سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۲۸ مرداد, ۱۴۰۵ ۱۱:۴۷

چهارشنبه ۲۸ مرداد ۱۴۰۵ - ۱۱:۴۷

چرا زندانبان، مصطفی را آزاد کرد؟

با توجه به موضع گیری کشورهای مختلف برای عدم عضویت ایران در این سازمان به دلیل سرکوب و رفتار ناعادلانه با مردم بعد از انتخابات، اصرار ایران برای دست یابی به این کرسی نمی تواند از دید تحلیلگران دور بماند

Getting your Trinity Audio player ready...

در روزهای اخیر بعد از گذراندن ماه ها تنش، با موجی از شادی برای آزادی یا خروج اسرا از زندان ها روبرو شده ایم.

برگ برنده ی جنبش، “مصطفی تاج زاده” بود که با آزادی بدون وثیقه، آس برنده را بر زمین زد.

با آن که شکسته و پیر شد اما لبخند از لبانش دور نشد.

آزادی سبزهای سربلند، یکی پس از دیگری با پیگیری خانواده ها و سازمان های مختلف در شبهای عید، شادی و امید زیادی را در دلهای هر ایرانی زنده کرد.

اما تلاش ایران برای پیوستن به شورای حقوق بشر سازمان ملل، باب تازه ای را برای تحلیل “موج آزادی ها و مرخصی های بدون مدت” باز می کند و به این پرسش پاسخ می دهد که آیا این روند تازه، نقشی در تلاش ایران برای به دست آوردن یک صندلی در سازمان حقوق بشر دارد؟

با توجه به موضع گیری کشورهای مختلف برای عدم عضویت ایران در این سازمان به دلیل سرکوب و رفتار ناعادلانه با مردم بعد از انتخابات، اصرار ایران برای دست یابی به این کرسی نمی تواند از دید تحلیلگران دور بماند.

آلمان اولین کشوری بود که با این عضویت مخالفت کرد و در مقابل ادعای ایران مبنی بر رعایت حقوق بشر در ایران ایستاد و در شرایط تیرگی روابط میان ایران و کشورهای غربی، به نظر می رسد سایر کشورهای عضو سازمان حقوق بشر نیز برای حفظ منافع شان در رابطه با آن کشورها، با عضویت ایران در این سازمان مخالفت کنند.

اما در حالی که ناوی پیلای، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد نیز مساله حقوق بشر در ایران را “رو به زوال” تعبیر کرده است منوچهر متکی گفته که در خرداد ماه سال آینده در نشستی که برگزار خواهد شد قرار است تاجیکستان از عضویت ایران پشتیبانی کند.

اینک که کمتر از سه ماه به این نشست باقی مانده است شاید بتوان آزادی سبزهایی که بعد از انتخابات دوره دهم و فشار روزافزون حاکمیت بازداشت شده و با احکام سنگینی روبرو شده بودند را نوعی “باج” از جانب حاکمیت به سازمان حقوق بشر دانست.

بنا به اظهارات منابع آگاه، ایران بعد از آزاد کردن هر زندانی با توجه به جایگاه سیاسی اجتماعی او، نامه ای به سازمان حقوق بشر مبنی بر گزارش آزادی ارسال می کند.

مصطفی تاج زاده شاید برگ برنده ی حاکمیت برای اثبات چیزی شبیه “حسن نیت” برای تامین حقوق بشر در ایران باشد.

مصطفی همان کسی است که هرگز حاضر به مصاحبه و دفاع از خود نشد؛ کسی است که در تلویزیون و رسانه ها حضور نیافت و حتی شرط دفاع از خود را محاکمه احمد جنتی (دبیر شورای نگهبان) دانست و تا آخرین روز اسارت خود غیر از باورهای خود کلامی نگفت و حتی یک کلمه در برابر زندانبان هایش کوتاه نیامد اما بی وثیقه آزاد شد.

امروز با آن که برای آزادی تک تک اسرا خوشحالیم اما یادمان نمی رود که آنها “اسناد” کشوری شده اند که در تلاش است تا علیرغم داشتن بیشترین تخلف در رعایت حقوق بشر، خود را مستند به این آزاد سازی های تاکتیکی به عضویت شورای حقوق بشر در آورد.

