سه شنبه ۲ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۱:۳۹

سه شنبه ۲ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۱:۳۹

آن‌ها نمی‌توانند همهٔ ما را بکشند و ما نمی‌توانیم همهٔ آن‌ها را بکشیم...
نتانیاهو کاخ سفید را نادیده می‌گیرد، زیرا انجام این کار هیچ هزینه‌ای ندارد. در سال ۱۹۸۲ رونالد ریگان، مناخیم بگین، نخست‌وزیر اسرائیل را پس و کشتار فسطینیان در پی تهاجم...
۱ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: نیکلاس کریستوف - برگردان: گودرز اقتداری
نویسنده: نیکلاس کریستوف - برگردان: گودرز اقتداری
غم دیگر
شنیدستم غمم را میخوری، این هم غم دیگر، دلت بر ماتمم می‌سوزد، این هم ماتم دیگر
۳۱ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: ابوالقاسم لاهوتی
نویسنده: ابوالقاسم لاهوتی
پایان تلخ یک ریاست جمهوری
بایدن می‌داند که باید برود، اما این بدان معنا نیست که از این موضوع خوشحال است. ننسی پلوسی کسی بود که با هوش و ذکاوت سیاسی به رئیس‌جمهور گفت که...
۳۱ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: سیمور هرش - برگردان : گودرز اقتداری
نویسنده: سیمور هرش - برگردان : گودرز اقتداری
کاش میشد
کاش میشد چهره ها رنگ پریشانی نداشت، برق تیز خنجر و کینه نداشت. مثل دریا بود شفاف و زلال، مثل ابریشم نرم لطیف
۳۱ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: کاوه داد
نویسنده: کاوه داد
نهادهای مدنی و نقش آنها در تحولات آینده کشور
ایجاد، تقویت و توسعه و حفظ نهادهای مدنی و تشکل‌های صنفی و سیاسی باید در کانون برنامه های افراد، شخصیت ها و احزاب و سازمان ها قرار داشته باشد، چه...
۳۱ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: گروە خرداد، هواداران سازمان فداییان خلق ایران اکثریت ـ داخل کشور
نویسنده: گروە خرداد، هواداران سازمان فداییان خلق ایران اکثریت ـ داخل کشور
بیانیه دادگاه بین المللی دادگستری- ۱۹ جولای ۲۰۲۴
بر اساس بیانیۀ دادگاه بین‌المللی دادگستری، سیاست‌های شهرک‌سازی و بهره‌برداری اسرائیل از منابع طبیعی در سرزمین‌های فلسطینی نقض قوانین بین‌المللی است. دادگاه، گسترش قوانین اسرائیل به کرانۀ باختری و بیت‌المقدس...
۳۰ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: محسن نجات حسینی
نویسنده: محسن نجات حسینی
سیاست‌گریزی زنان یا سیاستِ گریزِ دولت از زنان
قوانین نابرابر، عدم حمایت‌های لازم و محیط‌های مردسالارانه، زنان را از مشارکت فعال در سیاست بازمی‌دارد. حضور کم‌رنگ زنان در سیاست به معنای نبود صدای نیمی از جمعیت در تصمیم‌گیری‌های...
۳۰ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: زری
نویسنده: زری

هشت مارس روز جهانی زن را گرامی می داریم

بازسازی دمکراتيک ـ جنسيتی جامعه ایران است که بدون تغيير بنيادين در مناسبات و قوانین زن ستیر امکان پذير نيست و تلاش برای ايجاد چنين تغييراتی را نيز تنها به عهده زنان نمی دانيم بلکه معتقديم که با همکاری مردان و مقابله با تفکر مرد سالارانه است که امکان پذیر خواهد شد.

برای حضور هرچه بیشتر زنان در حوزه های عمومی

روز جهانی زن، هشتم مارس را به همه آنانی که برای رفع تبعیض جنسیتی و برابر حقوقی و منزلت اجتماعی میان زنان و مردان مبارزه می کنند بخصوص زنان و مردان کشورمان تبریک می گوییم.

