سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۲۶ اردیبهشت, ۱۴۰۵ ۱۹:۴۹

شنبه ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۵ - ۱۹:۴۹

نفت در برابر کالای چینی/ قرارداد ۲۵ ساله مشکل صادرات چین به اروپا و امریکا را حل می‌کند

چین نفت و میعانات گازی ایران را با حدود ١٨ تا ٢٠ درصد و شاید هم ٢٥ درصد ارزان‌تر می‌خرید و باز هم خواهد خرید و به جای آن کالاهائی که نمی‌توانست به سایر کشورها از جمله آمریکا صادر کند به ایران صادر خواهد کرد! احتمالا چین روی فروش کالاها به ایران هم سودی حدود ١٢ درصد و بیشتر می‌برد و خواهد برد.

محمود خاقانی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا در ارزیابی توافق ۲۵ ساله ایران-چین اظهار داشت: چین نفت و میعانات گازی ایران را با حدود ۱۸ تا ۲۰ درصد و شاید هم ۲۵ درصد ارزان‌تر می‌خرید و باز هم خواهد خرید و به جای آن کالاهائی که نمی‌توانست به سایر کشورها از جمله آمریکا صادر کند به ایران صادر خواهد کرد! احتمالا چین روی فروش کالاها به ایران هم سودی حدود ۱۲ درصد و بیشتر می‌برد و خواهد برد.

وی افزود: در سند همکاری‌های ۲۵ ساله که بین چین و ایران امضاء شده است این ادعا مطرح است که چین حدود ۴۰۰ میلیارد دلار در ایران سرمایه‌گذاری خواهد کرد. البته به ازای این سرمایه‌گذاری، چین از ایران نفت و گاز وارد خواهد کرد. بنابراین براساس برخی از گفته‌ها اینگونه ارزیابی می‌شود که قبل از سرمایه‌گذاری کلان چین در ایران در مدت پنج سال اول اجرای سند همکاری، حجم عمده‌ای از نفت ایران توسط چین برداشت خواهد شد.

این کارشناس بین‌الملل حوزه انرژی مدعی شد: در واقع چین بهای نفتی که قبلا از ایران خریده و یا در زمان حال و آینده از ایران می‌خرد، را در ایران سرمایه‌گذاری می‌کند و به نظر نمی‌رسد از جیب چین دلاری در ایران سرمایه‌گذاری شود. در همین حال با راه‌اندازی کارخانجات چینی در ایران نظیر مشارکت‌هائی که چین با نظامیان میانماری و سایر کشورها دارد، بازار تازه‌ای برای کالاهای چینی در منطقه را در شرایطی که این کشور مشکل صادرات به اروپا و آمریکا دارد، ایجاد می‌کند. 

وی ادامه داد: همزمان چینی‌ها سعی خواهند کرد که شمال‌غربی کشور خود را از طریق خطوط ریلی که در ایران احداث و راه‌اندازی می‌کنند به آسیای میانه و اروپا متصل کنند. نکته‌ای که باید مورد توجه قرار داد این واقعیت است که در چین نظام سوسیالیستی و یا کمونیستی حاکم نیست. بلکه نظیر کشورهای دیگر یک گروه الیگارشی (اصحاب ثروت و قدرت) قدرت اقتصاد و سیاسی را در دست دارند. این نظام الیگارشی چینی و نظام الیگاریشی روسی نظیر نظام الیگارشی غربی که در کشورهای مختلف اصحاب ثروت و قدرت را حمایت می‌کنند در ایران هم چنین رقابتی با هم دارند.

خاقانی گفت: اسنادی نظیر آنچه بین چین و ایران امضاء شد، فقط دربرگیرنده همکاری‌های اقتصادی نیست، هسته مرکزی سند همکاری ۲۵ ساله بین چین و ایران همانطور که مطرح شده است همکاری‌های نظامی در زمینه‌های هوائی، دریائی، امنیتی، جاسوسی و غیره است که به‌گفته رئیس کمسیون امنیتی مجلس یازدهم امضاء سند مشابه با دولت روسیه را هم باید منتظر بود. 

