جمعه ۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۹:۰۸

جمعه ۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۹:۰۸

سند سیاسی مصوّب کنگرهٔ بیستم سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) یک سازمان باورمند به سوسیالیسم دموکراتیک است که برای گذار از جمهوری اسلامی به جمهوری مبتنی بر دموکراسی، جدایی دین از حکومت، عدالت اجتماعی و...
۷ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: کنگرهٔ بیستم سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: کنگرهٔ بیستم سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
پایان کنگرۀ بیستم سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
کنگرهٔ بیستم سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) روز چهارشنبه، ۲۸ آذر ۱۴۰۳ (۱۸ دسامبر ۲۰۲۴ میلادی) به پایان رسید. مشارکت وسیع و تأثیرگذار اعضای سازمان در روند کنگرهٔ بیستم سازمان،...
۷ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: هیئت رئیسهٔ کنگرهٔ بیستم سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: هیئت رئیسهٔ کنگرهٔ بیستم سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
مسئولیت سلبریتی‌ها در فضای مجازی!
در قرن حاضر، رسانه‌ها بخش عمده‌ای از مدیریت افکار عمومی را عهده‌دار هستند و قدرت و توانمندی آن را با هر عامل و ابزار محرک دیگری نمی‌توان مقایسه کرد اما...
۷ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: حسین مهراندیش
نویسنده: حسین مهراندیش
اعلامیه حزب دموکراتیک مردم ایران درباره "قانون" حجاب و عفاف!
ما ضمن استقبال از خودداری رئیس جمهور از امضای قانون ضدِ مردمی "حجاب و عفاف"، مخالفت خود را با هر قانونی برای تحمیل حجاب اجباری به زنان ایران و تبدیل...
۷ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: حزب دمکراتیک مردم ایران
نویسنده: حزب دمکراتیک مردم ایران
خطر سرمایه‌داری غربگرا در ایران: از خیانت نخبگان تا تشدید بحران معیشتی و نارضایتی اجتماعی...
در شرایطی که ایران به‌شدت زیر فشارهای خارجی، به‌ویژه از جانب آمریکا و اروپا، قرار گرفته است، و از سوی دیگر با پیامدهای سقوط متحدان منطقه‌ای همچون بشار اسد و...
۷ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: سایت ۱۰ مهر
نویسنده: سایت ۱۰ مهر
فلسفه کانت؛ تئوری انقلاب فرانسه شد...
سوسیالیست ها فلسفه کانت را ایده آلیستی، ذهنی،و آگنوستیکی-لاادری می نامند. کانت مدعی بود که مقوله های زمان و مکان، اشکال واقعیت عینی نیستند بلکه نظر و بینش فردی و...
۷ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: آرام بختیاری
نویسنده: آرام بختیاری
ادای احترام به غلامحسین ساعدی-۲۹ دسامبر پرلاشز پاریس!
اخیرا ویدیویی در شبکه های اجتماعی منتشر شده است که در آن یکی از عناصر سلطنت طلب به مقبره شخصیت برجسته ادبی و سیاسی ایران غلامحسین ساعدی در پرلاشز پاریس...
۶ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: سردبير ماه
نویسنده: سردبير ماه

نظامی شدن فزاینده خلیج فارس، تهدیدی برای امنیت بین المللی

نیروهای آزادیخواه و چپ ایرانی باید بر این موضع پای بفشارند که منافع ملی ایران در منطقه خلیج فارس و فراتر از آن، چیزی جز صلح، تنش زدایی، حسن همجواری و همکاری منطقه ای نیست. هر گونه توسعه طلبی، با هر توجیه ایدئولوژیک که پیش برده شود، هر گرایش عظمت طلبانه، خواه با رنگ مذهبی و خواه زیر بیرق ناسیونالیسم، مغایر با منافع ملی ایران است. در دفاع از صلح و تنش زدایی است که سیاست نیروهای دمکرات و چپ در همه کشورها در یک راستا قرار می گیرد. جا دارد که همه نیروهای دمکرات و چپ در کشورهای مختلف منطقه، در موضعگیری های مشترک، بر رئوس مشی صلح خواهانه ای که آنها را به هم پیوند می دهد، تاکید کنند.


