چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳ - ۱۳:۵۲

چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳ - ۱۳:۵۲

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!
سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: هیئت سیاسی - اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: هیئت سیاسی - اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
رأی معترضان و عدم افزایش مشروعیت!
یادمان باشد که هرچه جامعه ضعیف‌تر شود، از فرصت‌ها و شانس‌هایی که در مسیر بهبود، تغییروتحول  پیش خواهد آمد، کمتر می‌توانیم استفاده کنیم و شانس‌های آینده ایران را از دست...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: کیوان صمیمی
نویسنده: کیوان صمیمی
انتخاب ایران آزادی و تجدد و دموکراسی است!
نیروی تجدد و دموکراسی یک قرن است که ایران مال همه‌ی ایرانیان است شعار اوست. اکنون نیروهای وسیعی از جنبش اسلامی نیز به همین نگاه پیوسته اند. در پهنه‌ی سیاست...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: امیر ممبینی
نویسنده: امیر ممبینی
جزئیات کشته شدن راضيهٔ رحمانی دختر ۲۴ سالهٔ لر با شلیک مأمور نیروی انتظامی!
سوم تیر ماه جاری رسانه‌ها نوشتند که دختری جوان به نام «راضیهٔ رحمانی» اهل روستای گویژه در شهرستان نورآباد استان لرستان با شلیک یکی از مأموران نیروی انتظامی جان باخت....
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: بهاره شبانکارئیان
نویسنده: بهاره شبانکارئیان
بیانیه نهضت آزادی ایران: رأی اعتراضی در گام دوم برای دکتر پزشکیان!
نهضت آزادی ایران در ادامه راهبردی که در مرحله اول در پیش گرفت، اتحاد ملت و تجمیع همه معترضان در مرحله دوم انتخابات را برای مقابله با مخالفان آزادی و...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: نهضت آزادی ایران
نویسنده: نهضت آزادی ایران
انتخابات مهندسی شده، راه يا بی‌راهه؟
    خانم وسمقی در ارتباط با انتخابات ریاست حمهوری در ایران تحلیلی داشته است. خانم وسمقی، زین میان؛ بر این باور است که اصلاح‌طلبان، اگر گمان می‌کنند که حکومت...
۱۲ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: صدیقه وسمقی
نویسنده: صدیقه وسمقی
جرون
جرون، ای سیلی خورده ی زمان، ای معامله های پشت پرده ی آن زمان، ای تاریخ دیروز و امروز من، از رنگ و شرنگ، تا کیسه های زر ...
۱۲ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: کاوه داد
نویسنده: کاوه داد

وضعیت زنان مدافع حقوق بشر در عربستان سعودی: محکوم به سکوت

این گزارش وضعیت شرم آور زنان مدافع حقوق بشر را که هنوز در این کشور باید با محدودیت‌های اساسی بر حقوق خود مقابله کنند، به نمایش می‌گذارد. آنها به عنوان زن زیر فشار نظام مردسالارانه‌ای هستند که پایه‌ی آن بر نابرابری جنسیتی قرار دارد. به علاوه، آنها باید در شرایطی زندگی کنند که هرگونه ابراز مخالفت را به شدت سرکوب می‌کند.

ژنو، پاریس ـ گزارشی که امروز برنامه‌ی نظارت بر حمایت از مدافعان حقوق بشر (مشارکت فدراسیون و سازمان جهانی مبارزه با شکنجه) منتشر می‌کند، با هیجان رسانه‌ها در پی اعلام اصلاحات نمادین در این کشور ـ‌ مثل اصلاحاتی که در فرمان سلطنتی سپتامبر ۲۰۱۷ بالاخره به زنان اجازه رانندگی داد ـ تفاوتی اساسی دارد. این گزارش وضعیت شرم آور زنان مدافع حقوق بشر را که هنوز در این کشور باید با محدودیت‌های اساسی بر حقوق خود مقابله کنند، به نمایش می‌گذارد. آنها به عنوان زن زیر فشار نظام مردسالارانه‌ای هستند که پایه‌ی آن بر نابرابری جنسیتی قرار دارد. به علاوه، آنها باید در شرایطی زندگی کنند که هرگونه ابراز مخالفت را به شدت سرکوب می‌کند. زنانی که خشونت خانگی را گزارش می‌دهند یا به عنوان کنش‌گر فعالیت می‌کنند با سرکوبی بی امان روبرو هستند. این زنان در شرایطی که اجازه‌ی راه اندازی جنبش یا تشکل ندارند، در شبکه‌های اجتماعی پناه می‌گیرند.

