سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۲۸ مرداد, ۱۴۰۵ ۱۵:۴۲

چهارشنبه ۲۸ مرداد ۱۴۰۵ - ۱۵:۴۲

نشست رئیسی با نخبگان و اساتید

تکرار نصایح اساتید و نخبگان کشور در خصوص همان راهکارها کە در دولتهای پیشین هم مطرح می شدند، نشان از آن دارد کە بخش تکنوکرات و نخبە کشور کماکان راهکار لیبرالیستی برای برونرفت از شرایط اقتصادی کشور ارائە می دهند، امری کە نمی تواند خوشایند فردی مثل رئیسی باشد. زیرا این پیشنهادات عملا بە معنای عادی سازی و گسترش روابط با خارج کشور، بویژە ایالات متحدە آمریکا است و این یعنی تغییر در برخی مولفەهای نگاە استراتژیک آنان بە امر سیاست کلان در کشور.

Getting your Trinity Audio player ready...

در روزهای اخیر اساتید و نخبگان اقتصادی، کە از طیفهای گوناگون بودند، طی ملاقاتی با رئیسی، در مورد وضعیت کنونی اقتصادی کشور با او گفتگو کردند. روزنامە ابتکار آنرا هشدار اضطرار برای وضعیت اقتصادی نامیدە است.

آنچە از گزارشات بر می آید، نگاە متفاوت این اساتید و نخبگان بە امر اقتصاد و چگونگی برون رفت از شرایط کنونی است. اصلاح نظام مالیاتی، کمبود سرمایە مالی، بازنگری در برخی مصوبات شورای هماهنگی سە قوا، اصلاح تصمیم توزیع ارز با نرخ ترجیحی، کوچک سازی دستگاههای دولتی و عمومی غیردولتی و سرانجام رویکرد بە نخبەگرائی اقتصادی از جملە راهکارهای مطرح شدە در این نشست بە رئیسی بودند.

چنانکە از پیشنهادها بر می آید، بیشتر شرکت کنندگان با نگاە بە قول معروف لیبرالیستی بە طرح نظرات خود پرداختند. آنان خواهان کوچک سازی نقش دولت، رفع کمبود سرمایە مالی از طریق جذب آن از خارج کشور و برجستەکردن نقش بازاراند. راە حلی کە در دولتهای روحانی با مقاومت شدید جناح مخالف روبرو شدند، چنانکە خامنەای با سردادن شعار اقتصاد مقاومتی سعی در ایجاد راهکار دیگری برای ادارە امور جاری اقتصادی کشور داشت. پیشنهادی کە زیر عنوان هیچ تئوری اقتصادی موجود در جهان جای نمی گرفت و عملا تنها بە تقویت حضور نیروها و ارگانهای ایدئولوژیک و امنیتی مانند سپاە پاسداران و آستان قدس رضوی و بنیاد مستضعفان و غیرە در بنیانهای اقتصادی کشور منجر شد. در واقع اقتصاد مقاومتی در عمل شد اقتصادی زیرزمینی و در سایە با هدایت و رهبری نیروهای امنیتی و ایدئولوژیک کە بە رقابت با بخش عرفی، یعنی دولت، در کشور برخاستند.

همچنین تکرار نصایح اساتید و نخبگان کشور در خصوص همان راهکارها کە در دولتهای پیشین هم مطرح می شدند، نشان از آن دارد کە بخش تکنوکرات و نخبە کشور کماکان راهکار لیبرالیستی برای برونرفت از شرایط اقتصادی کشور ارائە می دهند، امری کە نمی تواند خوشایند فردی مثل رئیسی باشد. زیرا این پیشنهادات عملا بە معنای عادی سازی و گسترش روابط با خارج کشور، بویژە ایالات متحدە آمریکا است و این یعنی تغییر در برخی مولفەهای نگاە استراتژیک آنان بە امر سیاست کلان در کشور.

ولی پیشنهادی کە در این جمع جلب توجه می کند، سخنان احمد توکلی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام است کە اولین اقدام عاجل را در توزیع کارت غذا، دارو و درمان… در میان مردم عنوان کرد. اقدامی کە کاملا با دیگر پیشنهادات مطرح شدە در نشست در تعارض کامل اند.