نشست رئیس جمهور آمریکا و نمایندگان اعضای شورای همکاری خلیج (فارس) برگزار شد. باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا سران شش عضو شورای همکاری خلیج را به این نشست در کمپ دیوید در نزدیکی واشینگتن دعوت کرده بود. اما تنها دو کشور از شش عضو شورا، در عالی ترین سطح در اجلاس حضور داشتند. پادشاه عربستان و سه همتایش، به آمریکا نرفتند. برخی گزارشها حاکی است ملک سلمان پادشاه سعودی انتظار اتخاذ تصمیم های مهم در کمپ دیوید را نداشت و از این رو در این نشست شرکت نکرد.

در آستانه اجلاس کمپ دیوید، برخی از مقامات کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس خواهان انعقاد پیمان دفاعی با ایالات متحده شده بودند. امضای چنین پیمانی به معنی آن است که حمله به هر کشور امضاکننده پیمان، حمله به همه دولتهای عضو پیمان است. مقامات دولت اوباما در پاسخ به این درخواست گفتند که چنین پیمانی در دستور کار قرار ندارد. برخی از مقامات آمریکایی گفته اند دولت این کشور حاضر است برای کشورهای عضو شورای همکاری خلیج جایگاه «متحدان مهم خارج از ناتو» قائل شود.

در بیانیه مشترک اجلاس کمپ دیوید آمده است آمریکا آماده است در صورت بروز تهدیدی علیه تمامیت ارضی اعضای شورای همکاری خلیج، تا حد استفاده از نیروی نظامی برای دفاع از این کشورها اقدام کند. در مقابل، کشورهای شورای همکاری خلیج قول داده اند در موارد طراحی عملیاتی فراتر از مرزهای این کشورها با آمریکا مشورت کنند. به عنوان نمونه، بیانیه از مشورت بین آمریکا و برخی از اعضای شورای همکاری خلیج در آستانه عملیات این کشورها در یمن نام برده است.

بیانیه افزوده است آمریکا و اعضای شورای همکاری خلیج بر همکاری های خود خواهند افزود. در بیانیه به این موارد اشاره شده است: تحویل سریع اسلحه، مبارزه با تروریسم، امنیت کشتیرانی، امنیت سایبری و دفاع ضدموشک.

در بیانیه آمده است شرکت کنندگان در اجلاس کمپ دیوید، وضعیت مذاکرات پنج به علاوه یک با ایران را بررسی کردند. این بیانیه تاکید کرده است یک سازش جامع و قابل راستی آزمایی که به طور کامل نگرانی های منطقه ای و بین المللی در مورد برنامه هسته ای ایران را بر طرف کند، در راستای منافع امنیتی شورای همکاری خلیج و آمریکاست.

اوباما در اظهاراتی پس از نشست کمپ دیوید گفت آمریکا از قبل متنی را در تایید توافق هسته ای با ایران برای امضای کشورهای شرکت کننده در اجلاس کمپ دیوید تهیه نکرده بود. وزیر خارجه عربستان نیز پس از نشست گفت هنوز با ایران توافقی صورت نگرفته است که کشورهای عضو شورا در مورد آن موضع بگیرند. این اظهارات و کلی ماندن جمله مربوط به توافق هسته ای با ایران در بیانیه کمپ دیوید، می تواند نشانگر آن باشد که عربستان و برخی از هم پیمانان آن کماکان از رئوس منتشرشده تفاهم پنج به علاوه یک با ایران، ناراضی اند.

بیانیه کمپ دیوید خاطرنشان می کند آمریکا و کشورهای عضو شورای همکاری خلیج با آن چه فعالیت های ثبات زدای ایران در منطقه نامیده اند مخالفند و برای مقابله با این فعالیتها همکاری خواهند کرد. این بیانیه دولت ایران را به رعایت حسن همجواری، عدم دخالت در امور کشورهای دیگر، احترام به تمامیت ارضی دیگران و برداشتن گامهای مشخص و عملی برای اعتمادسازی و حل مسالمت آمیز اختلافاتش با همسایگان خود فراخوانده است. همان گونه که انتظار می رفت دولت ایران در مقابل این بیانیه موضع مخالف گرفت. دعوت به عدم دخالت در امور دیگر کشورها و احترام به تمامیت ارضی آنان در حالی صورت می گیرد که عربستان، با حمله به یمن هم تمامیت ارضی این کشور را نقض کرده و هم به شدت در حال مداخله در امور این کشور است. همان گونه که در بیانیه کمپ دیوید آمده است این اقدام عربستان پس از مشورت با آمریکا صورت گرفته است.

