Welcome to نشریه کار | ارگان سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)   برای قرائت متن وسیله هوش مصنوعی کلیک کنید! Welcome to نشریه کار | ارگان سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

چهارشنبه ۱۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۴:۱۷

چهارشنبه ۱۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۴:۱۷

اتحادیه‌های صنفی و جنبش‌های اجتماعی
اصولاً تشکل‌یافتن لازمه‌ی یک جامعه‌ی مدنی پیشرفته و قوی است. جامعه‌ی مدنی اساساً با تشکل‌یابی تعریف می‌شود. در ادبیات سیاسی، جامعه‌ی مدنی را به‌طور عام انجمن و متشکل‌شدن زندگی افراد...
۱۷ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: آصف بیات
نویسنده: آصف بیات
مراسم بزرگ‌داشت پنجاه‌وچهارمین سالگرد جنبش فدایی!
روز جمعه ۱۹ بهمن ۱۴۰۳، به مناسبت پنجاه‌وچهارمین سالگرد بنیان‌گذاری جنبش فدایی، در نشستی در سامانۀ کلاب‌هاوس این روز تاریخی و نمادین جنبش فدایی را پاس می‌داریم و روند شکل‌گیری...
۱۷ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
"انقلاب 57 بن بست ، يا استمرار انقلاب مشروطه"
...تجلیل ما از انقلاب57 در واقع تجلیل از تلاش آن بخش از نیروهای اجتماعی و سیاسی است که با هدف تکمیل مدرنیته و استقرار یک نظام دموکراتیک به پا خاستند...
۱۶ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: سیاوش
نویسنده: سیاوش
سوگنامه سکوت
به کجا داریم می‌رویم؟ \ تا وقتی که دادگاه‌ها، دست‌های خون‌آلود را به نام پدر و برادر تبرئه کنند،\ تا وقتی که مرگِ یک زن، حلِ اختلاف خانوادگی نام بگیرد،\ تا وقتی که...
۱۶ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: حمید آصفی
نویسنده: حمید آصفی
جنایتکاری در لباس وکالت
صدور پروانه وکالت به جنایتکاران، نقض آشکار مصوبه استقلال کانون و لکه ننگی بر پیشانی جامعه وکلاست. "این تنها یک نمایش شرم‌آور دیگر از فساد سیستماتیک در دستگاه قضایی  اسلامی...
۱۶ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: مناف عماری
نویسنده: مناف عماری
خالده جرار: مبارزه، اسارت و ایستادگی در راه آزادی فلسطین
بخش عمده‌ای از فعالیت‌های خالده جرار به دفاع از زندانیان سیاسی فلسطینی و ترویج حقوق زنان اختصاص داشت. او در کنفرانس‌ها و رویدادهای بین‌المللی بسیاری شرکت کرده و صدای زندانیان...
۱۶ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران ( اکثریت)
نویسنده: گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران ( اکثریت)
با این همه آرزو....
نمی خواهم\ يا غرق در منجلابِ دنیا شوم\ وین شبِ طولانی که تمام شد\ انتظار منهم به آخر می رسد\ با این همه آرزو\ و دلتنگی\ نقاب از رُخسار می...
۱۶ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: رحمان - ا
نویسنده: رحمان - ا

هشت مارس روز جهانی زن را گرامی می داریم

بازسازی دمکراتيک ـ جنسيتی جامعه ایران است که بدون تغيير بنيادين در مناسبات و قوانین زن ستیر امکان پذير نيست و تلاش برای ايجاد چنين تغييراتی را نيز تنها به عهده زنان نمی دانيم بلکه معتقديم که با همکاری مردان و مقابله با تفکر مرد سالارانه است که امکان پذیر خواهد شد.

برای حضور هرچه بیشتر زنان در حوزه های عمومی

روز جهانی زن، هشتم مارس را به همه آنانی که برای رفع تبعیض جنسیتی و برابر حقوقی و منزلت اجتماعی میان زنان و مردان مبارزه می کنند بخصوص زنان و مردان کشورمان تبریک می گوییم.

جنبش حق طلبانه و برابری خواهانه زنان پس از دو قرن مبارزه و کسب دستاوردهای چشمگیر همچنان پر توان و مستمر در جریان است و هرروز عرصه های بیشتری را از حیات اجتماعی متأ ثر می کند. تاکید بر ضرورت تداوم این مبارزه و قدردانی از این جنبش تنها به ۸ مارس محدود نمی شود. اهمیت و ضرورت گرامیداشت روزجهانی زن اما در این است که تلاشهای مداوم و هرروزه فعالان این جنبش در کشورهای مختلف با هم در این روز طلاقی می کنند، به تاریخ پرارزش و سرشار از آزمون ها و آموزشهای آن نگاهی دوباره می اندازند، دستاوردها و آموخته ها را پشتوانه قرار می دهند و مطالبات را یکصدا و همزمان در همه کشورها به گوش ها و چشم ها میرسانند تا منجمله از لابلای درهای چند لایه قانونگذاران بیشتر و بیشتر به داخل نفوذ دهند. رشد و توسعه جامع بشری بدون پاسخگویی به مطالبات زنان امری است ناممکن و تآخیری که در این مسیر وجود دارد، ثمرات مخرب خود را هروز در اشکال مختلف به نمایش می گذارد. محرومیت جامعه ازتوانمندی های زنان در اداره امور اجتماعی یعنی سقوط جامعه و محدود کردن زنان برای حضور فعال در حیات سیاسی ـ اقتصادی و فرهنگی یعنی اهانت به ارزش و منزلت انسانی.

