چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳ - ۱۵:۵۰

چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳ - ۱۵:۵۰

بر خلاف مرحله‌ی اول، در مرحله‌ی دوم انتخابات ریاست جمهوری شرکت می‌کنم و به آقای پزشکیان رأی می‌دهم!
برای رهایی ایران از اقتدارگرایی و تمامیت‌خواهی، با رنج و اندوه خون ریخته‌شدهٔ جوانان در این چند دهه در جان، بر خلاف دور اول، در دور دوم انتخابات شرکت می‌کنم...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: زهره تنکابنی
نویسنده: زهره تنکابنی
جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!
سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: هیئت سیاسی - اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: هیئت سیاسی - اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
رأی معترضان و عدم افزایش مشروعیت!
یادمان باشد که هرچه جامعه ضعیف‌تر شود، از فرصت‌ها و شانس‌هایی که در مسیر بهبود، تغییروتحول  پیش خواهد آمد، کمتر می‌توانیم استفاده کنیم و شانس‌های آینده ایران را از دست...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: کیوان صمیمی
نویسنده: کیوان صمیمی
انتخاب ایران آزادی و تجدد و دموکراسی است!
نیروی تجدد و دموکراسی یک قرن است که ایران مال همه‌ی ایرانیان است شعار اوست. اکنون نیروهای وسیعی از جنبش اسلامی نیز به همین نگاه پیوسته اند. در پهنه‌ی سیاست...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: امیر ممبینی
نویسنده: امیر ممبینی
جزئیات کشته شدن راضيهٔ رحمانی دختر ۲۴ سالهٔ لر با شلیک مأمور نیروی انتظامی!
سوم تیر ماه جاری رسانه‌ها نوشتند که دختری جوان به نام «راضیهٔ رحمانی» اهل روستای گویژه در شهرستان نورآباد استان لرستان با شلیک یکی از مأموران نیروی انتظامی جان باخت....
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: بهاره شبانکارئیان
نویسنده: بهاره شبانکارئیان
بیانیه نهضت آزادی ایران: رأی اعتراضی در گام دوم برای دکتر پزشکیان!
نهضت آزادی ایران در ادامه راهبردی که در مرحله اول در پیش گرفت، اتحاد ملت و تجمیع همه معترضان در مرحله دوم انتخابات را برای مقابله با مخالفان آزادی و...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: نهضت آزادی ایران
نویسنده: نهضت آزادی ایران
انتخابات مهندسی شده، راه يا بی‌راهه؟
    خانم وسمقی در ارتباط با انتخابات ریاست حمهوری در ایران تحلیلی داشته است. خانم وسمقی، زین میان؛ بر این باور است که اصلاح‌طلبان، اگر گمان می‌کنند که حکومت...
۱۲ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: صدیقه وسمقی
نویسنده: صدیقه وسمقی

پیرامون مسالۀ گورستان خاوران و وظایف ما

گورستان گروهی خاوران بخشی از تاریخ ایران است و حتا تاریخ مبارزات مردم جهان علیه استبداد و بی عدالتی است. با تخریب آن بخشی از هویت ما را تخریب خواهند کرد. از تاریخ و هویتمان دفاع کنیم.

