رفقای گرامی!
کمیته مرکزی سازمان فداییان خلق ایران برگزاری چهاردهمین کنگره سازمان فداییان خلق ایران ـ اکثریت را به شرکت کنندگان در این کنگره تبریک می گوید، و درودهای صمیمانه خود را به مناسبت برگزاری کنگره شما ابراز می دارد.
حکومت جمهوری اسلامی همچنان با تشدید سرکوب و خفقان و با بستن همه منافذ تنفس جامعه، تشدید بحران اقتصادی و اجتماعی، کشور را به مرحله خطرناکی سوق داده است. درنتیجه بیش از سی و پنج سال حاکمیت جمهوری اسلامی شکاف طبقاتی عمیق تر و نابسامانی های اجتماعی گسترده تر شده است. فقر، اعتیاد، و بیکاری تا اعماق جامعه گسترش یافته است و زندگی اکثریتی عظیم را در معرض خطر قرار داده است. اکنون دیگر کاملأ آشکار و عیان است که بخش مهم و بیشتری از مردم ایران زیر خط فقر زندگی می کنند. دستمزدها و حقوق ماهیانه کارگران و کارمندان از جمله معلمان، دانشگاهیان و کارکنان دولت دیگر کفاف زندگی روزمره خود و خانواده شان را نمی دهد.
نیرویی که می تواند با شعار نان و آزادی جامعه را در جهت یک تغییر واقعی رهنمون شود نیروی جپ دمکرات و سوسیالیست و آزادی خواه ایران است. شکل دادن به یک چپ متحد و مؤثر در سیاست ایران، جدا از تلاش برای گشودن چشم انداز رسیدن به استقرار دمکراسی، عدالت اجتماعی و سوسیالیسم، نیاز روز جنبش های اجتماعی کارگران، زنان و جوانان و ملیت های ایران، مدافعان محیط زیست و فعالان حقوق بشر، در یک کلام جامعه مدنی ایران نیز هست.
اهمیت یک چپ متحد تنها در بازتاب خواست و اراده نیروی اجتماعی چپ و جنبش های مدنی مطالبه محور نیست. یک چپ متحد می تواند توازن جدیدی را در سپهر اتحادها و ائتلاف ها در میان نیروهای جمهوری خواه دمکرات ایران دامن زده، ثقل جدیدی را ایجاد نماید و هدف ایجاد یک جامعه آزاد را با شعار جدایی دین از حکومت، جمهوری دمکراتیک، رفع هرگونه تبعیض بر اساس جنسیت، مذهب، عقیده، ملیت و مبتنی بر حقوق بشر به خواست اکثریت مردم تبدیل کند و بدیل واقعی برای شرایط امروز ارائه دهد. اهمیت و ضرورت شکل دادن به یک ائتلاف از نیروهایی که به جدایی دین از حکومت در یک جمهوری متکی به آرای مردم باور دارند، بیش از هر زمانی به چشم می خورد. میل به رهایی از شر استبداد حاکم و نیاز به استقرار دمکراسی در ایران ممکن است به کمرنگ کردن توجه به جمهوری و یا بی توجهی به جدایی دین از حکومت بیانجامد، که در هر دو حالت نیروی چپ بیشترین آسیب را متحمل خواهد شد و باید با چنین گرایشاتی که روند استقرار دمکراسی در ایران را منحرف می کنند، خط ومرز روشن داشت.
رفقای گرامی
اکنون پس از دوسال بحث و گفتگو پیرامون مسائل نظری، برنامه ای، سیاسی و ساختاری، زمان آن رسیده است که مبانی وحدت را روشن کنیم. ما در مرحله تصمیم گیری قرار داریم. حاصل کار جمعی اکنون پیش روی ماست و باید با مسئولیت تمام نسبت به این راه طی شده و آینده این پروژه برخورد کنیم.
ما امیدورایم که کنگره چهاردهم شما بتواند با روشن ساختن مبانی نظری، برنامه ای و سیاسی مورد پذیرش شما، پاسخی روشن به نیاز این مرحله از پروژه ای که سال هاست مشترکأ در راه آن تلاش می کنیم، بدهد و گام بلندی در راه شکل گیری “تشکل بزرگ چپ” بردارد.
برای کنگره چهاردهم شما آرزوی موفقیت می کنیم.
کمیته مرکزی سازمان اتحاد فداییان خلق ایران
۲۰ فروردین ۱۳۹۴ ـ ۹ آوریل ۲۰۱۵