جنبش حق طلبانه و برابری خواهانه زنان پس از دو قرن مبارزه و کسب دستاوردهای چشمگیر همچنان پر توان و مستمر در جریان است و هرروز عرصه های بیشتری را از حیات اجتماعی متأ ثر می کند. تاکید بر ضرورت تداوم این مبارزه و قدردانی از این جنبش تنها به ۸ مارس محدود نمی شود. اهمیت و ضرورت گرامیداشت روزجهانی زن اما در این است که تلاشهای مداوم و هرروزه فعالان این جنبش در کشورهای مختلف با هم در این روز طلاقی می کنند، به تاریخ پرارزش و سرشار از آزمون ها و آموزشهای آن نگاهی دوباره می اندازند، دستاوردها و آموخته ها را پشتوانه قرار می دهند و مطالبات را یکصدا و همزمان در همه کشورها به گوش ها و چشم ها میرسانند تا منجمله از لابلای درهای چند لایه قانونگذاران بیشتر و بیشتر به داخل نفوذ دهند. رشد و توسعه جامع بشری بدون پاسخگویی به مطالبات زنان امری است ناممکن و تآخیری که در این مسیر وجود دارد، ثمرات مخرب خود را هروز در اشکال مختلف به نمایش می گذارد. محرومیت جامعه ازتوانمندی های زنان در اداره امور اجتماعی یعنی سقوط جامعه و محدود کردن زنان برای حضور فعال در حیات سیاسی ـ اقتصادی و فرهنگی یعنی اهانت به ارزش و منزلت انسانی.

برای نشان دادن تبعیض جنسیتی گسترده و ریشه دار در جهان ،همین کافی است که یادآوری کرد که هنوز هم بخش بسیار اندکی یعنی ۱۰ درصد از درآمدها و سرمایه ها به زنان که نیمی از جمعیت دنیا را تشکیل می دهند، تعلق دارد در حالی که مسئولیت دو سوم از کارهای تولیدی و خدماتی و … در عرصه های مختلف را بعهده دارند.

هدف جنبش زنان که در اشکال مختلف بیان و دنبال می شود نه تنها کسب مطالبات مشخص است بلکه مهمتراز آن ایجاد تغییر در بنیان های فکری و فرهنگی است که بر نظام مردسالارانه استوار شده، نابرابری را نمی بیند و یا توجیه می کند و در بخشی از کشورها همچون در جمهوری اسلامی ایران حتی بدیهی و لازم می داند که به غایت دردآور است.

این تفکر در میان حاکمان جمهوری اسلامی همزمان با اعمال سرکوب های مستمر و ایجاد محدودیتهای شرعی، شرایط حضور زنان در عرصه عمومی را با معیارهای “مردانه” تعریف می کنند و در عین ادعای آزادی برای زنان تمام تلاش خود را بکار می گیرد تا کنترل بر جامعه را از طریق تسلط بر زنان و نگه داشتن آنان در چهارچوب وظایف خانه و خانواده، حفظ کنند. به همین دلیل است که در مقابل هرگونه تغییری که به حضور فعال زنان در مراکز قدرت و تصمیم گیری بیانجامد هراس دارد. اگر نسبت زنان متخصص و تحصیل کرده را نسبت به زنان صاحب مقام در مدارج بالای جامعه و حکومت در جمهوری اسلامی محاسبه کنیم به وضوح می بینیم که با وجود پتانسیل های قوی در میان زنان، هیچکدام شانس حضور در رتبه های حکومتی همخوان با میزان تحصیلات و توانایی های خویش را نداشته و ندارند.

همین امراز نظر ما یکی از مهمترین چالش های جنبش زنان را نشان می دهد که در کنار مبارزه برای رفع تبعیض های اجتماعی، برابری دستمزد و امنیت شغلی، رفع خشونت، حقوق و مقام برابر در خانواده، آزادی پوشش و حق سفر و بسیاری دیگر، در درجه اول اهمیت قرار می گیرد.

