سه شنبه ۱۰ تیر ۱۴۰۴ - ۱۵:۳۷

سه شنبه ۱۰ تیر ۱۴۰۴ - ۱۵:۳۷

چند کشور آماده‌اند که از همین فردا تولید سلاح هسته‌ای را آغاز کنند؟
امروزه علاوه بر «پنج کشور هسته‌ای»، چهار کشور دیگر نیز دارای سلاح هسته‌ای هستند. در عمل، ما یک «نه کشور هسته‌ای» داریم که به آن «کلوپ هسته‌ای» می‌گویند. اما تل‌آویو،...
۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: والنتين کاتاسانف
نویسنده: والنتين کاتاسانف
ایران باید بماند و ما باید با ایران بمانیم
برای مخالفت بی‌بروبرگرد با تهاجم اسراییل به ایران حتی نیازی نیست به وطن‌دوستی یا عشق به میهن متوسل شویم که حالا لازم باشد بر سر معنای هر از این مفاهیم...
۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: حسام سلامت
نویسنده: حسام سلامت
#سوزنبان
سوزنبانِ پیر چشمکی زد. صدای سوت قطار از دور شنیده می‌شد. شلوغی ایستگاه بخاطر پایان این جنگ ۱۲ روزه، مرا یاد کودکی و نوجوانی‌ام می‌انداخت. می‌ترسیدم جا بمانم. تجربه جاماندن...
۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان
وارث شکست‌خورده و پرچم!
از نظر آنها، فقط قدرت‌های غربی اختیار ایجاد یا سرنگونی رژیم‌ها را دارند. می‌توان تا حدی با این دیدگاه همدل بود: به هر حال، بریتانیا در نیمه اول قرن بیستم...
۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: گلنار نیک‌پور اسکندر صادقی بروجردی
نویسنده: گلنار نیک‌پور اسکندر صادقی بروجردی
Lasting peace is only possible with active popular participation
The twelve days of war brought unexpected results. Iran's internal cohesion was preserved, despite chronic economic crises and social divisions...Peaceful protests in various countries, Iranian immigrants' support for the right...
۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: The Political-Executive Committee of The Organization of Iranian People’s Fedaian (Majority)
نویسنده: The Political-Executive Committee of The Organization of Iranian People’s Fedaian (Majority)
نه قیام، نه تسلیم؛ سکوت پیش از خیزش یا تدبیری برای فردا؟
بخش بزرگی از جامعه با آگاهی دریافته‌اند که تغییر رژیم، بدون آمادگی فرهنگی، اجتماعی و سیاسی، می‌تواند تنها به بازتولید شکلی دیگر از همان استبداد منجر شود. مردم ایران بارها...
۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: بهروز ورزنده
نویسنده: بهروز ورزنده
زندان اوین نماد مقاومت و مبارزه بود
روی زندان قرچک حتی نمی‌شود اسم «زندان» گذاشت. یک سری سلول‌اند که به اندازه‌ی سلول‌های ۲۰۹ پنجره ندارند. هوا؟ نزدیک محل سوزاندن زباله است؛ هوایی آلوده و فاجعه‌بار. آب؟ آب...
۸ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: ویدا ربانی
نویسنده: ویدا ربانی

نمی توان چشم بر کرامت انسانی بست و کشتار مردم غزه را محکوم نکرد

اسناد و شواهد بسیاری دال بر این است که دولت نتانیاهو بدنبال یافتن راه حلی مناسب و صلح آمیز برای پایان دادن همشیگی به جنگ با فلسطینیان نیست. اقدامات نظامی اخیر با پیشرفته ترین سلاح ها و تجهیزات تنها با هدف از بین بردن اتحاد ملی میان جریانات فلسطینی بوده است و بار دیگر واقعیت این واقعیت تلخ را تائید می کند که دولت اسرائیل بدنبال برقراری صلح با جنبش مقاومت فلسطین نیست.