برای نشان دادن تبعیض جنسیتی گسترده و ریشه دار در جهان ،همین کافی است که یادآوری کرد که هنوز هم بخش بسیار اندکی یعنی ۱۰ درصد از درآمدها و سرمایه ها به زنان که نیمی از جمعیت دنیا را تشکیل می دهند، تعلق دارد در حالی که مسئولیت دو سوم از کارهای تولیدی و خدماتی و … در عرصه های مختلف را بعهده دارند.

هدف جنبش زنان که در اشکال مختلف بیان و دنبال می شود نه تنها کسب مطالبات مشخص است بلکه مهمتراز آن ایجاد تغییر در بنیان های فکری و فرهنگی است که بر نظام مردسالارانه استوار شده، نابرابری را نمی بیند و یا توجیه می کند و در بخشی از کشورها همچون در جمهوری اسلامی ایران حتی بدیهی و لازم می داند که به غایت دردآور است.

این تفکر در میان حاکمان جمهوری اسلامی همزمان با اعمال سرکوب های مستمر و ایجاد محدودیتهای شرعی، شرایط حضور زنان در عرصه عمومی را با معیارهای “مردانه” تعریف می کنند و در عین ادعای آزادی برای زنان تمام تلاش خود را بکار می گیرد تا کنترل بر جامعه را از طریق تسلط بر زنان و نگه داشتن آنان در چهارچوب وظایف خانه و خانواده، حفظ کنند. به همین دلیل است که در مقابل هرگونه تغییری که به حضور فعال زنان در مراکز قدرت و تصمیم گیری بیانجامد هراس دارد. اگر نسبت زنان متخصص و تحصیل کرده را نسبت به زنان صاحب مقام در مدارج بالای جامعه و حکومت در جمهوری اسلامی محاسبه کنیم به وضوح می بینیم که با وجود پتانسیل های قوی در میان زنان، هیچکدام شانس حضور در رتبه های حکومتی همخوان با میزان تحصیلات و توانایی های خویش را نداشته و ندارند.

همین امراز نظر ما یکی از مهمترین چالش های جنبش زنان را نشان می دهد که در کنار مبارزه برای رفع تبعیض های اجتماعی، برابری دستمزد و امنیت شغلی، رفع خشونت، حقوق و مقام برابر در خانواده، آزادی پوشش و حق سفر و بسیاری دیگر، در درجه اول اهمیت قرار می گیرد.

 مطالبات زنان در ایران متعدد و متفاوتند که علیرغم اعمال محدویت های فراوان و خشن از سوی حکومتیان، به همت فعالین جنبش زنان در هر فرصتی و در اشکال متنوع مثل ابتکار”  آزادی های یواشکی” به نشانه “عدم وجود آزادی” بروز پیدا می کنند . از دیگر خواسته که در ماه های گذشته مورد توجه قرار گرفته می توان از جمله پایئن بودن سطح دستمزد ها، عدم تضمین کاری، نبودن مرخصی های دوران بار داری و زایمان، منع آزار جنسی، آزادی حضور در ورزشگاه ها و مسابقات ورزشی نام برد که از میان آنها آزادی پوشش آنچنان قدرت گرفت که در رسانه های حکومتی نیز بازتاب یافت.

پاسخگویی به مطالبات جنبش زنان و احقاق برابر حقوقی زنان  به باور ما مستلزم

بازسازی دمکراتیک ـ جنسیتی جامعه ایران است که بدون تغییر بنیادین در مناسبات و قوانین زن ستیر امکان پذیر نیست و تلاش برای ایجاد چنین تغییراتی را نیز تنها به عهده زنان نمی دانیم بلکه معتقدیم که با همکاری مردان و مقابله با تفکر مرد سالارانه است که امکان پذیر خواهد شد.

در این راستا ما همه زنان و مردان برابری طلب را دعوت می کنیم که در یک دیالوگ عمومی و هدفمند، امر الویت بندی میان مطالبات جنبش زنان را در دستور کار خود قرار داده و برای معرفی اقدامات کوتاه مدت و دراز مدت با هم به کار مشترک بپردازیم.

روز جهانی زن را با این امید واقع گرایانه به همگان و خصوصآ مردان و زنان آزادی خواه کشورمان تبریک می گوییم که همزمان با گسترش مبارزه فعالان جنبش زنان در عرصه حضور در سیاست و مراکز قدرت خواسته های حد اقلی مثل آزادی ورود به ورزشگاه ها و همچنین به رسمیت شناحتن روز جهانی زن،  8 مارس با اعمال فشار به جمهوری اسلامی متحقق شوند.  

