سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۳۱ اردیبهشت, ۱۴۰۵ ۰۸:۳۳

پنجشنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۵ - ۰۸:۳۳

چرائی برکشیدن خنجر کینه توسط پرویز ثابتیبخش نخست: گرته برداری از چهره مرد دوم ساواک برای کمپین

آنهائی که میانسالی را پیش رو دارند بعد از پایان برنامه افق جوانان خود را با با صفات ضد انسانی پرویز ثابتی آشنا کرده اند. اما شاید باشند جوانانی که آگاهی کافی در مورد وی نداشته باشند. مطرح می کنند : پرویز ثابتی کیست؟ چه فجایعی در کارنامه ننگین خود دارد؟

پرویز ثابتی سرانجام بعد از سه دهه زندگی مخفی و سکوت در برابر دوربین صدای آمریکا قرار گرفت. آنهائی که میانسالی را پیش رو دارند بعد از پایان برنامه افق جوانان خود را با با صفات ضد انسانی پرویز ثابتی آشنا کرده اند. اما شاید باشند جوانانی که آگاهی کافی در مورد وی نداشته باشند. مطرح می کنند : پرویز ثابتی کیست؟ چه فجایعی در کارنامه ننگین خود دارد؟ در این زمینه چنین شرح حالی آورده می شود. پرویز ثابتی متولد سنگسر از توابع سمنان که در سال ۱۳۳۷ در رشته حقوق مدرکی عایدش می شود و بلافاصله به استخدام ساواک در می آید. دو عامل او را به مزدوری کشاند. سختی و فلاکت خانوادگی و دیگری جاه طلبی غیر طبیعی. بنابراین راه مرتفع ساختن فلاکت و ارضاء حس جاه طلبی را در سرسپردگی یافت و به ساواک رفت تا سعادت را در ریزه خواری آن سازمان جهنمی بیابد. درب ساواک را می کوبد و دست حمایت حسین فردوست را بر پشت خود حس می کند. ثابتی مدارج و سطوح اداری را با هر چه بیشتر سر فرود آوردن و دست بوسی آستان آمریکائیان و شاه به سرعت طی می کند. او برای آموزش در رأس یک گروه از مأموران ساواک به اسرائیل می رود. به احتمال قوی در این مأموریت به استخدام موساد درآمد. بعد از بازگشت در ساواک بود تا این که در ۱۹ بهمن ۱۳۴۹ با آغاز فعالیت مسلحانه سازمان چریکهای فدائی خلق ایران گروهی از ساواکی ها را که در اسرائیل دوره آموزشی دیده بودند، برای مبارزه با رفقای فدائی مان به سیاهکل فرستاد.

ثابتی در اوایل سال ۱۳۵۰ سخنگوی ساواک می شود و در تداوم سرسپردگی به “مقام امنیتی” می رسد. در سال ۱۳۵۲ توسط نصیری […] به سمت مدیرکلی اداره سوم دست یافت و عملاً همه کاره ساواک شد. وی نام رمز “بامداد” را برگزید. در تمام عملیات ساواک در سالهای ۵۶- ۱۳۵۲ نقش اصلی را بر عهده داشت و شبکه ساواک در وزارتخانه ها، سازمانهای دولتی و حتی بخش خصوصی زیر نظر مستقیم او عمل می کردند. همچنین کار امنیت داخل کشور که در حوزه ریاست اداره کل سوم ساواک می گنجید را بر عهده گرفت. او طرفدار ایده شدت عمل یا سیاست سرکوب دهشتناک مبارزات بود و حتی با شروع تظاهرات مردم از سال ۱۳۵۶ ببعد او تاکید می کرد که باید با قاطعیت تمام تظاهرات را سرکوب کرد. در اواسط بهار ۱۳۵۷ از طریق هویدا […] براین اصرار داشت که شاه عنان اختیار کار را بدست ساواک بسپارد که بخاطر مقاومت ناصر مقدم (چهارمین رئیس ساواک از ۱۷ خرداد ۱۳۵۷) عملی نشد. مقدم به تعبیر ثابتی تازه از آمریکا آمده بود و آزادیخواه شده بود. ثابتی در اواخر حکومت ازهاری درست ده روز قبل از پیروزی انقلاب بهمن ۵۷ همراه با همسرش به اسرائیل گریخت. او بعداً به آمریکا رفت و در شهر سانفرانسیسکو در خانه ای مجلل سکنی گزید و خود را از انظار پنهان ساخت. در این عروج و فرود شاید شعرواره ای از احمد شاملو ، پلشتی و خباثت ثابتی را واگویه کند:

ترا چه سود

فخر به فلک بر

فروختن

هنگامی که

هرغبار راه لعنت شده، نفرینت می کند

تو را چه سود از باغ و درخت

که با یاسها

به داس سخن گفته ای

 