صفحه‌ی ویژه‌ی اینترنتی که برای این گزارش ایجاد شده استhttp://condemnedtosilence.fidh.org

محدودیت‌های شدیدی که در تمام زمینه‌ها بر زنان، در عربستان سعودی ـ که جایگاه حقوقی زنان در آن پایین تر از مردان است ـ حتا در کوچکترین مسائل زندگی روزمره، تحمیل می‌شود، کاملاً شناخته شده است. با وجود این، ضرورت اقتصادی پایان دادن به وابستگی اقتصادی به نفت و خواست‌های جوانان که بخش عمده‌ای از رسانه‌های اجتماعی را در دست گرفته‌اند، مسئولان را واداشته تا اعلام کنند که به تدریج امتیازهایی خواهند داد.

با این همه، این کشور از سال ۲۰۱۶ شاهد تحرک بی‌سابقه‌ی زنان بوده که پیگیر اساسی‌ترین حقوق خود هستند، به ویژه اینکه اکنون می‌توانند این کار را از طریق شبکه‌های اجتماعی انجام دهند. اکنون هزاران فعال فضای مجازی در شبکه‌ها حضور دارند و اکثر آنها به خاطر ترس از اقدام‌های تنبیهی به طور ناشناس فعالیت می‌کنند.

با اینکه دولت در سال‌های اخیر نشانه‌هایی از گشایش نشان داده است، به ویژه از زمانی که «نسل تازه ای» از رهبران، به نمایندگی شاهزاده محمد بن سلمان، بر سر کار آمده‌اند، زنان در معرض آسیب‌پذیری دوگانه‌ای قرار دارند.

یکی از این موارد جایگاه حقوقی آنها است. وجود «ولی مرد» به نابرابری جنسیتی تداوم می‌بخشد و زنان را در تمام عمر به اقلیت بودن محکوم می‌کند. فرمان سلطنتی ۱۸ آپریل ۲۰۱۷ که این جایگاه حقوقی را اصلاح کرد، امید زیادی در میان زنان مدافع حقوق بشر ایجاد کرد اما وضعیت تغییر چندانی نکرده است. زنان باید هنوز از ولی مرد خود برای مسافرت به خارج یا دریافت گذرنامه اجازه داشته باشند. و بعضی از زنان از این نگران هستند که هرگز چیزی تغییر نخواهد کرد. صرف‌نظر از متن‌های قانونی که اغلب ناروشن هستند، پلیس و مسئولان قضایی به ویژه خشن و تبعیض‌آمیز رفتار می‌کنند به خصوص در مورد خشونت خانگی.

موضوع دیگر به وعده‌‌های دولت‌مردان سعودی برای انجام اصلاحات مربوط است که با واقعیت وضعیت حقوق بشر در تقابل است، آن هم در کشوری که هنوز به سرکوب کلیه‌ی صداهای مخالف و به ویژه مدافعان حقوق بشر که خواهان اصلاحات گسترده‌ی اجتماعی هستند، ادامه می‌دهد.

قانون هنوز رعایت حقوق اساسی مثل آزادی تشکل، بیان و گردهمایی مسالمت‌آمیز را تضمین نمی‌کند. هر تلاشی برای ایجاد جنبش یا تشکل به شدت در هم کوبیده می‌شود. قانون‌های عربستان سعودی نه تنها پر از مفاهیم مبهم است که دست قاضی را باز می‌گذارند، بلکه قانون‌هایی که قرار است برای مقابله با جنایت و تروریسم به کار روند، برای جرم انگاری ابراز قانونی هر عقیده‌ی مخالف مورد سوءاستفاده قرار می‌گیرند. ده‌ها مدافع حقوق بشر، وبلاگ نگار، وکیل دادگستری و کنش‌گر به «ارتداد»، «خداناباوری»، «اهانت به دین»، «تروریسم»، «بی‌ثبات کردن کشور»، «تلاش برای اعمال نفوذ بر افکار عمومی» یا حتا «تشکیل سازمان غیر قانونی» متهم شده‌اند و اکنون سال‌های طولانی را در زندان می‌گذرانند.