 مطالبات زنان در ایران متعدد و متفاوتند که علیرغم اعمال محدویت های فراوان و خشن از سوی حکومتیان، به همت فعالین جنبش زنان در هر فرصتی و در اشکال متنوع مثل ابتکار”  آزادی های یواشکی” به نشانه “عدم وجود آزادی” بروز پیدا می کنند . از دیگر خواسته که در ماه های گذشته مورد توجه قرار گرفته می توان از جمله پایئن بودن سطح دستمزد ها، عدم تضمین کاری، نبودن مرخصی های دوران بار داری و زایمان، منع آزار جنسی، آزادی حضور در ورزشگاه ها و مسابقات ورزشی نام برد که از میان آنها آزادی پوشش آنچنان قدرت گرفت که در رسانه های حکومتی نیز بازتاب یافت.

پاسخگویی به مطالبات جنبش زنان و احقاق برابر حقوقی زنان  به باور ما مستلزم

بازسازی دمکراتیک ـ جنسیتی جامعه ایران است که بدون تغییر بنیادین در مناسبات و قوانین زن ستیر امکان پذیر نیست و تلاش برای ایجاد چنین تغییراتی را نیز تنها به عهده زنان نمی دانیم بلکه معتقدیم که با همکاری مردان و مقابله با تفکر مرد سالارانه است که امکان پذیر خواهد شد.

در این راستا ما همه زنان و مردان برابری طلب را دعوت می کنیم که در یک دیالوگ عمومی و هدفمند، امر الویت بندی میان مطالبات جنبش زنان را در دستور کار خود قرار داده و برای معرفی اقدامات کوتاه مدت و دراز مدت با هم به کار مشترک بپردازیم.

روز جهانی زن را با این امید واقع گرایانه به همگان و خصوصآ مردان و زنان آزادی خواه کشورمان تبریک می گوییم که همزمان با گسترش مبارزه فعالان جنبش زنان در عرصه حضور در سیاست و مراکز قدرت خواسته های حد اقلی مثل آزادی ورود به ورزشگاه ها و همچنین به رسمیت شناحتن روز جهانی زن،  8 مارس با اعمال فشار به جمهوری اسلامی متحقق شوند.  

همجنین ما امیدورایم تا جنبش زنان در سال آتی بتواند قدمی دیگر در جهت تأثیر گذاری بیشتر بر روند تغییرات دمکراتیک و برابری طلبانه در کشورمان برداشته و همچنان در صف اول مبارزه با استبداد و تبعیضات اجتماعی حضور داشته باشد.

گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران ـ اکثریت

۲۰۱۵ـ ۰۳ـ ۰۷

 

تاریخ انتشار : ۱۶ اسفند, ۱۳۹۳ ۶:۴۳ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

مروری بر آن‌چه تا بیست و سوم تیرماه گذشت

نفس چاق نکرده بود آقای پزشکیان که در دفتر شرکت هواپیمایی توسط نیروهای انتظامی بسته شد. گویا عدم رعایت حجاب کارکنان زن این دفتر دلیل این کنش نیروهای انتظامی بود. مساله مهمی نبود! آقای وزیر کشور دولت گفت. فردا باز خواهد شد دفتر.

مطالعه »
یادداشت

حکم اعدام فعال کارگری، شریفه محمدی نمادی است از سرکوب جنبش صنفی نیرو های کار ایران!

میزان توانایی کارگران برای برگزاری اقدامات مشترک، از جمله اعتصابات و عدم شرکت در امر تولید، مرتبط است با میزان دسترسی آنها به تشکل های صنفی مستقل و امکان ایجاد تشکل های جدید در مراکز کار. ولی در جمهوری اسلامی نه تنها حقوق پایه ای کارگران برای سازمان دهی و داشتن تشکل های مستقل رعایت نمیشود، بلکه فعالان کارگری، از جمله شریفه محمدی، مرتبا سرکوب و محکوم به حبس های طولانی مدت، ضربات شلاق و حتی اعدام میشوند.

مطالعه »
بیانیه ها

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
بیانیه ها

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

مطالعه »
مطالب ویژه
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

آن‌ها نمی‌توانند همهٔ ما را بکشند و ما نمی‌توانیم همهٔ آن‌ها را بکشیم…

غم دیگر

پایان تلخ یک ریاست جمهوری

کاش میشد

نهادهای مدنی و نقش آنها در تحولات آینده کشور

بیانیه دادگاه بین المللی دادگستری- ۱۹ جولای ۲۰۲۴