خشکسالی در اروپا “سنگهای گرسنگی” را در بخشهایی از رودخانههای چک و آلمان نمایان کرده است.این سنگها وقتی سطح رودخانه بیش از حد پایین میرود نمایان میشوند و خبر از قحطی پیشِ رو میدادند. عکس همراه این مقاله ، سنگ نوشتهای است متعلق به سال ۱۶۱۶ در رود البه؛ روی آن نوشته:” اگر من را میبینی گریه کن”.این سنگ نوشته تکانده که بیش از ۴ قرن از عمر آن می گذرد, یاد آوری به آیندگانی است که حرمت طبیعت را نگاه دارند. امروز همه متخصصان محیط زیست و تغییرات اقلیمی جهان, بر این نکته تاکید دارند که بیشترین خسارت به طبیعت, از طرف انسان ها است و البته, نقش دولت ها در آن و برنامه هایشان در حفظ محیط زیست بسیار جدی و مهم است. هم اکنون, ما شاهد وضعیت اسفناک دریاچه ارومیه می باشیم.
شش نفر از فعالان محیطزیست که با اتهامهای جاسوسی و امنیتی نزدیک به دو سال در بازداشت بودند، با حکم شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب اسلامی، به ریاست قاضی ابوالقاسم صلواتی، به ۶ تا ۱۰ سال حبس محکوم شدهاند.نیلوفر بیانی به ۱۰ سال زندان و “رد مال شش سال کار در سازمان ملل” محکوم شده است. مراد طاهباز هم به ۱۰ سال زندان محکوم شده است.طاهر قدیریان و هومن جوکار هر یک به ۸ سال و امیرحسین خالقی و سپیده کاشانی هر کدام به ۶ سال زندان محکوم شدهاند.نزدیکان فعالان بازداشتی خبر احکام زندان را تایید کردهاند. کاووس سید امامی، استاد جامعهشناسی، عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق و مدیر عامل موسسه «حیات وحش میراث پارسیان» است که طبق نوشته فرزندش، در تاریخ چهارم بهمن ماه بازداشت شده و در تاریخ ۱۹ بهمن ماه خانواده مطلع از مرگ او با عنوان «خودکشی» شدهاند. به گفته محمد درویش، عضو مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع در ۹۰ سال گذشته در آمریکا ۲۵ محیط بان کشته شدهاند که علت ۹۵ ٪ مرگ آنان حوادث و سوانح بودهاست.اما در۳۰ سال گذشته در ایران ۱۱۲ نفر محیط بان و ۱۱ جنگلبان کشته شدهاند “جمعاً ۱۲۳ نفر”. همچنین تعداد زیادی از محیط بانان و جنگل بانان مضروب و مجروح و دچار نقص عضو دائم شدهاند. مواردی از تهدید اعضای خانواده محیط بانان نیز گزارش شدهاست.
دانشمندی که در ایران بازداشت شد در سازمان ملل مدیر شد! کاوه مدنی، دانشمند ۴۱ ساله ایرانی به سمت “ریاست اندیشکده آب سازمان ملل متحد” انتخاب شده است. او در سال ۱۳۹۶ در حالیکه معاونت سازمان حفاظت محیط زیست را به عهده داشت با اتهام جاسوسی زندانی و پس از آزادی از زندان از کشور خارج شد. کاوه مدنی، نائب رئیس مجمع محیط زیست سازمان ملل متحد، همچنین استاد مرکز سیاست محیط زیست کالج سلطنتی لندن است.آقای مدنی دارای مدرک کارشناسی مهندسی عمران-هیدرولیک از دانشگاه تبریز، مدرک کارشناسی ارشد منابع آب از دانشگاه “لوند”سوئد، و دکترای مهندسی عمران و محیط زیست از دانشگاه کالیفرنیا در شعبه دیویس آمریکا است و سابقه فعالیت در ایران را هم در کارنامه خود دارد.آقای کاوه مدنی، دانشمند سرشناس ایرانی حوزه آب، به تازگی به ریاست “موسسه آب، محیط زیست، و بهداشت” دانشگاه سازمان ملل متحد منصوب شد. آقای مدنی قرار است از اول فوریه ۲۰۲۳ فعالیت خود را در این سمت آغاز کند.
سه شنبه ۱ شهریور ماه ۱۴۰۱- ۲۳ آگوست ۲۰۲۲