سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۲۲ تیر, ۱۴۰۵ ۰۴:۵۳

دوشنبه ۲۲ تیر ۱۴۰۵ - ۰۴:۵۳

واکسن جدید کووید بدون پَتِنت

کوربیواکس که بدون حمایت عمومی عمده توسعه یافته است تقریباً به طور انحصاری توسط خیرین خصوصی در تگزاس، نیویورک و جاهای دیگر تأمین می شود. با این حال، برای تسریع در تولید و توزیع کوربیواکس، از طرف مقامات فدرال در ایالات متحده و کشورهای جی ۷ حمایت می‌شود. این طرح با مشارکت سازمان بهداشت جهانی و سایر ارگان های سازمان های ملل متحد خواهد شد.

Getting your Trinity Audio player ready...

به گفته‌ تدروس آدهانوم گبریسوس، دبیرکل سازمان جهانی بهداشت، برای محافظت از مردم دنیا، باید مطمئن شویم که افراد در معرض خطر، همه جا و نه فقط در کشورهایی که پول واکسن را دارند، مصون بمانند.

 برای پیشگیری از همه‌گیری کرونا ضروری است تمامی مردم دنیا و نه فقط افراد در معرض خطر واکسینه شوند. برای رسید به این ضرورت، بخش فقیر جهان به کمک ثروتمندان وکشور های ثروتمند جهان نیازمند است. آیا یک واکسن جدید میتواند این وضع را تغییر دهد؟

واکسن جدیدی توسط محققان بیمارستان کودکان تگزاس و کالج پزشکی بیلور ساخته شده است. این واکسن کوربیواکس نام دارد و اولین واکسنی است که بدون ثبت اختراع به هر شرکتی که بخواهد آن را تولید کند ارائه می شود. مطالعات روی انسان نشان داده است که واکسن بی خطر و موثر است. هند قبلاً استفاده از این واکسن تا یید و مجوز بیش از ۱۰۰ میلیون دوز در ماه را داده است.

مانند سایر واکسن ها که برای چندین دهه به طور ایمن استفاده شده، واکسن کوربیواکس روی پروتئین اسپایک کروناویروس تمرکز دارد، اما به جای استفاده از ” اِم آر ان اِی ” برای هدایت سلول‌های ما به تولید پروتئین‌های در داخل، پروتئین‌های اسپایک رشد یافته در آزمایشگاه را به بدن می‌رساند. برای درست کردن این واکسن از ژنی استفاده شده که پروتئین اسپایک را “کُد” و توسط یک مخمر تولید میکند. پس از “تصفیه” پروتئین، آن را با یک ادجوانتترکیب شد. از این روش برای  ساخت واکسن هپاتیت “بی” نیز استفاده می شود. و با توجه به برآورد هزینه‌ای، مقرون به صرفه است.

در اواخر سال ۲۰۲۰، تیم تحقیقاتی آمریکایی که این واکسن را تولید کردند با شرکت داروسازی هندی بیولوژیکال ای همکاری و آزمایش‌های بالینی را آغاز و ظرفیت تولید ایجاد کردند. در مطالعات بالینی مطالعاتی با چندین هزار شرکت‌کننده نشان داد که کوربیواکس در ایجاد پاسخ‌های ایمنی قوی علیه سارس کووید ۲ ایمن و مؤثر است. نتایج هنوز در یک مجله معتبر منتشر نشده است. به زودی انتظار می‌رود داده‌های مربوط به اومیکرون ارائه شود، اما فرض بر این است که کوربیواکس که حداقل به اندازه اکثر واکسن‌های موجود در حال حاضر موثر باشد.

این واکسن جدید کووید چند ویژگی متمایز دارد که آن را مخصوصاً برای استفاده در محیط‌های با منابع ضعیف مناسب می‌سازد: ایمن و مؤثر است، می‌تواند به صورت محلی در مقادیر بسیار زیاد تولید شود و می‌توان آن را در یک یخچال معمولی نگهداری کرد. بوربیواکس گفته شده است که ذخیره سازی آسان و مقرون به صرفه است. یکی از اهداف توسعه دهندگان و سازندگان این است که واکسن را می توان در کشورهای با درآمد کم و متوسط ​​در آفریقا، آسیا و آمریکای لاتین استفاده کرد، جایی که در دسترس بودن واکسن به طور کلی ضعیف بوده است.

کوربیواکس که بدون حمایت عمومی عمده توسعه یافته است تقریباً به طور انحصاری توسط خیرین خصوصی در تگزاس، نیویورک و جاهای دیگر تأمین می شود. با این حال، برای تسریع در تولید و توزیع کوربیواکس، از طرف مقامات فدرال در ایالات متحده و کشورهای جی ۷ حمایت می‌شود. این طرح با مشارکت سازمان بهداشت جهانی و سایر ارگان های سازمان های ملل متحد خواهد شد.

