سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۱۱ مرداد, ۱۴۰۵ ۲۳:۰۵

یکشنبه ۱۱ مرداد ۱۴۰۵ - ۲۳:۰۵

پیرامون پیآمدهای آلودگی هوا و عدم پذیرش مسئولیت حفظ جان انسانها توسط جمهوری اسلام

تشدید وخامت آلودگی هوا هم کلیت زندگی را بر مردم سخت‌تر کرده و هم بی‌عدالتی را با گسترش اختلاف بین بخش‌های ثروتمند و کم‌برخوردار گسترش داده ‌است.
Getting your Trinity Audio player ready...

جناب آقای جاوید رحمان،

گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل  متحد در رابطه با ایران!

از پیگیری‌های جنابعالی در تهیه گزارش های نقض بی شمار و فاحش حقوق انسانی ایرانیان توسط جمهوری اسلامی و ارائه آنها به سازمان ملل متحد سپاسگزاریم. متاسفانه سرکوب، اذیت و آزار نهادینه‌شده و کشتار مخالفان و مردم توسط جمهوری اسلامی به اوج رسیده است و با سرعتی نگران کننده انجام می شود. ایران بالاترین شمار اعدام در جهان را نسبت به جمعیت داراست. ما تقاضا داریم که شما علاوه بر موارد نقض حقوق بشر و بی اعتنایی کامل به حقوق مردم، برخورداری از حق داشتن هوای سالم را مورد بررسی قرار داده و در باره آن اعلام نظر فرمایید.

شورای حقوق بشر سازمان ملل در آوریل ۲۰۲۱ در قطعنامه ۴۸/۱۳ خود، حق انسان برای داشتن محیطی پاک، سالم و پایدار را به رسمیت شناخته و مجمع عمومی سازمان ملل متحد به نمایندگی از همه ۱۹۳ کشور قطعنامهA/RES/76/300  را با رای قاطع  بدون حتی یک رأی مخالف، در ۲۸ ژوئیه ۲۰۲۲ به عنوان یک حق جهانی انسان‌های ساکن دنیا تصویب کرده است،

هوای آلوده به دلیل استفاده از سوخت نامناسب از جمله مازوت توسط صنایع و نیروگاه ها و همچنین استفاده از خودروهای فرسوده سال هاست که سلامت مردم کلان شهرهای ایران را به‌شدت با مخاطره روبرو ساخته است. درجه آلودگی آن (air quality index, AQI) به ۱۵۰ تا ۲۰۰ میرسد. مردم از سردرد، سوزش و خارش چشم، خارش گلو، سوزش بینی، سرفه، تنگی نفس، بی‌قراری، گیجی و بیماریهای مزمن تنفسی و قلبی رنج میبرند. به علت آلودگی هوا روزانه دهها هزار تن، مجبور به رجوع به بیمارستانها هستند. در کنار افزایش مرگومیر، بیماری‌های تنفسی و سرطان، هرساله شمار قابل توجهی سقط جنین نیز رخ می‌دهد. به گفته سایت تابناک که نزدیک به حکومت است، سالانه ‌۲۶ هزار نفر براثر آلودگی هوا میمیرند.

جدا از آلودگی هوا در اثر سوخت نامناسب، گرد و غبار شدید و ریزگردها در ماههای تابستانی تنفس و فعالیت را برای شهروندان ایران دشوار کرده است. مدیریت نامناسب منابع آبی باعث شده که ایران امروز درگیر معضلاتی چون خشکسالی، سیلاب و گرد و غبار باشد و ۹۰ درصد از تالاب‌هایکشور از دست برود. پیش از جنگ عراق و ایران برای جلوگیری از گرد و غبار در اراضی مربوطه، مالچ پاشی میشد. اما پس از جنگ این کار نیز دیگر انجام نگرفت. نتیجه، افزایش توفان‌های غبار در خوزستان، غرب ایران، و سرانجام تقریباً در همهٔ ایران بوده است. تابستان امسال، گرد و غبار فقط در خوزستان ۲۵۰۰ تن را راهی بیمارستان کرد.

تشدید وخامت آلودگی هوا هم کلیت زندگی را بر مردم سخت‌تر کرده و هم بی‌عدالتی را با گسترش اختلاف بین بخش‌های ثروتمند و کم‌برخوردار گسترش داده ‌است.