 
اسرائیل در تبلیغات خود دائما اعلام می کند که محمود عباس نماینده همه مردم فلسطین نیست و این کشور نمی تواند در چنین شرایطی وارد مذاکره برای صلح و توافق با فلسطینی ها شود. سالهاست که دولت اسرائیل با فردی همچون محمود عباس تلاشی در جهت برقراری صلح و پایان دادن به مناقشات موجود انجام نداده است و دائما فلسطینیان را تحت فشار نظامی، امنیتی، محدودیت ها و محاصره مناطق مستقل قرار داده است  یا اعلام می کند که سازمان حماس اسرائیل را برسمیت نمی شناسد و بدنبال انجام عملیات تروریستی است و مخالف برقراری صلح با اسرائیل می باشد. اما این بار بر خلاف نظر و فشارهای دولت اسرائیل، حماس و محمود عباس در ماه آوریل به این توافق رسیدند که با اتحاد ملی به سمت مذاکره و صلح بروند و شرایط را با تشکیل دولت ملی برای مذاکره فراهم کنند؛ البته لازمه ایجاد چنین دولتی به رسمیت شناختن کشور اسرائیل و رد مبارزه مسلحانه بود. در این میان حتی حماس قبول کرد که محمود عباس رئیس دولت تکنوکرات فلسطینی شود. اما دولت دست راستی اسرائیل نتانیاهو بجای حمایت از این اقدام مثبت و تقویت مذاکره در جهت روند صلح و تشویق و تثبیت آن در میان جریانات متنوع فلسطینی در جهت زمین گیر کردن این اقدام مثبت روی آورد. 

در ماه ژوئیه سه نوجوان اسرائیلی توسط افراد ناشناس به گروگان گرفته شدند و سپس به قتل رسیدند. انگشت اتهام به سمت سازمان حماس نشانه رفت. اما قبل ازمشخص شدن عاملین قتل سه نوجوان اسرائیلی، ارتش و ارگان های نظامی و امنیتی این کشور در جستجوی یافتن این سه نوجوان، حدود 700 فلسطینی را بازداشت کردند و 11 فلسطینی را کشتند. علاوه بر این در اقدامی انتقام جویانه پس از پیدا شدن اجساد سه نوجوان اسرائیلی – امریکائی، افراطیون اسرائیلی، یک نوجوان فلسطینی را به گروگان گرفتند و او را به شکل جنایتکارانه ای بصورت زنذه به آتش کشیدند.

فضای جنگی بار دیگر در منطقه تقویت و راکت پراکنی جریانات مستقر در غزه آغاز شد و اسرائیل هم با دستور نخست وزیر این کشور حملات شدید هوایی و دریایی خود را باری دیگر از طریق بمباران و شلیک موشک به غزه با هدف نابودی سازمان حماس آغاز کرد و بدین ترتیب اقدامات وحشیانه و مخرب نظامی خود را توجیه کرد. همه می دانند که غزه شهری است که در آن جمعیتی بسیار زیادی بصورت فشرده در کنار هم زندگی می کنند و هر اقدام نظامی از طریق بمباران و شلیک موشک می تواند تلفات و قربانیان بسیار زیادی را از مردم این شهر بگیرد. تا الان با بمباران این شهر بیش از ۱۰۵۰ نفر کشته شده اند که اغلب قریانیان از میان کودکان؛ زنان و سالمندان این شهر می باشند. در این جنگ نابرابر، تاکنون بیش از ۴۳ اسرائیلی در موشک پراکنی از سمت غزه به طرف مناطق اسرائیلی کشته شده اند که ۳ نفر از آنها، غیرنظامی بوده اند.

اسرائیل در این جنگ نابرابر توانسته با تجهیزات کامل و گسترده نظامی و حمایت امریکا و برخی کشورهای غربی و سکوت کشورهای عربی در منطقه، عملیات نظامی خود را بشکلی خشونت آمیز پیش برد. اما با وجود این افکار عمومی جهان معترض جنگ و بمباران وحشیانه غزه توسط اسرائیل است. تاکنون صدها تظاهرات در سراسر جهان در جهت قطع اقدامات نظامی، کشتار مردم غیر نظامی و محکوم کردن اسرائیل انجام شده است. اقدامات نظامی اسرائیل در غزه موجب تضعیف موقعیت و جایگاه اسرائیل در منطقه و جهان و نیز در میان افکار عمومی جهان شده است. در این وضعیت حکومت های کشورهای غربی نخواهند توانست در برابر اعتراضات مردم کشورشان به حمایت یکجانبه از اسرائیل ادامه دهند. بخش زیادی از اعتراضات افکار عمومی جهان به دولت اسرائیل بخاطر نقض همه جانبه و علنی کرامت انسانی(حقوق بشر)، حقوق بین الملل و کشتار مردم غیر نظامی است. بنابر این نمی توان چشم بر  کشتار مردم بی دفاع غزه بست و آنرا محکوم نکرد.

