهوری اسلامی در عین تداوم “غنی سازی سبک”( غنی سازی ۴.۵ درصدی) است.

-بدون توام کردن اقدامات مورد نظر اتحادیه اروپا با اقدامات عملی در زمینه حقوق بشر، تحریمها نه تنها می توانند بی اثر بمانند، بلکه می توانند به ابزاری برای تقویت مجدد رابطه لایه هایی از مردم ایران با حاکمیت گردند. در شرایط حضور فعال مردم در سیاست، آنها علاقه مند به اقدامات عملی اتحادیه اروپا در دفاع از حقوق خویش اند تا به تعبیه هایی که می توانند خصومت با آنان نیز معرفی گردند.

طرف دیدار، خانم “آ. گیتون”، با برخی از دیدگاه های فوق الذکر، خاصه با ضرورت مشارکت طرفهای ثالثی که مستقیماً درگیر مسئله نبوده اند، و کوشش برای یافتن راه حلهای میانه، توافق داشت و بر این نکته که حصول به چنین راه حلهای میانه ای در یک مسیر گام به گام مسیر است، که گام نخست در این مسیر “اعتماد سازی” است، تاکید می کرد و از دیدار قریب الوقوع خانم کاترین آشتون با مقامات ترکیه اطلاع داد. به زعم او قطعاً در این دیدار موضوع ایران از موضوعات مقدم خواهد بود و پیرامون چگونگی های تداوم اقدامات ترکیه مذاکره خواهد شد.

در عین حال خانم “آ. گیتون” دیدگاه های خویش را نیز تشریح کرد که اهم آنها به قرار زیر بودند:

-کیفیت برخورد جمهوری اسلامی به قطعنامه قبلی شورای امنیت سازمان ملل و روی آوردن به غنی سازی ۲۰ درصدی، اعتبار تحریم و شورای امنیت را به طور کلی زیر سوال کشیده است. واقعیت این بود که تحریمهای پیشین اثر ملموسی در تغییر رفتار جمهوری اسلامی در ارتباط با پرونده اتمی اش نداشته اند. از این رو، با تائید برخی ریسکها که متوجه کشاندن تحریمها به عرصه نفت و گازند، برون رفت از آن وضع چنین تحریمهایی را تا حدودی ناگزیر می کرد.

-همچنین با تائید اقدام مثبت برزیل و ترکیه و لزوم تداوم این قبیل ابتکارات، روند پیش رفته این کشورها را به شناخت ملموس تری از کیفیت عمل جمهوری اسلامی و پیچیدگیهای این پرونده کرد.

-در ارتباط با لزوم حمایت از حقوق بشر در ایران و اعمال فشار عملی بر جمهوری اسلامی برای اقدام به این حقوق، اتحادیه اروپا از این بابت از اقداماتی که می توانسته است، فرو گذار نکرده است و موضوع تحریمها موجبی برای عدول در این زمینه نخواهد بود.

چنان که گفته شد، موقعیت اپوزیسیون و جنبش سبز از زمره موضوعات مورد گفتگو بود. هیئت نمایندگی سازمان با ارائه اخباری در این باره تصریح کرد که اگر چه موردی چون ۲۲ خرداد ممکن است این برداشت را بدست دهد که حاکمیت موفق شده است کنترل اوضاع را باز یابد، اما این تنها کنترلی نظامی- امنیتی است و در نگاهی عمیقتر جنبش اعتراضی مردم حاوی جهات بسیار امیدوارکننده ای بوده است.

تاریخ انتشار : ۱۷ تیر, ۱۳۸۹ ۱۱:۰۰ ب٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

آرزوی موفقیت برای تیم ملی فوتبال ایران در جام جهانی ۲۰۲۶

هیئت سیاسی- اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت): تیم ملی فوتبال ایران، سرمایه مشترک مردم ایران و نمادی از توانایی، تلاش و امید میلیون‌ها ایرانی است. این تیم، فراتر از هر دولت و نظام سیاسی، متعلق به مردم ایران و نماینده کشور و فرهنگ ما در بزرگ‌ترین آوردگاه فوتبال جهان است.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »
از ناحیه تا تهران

از ضاحیه تا تهران: تبادل آتش یا تسریع توافق؟

محمد مالجو: تهاجم اخیر اسرائیل به ضاحیۀ جنوبی و واکنش موشکی ایران به اسرائیل در چند ساعت پیش دوباره منطقه را در آستانۀ ورود به چرخۀ تصاعدیِ خطرناکی قرار داده است.

استدلال ایران دربارۀ نقض آتش‌بس با تهاجم اسرائیل به لبنان به‌تمامی صحیح است. اما پاسخ ایران در قالب تبادل آتش عملاً لبنان را به سوی یک میدان جنگی شدیدتر سوق می‌دهد، میدانی که ظرفیت تخریبی دارد بس فراتر از توان یک جامعۀ بحران‌زده.

اما مسئله فقط لبنان نیست. همین مسیر عملاً ایران را نیز در معرض لغزش به یک رویارویی فزاینده و پرهزینه قرار می‌دهد. گسترش دامنۀ درگیری به‌ طور همزمان در لبنان و ایران نه به بازدارندگی پایدار …

مطالعه »

گل به‌خودی فیفا در دادن میزبانی جام جهانی به آمریکا و کانادا و نادیده گرفتن تبعیض نسبت به تیم های شرکت کننده…

گودرز اقتداری: تیم ملی همانگونه که در جام جهانی ۲۰۲۲ در قطر هم هدف تظاهرات مخالفین جمهوری اسلامی قرار گرفت در این بازیها نیز با تقابل مخالفین جمهوری اسلامی بویژه طرفداران سلطنت روبرو خواهذ بود. پیش بینی ها اما انست که این بار شاید بخاطر میزبانی در امریکا و کانادا که هر دو میزبان صد ها هزار ایرانی متمایل به رضا پهلوی هستند، امکان در گیری های بیشتر محتمل‌تر است…. در دیدگاه ما اما تیم ملی تیم تمام مردم ایران است و در این شرایط که کشور هدف حملات و خسارات بی‌بدیل در تاریخ معاصر خود بوده است پیروزی تیم ملی و حمایت عمومی هم‌وطنان برای ایجاد اتحاد و هم‌بستگی ملی بیش لز پیش ضروری و مورد انتظار است. ما مانند همه هنرمندان و روشنفکران میهن تحت ستم‌مان ورزش‌کارانی که با پرچم ایران در هر میدانی مبارزه میکنند را نیز فرزند ایران و از ان خود میدانیم و پیروزی هایشان را در میدان‌های جهانی ارج می‌گذاریم.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

از تیم ملی فوتبال ایران پشتیبانی کنیم

وقتی سرمایه‌داری حقارت خود را در شکوه فوتبال پنهان می‌کند!

جام جهانی ۲۰۲۶، بزرگ‌ترین جشن فوتبال جهان زیر سایه سیاست‌های ماجراجویانه آمریکا

آرزوی موفقیت برای تیم ملی فوتبال ایران در جام جهانی ۲۰۲۶

مراقبت از وطن در مسیر آشتی | با زبانی سخن بگوییم که پُل می‌سازد، نه دیوار

استراتژی کلان نتانیاهو در حال فروپاشی است