سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۲۳ تیر, ۱۴۰۵ ۲۲:۵۸

سه شنبه ۲۳ تیر ۱۴۰۵ - ۲۲:۵۸

پیام حزب دمکراتیک مردم ایران

چالش اصلی چپ دمکرات ایران، همانا آفرینش یک سامانه ی فکری و بینشی است که بتواند به کلیدی ترین مسایل ایران امروز، مانند مسائل قومی و ملی، راه مسالمت آمیز و اصلاح طلبی در ایران، رد خشونت سیاسی، عدالت اجتماعی، امکانات و راه تحول ایران پاسخ دهد و یا دست کم پرسش های را پیش بکشد که برای تامل و تفکر راه را بر تناقض گویی میان رفرمسیم یا راه انقلابی ببندد و در سیاستگذاریها وسمتگیریهای آن با روح روشن و شفاف اصلاح گرایی اثرگذارد.

Getting your Trinity Audio player ready...

به سیزدهمین کنگره سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

رفقای گرامی!

سازمان شما سیزدهمین کنگره ی خود را برگزار می کند . شما در شرایط و روزهایی برای هم اندیشی و تصمیم سازی گردهم آمده اید که انتخابات ریاست جمهوری دور یازدهم، بعنوان چالشی پیش روی کشور و جامعه ی ایرانیان قرار دارد. در حال حاضر، ما در فضای ناروشن آمد و شدها، دیدار ها و فراخوان ها و کنش و واکنش های اجتماعی و سیاسی در درون و بیرون از حاکمیت، در بین نیروهای و گرایش های گوناگون سیاسی بسر می بریم. اوضاع و احوال بحرانی حاکم بر کشور، همه میهن دوستان و آزادیخواهان را به حداکثر احساس مسئولیت فرا می خواند. این احساس مسئولیت باید متوجەی راهیابی و برونرفت از وضعیت کنونی و بخاطر امر آزادی و زندگی بهتر برای مردم ایران، بویژه زحمتکشان باشد.

هنوز نشانه‌ای از گشایش فضای سیاسی دیده نمی‌شود و عرصه سیاسی کشور هم چنان تحت کنترل نیروهای امنیتی ـ نظامی است. با این وجود، همه شواهد گواهی می دهند که وضع عمومیِ کشورشکننده و ناپایدار است. گذران دشوار زندگی اقتصادی مردم، بویژه لایه های کم درآمد، جدال فرساینده بین جناح های حکومتی و مشروعیت زدایی بیش از بیش دستگاه حاکمه و تنگ تر شدن پایگاه رژیم ولایت فقیه از یک سو و از سوی دیگر رخنه گری اندیشه های دموکراتیک، عرفی شدن مبارزۀ سیاسی، مرزبندیِ بیش از پیش مردم و نیروهای سیاسی با شیوه های خشونت آمیز و تشدید ناخشنودی در جامعه، ژرفش نسبی شناخت لایه های گوناگون نسبت به منافع و حقوق خود و ضرورت مبارزه در راه آزادی، در محدوده ی معینی کار آمدی سیاست سرکوب و اختناق را زیر سوال برده است. بنا براین، میدانِ معیّنی برای پیکارآرام و کارساز در  انتخابات خردادماه آینده درپیش روی ماست. باید از این فرصت برای بسیج و سازماندهی مردم، افشاندن بذر آگاهی سیاسی و اجتماعی، توانمند سازی فرهنگ دمکراسی، برپایی و گسترش نهادهای مدنی، ناتوان سازی شالوده های اقتدارگرایی و ژرفش اندیشه اصلاح طلبانه بهره گرفت واز هیچ کوششی در این راه فروگزار نکرد. نیروی میلیونی مردمی که در جریان انتخابات ۸۸ و شکل گیری جنبش سبز به خیابان ها آمدند و فریاد رای من کو سردادند، همچنان نیروی بالقوه ی اصلاح طلبی و دگر سازی دمکراتیک جامعه هستند. باید کوشید این نیروی عظیم را بمیدان آورد.

رفقای گرامی!

از نگاه ما، همچون چپِ دمکرات، یعنی یک نیروی برخوردار از گوهر رفرمیستی و خواهان یک جمهوری پارلمانی، درصحنه ی سیاسی کشور ما، جای یک حزب فراگیر چپ پیگیر و جدی اصلاح طلب خالی است. شکل گیری یک نیروی چپ دمکرات سازمانیافته ی پایبند به بهسازی و دگرخواهی های گام به گام پاسخ به یک ضرورت امروز و فردای جامعه  ماست. اصلاح طلبی یک فرهنگ سیاسی است وربطی به رژیم و چالش های لحظه های سیاسی ندارد.