در تبلیغاتی که در غرب و اسرائیل صورت می گیرد بسیار تلاش می شود جنبش فلسطین را به “تروریست ها” یا سازمان حماس محدود کنند. در صورتی که چنین نیست. جنبش مقاومت فلسطین با تنوعات فکری زیادی در درون خود مواجه است و هر طیف به روش خود مبارزه و مقاومت را پیش می برد. همه بخوبی می دانند که هدف اصلی درگیری و جنگ های اسرائیل با فلسطینیان، سازمان حماس یا جهاد اسلامی نیست. مشکل اسرائیل حضور جنبش مقاومت فلسطین است. در ضمن درگیری، جنگ و کشتار مردم فلسطین نیز با تاسیس سازمان حماس آغاز نشده است که الان با از بین رفتن آن بشود مسئله را فیصله یافته تلقی کرد. مقاومت و مبارزه در برابر نیروهای اشغالگر در مناطق فلسطینی حق مردم فلسطین است و نمی توان صدای آنان را با کشتار وسیع و سیستماتیک خاموش کرد. افکار عمومی جهان این را نمی پذیرد. راکت پراکنی سازمان های فلسطینی در غزه به سمت مناطق غیر نظامی با هر انگیزه ای و در هر سطحی هم که صورت گیرد قابل دفاع نیست و محکوم است. اما در حین حال اقدامات تقابلی حماس و اسراییل هیچ تناسبی با هم در عرصه نظامی ندارند و نمی توان تحت این بهانه یک شهر و مردم یک منطقه را به گروگان گرفت و مناطق مسکونی آنان را بمباران و آنها را از خانه و کاشانه آواره کرد و بیش از ۱۰۵۰ نفر از آنها را کشت( بیش از صد نفر از کشته شدگان کودکان فلسطینی بوده اند) و هزاران نفر دیگر را زخمی کرد. این جنگ به تمامی نابرابرنه و وحشیانه است و در تناقض آشکار با قوانین بین المللی است و می بایست آنرا محکوم کرد و خواهان توقف هر چه سریعتر آن شد.

اسناد و شواهد بسیاری دال بر این است که دولت نتانیاهو بدنبال یافتن راه حلی مناسب و صلح آمیز برای پایان دادن همشیگی به جنگ با فلسطینیان نیست. اقدامات نظامی اخیر با پیشرفته ترین سلاح ها و تجهیزات تنها با هدف از بین بردن اتحاد ملی میان جریانات فلسطینی بوده است و بار دیگر این واقعیت تلخ را تائید می کند که دولت اسرائیل بدنبال برقراری صلح با جنبش مقاومت فلسطین نیست.  متاسفانه ارگان های بین المللی همانند شورای امنیت، اتحادیه اروپا، کشورهای بزرگ و کشورهای عربی برای یافتن راه حلی مناسب برای برقراری صلحی عادلانه میان اسرائیل و فلسطین اقدام خاصی را سازمان نمی دهند و در برابر سرکوب خشن و نابودی سیستماتیک مردم این منطقه توسط ارتش اسرائیل سکوت را اتخاذ کرده اند و چنین سیاستی به نفع مذاکره و صلح در منطقه نیست.

علی صمد

 ۲۷ ژوئیه ۲۰۱۴ 

عکس- تظاهرات در همبستگی با مردم فلسطین (غزه) در بروکسل- بلژیک در تاریخ ۲۷ ژوئیه ۲۰۱۴

 

تاریخ انتشار : ۶ مرداد, ۱۳۹۳ ۳:۰۸ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

۸ تیر، روز فداییان جان‌باختهٔ خلق؛ میهن‌دوستانِ انقلابیِ راهِ آزادی و رفعِ ستم از زحمت‌کشان!

در ۸ تیر امسال و در روزهایی که تجاوز جنایت‌کارانهٔ حکومت نژادپرست و نسل‌کش اسراییل و دولت امپریالیستی آمریکا به میهن عزیمان ایران باز ردّ پای خونینی از جان و هستی عزیز هم‌میهنانمان در جای‌جای ایران از خود به جا گذاشته است، یادی از رفقای عزیزی نیز ضروری‌ست که در جریان دقاع از میهن‌مان در برابر تجاوز نطامی عراق طی دو سال دفاع میهنی در راه میهنی که تا پای جان دوستش داشتند، جان باختند.

