چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۸:۱۰

چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۸:۱۰

در پاسخ به نکاتی از اطلاعیه‌ی سازمان مجاهدین خلق ایران
بهزاد کریمی: گزینش چنین زبانی و امضای پای «اطلاعیه»، رفتاری متفاوت با هنجار تاکنونی این سازمان در قبال غیر خود به تماشا می‌نهد و سایبانی است بر سلامت فضای گفتگو،...
۱۷ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: بهزاد کریمی
نویسنده: بهزاد کریمی
قدرت انکار: چرا کشورها درباره اقدامات خود دروغ می‌گویند؟
این مقاله به بررسی نقش انکار در سیاست بین‌الملل می‌پردازد و نشان می‌دهد که چگونه کشورها با انکار مسئولیت اقدامات خصمانه، می‌توانند از تشدید تنش‌ها جلوگیری کرده و افکار عمومی...
۱۶ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: برگردان رضا فانی یزدی
نویسنده: برگردان رضا فانی یزدی
محاصره غذایی غزه؛ ادامه جنایت علیه بشریت، جهانی شرمسار گرسنگان
یونیسف نیز هشدار داده که بیش از ۹٬۰۰۰ کودک با سوءتغذیه حاد مواجه‌اند. کامیون‌های غذا هفته‌ها پشت گذرگاه‌ها متوقف مانده‌اند. این وضعیت، نتیجه یک حادثه نیست؛ بلکه آشکارا محصول نسل...
۱۶ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: سیاوش قائنی
نویسنده: سیاوش قائنی
خاموش شد آن شمع صبور!
عارفه، سی و چند سال را پس از اعدام همسرش با عشق به حسین و آرمان‌های او، و با امید به زندگی در چهره‌ی دخترش «سحر»، با عزت و سربلندی...
۱۶ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: دوستان و یاران زنده یادان عارفه و حسین
نویسنده: دوستان و یاران زنده یادان عارفه و حسین
مارکوزه؛- فیلسوف التقاطی جنبش دانشجویی
مارکوزه ذهنگرایی "فلسفه زتدگی" را فلسفه "مشخص" نامید و از آن طریق به مخالفت و انتقاد از مارکسیسم، پرولتاریا، و حزبش پرداخت، وی بحران کاپیتالیسم را مقوله ای از "هستی"...
۱۶ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: آرام بختیاری
نویسنده: آرام بختیاری
تغییر نام لایحه «منع خشونت علیه زنان» و حذف واژه خشونت - بخش دوم
در واقع، خشونت اساساً از عنوان این لایحه حذف و دچار تغییر شده است. این‌که حتی خودِ مفهوم خشونت نیز حذف می‌شود، بسیار معنادار است. کلماتی که به عنوان مفاهیم...
۱۵ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: فاطمه علمدار
نویسنده: فاطمه علمدار
آنتروپی
پیرمرد می‌گوید دیگر آن چشمِ نافذِ گذشته، آن شم، آن حساسیت تُند و تیز کودکی را نداریم ولی می‌دانیم که در این زندگی سراسر مصیبت، در عین آن که ضعیف...
۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان

پاس گل اصلاح طلبان

جنبش مهسا خلق الساعه نیست و یک رخداد اتفاقی نیست. ریشه تاریخی و زمینه های اجتماعی و اقتصادی اساسی دارد و مانند سایر جنبش های اجتماعی نوین طی یک روند طولانی به نتیجه می رسد. افت و خیز دارد ولی تا حصول نتیجه ادامه دارد....امروز هر تحلیلی از انتخابات بدون در نظر گرفتن جنبش مهسا ناقص و ناکافی است. سایه جنبش مهسا در همه جا حضور دارد.

طبق آمار خانه ی آزادی در سال ۲۰۰۴، از ۱۹۳ کشور ۱۲۱ کشور داری نظام دمکراسی انتخاباتی به شمار می رفتند. در تمام این کشورها که به دمکراسی گذار کرده اند اشکال گذار یکی ار مولف های اساسی است. دمکراسی هایی موفق و پایدار بودند که بدون خشونت از طریق سازش چند جانبه میان اجزای نخبگان حاکم و جنبش های اجتماعی بدست آمده اند. موقعیت سازش زمانی فرا می رسید که نظام به خاطر توانمندی جنبش دیگر قادر به سرکوب آنها نیست و هزینه ی سرکوب مخالفانش، بیشتر از تحمل آنهاست. در این شرایط رژیم در موقعیتی قرار می گیرد. بین رفتن و سازش باید یکی را انتخاب کند. به نظر اغلب تئوریسین های “گذار” “دمکراسی” نظام خاصی برای مصالحه و فیصله بخشیدن به نزاع های بین گروهی و اجتماعی است و از طریق دمکراسی می توان به علایق مختلف سازمان بخشید .نمونه روشن ان کشور شیلی است.

