سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۲۱ خرداد, ۱۴۰۵ ۲۲:۵۵

پنجشنبه ۲۱ خرداد ۱۴۰۵ - ۲۲:۵۵

وحدت با ولی نعمتان یا با خس و خاشاک؟

حاكمیت زمانی می تواند از وحدت سخن بگوید كه زندانیان سیاسی بدون قید وشرط آزاد شده باشند. حق اعتراضات قانونی به رسمیت شناخته شود. آمران و مجریان سركوبها وكشتارها معرفی و علناً محاكمه و مجازات شوند. انتخابات آزاد بدون تسلط "جنتیسم" بر آن اجرا شود، و قانون محور قرار گرفته و مردم ولی نعمتان انقلاب محسوب شوند و نه خس وخاشاك

در روزهای اخیر، مسئولین کشور به طور هماهنگ از ایجاد وحدت در جامعه سخن می گویند. در ابتدا باورش سخت بود که منظور حکام کشور از وحدت، وحدت معترضین و حاکمیت است یا وحدت میان خودیها (همانکه میرحسین جنگ زرگری اش خواند).

با انتشار جملاتی مانند بازگشت کسانی که منحرف شده اند و شنیدن سخن منتقدین نظام و یا رسیدگی به پرونده کوی دانشگاه و نیز تعلیق قضات دست اندر کار کهریزک، دیگر مسجل شد که منظور حکومت معترضین است؛ زیرا در میان خودیها که منحرف و منتقد وجود ندارد! پس طرف سخن، جنبش سبز بود و حکایت رویکردی جدید در مواجهه با این حرکت مردمی.

آنچه در ورای اظهارات مذکور خود نمایی می کند دعوت به وحدت است. وحدت کلمه جالبی است که حول یک محور شکل می گیرد، محوری که مورد قبول طرفین باشد و نه یکطرف.

محور خودیها: در این سالها آنچه را که اقتدارگرایان عملا به عنوان محور برگزیده اند، پیروی محض و مطلق از دیدگاه های رهبری است. آنان قانون را زیرمجموعه ای از مقام رهبری می دانند و نه رهبری را اصلی از اصول قانون اساسی. براساس همین دیدگاه است که تبریک زودهنگام آقای خامنه ای (قبل از تایید انتخابات توسط شورای نگهبان) که با قانون مغایرت دارد، نه تنها خطا محسوب نمی شود بلکه حرکتی است بسیار به جا و رهنمودی است برای شورای نگهبان و سایر زیرمجموعه های نظام جهت حرکت در صراط نظام.

تزریق بصیرت به خواص و اخذ نظر رهبری قبل از تصویب قوانین توسط نمایندگان مجلس و اعطای عنوان فصل الخطاب بودن سخنان ایشان از همین دیدگاه سرچشمه می گیرد. این شیوه تا آنجا پیش می رود که مجلس خبرگان که برابر قانون یکی از وظایفش می تواند ارائه رهنمود به رهبر باشد هر از چند گاهی به حضور ایشان شرفیاب شده و تقاضای رهنمود از ایشان می نماید. در یک کلام می توان گفت طریق خودیها شخص محور است.

محور سبزها: محور سبز انباشته سالیان درازیست از عدم توجه به قانون و تفسیر اختیاری از آن که اختصاصاً توسط آقای جنتی و دوستان همفکرشان شکل گرفته است. ایشان با تفاسیر اختصاصی از قانون ضمن رد صلاحیت گسترده منتقدین، دستی گشاده در ابطال آرای مردم و راهیابی خودیها به مجلس و نهادهای انتخابی داشته است. محور سبزها قانونگرایی و اصلاح قوانین به گونه ای است که امکان سوءاستفاده از آن برای کسی نباشد. در نگاه سبزها هیچ کسی فراتر از قانون نیست و همه مسئولین رده بالای نظام می بایست با رای مستقیم مردم انتخاب شوند و امکان عزل آنان بدون هیچ هزینه ای و هر آن ممکن باشد. در یک کلام سبزها قانون محوری را بر شخص محوری ترجیح می دهند.

حال با توجه به محورهای دوگانه فوق که می توان عناوین دیگری هم به آن افزود، وحدت چگونه می تواند شکل بگیرد؟ آیا رهبران سبز قانون محوری را به کنار گذاشته و به دامان اشخاص پناه برده و تقاضای عفو نمایند؟ سرنوشت اعتراضات قانونی که در این مدت بروز کرده چه می شود؟ آیا حاکمیت حق اعتراضات قانونی را به رسمیت می شناسد؟ اصلا چرا اقتدارگرایان پس از پشت سر نهادن سرکوبها، بازداشتهای غیر قانونی اشخاص و نادیده گرفتن حقوق معترضین و مخالفین، اکنون به راه حل وحدت رسیده اند؟ به نظر من تنها راه بازگشت آرامش و ایجاد وحدت، بازگشت به قانون است. همان که بارها رهبران سبز و میرحسین موسوی بر آن تاکید داشته اند. نزدیک شدن اشخاصی مانند هاشمی و سید حسن و حتی رهبران سبز به حاکمیت نمی تواند مشکل را حل نماید، زیرا همان گونه که ذکر شد این جنبش بر محور اشخاص شکل نگرفته است و تا حصول به قانونگرایی، همچنان پای در رکاب خواهد ماند.

