سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۲۰ خرداد, ۱۴۰۵ ۱۸:۱۸

چهارشنبه ۲۰ خرداد ۱۴۰۵ - ۱۸:۱۸

همه یک زن ایم

ما همه یک ‌زن‌ایم دلیری تو مرا توانمند می‌کند. ما همه یک زن‌ایم تو آواز می‌خوانی و من هم با تو می‌خوانم. ما همه یک زن‌ایم رویاهای تو رویاهای من. و ما با هم خواهیم درخشید.

 

متن حاضر به قلم فرشته مولوی و به مناسبت روز جهانی مبارزه با خشونت علیه زنان به نگارش درآمده است. نویسنده، متن ترانه ای بین المللی با نام «همه یک زن ایم» را ترجمه و با مقدمه ای همراه کرده که در زیر می خوانید: 

برای فرهنگ‌سازی و از میان بردن خشونت یا تند رفتاری با زنان راه‌های بسیاری هست. یکی از این راه‌ها ترانه‌سرایی و آوازخوانی‌ست که در سنجش با دیگر هنرها شاید بشود گفت بُرد بیشتر و تندتری دارد. کم نیستند خواننده‌های پر آوازه‌ای که با این هدف خواننده‌اند. برای نمونه سلین دیونِ کانادایی؛ یا توری آموس، خواننده‌ی ترانه‌سرا و آهنگ‌ساز امریکایی که در ترانه‌ی من و یک تفنگ از تجاوز می‌گوید. به کوشش سازمان ملل در هشت مارس ۲۰۱۳ و به یاری موسیقیدانان و خوانندگانی از سراسر جهان برای رساندن پیام همبستگی میان زنان ترانه‌ای به نام همه یک زن‌ایم پدید آمد. برگردان این ترانه را پیشکش می‌کنم به همه‌ی کسانی که در پیکار با هرگونه زور رفتاری و خشونت با زنان می‌کوشند.    

همه یک زن‌ایم

در کیگالی بیدار می‌شود

در هانوی، ناتال، رام‌الله

دست به کار می‌شود.

 

در طنجه نفسی تازه می‌کند

در لاهور، لاپاس، کامپالا

صدایش را بلند می‌کند.

گرچه نیم‌دنیایی از من دور است

حرفی می‌خواهد که بر زبانم بیاید…

 

ما همه یک زن‌ایم

تو فریاد برمی‌آوری و من می‌شنوم.

ما همه یک زن‌ایم

تو آزار می‌بینی و من هم.

ما همه یک زن‌ایم

امیدهای تو امیدهای من.

با هم خواهیم درخشید.

 

در خوارس از حقیقت می‌گوید

دست یاری دراز می‌کند و

به دیگران چاره می‌آموزد.

در جیپور نامش را می‌گوید

در مانیل، سالتا، امبو

رها از شرم زندگی می‌کند.

گرچه او دیگر است و من دیگر

من و او با یک‌دیگریم.

 

ما همه یک ‌زن‌ایم

دلیری تو مرا توانمند می‌کند.

ما همه یک زن‌ایم

تو آواز می‌خوانی و من هم با تو می‌خوانم.

ما همه یک زن‌ایم

رویاهای تو رویاهای من.

و ما با هم خواهیم درخشید.

با هم خواهیم درخشید.

 

و یک مرد صدای زن را می‌شنود

و یک مرد با زن هم‌پیکار می‌شود

روز از پس روز رسم‌های کهنه کنار گذاشته می‌شوند.

یک زن در یک زمان.

گرچه نیم‌دنیایی از من دور است

حرفی می‌خواهد که بر زبانم بیاید.

 

ما همه یک زن‌ایم

پیروزی‌های تو پیروزی‌های همه‌ی ما.

ما همه یک زن‌ایم

تو برمی‌خیزی و من قد راست می‌کنم.

ما همه یک زن‌ایم

جهان تو جهان من

و ما با هم خواهیم درخشید.

خواهیم درخشید، خواهیم درخشید، خواهیم درخشید.

با هم خواهیم درخشید.