وی ادامه داد: چین و روسیه هر دو به ایران بعنوان یک دروازه طلائی برای توسعه و حفظ روابط اقتصادی، سیاسی و نظامی با کشورهائی نظیر عراق و سوریه همزمان با روابط پنهان و آشکاری که با اسرائیل دارند نگاه می‌کنند. بسیاری از صاحب‌نظران معتقدند که ادعای جو بایدن که گفته است برای حدود بیش از یک سال نگران امضاء سند همکاری بین چین و ایران بوده است، را نباید جدی گرفت، زیرا به احتمال بسیار قوی موضوع بین وزیر امور خارجه آمریکا و وزیر امور خارجه چین در اجلاس اخیر دو کشور در آلاسکا مطرح و مورد تبادل‌نظر قرار گرفته است.

تاریخ انتشار : ۱۴ فروردین, ۱۴۰۰ ۱۰:۰۳ ق٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

به مناسبت سالروز پیروزی بر نازیسم؛ هیچ نیروی اهریمنی نمی‌تواند بر مردمی متحد پیروز شود

هیئت سیاسی- اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت): همان‌گونه که اتحاد شوروی در ژوئن ۱۹۴۱ با اتکای به اتحاد مردمی در برابر تجاوز ایستاد، ایران نیز در اسفند ۱۴۰۴ دچار تحولی بزرگ شد. همبستگی مردم در دفاع از میهن، که به عین دریافتند فرزندانشان در نیروهای مسلح، به اتکای پشتیبانی جامعه است که قادرند از کشورشان در برابر خطر موجودیتی دفاع کنند.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »

دربارهٔ ویرانی؛ با هاینریش بل

شهناز قراگزلو: در میانهٔ هر جنگی، چیزی خطرناک‌تر از خودِ انفجارها وجود دارد: عادت‌کردن به ویرانی. بل در این رمان ما را وادار می‌کند مقابل خرابه بایستیم؛ نه برای ستایش ویرانی، بلکه برای فهمیدن آن. زیرا ویرانی فقط دیوار و سقف را فرو نمی‌ریزد؛ حافظهٔ جمعی را می‌خراشد، اعتماد را سست می‌کند، رشته‌های رابطه را از هم می‌گسلد، ذهن را بی‌قرار می‌سازد و انسان را تا مرز بی‌پناهی مطلق پیش می‌برد.

مطالعه »

سپر انسانی و تناقض روایت‌ها..

گٖودرز اقتداری: آن مدعیان همیشگی که حماس و ایران را به سوء استفاده از سپر انسانی برای پوشش از نیروها و مهمات متهم می‌کنند، اینجا حضور ندارد که پاسخ دهند اگر ایران ساختمان هتلی و یا ساختمان تجاری را در بحرین هدف گرفته باشد آیا به یک منطقه جنگی و نیروی متخاصم حمله کرده است یا یک هتل را هدف قرار داده است.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

سی‌ودومین تحلیل هفته | گفتگو پیرامون بیانیه: نه به جنگ و خشونت؛ آری به صلح و آزادی | کیوان صمیمی، فرخ نگهدار

یاسمین فهیمی رئیس اتحادیه‌های کارگری آلمان، شرکت‌ها را به اعتصابات گسترده تهدید کرد.

حذف نسل جوان؛ سرمایه‌هایی که به دار آویخته می‌شوند

پرونده‌سازی در زندان؛ وریشه مرادی به حبس محکوم شد

گزارش مجموعه اطلاعاتی آمریکا می‌گوید ایران می‌تواند ماه‌ها از محاصره هرمزِ ترامپ جان سالم به در ببرد!

سلام! تو زنده‌ای یا مرده؟