به نظر می رسد حداقل برخی از کشورهای عضو شورای همکاری خلیج نظر به احتمال لغو تحریمهای هسته ای، خواهان اعمال تحریمهایی علیه ایران تحت عنوان مقابله با ثبات زدایی ایران در منطقه شده اند. اوباما پس از مذاکرات کمپ دیوید گفت فعالیت های ایران در منطقه نیاز به تکنولوژی یا هزینه بالایی ندارد که تحریمها بتواند جلوی آن را بگیرد.

شواهد حاکی است مذاکرات پنج به علاوه یک با ایران، موضوع اصلی اختلاف دولتهای عضو شورای همکاری خلیج با دولت اوباماست. دولت آمریکا راه راضی نگه داشتن هم پیمانان عرب خود را در فروش باز هم بیشتر اسلحه به این کشورها می بیند. این در حالی است که هم اکنون نیز کشورهایی مانند عربستان تا دندان مسلح اند. تجهیزات نظامی عربستان بسیار فراتر از نیازهای دفاعی این کشور است.

نظامی شدن فزاینده منطقه خلیج فارس توسط آمریکا و متحدانش، تنها بر احتمال بروز جنگهای منطقه ای مانند آنچه در یمن شاهدیم می افزاید. سیاست آمریکا برای جلب نظر مساعد دولتهایی مانند عربستان، خود تهدیدی برای امنیت بین المللی است. سیل صدور اسلحه آمریکایی به کشورهای جنوب خلیج فارس، مسابقه تسلیحاتی بین کشورهای همجوار خلیج فارس را تشدید می کند. این کشورها هر سال بخش بزرگی از توان اقتصادی و درآمد نفتی خود را صرف خرید تسلیحات می کنند. سود این معاملات تسلیحاتی به جیب صادرکنندگان اسلحه در آمریکا و نیز برخی از دیگر کشورها مانند فرانسه و آلمان می رود. هم ظهور طالبان در افغانستان و هم برآمد داعش در عراق و سوریه، حاصل سرازیر شدن میلیاردها دلار سلاح آمریکایی به کشورهای غرب آسیاست. دولت اوباما نیز در این عرصه به مشی ثبات زدای اسلاف خود ادامه می دهد، و برای توجیه این مشی، گناه ثبات زدایی را متوجه دیگران قلمداد می کند.

ده ها سال است مقابله با جمهوری اسلامی دستاویز اصلی آمریکا و متحدانش در منطقه در تبدیل منطقه خلیج فارس به زرادخانه و نظامی کردن این منطقه است. جمهوری اسلامی نیز به جای آنکه از طریق پیشبرد سیاست صلح، تنش زدایی و حسن همجواری جلوی اتحاد کشورهای منطقه علیه ایران را بگیرد، تا توانسته است بهانه به دست رژیم های ارتجاعی جنوب خلیج فارس داده است تا با پشتیبانی آمریکا، منطقه را مملو از اسلحه کنند. حکام ایران در دوره های مختلف سخن از تلاش برای سرنگونی رژیم عربستان سعودی به میان آورده اند. در بحران کنونی یمن نیز مشی جمهوری اسلامی متوجه رویارویی و رقابت با عربستان است. این رقابت گاه با توسل به ایدئولوژی بنیادگرایی شیعی و گاه با تکیه بر ناسیونالیسم ایرانی توجیه شده است. در مقابل این سیاست مخرب، نیروهای آزادیخواه و چپ ایرانی باید بر این موضع پای بفشارند که منافع ملی ایران در منطقه خلیج فارس و فراتر از آن، چیزی جز صلح، تنش زدایی، حسن همجواری و همکاری منطقه ای نیست. هر گونه توسعه طلبی، با هر توجیه ایدئولوژیک که پیش برده شود، هر گرایش عظمت طلبانه، خواه با رنگ مذهبی و خواه زیر بیرق ناسیونالیسم، مغایر با منافع ملی ایران است. در دفاع از صلح و تنش زدایی است که سیاست نیروهای دمکرات و چپ در همه کشورها در یک راستا قرار می گیرد. جا دارد که همه نیروهای دمکرات و چپ در کشورهای مختلف منطقه، در موضعگیری های مشترک، بر رئوس مشی صلح خواهانه ای که آنها را به هم پیوند می دهد، تاکید کنند. نمونه ای مثبت از چنین همکاری میان احزاب کشورهای مختلف، موضعگیری های مشترک احزاب کمونیست درباره مسائل منطقه است.