جنبش مهسا خلق الساعه نیست و یک رخداد اتفاقی نیست. ریشه تاریخی و زمینه های اجتماعی و اقتصادی اساسی دارد و مانند سایر جنبش های اجتماعی نوین طی یک روند طولانی به نتیجه می رسد. افت و خیز دارد ولی تا حصول نتیجه ادامه دارد. ریشه تاریخی این جنبش به انقلاب مشروطیت بر می گردد. بیش از ۱۱۵ سال مردم ایران به شکلهای مختلف در ان درگیر هستند. تاریخ عصر جدید ایران با گذار از ولایت و رسیدن به آزادی و عدالت اجتماعی عجین شده است. جنبش مهسا هم مانند جنبش های اجتماعی جدید به ویژه جنبش های سبک زندگی به شکلهای مختلف در پی رهایی است. تغییر رفتار حاکمان هم یک شکلی از گذر به دمکراسی است. جنبش مهسا هم در پی تغییر هست و نه براندازی یا اسقاط کردن حاکمیت ،بدون در نظر گرفتن ماهیت جنبش نمی توان با ان همراهی کرد.

آیا تلاش معترضان برای تغییر رفتار حاکمان می تواند تزلزل در اقتدار نظام حکمرانی ایجاد کند؟

در دوره های اعتراضی مثل جنبش اصلاحات ،جنبش سبز، اعتراضات دی ماه ۱۳۹۶، ابان همچنین اعتراضات اب، و جنبش مهسا وجه مشترک همه ی آنها برای تغییر اساسی رفتار حاکمان به شکل ساختاری بود. متاسفانه جریانات افراطی بخصوص جریان راست به سرکردگی سلطنت طلبان بدون توجه به ظرفیت و ماهیت این جنبش ها سعی کردند این اعتراضات را به نفع خود مصادر کرده و جنبش را از ماهیت خود تهی کنند و با شکلهای مختلف ضربات جبران نا پذیری به این جنبش زدند.

ولی با تمام مشکلاتی که جنبش زن زندگی ازادی داشت دستاوردهای ماندگاری را به ارمغان آورده است

جنبش مهسا هم مانند سایر جنبش های اجتماعی میان دوره های کوتاه فعالیت عمومی شدید و دوره های نهفتگی در نوسان است. نهفتگی جنبش ما را به اشتباه نیندازد تا آنرا پایان یافته بدانیم.

این جنبش درست است که نتوانست حکومت را بلرزاند و هنوز در نیمه راه است ولی موفق شد تمام هستی رژیم را تحت شعاع خود قرار دهد. بعد از جنبش مهسا هیچ تصمیم اساسی در نظام بدون در نظر گرفتند آن ممکن نیست. انتخابات اخیر هم زیر سایه جنبش مهسا مدیریت می شود. اعتراضات خیابانی و مبارزه شجاعانه زنان و جوانان اعتماد به نفس رژِیم و حامیان آنرا برهم زده است و شکافهای درون آنرا شدت بخشیده است.

فائق آمدن به شکاف درون حکومتی یک موضوع حیاتی برای نظام است بعد از جنبش مهسا فعالیت گسترده ای در این راستا انجام داده است. امروز وضعیت جنبش و نظام در یک حالت “نمی توانند” قرار گرفته نه زور جنبش به نظام می رسد و نه نظام می تواند جنبش را حذف کند. جامعه در یک حالت اچماز قرار گرفته است. حکومت بخوبی می داند گسترش شکاف درون حکومتی چقدر به نفع جنبش و چه اسیب جبران نا پذیر برای حکومت است دقیقا در همین بستر و آگاهی به موقعیت خود، نظام دست به مهندسی انتخاباتی زده است. مسئله حیاتی برای نظام در این انتخابات پیشگیری از گسست درون نظام است. تنها با ایجاد دشمن مشترک است که نظام می تواند تا حدودی انسجام خود را حفظ کند در روند تبلیغات این موضوع کاملا مشهود بود. همه کاندیداها مورد نظر نظام بر علیه پزشکیان متحد بودند. نظام جمهوری اسلامی به این موضوع کاملا آگاه است که در این ساختار بسته، هیچ کس امکان تغییر در سمت و سوی نظام را ندارد، بخاطر همین با بازی دادن اطلاح طلبان حکومتی در انتخابات موفق شده است فعلا تضاد های درون حکومتی را بپوشاند و به بخشی از جامعه امید بفروشد.

عدم انصراف قالیباف و جلیلی به نفع یکدیگر حاکی از حاد شدن شکاف درون حکومتی است. و این موضوع را در همین راستا باید تحلیل کرد.