این همه در حالیست که جمهوری اسلامی هیچگونه مسئولیتی را برای حفظ جان و زندگی مردم نمی‌پذیرد و امروز به علت سرکوب و کشتار و اعدام مخالفان و معترضان و بی توجهی به جان و سلامت شهروندان، به بزرگترین عامل مرگ عامدانه ایرانیان تبدیل شده است.

«همگامی برای جمهوری سکولار دموکرات در ایران: به خاطر نقض سیستماتیک این حق انسانی مردم ایران توسط جمهوری اسلامی و چشم‌انداز نگران‌کننده آن از شما تقاضا دارد این موضوع را که جنایتی دیگر علیه ایرانیان است، در دستور کار خود قرار دهید. ما آمادگی خود را برای ارائه گزارش تفصیلی مورد نیاز در این زمینه اعلام میداریم.

همگامی برای جمهوری سکولار دمکرات در ایران

۲۰ دسامبر ۲۰۲۳ برابر با ۲۹ آذر ۱۴۰۲

تاریخ انتشار : ۳۰ آذر, ۱۴۰۲ ۹:۲۸ ب٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

اعدام‌ها را متوقف کنید؛ مردم خواهان تنش‌زدایی و صلح هستند.

هیئت سیاسی-اجرایی سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت): ما بار دیگر خواستار توقف فوری اجرای تمامی احکام اعدام، تضمین دادرسی عادلانه، رعایت حقوق متهمان و پایان دادن به استفاده از مجازات مرگ به عنوان ابزار سرکوب هستیم. امروز دفاع از حق حیات، دفاع از صلح و دفاع از آزادی، سه مطالبه جدا از هم نیستند؛ این‌ها ارکان آینده‌ای هستند که مردم ایران برای آن هزینه‌های سنگینی پرداخته‌اند.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »

تنش حقوقی و سیاسی در شورای امنیت بر سر آینده پرونده هسته‌ای ایران

شهناز قراگزلو: ایالات متحده نیز از مواضع کشورهای اروپایی پشتیبانی کرد. نماینده آمریکا استدلال‌های روسیه و چین درباره پایان اعتبار قطعنامه ۲۲۳۱ را رد کرد و بر ضرورت ادامه بررسی پرونده هسته‌ای ایران در شورای امنیت تأکید داشت.

مطالعه »

گل به‌خودی فیفا در دادن میزبانی جام جهانی به آمریکا و کانادا و نادیده گرفتن تبعیض نسبت به تیم های شرکت کننده…

گودرز اقتداری: تیم ملی همانگونه که در جام جهانی ۲۰۲۲ در قطر هم هدف تظاهرات مخالفین جمهوری اسلامی قرار گرفت در این بازیها نیز با تقابل مخالفین جمهوری اسلامی بویژه طرفداران سلطنت روبرو خواهذ بود. پیش بینی ها اما انست که این بار شاید بخاطر میزبانی در امریکا و کانادا که هر دو میزبان صد ها هزار ایرانی متمایل به رضا پهلوی هستند، امکان در گیری های بیشتر محتمل‌تر است…. در دیدگاه ما اما تیم ملی تیم تمام مردم ایران است و در این شرایط که کشور هدف حملات و خسارات بی‌بدیل در تاریخ معاصر خود بوده است پیروزی تیم ملی و حمایت عمومی هم‌وطنان برای ایجاد اتحاد و هم‌بستگی ملی بیش لز پیش ضروری و مورد انتظار است. ما مانند همه هنرمندان و روشنفکران میهن تحت ستم‌مان ورزش‌کارانی که با پرچم ایران در هر میدانی مبارزه میکنند را نیز فرزند ایران و از ان خود میدانیم و پیروزی هایشان را در میدان‌های جهانی ارج می‌گذاریم.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

از داد تا گفت‌وگو؛ جست‌وجوی زبانی تازه برای آینده‌ی ایران

هشدار به نقض حقوق کارگران کشاورزی و بی توجهی به پیامدهای عواقب آفت کش ها

دبیرکل نهضت آزادی ایران؛ محمدحسین بنی‌اسدی: «نه به اعدام: هیچ‌کجا، هیچ‌وقت و برای هیچ‌کس»

بیانیه شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی معلمان ایران در محکومیت اعدام و دفاع از حق حیات ملت شریف ایران

بیانیه حزب توسعه ملی ایران اسلامی در محکومیت اعدام‌های اخیر و ضرورت توقف اجرای احکام سالب حیات

بیانیه کانون صنفی معلمان ایران ( تهران ) در ارتباط با بحران معیشتی و کاهش قدرت خرید