سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۴ مرداد, ۱۴۰۵ ۱۴:۳۰

یکشنبه ۴ مرداد ۱۴۰۵ - ۱۴:۳۰

پناه بردن به ترامپ: پارادوکس جامعه آمریکا

بالاخره انتخابات آمریکا برگزار گردید و دونالد ترامپ به عنوان 45 – امین رئیس جمهور آمریکا انتخاب شد. هر چند که این انتخاب مردم آمریکا، بخش بزرگی از جهان را در بهت و حیرت فرو برد، اما بنظر می رسد که این امر برای خود مردم آمریکا، نه تنها غیر منتظره نبود، بلکه انتخابی بود آگاهانه که میزان بالای شرکت کنندگان خود تاییدی است بر این موضوع.

Getting your Trinity Audio player ready...

بالاخره انتخابات آمریکا برگزار گردید و دونالد ترامپ به عنوان ۴۵ – امین رئیس جمهور آمریکا انتخاب شد. هر چند که این انتخاب مردم آمریکا، بخش بزرگی از جهان را در بهت و حیرت فرو برد، اما بنظر می رسد که این امر برای خود مردم آمریکا، نه تنها غیر منتظره نبود، بلکه انتخابی بود آگاهانه که میزان بالای شرکت کنندگان خود تاییدی است بر این موضوع.

در همین دومین روز پس از انتخابات، مطالب بسیار در رسانه‌های کاغذی و اینترنتی، و همچنین برنامه ها و مصاحبه های رسانه ای تهیه و پخش شده‌اند که تقریبا در تمامی آن‌ها علت روی آوردن مردم به ترامپ را در خواست آنان به تغییر و نیز بازگرداندن “غرور ملی آمریکائی” ذکر کرده‌اند. اما آنچه که کمتر مورد بررسی قرار گرفته است، «توشه خالی» اکثریت رای دهندگان آمریکا در عرصه ریشه‌یابی و توضیح علت و راه‌های تغییر در همه آن عرصه‌هائی اند که کشور را به وضعیت کنونی آن رسانده‌اند.

انتخاب کسی که از نظر تجربه سیاست ورزی و کشورداری حتی کارنامه‌ای برای سنجش ندارد، پناه بردن به شعارهای عامه‌پسند در عرصه‌هایی که «میلیاردهای» خود ترامپ نیز در ایجاد این نابسامانی های اجتماعی بی نقش نبوده‌اند. عدم درک موقعیت لحظه در سرکوب و به انزوا کشاندن ساندرز، که نگاهی به برنامه‌های اجتماعی داشت، تاییدی‌اند بر بی توشه بودن نه تنها اکثریت مردم عادی رای دهنده، بلکه حتی الیت جامعه نیز، در نگاه به مشکلات جامعه آمریکا. تاثیر مخربی که تبلیغ و ترویج سیاست‌های ضد سوسیالیستی و سرکوب هرآنچه که می تواند “بوی کمونیسم” از آن متصاعد شود، چنین پیامدهایی را به دنبال خواهند داشت.

نکته آخر اینکه: برای جامعه به شدت مردسالار و آغشته به مذهب آمریکائی، نه قابل قبول بود و نه قابل “هضم” که یک نفر «زن» رییس جمهور کشور “قدرتمند”  آمریکا شود. جامعه آمریکایی در این عرصه هنوز بسیار “چیزها” از اروپائیان، برای آموختن دارد.

 

تاریخ انتشار : ۲۰ آبان, ۱۳۹۵ ۷:۳۲ ب٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

بحران نظامی تنگه هرمز، خطر گسترش آن، آینده‌ای مبهم و غیرقابل مهار برای ایران، منطقه و اقتصاد جهانی

هیئت سیاسی- اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت): سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) از همه جریان‌های سیاسی آزادی‌خواه، دموکراسی‌خواه، ملی و توسعه‌گرا که دغدغه عزت، امنیت و آینده ایران را دارند، می‌خواهد با اقدامی هماهنگ و فراگیر، پیام روشن مردم و نیروهای صلح‌طلب ایران را به افکار عمومی جهان، نهادهای مدنی، نهادهای بین‌المللی و دولت‌های درگیر در این بحران برسانند.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »

تنش حقوقی و سیاسی در شورای امنیت بر سر آینده پرونده هسته‌ای ایران

شهناز قراگزلو: ایالات متحده نیز از مواضع کشورهای اروپایی پشتیبانی کرد. نماینده آمریکا استدلال‌های روسیه و چین درباره پایان اعتبار قطعنامه ۲۲۳۱ را رد کرد و بر ضرورت ادامه بررسی پرونده هسته‌ای ایران در شورای امنیت تأکید داشت.

مطالعه »

گل به‌خودی فیفا در دادن میزبانی جام جهانی به آمریکا و کانادا و نادیده گرفتن تبعیض نسبت به تیم های شرکت کننده…

گودرز اقتداری: تیم ملی همانگونه که در جام جهانی ۲۰۲۲ در قطر هم هدف تظاهرات مخالفین جمهوری اسلامی قرار گرفت در این بازیها نیز با تقابل مخالفین جمهوری اسلامی بویژه طرفداران سلطنت روبرو خواهذ بود. پیش بینی ها اما انست که این بار شاید بخاطر میزبانی در امریکا و کانادا که هر دو میزبان صد ها هزار ایرانی متمایل به رضا پهلوی هستند، امکان در گیری های بیشتر محتمل‌تر است…. در دیدگاه ما اما تیم ملی تیم تمام مردم ایران است و در این شرایط که کشور هدف حملات و خسارات بی‌بدیل در تاریخ معاصر خود بوده است پیروزی تیم ملی و حمایت عمومی هم‌وطنان برای ایجاد اتحاد و هم‌بستگی ملی بیش لز پیش ضروری و مورد انتظار است. ما مانند همه هنرمندان و روشنفکران میهن تحت ستم‌مان ورزش‌کارانی که با پرچم ایران در هر میدانی مبارزه میکنند را نیز فرزند ایران و از ان خود میدانیم و پیروزی هایشان را در میدان‌های جهانی ارج می‌گذاریم.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

ثابت ها در موقعیتی ناپایدار

وداع با اکبر عبدی؛ کمدینی که درام را به خنده پیوند زد

فلسفه اپیکور؛ نبوغ روشنفکران یونان باستان.

«دولت – ملت» به مثابه برساختی تاریخی از قدرت و همبستگی – انتشار مجموعه چهار بخش

چرا عادی‌سازی سلطنت با میراث جنبش فدائیان ناسازگار است؟

تداوم کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام» با پیوستن زندان نیشابور در هفته صدوسی‌ام در ۵۹ زندان