رهبران قبایل سرخپوست “سو” در آمریکا میگویند ارتش آمریکا تایید کرده که لوله انتقال نفت از داکوتای شمالی و نزدیکی سرزمین سرخپوستان عبور نکند. سرخپوستان “سو” و دیگر قبایل در کنار فعالان محیط زیست و تعداد زیادی از کهنه سربازان آمریکایی با تحصن در منطقه استندینگ راک داکوتای شمالی خواستار توقف عملیات احداث این لوله انتقال نفت بودند.
اعلام این خبر با شادی فراوان سرخپوستان “سو” روبرو شد؛ آنها تصمیم ارتش آمریکا را «تاریخی» خواندهاند و گفتهاند «برای همیشه قدردان باراک اوباما» خواهند بود.
گروه عمرانی-مهندسی ارتش آمریکا که یکی از بزرگترین شرکتهای عمرانی در این کشور است و متولی طرحهای زیربنایی متعددی است، اعلام کرده اکنون به فکر تعویض مسیر و یافتن راه جایگزینی برای لوله انتقال نفت است.
به گزارش بی بی سی طرح انتقال نفت از شمال به جنوب که یک پروژه چند میلیارد دلاری است قرار است با احداث حدود ۱۹۰۰ کیلومتر لوله تحولی در صنعت نفت آمریکا ایجاد کند. این خط لوله که بخش مهمی از آن احداث شده قرار بود از زیر دریاچه اوهه و نزدیکی سرزمین خودمختار سرخپوستان قبیله “سو” عبور کند.
سرخپوستان “سو” به همراه دیگر قبایل بومیان آمریکا نگران آنند که احداث این خط لوله علاوه بر «تعدی به سرزمین مقدس و آرامگاه نیاکان» آنها، باعث آلودگی آب آشامیدنی شود.
آنها مدعیاند این مناطق را دولت آمریکا برخلاف معاهدههایی که با رهبران قبایل سرخپوست در میانه قرن نوزدهم (۱۸۵۰) امضا کرده بود، تصرف کرده است.
سرخپوستان “سو” همچنین میگویند طرح احداث این لوله انتقال نفت بدون مشورت با آنها به اجرا گذاشته شده است؛ تصمیمی که خلاف قانون آمریکاست.
اعتراضهای سرخپوستان در هفت ماه گذشته توجه بسیاری از مردم جهان را به خود جلب کرد و صدها نفر از فعالان محیط زیست برای حمایت از تحصن آنها در منطقه استندیگ راک، به داکوتای شمالی رفتند.
همین هفته گذشته با وجود سرمای شدید زمستانی در این منطقه، صدها کهنه سرباز آمریکایی به منظور همبستگی با سرخپوستان به محل کمپ معترضان رفتند.
تصمیم گروه عمرانی و مهندسی ارتش آمریکا برای تغییر مسیر این خط لوله، احتمالا به ضرر سرمایهگذاران این پروژه خواهد شد.
یکی از شرکتهای اصلی سرمایهگذار در این پروژه گروه نفتی «انرژی ترنسفر پارتنرز» است که در ایالت تگزاس مستقر است و دونالد ترامپ، رئیس جمهوری منتخب آمریکا هم از سهامداران آن محسوب میشود.
ترامپ پیشتر گفته بود که از پروژه احداث این خط لوله حمایت میکند هر چند تاکید کرده بود حمایتش از آن به سهامدار بودنش در شرکت مجری این پروژه ربطی ندارد.
همزمان فرماندار داکوتای شمالی تصمیم گروه مهنسی و عمرانی ارتش آمریکا را «اشتباهی بزرگ» خوانده است.
کوین کرامر، نماینده جمهوریخواه داکوتای شمالی هم این تصمیم را «پیغام ناامیدکنندهای برای صنایع زیربنایی آمریکا» تعبیر کرده است.
اعتراض ها و تجمع سرخپوستان در ماههای گذشته که در حقیقت در داخل زمینهای دولتی برپا شده بود با درگیریهای متعددی میان ماموران پلیس و معترضان همراه بود.