دوشنبه ۱ مرداد ۱۴۰۳ - ۲۰:۵۳

دوشنبه ۱ مرداد ۱۴۰۳ - ۲۰:۵۳

آن‌ها نمی‌توانند همهٔ ما را بکشند و ما نمی‌توانیم همهٔ آن‌ها را بکشیم...
نتانیاهو کاخ سفید را نادیده می‌گیرد، زیرا انجام این کار هیچ هزینه‌ای ندارد. در سال ۱۹۸۲ رونالد ریگان، مناخیم بگین، نخست‌وزیر اسرائیل را پس و کشتار فسطینیان در پی تهاجم...
۱ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: نیکلاس کریستوف - برگردان: گودرز اقتداری
نویسنده: نیکلاس کریستوف - برگردان: گودرز اقتداری
غم دیگر
شنیدستم غمم را میخوری، این هم غم دیگر، دلت بر ماتمم می‌سوزد، این هم ماتم دیگر
۳۱ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: ابوالقاسم لاهوتی
نویسنده: ابوالقاسم لاهوتی
پایان تلخ یک ریاست جمهوری
بایدن می‌داند که باید برود، اما این بدان معنا نیست که از این موضوع خوشحال است. ننسی پلوسی کسی بود که با هوش و ذکاوت سیاسی به رئیس‌جمهور گفت که...
۳۱ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: سیمور هرش - برگردان : گودرز اقتداری
نویسنده: سیمور هرش - برگردان : گودرز اقتداری
کاش میشد
کاش میشد چهره ها رنگ پریشانی نداشت، برق تیز خنجر و کینه نداشت. مثل دریا بود شفاف و زلال، مثل ابریشم نرم لطیف
۳۱ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: کاوه داد
نویسنده: کاوه داد
نهادهای مدنی و نقش آنها در تحولات آینده کشور
ایجاد، تقویت و توسعه و حفظ نهادهای مدنی و تشکل‌های صنفی و سیاسی باید در کانون برنامه های افراد، شخصیت ها و احزاب و سازمان ها قرار داشته باشد، چه...
۳۱ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: گروە خرداد، هواداران سازمان فداییان خلق ایران اکثریت ـ داخل کشور
نویسنده: گروە خرداد، هواداران سازمان فداییان خلق ایران اکثریت ـ داخل کشور
بیانیه دادگاه بین المللی دادگستری- ۱۹ جولای ۲۰۲۴
بر اساس بیانیۀ دادگاه بین‌المللی دادگستری، سیاست‌های شهرک‌سازی و بهره‌برداری اسرائیل از منابع طبیعی در سرزمین‌های فلسطینی نقض قوانین بین‌المللی است. دادگاه، گسترش قوانین اسرائیل به کرانۀ باختری و بیت‌المقدس...
۳۰ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: محسن نجات حسینی
نویسنده: محسن نجات حسینی
سیاست‌گریزی زنان یا سیاستِ گریزِ دولت از زنان
قوانین نابرابر، عدم حمایت‌های لازم و محیط‌های مردسالارانه، زنان را از مشارکت فعال در سیاست بازمی‌دارد. حضور کم‌رنگ زنان در سیاست به معنای نبود صدای نیمی از جمعیت در تصمیم‌گیری‌های...
۳۰ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: زری
نویسنده: زری

چراغ خانه ما خاموش شد؟

"برای ما دشوار است که خبر درگذشت عزیزمان هوشنگ عیسی بیگلو را به اطلاع شما رفقا و دوستانش که در سخت ترین روزها با کوله باری از شادی و امید به دیدارتان می آمد برسانیم". دریغا، یک جمله ساده همه اندوه و درد خانواده سرفراز همکار عالیقدر ما آقای هوشنگ عیسی بیگلو، وکیل پایه یک دادگستری، را به هزاران تن از آشنایان دور و نزدیک، مبارزان راه آزادی، ایرانیان پناهنده و همکاران ما رساند.