ادجوانت: ترکیبات و یا مجموعه های فوق مولکولی هستند که قدرت و طول عمر پاسخ ایمنی خاص به آنتی ژن ها را افزایش می دهند، که به تقویت پاسخ ایمنی کمک می کند.

منابع

  1. Riccio G. Corbevax, new patent-free COVID vaccine: “it’s a gift to the world”. Futuroprossimo, January 4, 2022. https://en.futuroprossimo.it/2022/01/corbevax-vaccino-covid-libero-da-brevetti/”>en.futuroprossimo.it
  2. Hotez PJ, Bottazzi ME. A COVID Vaccine for All. Scientific American, published December 30, 2021. https://www.scientificamerican.com/article/a-covid-vaccine-for-all/”>www.scientificamerican.com
  3. Lee, J., Liu, Z., Chen, WH. et al. Process development and scale-up optimization of the SARS-CoV-2 receptor binding domain–based vaccine candidate, RBD219-N1C1. Appl Microbiol Biotechnol 2021; 105: 4153–۴۱۶۵. https://doi.org/10.1007/s00253-021-11281-3
  4. Chen WH, Wei J, Kundu RT, et al. Genetic modification to design a stable yeast-expressed recombinant SARS-CoV-2 receptor binding domain as a COVID-19 vaccine candidate. Biochim Biophys Acta Gen Subj. 2021;1865(6):129893. doi:10.1016/j.bbagen.2021.129893 http://dx.doi.org/10.1016/j.bbagen.2021.129893″>DOI

 

 

 

تاریخ انتشار : ۲۷ دی, ۱۴۰۰ ۸:۱۵ ق٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

افزایش تنش در تنگه هرمز و جنوب ایران، روند مذاکرات را تهدید می‌کند!

هیئت سیاسی- اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت): افزایش تنش در تنگه هرمز و جنوب ایران، در پی تلاش امریکا برای ایجاد مسیر جنوبی کشتیرانی و حملات متقابل دو کشور، تفاهم‌نامه را در معرض فروپاشی قرار داده است؛ وضعیتی که بدون خویشتنداری و دیپلماسی می‌تواند روند مذاکرات و ثبات منطقه را به‌شدت تهدید کند.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »

تنش حقوقی و سیاسی در شورای امنیت بر سر آینده پرونده هسته‌ای ایران

شهناز قراگزلو: ایالات متحده نیز از مواضع کشورهای اروپایی پشتیبانی کرد. نماینده آمریکا استدلال‌های روسیه و چین درباره پایان اعتبار قطعنامه ۲۲۳۱ را رد کرد و بر ضرورت ادامه بررسی پرونده هسته‌ای ایران در شورای امنیت تأکید داشت.

مطالعه »

گل به‌خودی فیفا در دادن میزبانی جام جهانی به آمریکا و کانادا و نادیده گرفتن تبعیض نسبت به تیم های شرکت کننده…

گودرز اقتداری: تیم ملی همانگونه که در جام جهانی ۲۰۲۲ در قطر هم هدف تظاهرات مخالفین جمهوری اسلامی قرار گرفت در این بازیها نیز با تقابل مخالفین جمهوری اسلامی بویژه طرفداران سلطنت روبرو خواهذ بود. پیش بینی ها اما انست که این بار شاید بخاطر میزبانی در امریکا و کانادا که هر دو میزبان صد ها هزار ایرانی متمایل به رضا پهلوی هستند، امکان در گیری های بیشتر محتمل‌تر است…. در دیدگاه ما اما تیم ملی تیم تمام مردم ایران است و در این شرایط که کشور هدف حملات و خسارات بی‌بدیل در تاریخ معاصر خود بوده است پیروزی تیم ملی و حمایت عمومی هم‌وطنان برای ایجاد اتحاد و هم‌بستگی ملی بیش لز پیش ضروری و مورد انتظار است. ما مانند همه هنرمندان و روشنفکران میهن تحت ستم‌مان ورزش‌کارانی که با پرچم ایران در هر میدانی مبارزه میکنند را نیز فرزند ایران و از ان خود میدانیم و پیروزی هایشان را در میدان‌های جهانی ارج می‌گذاریم.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

توسعه از کجــــــا شروع می‌شود؟

#‍ زنگ‌ها برای که به صدا درمی‌آید

چکیده ایی ازگذارها در انقلاب کبیر فرانسه : ازانقلاب مشروطه تا اوایل پیدایش جمهوری

International Affairs Committee Bulletin No 4

تنش حقوقی و سیاسی در شورای امنیت بر سر آینده پرونده هسته‌ای ایران

افسانه «جنگ خوب»