حاکمیت زمانی می تواند از وحدت سخن بگوید که زندانیان سیاسی بدون قید وشرط آزاد شده باشند. حق اعتراضات قانونی به رسمیت شناخته شود. آمران و مجریان سرکوبها وکشتارها معرفی و علناً محاکمه و مجازات شوند. انتخابات آزاد بدون تسلط “جنتیسم” بر آن اجرا شود، و قانون محور قرار گرفته و مردم ولی نعمتان انقلاب محسوب شوند و نه خس و خاشاک.

تاریخ انتشار : ۵ شهریور, ۱۳۸۹ ۷:۰۵ ب٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

آرزوی موفقیت برای تیم ملی فوتبال ایران در جام جهانی ۲۰۲۶

هیئت سیاسی- اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت): تیم ملی فوتبال ایران، سرمایه مشترک مردم ایران و نمادی از توانایی، تلاش و امید میلیون‌ها ایرانی است. این تیم، فراتر از هر دولت و نظام سیاسی، متعلق به مردم ایران و نماینده کشور و فرهنگ ما در بزرگ‌ترین آوردگاه فوتبال جهان است.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »
از ناحیه تا تهران

از ضاحیه تا تهران: تبادل آتش یا تسریع توافق؟

محمد مالجو: تهاجم اخیر اسرائیل به ضاحیۀ جنوبی و واکنش موشکی ایران به اسرائیل در چند ساعت پیش دوباره منطقه را در آستانۀ ورود به چرخۀ تصاعدیِ خطرناکی قرار داده است.

استدلال ایران دربارۀ نقض آتش‌بس با تهاجم اسرائیل به لبنان به‌تمامی صحیح است. اما پاسخ ایران در قالب تبادل آتش عملاً لبنان را به سوی یک میدان جنگی شدیدتر سوق می‌دهد، میدانی که ظرفیت تخریبی دارد بس فراتر از توان یک جامعۀ بحران‌زده.

اما مسئله فقط لبنان نیست. همین مسیر عملاً ایران را نیز در معرض لغزش به یک رویارویی فزاینده و پرهزینه قرار می‌دهد. گسترش دامنۀ درگیری به‌ طور همزمان در لبنان و ایران نه به بازدارندگی پایدار …

مطالعه »

گل به‌خودی فیفا در دادن میزبانی جام جهانی به آمریکا و کانادا و نادیده گرفتن تبعیض نسبت به تیم های شرکت کننده…

گودرز اقتداری: تیم ملی همانگونه که در جام جهانی ۲۰۲۲ در قطر هم هدف تظاهرات مخالفین جمهوری اسلامی قرار گرفت در این بازیها نیز با تقابل مخالفین جمهوری اسلامی بویژه طرفداران سلطنت روبرو خواهذ بود. پیش بینی ها اما انست که این بار شاید بخاطر میزبانی در امریکا و کانادا که هر دو میزبان صد ها هزار ایرانی متمایل به رضا پهلوی هستند، امکان در گیری های بیشتر محتمل‌تر است…. در دیدگاه ما اما تیم ملی تیم تمام مردم ایران است و در این شرایط که کشور هدف حملات و خسارات بی‌بدیل در تاریخ معاصر خود بوده است پیروزی تیم ملی و حمایت عمومی هم‌وطنان برای ایجاد اتحاد و هم‌بستگی ملی بیش لز پیش ضروری و مورد انتظار است. ما مانند همه هنرمندان و روشنفکران میهن تحت ستم‌مان ورزش‌کارانی که با پرچم ایران در هر میدانی مبارزه میکنند را نیز فرزند ایران و از ان خود میدانیم و پیروزی هایشان را در میدان‌های جهانی ارج می‌گذاریم.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

از تیم ملی فوتبال ایران پشتیبانی کنیم

وقتی سرمایه‌داری حقارت خود را در شکوه فوتبال پنهان می‌کند!

جام جهانی ۲۰۲۶، بزرگ‌ترین جشن فوتبال جهان زیر سایه سیاست‌های ماجراجویانه آمریکا

آرزوی موفقیت برای تیم ملی فوتبال ایران در جام جهانی ۲۰۲۶

مراقبت از وطن در مسیر آشتی | با زبانی سخن بگوییم که پُل می‌سازد، نه دیوار

استراتژی کلان نتانیاهو در حال فروپاشی است