مردم شرافتمند وکلای دادگستری را تنها نگذارید (۱۰)

هموطنان

آزادیخواهان

همکاران

چراغ خانه ما خاموش شد؟

“برای ما دشوار است که خبر درگذشت عزیزمان هوشنگ عیسی بیگلو را به اطلاع شما رفقا و دوستانش که در سخت ترین روزها با کوله باری از شادی و امید به دیدارتان می آمد برسانیم”

دریغا، یک جمله ساده همه اندوه و درد خانواده سرفراز همکار عالیقدر ما آقای هوشنگ عیسی بیگلو، وکیل پایه یک دادگستری، را به هزاران تن از آشنایان دور و نزدیک، مبارزان راه آزادی، ایرانیان پناهنده و همکاران ما رساند.

ما سوگواریم. با آنو همسر فداکار او، مانوشک نازنین دختر و بابک عزیز، پسرش، همدردیم. به همه خاندان سرفراز عیسی بیگلو تسلیت می گوییم. همراه یاران، هموطنان و سوگواران او سوگواریم. کارنامه زندگی سراسر شور و مبارزه آن زنده یاد برای همه دوستداران او چراغی است روشن در راه ما و آیندگان.

کارنامه نیم قرن تلاش افتخارآمیز او نیازمند تعریف و توصیف نیست. آنچه فعالیت های سیاسی او را برجسته می سازد، کردار، پندار و گفتار نیک او بود. کسی حق و اجازه نداشت در حضورش به ذکر صفات او بپردازد. در غیبت او دوستان و حتی دشمنان با شگفتی از اخلاق، خلوص و نیات پاک او می گفتند. اندکی از بسیار خصائل او نوشته شد.

http://www.asre-nou.net/php/view.php?objnr=33254

http://www.asre-nou.net/php/view.php?objnr=33253

http://www.asre-nou.net/php/view.php?objnr=33240

پایبندی به اصول عالیه دفاع از حقوق و حیثیت انسانی او را نه تنها در کسوت و رسالت وکالت، در محضر دادگاه ها بلکه در لباس زندانی نیز، همزنجیران وی از خانواده های مختلف سیاسی در زمان شاه دیده اند.

سرسپردگی به این ارزشها بود که چهار ماه بعد از استقرار جمهوری اسلامی، “نیروهای خودسر”، “لباس شخصی ها” و” سربازان گمنام امام” او را بعنوان اولین “طعمه” و “لقمه” از میان وکلای دادگستری برگزیدند. خبر آن را عینا از کیهان ۲۴ خرداد ۵۸ می خوانیم: (تیتر خبر کیهان: عده ای ناشناس یکی از وکلای دادگستری را به شدت مجروح کردند. افزودۀ کار آنلاین).

 

اوکه برای ادامه معالجه بدن پاره پاره اش در سال ۵۸ به فنلاند سفر کرد، امکان بازگشت نیافت. او و همسر بزرگوارش به کار پرداختند.

بت شکن وکلای ایرانی به عنوان “بتون شکن” در کارگاه های ساختمانی فنلاند استخدام شد. آن دو کوشیدند تا در خانه شان گشوده و سفره قناعتشان برای همه از جمله خانواده گسترده باشد. صدمات “تمدن بزرگ” در زندانهای شاه و البته هدایای ولی فقیه در “شب دشنه های بلند” بر تن خسته اش اجازه ادامه کار “بتون شکنی” را به او نمی داد. سابقه کارش اندک و میزان ازکارافتادگی زیاد بود. با حداقل مستمری به عنوان معلول به کارش خاتمه دادند. با شور و شوق و با مختصر اندوخته از دست رنج خود و همسرش به پاریس شتافت. با اشتیاق زیاد و امکانات مادی بسیار کم و جلب همکاری دوستانش، اطاقی کوچک تاریک و باریک در طبقه بالای ساختمانی اجاره کرد. مرکز کوچکی برای ارائه خدمات گسترده بزرگی به راه انداخت. “بچه های پراکنده” را گرد آورد تا پناهجویان بی پناه پناهگاهی داشته باشند. در مدتی کوتاه پرونده های پناهندگی فراوانی با رعایت اصول قانونی و مستندات لازم فراهم آمد. کارها سروصورتی گرفتند. اجتماعی کوچک با همدلی فراهم شد. اما بلای خودمحوربینی، رقابت های سیاسی ویروس اختلاف را به جان این سلول فعال انداخت. عیسی بیگلو آرام، آبرومندانه، بی سروصدا به این شکل کار خاتمه داد. سی سال تمام در اروپا، ترکیه و عراق از این کشور به آن کشور، از این شهر به آن شهر، از این خانه به آن خانه شتافت. “با کوله باری از شادی و امید” به دیدار پناهندگان می رفت. حلال مشکلات پناهندگان بود و مدافع حقوق و آزادیهای ملت ایران.