گورستان گروهی ـ گورهای دسته جمعی ـ خاوران یکی از گورستان ها ـ شناخته شده ترین آن ها ـ است که مدفن زندانیان سیاسی اعدام شده در جمهوری اسلامی می باشد. خبری از سوی کانون زندانیان سیاسی در تبعید منتشر شده است. جمهوری اسلامی قصد دارد گورستان گروهی خاوران را تخریب کند. 
کانون زندانیان سیاسی ایران (در تبعید) گزارش داد رژیم جمهوری اسلامی می‌خواهد تحت عنوان بازسازی و ساماندهی گلزار خاوران، آن‌ را از شکل کنونی‌ خارج کرده و به یک گورستان عمومی تبدیل کند.
این است تنها راهی که به ذهن بیمار نظام بعد از هفده سال که از آن فاجعۀ ملی می گذرد رسیده تا به جای دلجویی از بازماندگان و اعادۀ حیثیت از کشته شدگان بی گناه آن فاجعه، اکنون قصد دارد با پاک کردن صورت مسئله خود را مبرا از ارتکاب آن جنایات نشان دهد. به یاد بیاوریم که در سال ۸۳ نیز خبری مبنی بر نابود کردن قطعۀ ۳۳ بهشت زهرای تهران در روزنامه های ایران منتشر شده بود که قصد داشتند آن قطعه را که مدفن مبارزان پیش از انقلاب چون حنیف نژاد، رضائی ها، گلسرخی، دانشان، جزنی و یارانش، بود دو طبقه کنند، این اقدام رژیم قبل از آن که عملی شود با تلاش و پشتکار تعداد کمی از بازماندگان و اعتراض آن ها و انعکاس گستردۀ و جهانی واقعه توسط رسانه های خارج از کشور و رسانه های اینترنتی، خنثی شد. 
اما گورستان گروهی خاوران واقع در کیلومتر ۱۴ جادۀ خراسان تهران، پشت گورستان ارامنه، مدفن تعداد زیاد و نامشخصی از زندانیان سیاسی است که طی دهۀ ۶۰ توسط رژیم جمهوری اسلامی، در ایران به جوخه های اعدام سپرده شده اند. از سعید سلطان پور در سال ۶۰ تا انوشیروان لطفی در سال ۶۷ و تعداد بسیاری از سازمان های سیاسی مختلف، در آن گورستان مدفون گشته اند. بنابراین گورستان گروهی خاوران، بخشی از هویت و تاریخ مبارزات عدالت جویانه و آزادی خواهانۀ ایرانیان است. و یک سند همیشگی بر علیه تمام نظام های مستبد و توتالیتر محسوب می شود. 

خانواده های قربانیان قتل های سیاسی قرار است در اعتراض به این توطئه رژیم، با مسئولان گلزار خاوران دیدار کنند و چنانچه موفق به جلوگیری از اجرای این طرح نشوند، به اشکال دیگر اعتراضی روی آوردند. این خانواده ها در تمام سال های گذشته با حضور پیوستۀ خود بر مزار عزیزانشان، مانع از آن شده اند که یاد و نام آن ها به فراموشی سپرده شود. با وجود مشکلات و محدودیت های بسیاری که رژیم طی این سال ها اعمال کرده و می کند، در هر سال دست کم دو بار ـ نخستین جمعۀ ماه شهریور و آخرین جمعۀ هر سال ـ دو گرد هم آیی عمومی در خاوران برگزار می شود که فارغ از شعارهای سیاسی و دغدغه های حزبی یا گروهی تنها و تنها برای بزرگ داشت یاد و نام قربانیان فاجعۀ ملی در ایران است. این گردهم آیی خانواده ها با این که هیچ گاه جنبۀ سیاسی نداشته، و تحت کنترل شدید و محسوس امنیتی برگذار می شده و می شود، همواره مثل خاری در چشم عاملان و آمران آن جنایت بوده و هست. چرا که نماد پایداری و مقاوت برای عدم فراموشی آن رخداد است.