بر این بینان، اگر چپ آزادی خواه ایران نتواند یک کارپایه ی واقع بینانه و مردم‌پسند، همخوان با وضعیت اجتماعی ـ اقتصادی و فرهنگی ایران تدوین کند، هرگز نمی تواند به یک نیروی اثر گذار اجتماعی  تبدیل شود. ایران امروز که با انواع شکافهای دیرین، نظیر شکاف سنت و تجدد، و شکافهای کنونی مانند شکاف رو به گسترش نسل ها و شکاف بین ثروت و فقر روبروست، بی اندازه به یک نیروی چپ  رفرمیست با کارپایه سیاسی، اجتماعی ـ اقتصادی مناسب نیاز دارد تا به جامعه ای متعادل و امروزی تبدیل شود.  

چالش اصلی چپ دمکرات ایران، همانا آفرینش یک سامانه ی فکری و بینشی است که بتواند به کلیدی ترین مسایل ایران امروز، مانند مسائل قومی و ملی، راه مسالمت آمیز و اصلاح طلبی در ایران، رد خشونت سیاسی، عدالت اجتماعی، امکانات و راه تحول ایران پاسخ دهد و یا دست کم پرسش های را پیش بکشد که برای تامل و تفکر راه را بر تناقض گویی میان رفرمسیم یا راه انقلابی ببندد و در سیاستگذاری‌ها وسمتگیری‌های آن با روح روشن و شفاف اصلاح گرایی اثر‌گذارد.

 با آرزومندی موفقیت برای کنگره سیزدهم شما، امیدورایم که این کنگره گام مثبتی در پاسخ به  نیاز پیش گفته بردارد و به سهم خود به شکل گیری یک حزب چپ  دمکرات در ایران یاری رساند.

حزب دمکراتیک مردم ایران

فروردین ۱۳۹۲

آوریل ۲۰۱۳

تاریخ انتشار : ۳۱ فروردین, ۱۳۹۲ ۱۲:۴۰ ب٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

افزایش تنش در تنگه هرمز و جنوب ایران، روند مذاکرات را تهدید می‌کند!

هیئت سیاسی- اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت): افزایش تنش در تنگه هرمز و جنوب ایران، در پی تلاش امریکا برای ایجاد مسیر جنوبی کشتیرانی و حملات متقابل دو کشور، تفاهم‌نامه را در معرض فروپاشی قرار داده است؛ وضعیتی که بدون خویشتنداری و دیپلماسی می‌تواند روند مذاکرات و ثبات منطقه را به‌شدت تهدید کند.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »

تنش حقوقی و سیاسی در شورای امنیت بر سر آینده پرونده هسته‌ای ایران

شهناز قراگزلو: ایالات متحده نیز از مواضع کشورهای اروپایی پشتیبانی کرد. نماینده آمریکا استدلال‌های روسیه و چین درباره پایان اعتبار قطعنامه ۲۲۳۱ را رد کرد و بر ضرورت ادامه بررسی پرونده هسته‌ای ایران در شورای امنیت تأکید داشت.

مطالعه »

گل به‌خودی فیفا در دادن میزبانی جام جهانی به آمریکا و کانادا و نادیده گرفتن تبعیض نسبت به تیم های شرکت کننده…

گودرز اقتداری: تیم ملی همانگونه که در جام جهانی ۲۰۲۲ در قطر هم هدف تظاهرات مخالفین جمهوری اسلامی قرار گرفت در این بازیها نیز با تقابل مخالفین جمهوری اسلامی بویژه طرفداران سلطنت روبرو خواهذ بود. پیش بینی ها اما انست که این بار شاید بخاطر میزبانی در امریکا و کانادا که هر دو میزبان صد ها هزار ایرانی متمایل به رضا پهلوی هستند، امکان در گیری های بیشتر محتمل‌تر است…. در دیدگاه ما اما تیم ملی تیم تمام مردم ایران است و در این شرایط که کشور هدف حملات و خسارات بی‌بدیل در تاریخ معاصر خود بوده است پیروزی تیم ملی و حمایت عمومی هم‌وطنان برای ایجاد اتحاد و هم‌بستگی ملی بیش لز پیش ضروری و مورد انتظار است. ما مانند همه هنرمندان و روشنفکران میهن تحت ستم‌مان ورزش‌کارانی که با پرچم ایران در هر میدانی مبارزه میکنند را نیز فرزند ایران و از ان خود میدانیم و پیروزی هایشان را در میدان‌های جهانی ارج می‌گذاریم.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

ایستادن میان دستاورد و عقب‌ماندگی | ارزیابی ایران در شاخص‌های توسعه پایدار ۲۰۲۶

سلطنت‌طلبی و دعوت به مداخله خارجی

‍ زنگ‌ها برای که به صدا درمی‌آید

پایان فوری جنگ درتمام جبهه ها واحترام به حق حاکمیت؛ ارمغان صلح

ایران امروز و ضرورت شنیدن صدای منتقدان مصلح

توسعه از کجــــــا شروع می‌شود؟