معرفی همه وجوه تلاشهای گوناگون و بی شمار او در حد این نوشته نیست. او نقطه وصلی بود.

ما نُه اطلاعیه ای را که طی ده ماه گذشته در باره تجاوز به حقوق اساسی ملت ایران از جمله حق دفاع، حقوق وکلای دادگستری زندانی و سایر زندانیان سیاسی و حقوق کارگران و پناهجویان ایرانی به امضای او رسیده است، اینک باز انتشار می دهیم.

http://pezhvakeiran.com/maghaleh-63307.html

اینها بخش های کوچکی از آرزوهای همکار شجاع ما به عنوان وکیل دادگستری است. میراث او چراغی است روشن همراه “کوله باری از شادی و امید” به ویژه امروز در ظلمات یلدای حیات ایران و ایرانیان.

هموطنان

آزادیخواهان

همکاران

می دانیم که در سال ۵۳ ساواک پرونده ای ساخت که دادسرای “دیوان حرب” شاه بر اساس آن برای همکار عالیقدر ما درخواست اعدام کرد.

به امر مجریان “تمدن بزرگ” سپهبد فخر مدرس درخواست ابطال پروانه وکالت عیسی بیگلو را به کانون وکلا فرستاد. آقای دکترهدایت متین دفتری این درخواست را قابل استماع تشخیص نداد. به آن اعتنایی نکرد و به بایگانی تاریخ سپرد. او ۴۰ سال پیش با اجرای این وظیفه وجدانی و قانونی تنها برای خود سرافرازی نیافرید بلکه برای همه کانون های وکلا و همه وکلای دادگستری افتخار به بار آورد.

اینک و در این روزهای سخت حیات ملی مان بکوشیم با دفاع از حقوق خانم نسرین ستوده، همه وکلای دادگستری زندانی، زندانیان سیاسی و مقابله با تصویب قانون جامع وکالت در مجلس شورای اسلامی، با پیگیری خواسته های به حق عیسی بیگلو، چراغ خانه را روشن نگه داریم.

سوم ژانویه ۲۰۱۵

وکلای دادگستری در تبعید:

صارم الدین صادق وزیری

محمدرضا روحانی

عزیز ماملی

مناف عماری

تاریخ انتشار : ۱۵ دی, ۱۳۹۳ ۰:۴۱ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

مروری بر آن‌چه تا بیست و سوم تیرماه گذشت

نفس چاق نکرده بود آقای پزشکیان که در دفتر شرکت هواپیمایی توسط نیروهای انتظامی بسته شد. گویا عدم رعایت حجاب کارکنان زن این دفتر دلیل این کنش نیروهای انتظامی بود. مساله مهمی نبود! آقای وزیر کشور دولت گفت. فردا باز خواهد شد دفتر.

مطالعه »
یادداشت

حکم اعدام فعال کارگری، شریفه محمدی نمادی است از سرکوب جنبش صنفی نیرو های کار ایران!

میزان توانایی کارگران برای برگزاری اقدامات مشترک، از جمله اعتصابات و عدم شرکت در امر تولید، مرتبط است با میزان دسترسی آنها به تشکل های صنفی مستقل و امکان ایجاد تشکل های جدید در مراکز کار. ولی در جمهوری اسلامی نه تنها حقوق پایه ای کارگران برای سازمان دهی و داشتن تشکل های مستقل رعایت نمیشود، بلکه فعالان کارگری، از جمله شریفه محمدی، مرتبا سرکوب و محکوم به حبس های طولانی مدت، ضربات شلاق و حتی اعدام میشوند.

مطالعه »
بیانیه ها

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
بیانیه ها

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

مطالعه »
مطالب ویژه
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

آن‌ها نمی‌توانند همهٔ ما را بکشند و ما نمی‌توانیم همهٔ آن‌ها را بکشیم…

غم دیگر

پایان تلخ یک ریاست جمهوری

کاش میشد

نهادهای مدنی و نقش آنها در تحولات آینده کشور

بیانیه دادگاه بین المللی دادگستری- ۱۹ جولای ۲۰۲۴