ادامه »
سرمقاله

اسراییل در پی تحقق رؤیای خونین «تغییر چهرۀ خاورمیانه»!

دست‌کم دو دهه است که تغییر جغرافیای سیاسی منطقۀ ما بخشی از اهداف امریکا و اسراییل‌اند . نتانیاهو بارها بی‌پرده و باافتخار از هدف‌اش برای «تغییر چهرۀ خاورمیانه» سخن گفته است. در اولین دیدارش با دونالد ترامپ در آغاز دور دوم ریاست جمهوری نیز مدعی شد که اسراییل و امریکا به طور مشترک در حال مبارزه با دشمنان مشترک و «تغییر چهرۀ خاورمیانه»‌اند.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

سیمور هرش: آنچه به من گفته شده است در ایران اتفاق خواهد افتاد.

یک مقام آگاه امروز به من گفت: «این فرصتی است برای از بین بردن این رژیم برای همیشه، و بنابراین بهتر است که ما به سراغ بمباران گسترده برویم.» … بمباران برنامه‌ریزی‌شده آخر هفته اهداف جدیدی نیز خواهد داشت: پایگاه‌های سپاه انقلاب اسلامی، که از زمان سرنگونی خشونت‌آمیز شاه ایران در اوایل سال ۱۹۷۹ با کسانی که علیه رهبری انقلاب مبارزه می‌کنند، مقابله کرده‌اند.

مطالعه »
یادداشت

در نقد بیانیه فعالین مدنی بشمول برندگان نوبل صلح درباره جنگ…

آخرین پاراگراف بیانیه که بخودی خود خطرناک‌ترین گزاره این بیانیه است آنجایی است که میگویند: ” ما از سازمان ملل و جامعه‌ی بین‌المللی می‌خواهیم که با برداشتن گام‌های فوری و قاطع، جمهوری اسلامی را به توقف غنی‌سازی، و هر دو‌طرف جنگ را به توقف حملات نظامی به زیرساخت‌های حیاتی یکدیگر، و توقف کشتار غیرنظامیان در هر دو سرزمین وادار نمایند.” مفهوم حقوقی این جملات اجرای مواد ۴۱ و ۴۲ ذیل فصل هفتم اساسنامه ملل متحد است.

مطالعه »
بیانیه ها

۸ تیر، روز فداییان جان‌باختهٔ خلق؛ میهن‌دوستانِ انقلابیِ راهِ آزادی و رفعِ ستم از زحمت‌کشان!

در ۸ تیر امسال و در روزهایی که تجاوز جنایت‌کارانهٔ حکومت نژادپرست و نسل‌کش اسراییل و دولت امپریالیستی آمریکا به میهن عزیمان ایران باز ردّ پای خونینی از جان و هستی عزیز هم‌میهنانمان در جای‌جای ایران از خود به جا گذاشته است، یادی از رفقای عزیزی نیز ضروری‌ست که در جریان دقاع از میهن‌مان در برابر تجاوز نطامی عراق طی دو سال دفاع میهنی در راه میهنی که تا پای جان دوستش داشتند، جان باختند.

مطالعه »
پيام ها

پیام به کنگرهٔ بیست‌وششم حزب کمونیست آلمان

ما بر این باوریم که چپ اگر نتواند در برابر ماشین جنگی سرمایه‌داری بایستد، اگر چپ صدای رنج مردمان بی‌پناه نباشد، اگر چپ در خیابان‌ها، کارخانه‌ها، اردوگاه‌ها و مناطق جنگ‌زده حضور نداشته باشد، از رسالت تاریخی خود فاصله گرفته است. ما برای بنای جهانی دیگر مبارزه می‌کنیم – جهانی فارغ از استثمار، از سلطه، از مرزهای ساختگی، از جنگ و نژادپرستی.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

چند کشور آماده‌اند که از همین فردا تولید سلاح هسته‌ای را آغاز کنند؟

ایران باید بماند و ما باید با ایران بمانیم

#سوزنبان

وارث شکست‌خورده و پرچم!

Lasting peace is only possible with active popular participation

نه قیام، نه تسلیم؛ سکوت پیش از خیزش یا تدبیری برای فردا؟