همجنین ما امیدورایم تا جنبش زنان در سال آتی بتواند قدمی دیگر در جهت تأثیر گذاری بیشتر بر روند تغییرات دمکراتیک و برابری طلبانه در کشورمان برداشته و همچنان در صف اول مبارزه با استبداد و تبعیضات اجتماعی حضور داشته باشد.

گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران ـ اکثریت

۲۰۱۵ـ ۰۳ـ ۰۷

 

تاریخ انتشار : ۱۶ اسفند, ۱۳۹۳ ۶:۴۳ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

کارزار رفع حصرِ پیشگامان جنبش سبز، گامی مثبت و تقویت کنندۀ جامعۀ‌ مدنی

ما خوشحالیم که اراده‌ای مستحکم در داخل کشور شکل گرفته است که با برشمردن مشکلات معیشتی، سیاسی و اجتماعی، برخورداری از زندگی‌ای بهتر، حقوق اولیه و اعتراض را حق شهروندی مردم ایران دانسته و در اولین گام برای پایان دادن به ستم پانزده‌سالۀ حصر، با عزمی جدی به میدان آمده است

ادامه »
سرمقاله

عفریت شوم جنگ را متوقف کنیم! دست در دست هم ندای صلح سردهیم!

مردم ایران تنها به دنبال صلح و تعامل و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز با تمام کشورهای جهان‌اند. انتظار مردم ما در وهلۀ اول از جمهوری اسلامی است که پای ایران را به جنگی نابرابر و شوم نکشاند مردم ما و مردم جنگ‌زده و بحران زدۀ منطقه، به ویژه غزه و لبنان، از سازمان ملل متحد نیز انتظار دارند که همۀ توان و امکاناتش را برای متوقف کردن اسراییل در تداوم و تعمق جنگ و در اولین مرحله برقراری فوری آتش‌بس به کار گیرد.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

نظام بدون عقب نشینی نمی تواند بماند!

جمهوری اسلامی تا کنون توانسته است که در عرصه ی داخلی با مهندسی انتخابات با ریاست جمهوری پزشکیان کنار بیاید،  ف ا ت ف را از بایگانی مجمع تشخیص مصلحت نظام برای بررسی در بیاورد و در سیاست خارجی مذاکره ی مستقیم با آمریکا را در دستور کار خود قرار دهد. تمام این اقدامات عقب نشینی از مواضع تا کنونی ج. ا. است، می ماند اینکه معلوم شود است که برای حصول توافق چقدر عقب نشینی و نرمش بیشتر صورت خواهد گرفت.

مطالعه »
یادداشت

نه به اعدام، نه به پایانی بی‌صدا و بی‌بازگشت!

همه ما که در بیرون این دیوارها زندگی می‌کنیم برای متوقف کردن این چرخه خشونت و نابرابری مسئولیت داریم و باید علیه آن اعتراض کنیم. سنگسار، اعدام یا هر مجازات غیرانسانی دیگر صرف نظر از نوع اتهام یا انگیزه و اعتقاد محکومان، چیزی جز نابودی و ظلم نیست و باید برای همیشه از دستگاه قضایی حذف شود.  نه به اعدام، نباید فقط شعاری باشد، بلکه باید به منشوری تبدیل شود که کرامت انسانی و حقوق برابر را برای همه، فارغ از جنسیت و جایگاه اجتماعی، به رسمیت بشناسد.

مطالعه »
بیانیه ها

کارزار رفع حصرِ پیشگامان جنبش سبز، گامی مثبت و تقویت کنندۀ جامعۀ‌ مدنی

ما خوشحالیم که اراده‌ای مستحکم در داخل کشور شکل گرفته است که با برشمردن مشکلات معیشتی، سیاسی و اجتماعی، برخورداری از زندگی‌ای بهتر، حقوق اولیه و اعتراض را حق شهروندی مردم ایران دانسته و در اولین گام برای پایان دادن به ستم پانزده‌سالۀ حصر، با عزمی جدی به میدان آمده است

مطالعه »
پيام ها

مراسم بزرگ‌داشت پنجاه‌وچهارمین سالگرد جنبش فدایی!

روز جمعه ۱۹ بهمن ۱۴۰۳، به مناسبت پنجاه‌وچهارمین سالگرد بنیان‌گذاری جنبش فدایی، در نشستی در سامانۀ کلاب‌هاوس این روز تاریخی و نمادین جنبش فدایی را پاس می‌داریم و روند شکل‌گیری و تکامل این جنبش را به بحث و بررسی می‌نشینیم

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

اتحادیه‌های صنفی و جنبش‌های اجتماعی

مراسم بزرگ‌داشت پنجاه‌وچهارمین سالگرد جنبش فدایی!

“انقلاب ۵۷ بن بست ، یا استمرار انقلاب مشروطه”

سوگنامه سکوت

جنایتکاری در لباس وکالت

خالده جرار: مبارزه، اسارت و ایستادگی در راه آزادی فلسطین

برای قرائت متن وسیله هوش مصنوعی کلیک کنید!