گزارشی که برنامه‌ی نظارت امروز منتشر کرده است، درباره‌ی مبارزه برای رهایی زنان در محیطی به شدت محدود برای حقوق بشر در عربستان سعودی سخن می‌گوید.

این گزارش مسیر نمادین بعضی از آنها را پی می‌گیرد. اکثر آن‌ها کنش‌گران فضای مجازی هستند که از شبکه‌های اجتماعی به طور ناشناس برای محکوم کردن رفتار خودسرانه با خود استفاده می‌کنند. همچنین کنش‌گرانی وجود دارند که به طور علنی موضع خود را به عنوان مدافع حقوق بشر اعلام و در زمینه‌ی امور نمادینی مثل پایان دادن به ولایت مردان یا امکان تشکیل تشکل برای دفاع از حقوق زنان یا حقوق بشر یا شرکت در انتخابات شورای شهر فعالیت می‌کنند. همه‌ی آنها دست به خطر می‌زنند و بسیار آسیب‌پذیر هستند.

در نوامبر ۲۰۱۷، نعیمه المطرود، وبلاگ نگار، برای مشارکت در جنبش اعتراضی صلح‌آمیز در بخش شرقی ساحلی کشوربه خاطر خواست‌های اقتصادی و اجتماعی و سیاسی و درخواست آزادی زندانیان سیاسی و اصلاحات دموکراتیک، به شش سال زندان محکوم شد.

همه‌ی این زنان پیش‌تر زیر فشار خانواده قرار داشته‌اند و اکنون دولت سکوت را بر آنها تحمیل می‌کند. پیگرد قضایی، دستگیری خودسرانه، زندان، ممنوعیت از مسافرت و سخن گفتن در انظار عمومی آنها را تهدید می‌کند. پس از آغاز رسیدگی قضایی شمشیر داموکلس چندین سال در بالای سر آنها قرار دارد تا آنها را ساکت نگه دارد.

این گزارش در تارنما‌های فدراسیون بین‌المللی جامعه‌های حقوق بشر و سازمان جهانی مبارزه با شکنجه به زبان‌های فرانسوی، انگلیسی و عربی موجود است.

تماس‌های مطبوعاتی:
فدراسیون بین‌المللی جامعه‌های حقوق بشر: Audrey Couprie : +33 6 48 05 91 57
سازمان جهانی مبارزه با شکنجه: Delphine Reculeau: +41 22 809 49 39

تاریخ انتشار : ۳ بهمن, ۱۳۹۶ ۵:۵۹ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

هفته‌ای که گذشت، دوم تا هشتم تیرماه

رهبر حکومت تاب نیاورد گاه که کارگزاران خود را نامرغوب دید. خود بر صحنه آمد و خواستار مشارکت حداکثری شد و فتوا داد که نباید با کسانی که “ذره‌ای با انقلاب و امام و نظام اسلامی زاویه دارند” همکاری کرد. به‌زبان دیگر نباید به کسانی که ممکن است نفر دوم حکومت شوند و در سر خیال همکاری با ناانقلابین دارند، رای داد. اشاره‌ای سرراست به آن تنها نامزدی که از تعامل با جهان می‌گوید.

مطالعه »
یادداشت
بیانیه ها

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
بیانیه ها

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

مطالعه »
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

رأی معترضان و عدم افزایش مشروعیت!

انتخاب ایران آزادی و تجدد و دموکراسی است!

جزئیات کشته شدن راضیهٔ رحمانی دختر ۲۴ سالهٔ لر با شلیک مأمور نیروی انتظامی!

بیانیه نهضت آزادی ایران: رأی اعتراضی در گام دوم برای دکتر پزشکیان!

انتخابات مهندسی شده، راه یا بی‌راهه؟