تا امروز که روز انتخابات است اصلاح طلبان دو پاس گل به نظام داده است:

۱- در ایام انتخابات بانیان اصلی وضعیت موجود را از زیر ضرب خارج کردند و جناح های مختلف همدیگر را مسبب وضع موجود معرفی  کردند و هیج اشاره ای به مشکلات ساختاری و اساسی جامعه نمی کنند.

۲- با بودن پزشکیان نظام موفق شد تا حدودی شکافهای درون حکومتی را لاپوشانی کند.

ولی از آنجا که زمینه های اجتماعی مشکلات اساسی جامعه هنوز پابر جاست و حل آنها به این سادگی نیست که با تغییر مدیران حل بشود و حل آنها نیاز در تغییر ساختارها دارد به زودی تمام امیدهای کاذبی که در انتخابات ساخته شده به یاس و نامید خواهد انجامید. شرایط یاس و نا امیدی به نفع جریانات راست افراطی است

امروز هر تحلیلی از انتخابات بدون در نظر گرفتن جنبش مهسا ناقص و ناکافی است. سایه جنبش مهسا در همه جا حضور دارد.

تاریخ انتشار : ۹ تیر, ۱۴۰۳ ۷:۲۳ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

اول ماه مه، روز جهانی کارگر، روز همبستگی کارگران و زحمت‌کشان و مبارزه در راه تأمین حقوق آنان!

هر چه در سال‌های اخیر از عمل مستقل و حضور مستقل نیروی کار و زحمت در ایران دیده‌ایم، چیزی نیست جز دفاع از منافع طبقاتی خود، عمل و حضور مستقلی که بسیار چشم‌گیر است. وظیفۀ اصلی مدافعان کارگران و زحمت‌کشان ایران، تقویت همین عمل و حضور مستقل است.

ادامه »
سرمقاله

ریاست جمهوری ترامپ یک نتیجهٔ تسلط سرمایه داری دیجیتال

همانگونه که نائومی کلاین در دکترین شُک سالها قبل نوشته بود سیاست ترامپ-ماسک و پیشوای ایشان خاویر مایلی بر شُک درمانی اجتماعی استوار است. این سیاست نیازمند انست که همه چیز بسرعت و در حالیکه هنوز مردم در شُک اولیه دست به‌گریبان‌اند کار را تمام کند. در طی یکسال از حکومت، خاویرمایلی ۲۰٪ از تمام کارمندان دولت را از کار برکنار کرد. بسیاری از ادارات دولتی از جمله آژانس مالیاتی و وزارت دارایی را تعطیل و بسیاری از خدمات دولتی از قبیل برق و آب و تلفن و خدمات شهری را به بخش خصوصی واگذار نمود.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته
یادداشت

قتل خالقی؛ بازتابی از فقر، ناامنی و شکاف طبقاتی

کلان شهرهای ایران ده ها سال از شهرهای مشابه مانند سائو پولو امن تر بود اما با فقیر شدن مردم کلان شهرهای ایران هم ناامن شده است. آن هم در شهرهایی که پر از ماموران امنیتی که وظیفه آنها فقط آزار زنان و دختران است.

مطالعه »
بیانیه ها

اول ماه مه، روز جهانی کارگر، روز همبستگی کارگران و زحمت‌کشان و مبارزه در راه تأمین حقوق آنان!

هر چه در سال‌های اخیر از عمل مستقل و حضور مستقل نیروی کار و زحمت در ایران دیده‌ایم، چیزی نیست جز دفاع از منافع طبقاتی خود، عمل و حضور مستقلی که بسیار چشم‌گیر است. وظیفۀ اصلی مدافعان کارگران و زحمت‌کشان ایران، تقویت همین عمل و حضور مستقل است.

مطالعه »
پيام ها

جان شما، جان ایران و سوگ شما، سوگ ایران است!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) وقوع این فاجعۀ شوم را به مردم میهن‌مان، به شهروندان بندرعباس و خانواده‌های داغ‌دار و آسیب‌دیده تسلیت می‌گوید. ما در این لحظات سخت همراه و هم‌دوش مردم  بندرعباس سوگوارِ جان‌های از دست رفته و نگران و چشم‌به راه بهبود زخمی‌های این حادثه‌ایم.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

در پاسخ به نکاتی از اطلاعیه‌ی سازمان مجاهدین خلق ایران

قدرت انکار: چرا کشورها درباره اقدامات خود دروغ می‌گویند؟

محاصره غذایی غزه؛ ادامه جنایت علیه بشریت، جهانی شرمسار گرسنگان

خاموش شد آن شمع صبور!

مارکوزه؛- فیلسوف التقاطی جنبش دانشجویی

تغییر نام لایحه «منع خشونت علیه زنان» و حذف واژه خشونت – بخش دوم