سهراب مبشری 

تاریخ انتشار : ۲۹ اردیبهشت, ۱۳۹۴ ۱۰:۴۴ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

به پیشواز شب چلّه – پایداری در پیروزی نور و آزادی بر ظلمت و استبداد!

هیئت سیاسی – اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) از این که نخستین پیام خود پس از انتخابش را هم زمان با شب یلدا، پایان جان‌سختی شب و جشن آغاز بازگشت نور بر زندگی و طبیعت راهی خانه‌های هم‌میهنان خود می‌نماید، خرسند است. ما این هم‌زمانی امیدآفرین را ادامهٔ  راهی می‌دانیم که دیری‌‌است در همراهی با مردم سرزمین‌مان در پیکار دیرینه‌شان با شب و ظلمت و در پیوند با آزادی و نور، برگزیده‌ایم.

ادامه »
سرمقاله

عفریت شوم جنگ را متوقف کنیم! دست در دست هم ندای صلح سردهیم!

مردم ایران تنها به دنبال صلح و تعامل و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز با تمام کشورهای جهان‌اند. انتظار مردم ما در وهلۀ اول از جمهوری اسلامی است که پای ایران را به جنگی نابرابر و شوم نکشاند مردم ما و مردم جنگ‌زده و بحران زدۀ منطقه، به ویژه غزه و لبنان، از سازمان ملل متحد نیز انتظار دارند که همۀ توان و امکاناتش را برای متوقف کردن اسراییل در تداوم و تعمق جنگ و در اولین مرحله برقراری فوری آتش‌بس به کار گیرد.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

دادگاه لاهه حکم بازداشت نتانیاهو، نخست‌وزیر؛ و گالانت وزیردفاع سابق اسرائیل را صادر کرد

دادگاه (لاهه) دلایل کافی برای این باور دارد که نتانیاهو و گالانت «عمداً و آگاهانه مردم غیرنظامی در نوار غزه را از اقلام ضروری برای بقای خود از جمله غذا، آب، دارو و تجهیزات پزشکی و همچنین سوخت و برق محروم کرده‌اند».

مطالعه »
یادداشت

رئیس جمهور پزشکیان، وعده‌هایش و انتظارات مردم…

قراین، شواهد و تحولات جاری در کشور حاکی ازآن است که در صورت مخالفت مسئولان نظام و افراطیون با خواست مردم و درک نادرست از تحولات داخلی، منطقه‌ای و جهانی، جامعه درگیر حوادث و اتفاقات بسیار ناگوار خواهد شد. با این چشم‌انداز از تحولات پیش رو ضروری است تا سازمان‌ها، احزاب، نهادهای مدنی و تشکل های صنفی- سیاسی، با ارزیابی از تحولات ناشی ازحوادث و اتفاقات احتمالی، برای ایفای رسالت تاریخی خود همراه و همسو شوند.

مطالعه »
بیانیه ها

به پیشواز شب چلّه – پایداری در پیروزی نور و آزادی بر ظلمت و استبداد!

هیئت سیاسی – اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) از این که نخستین پیام خود پس از انتخابش را هم زمان با شب یلدا، پایان جان‌سختی شب و جشن آغاز بازگشت نور بر زندگی و طبیعت راهی خانه‌های هم‌میهنان خود می‌نماید، خرسند است. ما این هم‌زمانی امیدآفرین را ادامهٔ  راهی می‌دانیم که دیری‌‌است در همراهی با مردم سرزمین‌مان در پیکار دیرینه‌شان با شب و ظلمت و در پیوند با آزادی و نور، برگزیده‌ایم.

مطالعه »
پيام ها
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

سند سیاسی مصوّب کنگرهٔ بیستم سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

پایان کنگرۀ بیستم سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

مسئولیت سلبریتی‌ها در فضای مجازی!

اعلامیه حزب دموکراتیک مردم ایران درباره “قانون” حجاب و عفاف!

خطر سرمایه‌داری غربگرا در ایران: از خیانت نخبگان تا تشدید بحران معیشتی و نارضایتی اجتماعی…

فلسفه کانت؛ تئوری انقلاب فرانسه شد…