اینکه ایران چطور می تواند با وجود نقض روزافزون حقوق بشر و با داشتن رکورد بیشترین تعداد روزنامه نگاران در بند، بازهم مدعی رعایت حقوق بشر و آزادی بیان باشد و حمایت کشورهای دیگر را به سمت خود جلب کند جای سوال دارد.

در عالم سیاست، دولت ها به دلیل زیبایی چشم و ابروی گربه ای، به نفع ما یا به نفع دولتهای دیگر اقدام نمی کنند و همه به دنبال منافع خود هستند؛ در نتیجه اگر دولتی بعد از مشاهدات خود از وقایع ایران، بازهم حاضر به پشتیبانی از دولت ایران شده است مسلما منافع خود را تعریف و تضمین کرده است.

تاریخ دیکتاتوری هم نشان داده است که آنها چون حمایت مردم شان را ندارند مجبورند برای تأمین حمایت از سوی دیگران، منافع شان را تأمین کنند و گرنه نابود می شوند و آنچه سیاست و انسانیت را در دولت دیکتاتوری تعریف می کند منافع و بقای قدرت است.

حکومت ایران، نیّت خیری در آزادسازی مصطفی تاج زاده و دیگر اسیران جنبش سبز ندارد؛ اما “عدو شود سبب خیر اگر خدا خواهد”!

تاریخ انتشار : ۲۵ اسفند, ۱۳۸۸ ۰:۰۳ ق٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

اعدام‌ها را متوقف کنید؛ مردم خواهان تنش‌زدایی و صلح هستند.

هیئت سیاسی-اجرایی سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت): ما بار دیگر خواستار توقف فوری اجرای تمامی احکام اعدام، تضمین دادرسی عادلانه، رعایت حقوق متهمان و پایان دادن به استفاده از مجازات مرگ به عنوان ابزار سرکوب هستیم. امروز دفاع از حق حیات، دفاع از صلح و دفاع از آزادی، سه مطالبه جدا از هم نیستند؛ این‌ها ارکان آینده‌ای هستند که مردم ایران برای آن هزینه‌های سنگینی پرداخته‌اند.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »

انقلاب مشروطیت و سایه آن بر ایران امروز

شهناز قراگزلو: مشروطه را نباید صرفاً رویدادی متعلق به گذشته دانست، بلکه باید آن را نقطه آغاز گفت‌وگویی ناتمام درباره حکومت قانون در ایران تلقی کرد. شاید مهم‌ترین درس آن نیز همین باشد که هیچ نظام سیاسی، صرف‌نظر از آنکه قدرت در دست شاه، روحانیت یا هر نهاد دیگری باشد، بدون محدود شدن قدرت، استقلال نهادهای قانونی و پاسخ‌گویی در برابر شهروندان، به آزادی و ثبات پایدار دست نخواهد یافت.

مطالعه »

یک ایران، یک ملت و یک ترازنامه…

گودرز اقتداری: نوشته‌ای در فضای مجازی منتشر شده است که با این مطلع آغاز میشود: «ما یک ایران نداریم. دو ایران داریم! یک ایرانِ جهان سومی که از کشورهای منطقه عقب افتاده است، نه برق دارد، نه آب دارد، نه صنعت قابل توجهی دارد، نه زیر ساخت قابل اتکایی دارد و علاوه بر آن همه نخبگان‌اش نیز در حال فرار از کشور هستند و این ایران رو به قهقرا در حرکت است. یک ایرانِ دیگر هم وجود دارد که ۹۵ درصد جمعیت آن باسواد است و در بین ۲۰ کشور اول جهان در تولید علم قرار دارد و در تربیت متخصص از پزشکی گرفته تا مهندسی علوم روز جهان همچون نانو، رباتیک، ژنتیک، هسته‌ای و … سرآمد کشورهای منطقه است» یادداشت زیر در پاسخ به آن برداشت نوشته شده است.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

عکاسی صحنه‌پردازی‌شده؛ از بازآفرینی واقعیت تا بیان مفهومی

 ایتمار بن گویر، وزیر امنیت اسرائیل خواستار «کشتارهای هدفمند هر شب» در نوار غزه شده است 

بن بست راهبردی آمریکا، تحولات منطقه ای و سناریو های پیش رو

اعتصاب هشداردهنده کارگران، بنادر دریایی را تا حد زیادی فلج کرد

کمدی الاهی یا کمدی انسانی؟ بالزاک و دانته

«نفوذ» اسم رمز امنیتی‌کردن جامعه