شکست سکوت به اختیارش یا به اجبار اربابانش

پیشینه حضور ثابتی بر صفحه تلویزیون به ۱۵/۱/۱۳۵۰ باز می گردد. در این روز بر صفحه تلویزیون ملی ایران ظاهر شد و مقام امنیتی نامیدندش. آمده بود تا چهره به چهره در باره رویداد سیاهکل گزارش هایی را ارائه کند و حس جاه طلبی را ارضاء سازد. رفقای سازمان ما از جلاد و شکنجه گر ساواکی با عنوان رمزی « ابرو کمانی » نام می بردند که او کسی جز ثابتی نبود. مرد مخوف، نمونه کامل یک پلیس سیاسی سرکوبگر، عناوینی هستند که بر پشت هویتش الصاق شده اند. فردوست تنها شخصیت امنیتی قابل توجه رژیم پهلوی بود که کتاب خاطرات خود را منتشر کرد و غیر از او هیچ شخصیت امنیتی در ایران نبود، زیرا حسن پاکروان ، نصیری و ناصر مقدم اعدام شده بودند. بعد از انتشار خاطرات فردوست دیگر خاطراتی از این جنس سراغ نداریم تا این که مرد تمام فصول منحوس ساواک با عرفان قانعی فرد مصاحبه ای انجام داد که در کتابی با عنوان «در دامگه حادثه» گنجانده شد. ثابتی ادعا می کند که خاطراتش را در همان سالهای بعد از انقلاب نوشته ولی تا کنون منتشرش نکرده است. بنا به توصیف اش خاطرات او شامل مطالب مثبت و منفی است. علت عدم انتشار خاطرات اش را بیم از سوء استفاده رژیم کنونی ایران اعلام می کند. در باره بخش مربوط به مبارزه با مخالفین رژیم سابق می گوید: «اعم از کمونیستها، تروریست و افراطیون مذهبی این ملاحظه را داشتم که این مطالب به تنشی که هنوز هم متأسفانه بین طرفداران و مخالفان رژیم شاه وجود دارد دامن بزند. در حالی که ما در حال حاضر به یک وحدت و آشتی ملی احتیاج داریم».

تاریخ انتشار : ۱۹ اسفند, ۱۳۹۰ ۱۱:۲۹ ب٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

به مناسبت سالروز پیروزی بر نازیسم؛ هیچ نیروی اهریمنی نمی‌تواند بر مردمی متحد پیروز شود

هیئت سیاسی- اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت): همان‌گونه که اتحاد شوروی در ژوئن ۱۹۴۱ با اتکای به اتحاد مردمی در برابر تجاوز ایستاد، ایران نیز در اسفند ۱۴۰۴ دچار تحولی بزرگ شد. همبستگی مردم در دفاع از میهن، که به عین دریافتند فرزندانشان در نیروهای مسلح، به اتکای پشتیبانی جامعه است که قادرند از کشورشان در برابر خطر موجودیتی دفاع کنند.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »

سایه سنگین ۱۹۴۸: چگونه «نکبت» برای فلسطین یک فرآیند زنده و روزمره شد؟

در سطحی کلان‌تر از روایت‌های تاریخی و تحلیل‌های موردی، می‌توان استدلال کرد که «نکبت» نه صرفاً یک رخداد تاریخی با نقطه آغاز مشخص در سال ۱۹۴۸، بلکه نوعی منطق تاریخی-فضایی در حال تداوم است که رابطه میان قدرت، سرزمین و جمعیت را در یک چارچوب ساختاری بازتعریف کرده است. در این خوانش، ۱۹۴۸ نه لحظه پایان یک نظم پیشین، بلکه لحظه تثبیت یک الگوی جدید از سازمان‌دهی سیاسی فضا و جمعیت است؛ الگویی که قابلیت انطباق با شرایط تاریخی متغیر را در دهه‌های بعد حفظ کرده است.

مطالعه »

«تنبیه خاموش» یا آزادی بیان!

فارغ‌التحصیلان مطالعات خاورمیانه نتیجه گرفته اند که: «برکناری فانی پیام تکان‌دهنده‌ای به دانشجویان و محققان مطالعات خاورمیانه می‌فرستد مبنی بر اینکه تحقیق، تدریس، خدمات نهادی و بحث آزاد در مورد موضوعات حساس سیاسی، مانند جنگ جاری در ایران، مشمول سانسور سیاسی و تحریم‌های نهادی است. چنین پیامی نه تنها با ارزش‌های اصلی مأموریت آموزشی و علمی دانشگاه واشنگتن در تضاد است، بلکه با اصول آموزش دانشگاهی و آموزشی ما نیز مغایرت دارد، اصولی که ما را به تفکر انتقادی، مشارکت در بحث‌های علمی آزاد و مواجهه با سوالات سیاسی فوری با دقت و صداقت فرا می‌خواند.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

محاکمه مجدد احمدرضا حائری هم‌زمان با ادامه حبس او در قزل‌حصار

زادروز دکتر محمد مصدق؛ کابوس جاودانِ مستبدان، وابستگان و دشمنانِ حاکمیت ملت ایران، گرامی و مبارک باد

پیش به سوی اتحاد گسترده «چپ»:  برای میهن، نان، کار، خانه؛ برای کودک، مرد، زن، زندگی، آزادی

بررسی وضعیت اسف‌بار زندانیان زن در ایران

وکلای تسخیری به ابزار تسریع اعدام معترضان تبدیل شده‌اند

اعتراف قوه قضاییه به اعدام دست‌کم ۳۹ زندانی سیاسی تنها در ۷۸ روز