حال معلوم نیست کە واکنش شخص رئیسی بە این پیشنهادات چە بودەاست، اما با توجە بە جایگاە و گذشتە او در روند رویدادهای کشور، و تعلقش بە جناح بقول غیرلیبرالیستی و ضد غربی درون نظام، راهکار او همانا ادامە اقتصاد مقاومتی با مختصاتی کە بیان شد، خواهد بود. البتە مسئلە برخورد دولت او بە برجام، شاخص مهمی در تعیین راە آیندە خواهدبود. باید نشست و دید.

آیا جمهوری اسلامی با یکدست کردن ارگانها بە سازش بزرگ با غرب خواهد رسید؟ یا کماکان امر پیشبرد رقابت منطقەای و جهانی با آمریکا و نیروهای ریز و درشت منطقەای در اولویت آن خواهد بود؟

تاریخ انتشار : ۲۶ تیر, ۱۴۰۰ ۱۲:۲۱ ب٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

اعدام‌ها را متوقف کنید؛ مردم خواهان تنش‌زدایی و صلح هستند.

هیئت سیاسی-اجرایی سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت): ما بار دیگر خواستار توقف فوری اجرای تمامی احکام اعدام، تضمین دادرسی عادلانه، رعایت حقوق متهمان و پایان دادن به استفاده از مجازات مرگ به عنوان ابزار سرکوب هستیم. امروز دفاع از حق حیات، دفاع از صلح و دفاع از آزادی، سه مطالبه جدا از هم نیستند؛ این‌ها ارکان آینده‌ای هستند که مردم ایران برای آن هزینه‌های سنگینی پرداخته‌اند.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »

انقلاب مشروطیت و سایه آن بر ایران امروز

شهناز قراگزلو: مشروطه را نباید صرفاً رویدادی متعلق به گذشته دانست، بلکه باید آن را نقطه آغاز گفت‌وگویی ناتمام درباره حکومت قانون در ایران تلقی کرد. شاید مهم‌ترین درس آن نیز همین باشد که هیچ نظام سیاسی، صرف‌نظر از آنکه قدرت در دست شاه، روحانیت یا هر نهاد دیگری باشد، بدون محدود شدن قدرت، استقلال نهادهای قانونی و پاسخ‌گویی در برابر شهروندان، به آزادی و ثبات پایدار دست نخواهد یافت.

مطالعه »

یک ایران، یک ملت و یک ترازنامه…

گودرز اقتداری: نوشته‌ای در فضای مجازی منتشر شده است که با این مطلع آغاز میشود: «ما یک ایران نداریم. دو ایران داریم! یک ایرانِ جهان سومی که از کشورهای منطقه عقب افتاده است، نه برق دارد، نه آب دارد، نه صنعت قابل توجهی دارد، نه زیر ساخت قابل اتکایی دارد و علاوه بر آن همه نخبگان‌اش نیز در حال فرار از کشور هستند و این ایران رو به قهقرا در حرکت است. یک ایرانِ دیگر هم وجود دارد که ۹۵ درصد جمعیت آن باسواد است و در بین ۲۰ کشور اول جهان در تولید علم قرار دارد و در تربیت متخصص از پزشکی گرفته تا مهندسی علوم روز جهان همچون نانو، رباتیک، ژنتیک، هسته‌ای و … سرآمد کشورهای منطقه است» یادداشت زیر در پاسخ به آن برداشت نوشته شده است.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

عکاسی صحنه‌پردازی‌شده؛ از بازآفرینی واقعیت تا بیان مفهومی

 ایتمار بن گویر، وزیر امنیت اسرائیل خواستار «کشتارهای هدفمند هر شب» در نوار غزه شده است 

بن بست راهبردی آمریکا، تحولات منطقه ای و سناریو های پیش رو

اعتصاب هشداردهنده کارگران، بنادر دریایی را تا حد زیادی فلج کرد

کمدی الاهی یا کمدی انسانی؟ بالزاک و دانته

«نفوذ» اسم رمز امنیتی‌کردن جامعه