حتا اگر دشت خاوران ـ نام دیگر گورستان گروهی خاوران ـ را به پارک تبدیل کنند، یا بخواهند مثل قطعۀ ۳۳ بهشت زهرا دو طبقه اش کنند، یا بالکل نابودش کنند، به راستی با این کار گمان می برند که آثار و شاهدان جنایت عظیم رژیم بر علیه بشریت محو می شود؟ آیا حافظۀ تاریخ جنایات دیکتاتورها را از اسکندر تا صدام از یاد برده است؟ 
اما باید رو در روی این اقدام ایستاد، چرا که با وجود ابدی بودن حقوق انسانی، اما خانواده ها و مادران پیر و فرزندان قربانیان کشتار دهۀ شصت، تنها با آمدن در دشت خاوران است که آرامشی می گیرند. این دشت جایی است که می توان ساعتی آرام در آن قدم زد و یا ایستاد و به خاطراتی اندیشید که می شد بسیار شادتر و همیشگی تر ساخته شوند. می شود به چرایی و چگونگی خشونت و مقابلۀ صلح امیز با آن اندیشید، می شود و باید برای حفظ روانی خانواده ها و بازماندگان این گورستان گروهی را حفظ کرد. 
رژیم جمهوری اسلامی نیز گمان نمی کند که تخریب دشت خاوران گذشتۀ خون بارش را از دیدگان عدالت جوی جهانیان پوشیده می دارد، بلکه این اقدام راساً جهت ضربه زدن به خانواده ها و آسیب بیشتر روحی و روانی آنان صورت می گیرد.
آن چه این میان به کمک خانواده ها خواهد آمد و مانع از فروپاشی روان و شخصیت آنان می شود. حمایت و تلاش جهت حفظ گورستان گروهی خاوران است. 
تنها باز سازی و ساماندهی گورستان خاوران روشن شدن محل دقیق دفن و محاکمۀ عاملین و آمرین آن جنایت هولناک است. خانواده‌های قربانیان قتل های سیاسی خواستار آن شده اند که ابتدا نام و نشان گورها و چهار پنج کانالی که از تابستان شصت و هفت در محوطه خاوران وجود دارد، مشخص شود. این کانال‌ها همان گورهای دسته جمعی هستند که رژیم می‌خواهد به بهانه بازسازی و سامان‌دهی خاوران اثر و نشانی از آن‌ها باقی نگذارد و به این شکل اثر این جنایت بزرگ و ضدبشری خود را از صحنه روزگار محو کند. 
در قدم بعدی بر تمام آگاهان به امر و انسان های شریف و آزادۀ جهان است که با تلاش جهت حفظ حرمت و جبران نسبی ستم هایی که در این مدت بر خانواده ها و بازماندگان رفته، مقداری از رنج و تعب آنان را بکاهند. 
در بیانیه کانون زندانیان سیاسی در تبعید تاکید شده است: هدف دیگر رژیم با به اجرا در آوردن این طرح در شرایطی کنونی که کمتر از دو هفته به سال‌روز قتل‌عام زندانیان سیاسی مانده است، ایجاد خلل در مراسم سالگرد امسال است که خانواده روز جمعه یازده شهریور با حضور در خاوران برگزار خواهند کرد.
همان طور که ذکر شد، گردهم آیی خانواده های رنج کشیده در خاوران به هیچ عنوان جنبۀ سیاسی یا سازمانی ـ حزبی نداشته و ندارد. آن ها که رذیلانه قصد داشته و دارند از این تجمع آرام، به جهت منافع حزبی سواستفاده کنند، همیشه از طرف همان خانواده ها منزوی و طرد شده اند. هیچ پلاکادری بالا نرفته و نمی رود، هیچ شعاری داده نشده و نمی شود. هیچ حزب و یا سازمانی مسئولیت برگزاری مراسم را نداشته ـ جز خانواده ها و بازماندگان ـ و ندارد. در مراسم امسال نیز به قطع چنین روی می دهد و نه جز آن که تا کنون بوده. گورستان گروهی خاوران، میتینگ حزبی نبوده و نیست، آرامگاهی است برای حضور وابستگان تا آلام دلشان آرام شود، و یاد عزیزانشان، گرامی داشته شود. 
گورستان گروهی خاوران بخشی از تاریخ ایران است و حتا تاریخ مبارزات مردم جهان علیه استبداد و بی عدالتی است. با تخریب آن بخشی از هویت ما را تخریب خواهند کرد. از تاریخ و هویتمان دفاع کنیم.
گیرم که می زنید
گیرم که می بندید
گیرم که می کشید…
با رویش ناگزیر جوانه چه می کنید؟! 

تاریخ انتشار : ۲۹ مرداد, ۱۳۸۴ ۱:۴۰ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

هفته‌ای که گذشت، دوم تا هشتم تیرماه

رهبر حکومت تاب نیاورد گاه که کارگزاران خود را نامرغوب دید. خود بر صحنه آمد و خواستار مشارکت حداکثری شد و فتوا داد که نباید با کسانی که “ذره‌ای با انقلاب و امام و نظام اسلامی زاویه دارند” همکاری کرد. به‌زبان دیگر نباید به کسانی که ممکن است نفر دوم حکومت شوند و در سر خیال همکاری با ناانقلابین دارند، رای داد. اشاره‌ای سرراست به آن تنها نامزدی که از تعامل با جهان می‌گوید.

مطالعه »
یادداشت
بیانیه ها

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
بیانیه ها

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

مطالعه »
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

بر خلاف مرحله‌ی اول، در مرحله‌ی دوم انتخابات ریاست جمهوری شرکت می‌کنم و به آقای پزشکیان رأی می‌دهم!

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

رأی معترضان و عدم افزایش مشروعیت!

انتخاب ایران آزادی و تجدد و دموکراسی است!

جزئیات کشته شدن راضیهٔ رحمانی دختر ۲۴ سالهٔ لر با شلیک مأمور نیروی انتظامی!

بیانیه نهضت آزادی ایران: رأی اعتراضی در گام دوم برای دکتر پزشکیان!