خواهیم درخشید، خواهیم درخشید، خواهیم درخشید.

با هم خواهیم درخشید.

خواهیم درخشید، خواهیم درخشید، خواهیم درخشید.

تاریخ انتشار : ۸ آذر, ۱۳۹۳ ۳:۰۹ ق٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

به مناسبت سالروز پیروزی بر نازیسم؛ هیچ نیروی اهریمنی نمی‌تواند بر مردمی متحد پیروز شود

هیئت سیاسی- اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت): همان‌گونه که اتحاد شوروی در ژوئن ۱۹۴۱ با اتکای به اتحاد مردمی در برابر تجاوز ایستاد، ایران نیز در اسفند ۱۴۰۴ دچار تحولی بزرگ شد. همبستگی مردم در دفاع از میهن، که به عین دریافتند فرزندانشان در نیروهای مسلح، به اتکای پشتیبانی جامعه است که قادرند از کشورشان در برابر خطر موجودیتی دفاع کنند.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »
از ناحیه تا تهران

از ضاحیه تا تهران: تبادل آتش یا تسریع توافق؟

محمد مالجو: تهاجم اخیر اسرائیل به ضاحیۀ جنوبی و واکنش موشکی ایران به اسرائیل در چند ساعت پیش دوباره منطقه را در آستانۀ ورود به چرخۀ تصاعدیِ خطرناکی قرار داده است.

استدلال ایران دربارۀ نقض آتش‌بس با تهاجم اسرائیل به لبنان به‌تمامی صحیح است. اما پاسخ ایران در قالب تبادل آتش عملاً لبنان را به سوی یک میدان جنگی شدیدتر سوق می‌دهد، میدانی که ظرفیت تخریبی دارد بس فراتر از توان یک جامعۀ بحران‌زده.

اما مسئله فقط لبنان نیست. همین مسیر عملاً ایران را نیز در معرض لغزش به یک رویارویی فزاینده و پرهزینه قرار می‌دهد. گسترش دامنۀ درگیری به‌ طور همزمان در لبنان و ایران نه به بازدارندگی پایدار …

مطالعه »

گل به‌خودی فیفا در دادن میزبانی جام جهانی به آمریکا و کانادا و نادیده گرفتن تبعیض نسبت به تیم های شرکت کننده…

گودرز اقتداری: تیم ملی همانگونه که در جام جهانی ۲۰۲۲ در قطر هم هدف تظاهرات مخالفین جمهوری اسلامی قرار گرفت در این بازیها نیز با تقابل مخالفین جمهوری اسلامی بویژه طرفداران سلطنت روبرو خواهذ بود. پیش بینی ها اما انست که این بار شاید بخاطر میزبانی در امریکا و کانادا که هر دو میزبان صد ها هزار ایرانی متمایل به رضا پهلوی هستند، امکان در گیری های بیشتر محتمل‌تر است…. در دیدگاه ما اما تیم ملی تیم تمام مردم ایران است و در این شرایط که کشور هدف حملات و خسارات بی‌بدیل در تاریخ معاصر خود بوده است پیروزی تیم ملی و حمایت عمومی هم‌وطنان برای ایجاد اتحاد و هم‌بستگی ملی بیش لز پیش ضروری و مورد انتظار است. ما مانند همه هنرمندان و روشنفکران میهن تحت ستم‌مان ورزش‌کارانی که با پرچم ایران در هر میدانی مبارزه میکنند را نیز فرزند ایران و از ان خود میدانیم و پیروزی هایشان را در میدان‌های جهانی ارج می‌گذاریم.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

وقتی انسانیت از تمدن عقب می‌ماند!

تجدید نظرطلبی یا بازاندیشی در مفهوم امپریالیسم و ضد امپریالیسم

فناوری بهتر فقط می‌تواند در یک سیستم پساسرمایه‌داری توسعه یابد

شلیک موشک‌ها؛ آغاز جنگ یا آخرین فرصت برای مذاکره؟

جنگ که می آید همه شکست می خورند

بیانیه اعتراضی حزب اتحاد ملت نسبت به تداوم روند اعدام‌ها