پنجشنبه ۱۳ دی ۱۴۰۳ - ۲۲:۲۸

پنجشنبه ۱۳ دی ۱۴۰۳ - ۲۲:۲۸

بیانیه حزب مشروطه ایران(لیبرال دموکرات) درباره بی حرمتی به آرامگاه غلامحسین ساعدی
بی‌تردید تعرض و بی‌حرمتی به مزار هر انسانی عملی نکوهیده و زشت است و ما قاطعانه عمل نابخردانه فردی مجهول الهویه ولی ناقص عقل و احتمالا مزدور، در اهانت به...
۱۲ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: سردبير ماه
نویسنده: سردبير ماه
چگونه دفن یک ملت ممکن است؟
أردوغان هم مثل بقیه دیکتاتورها بعنوان یک جنایتکار در ذهنها باقی خواهد ماند. کُردهای سوریه و ترکیه با حق انتخاب و تعیین سرنوشت رویاهای خود را باز تعریف و بازتوليد...
۱۲ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: شمی صلواتی
نویسنده: شمی صلواتی
به بهانه تولد فروغ، بانوی شعر معاصر ایران!
فروغ در دنیایی به دنیا آمد که به او تعلق نداشت و به دلیل ناسازگاری با فرهنگ و هنجارهای رایج، از معیارهای خوشبختی متداول فاصله داشت و بیشتر عمر کوتاه...
۱۲ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: شهناز قراگزلو
نویسنده: شهناز قراگزلو
بیانیه  ۲۴۰ تن: يک گام مثبت...
اقدام اوباشانه این جماعت فقط اهانت به یک شخصیت ادبی و یک چهره فرهنگی نیست. این اقدام بازتاب یک نظام فکری و یک اندیشه سیاسی ارتجاعی و فاشیستی است که...
۱۱ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: سیاوش
نویسنده: سیاوش
آیا سوریه یک استثنا بود یا باید منتظر اتفاقات مشابه در سایر کشورهای خاورمیانه باشیم؟
شاید سقوط دیکتاتوری ۵۰ ساله رژیم اسد، آغازگر دور سوم از بهار عربی باشد، به‌ویژه اگر نتیجه خوبی حاصل شود. این موضوع می‌تواند در آن کشورهایی اتفاق بیفتد که خیزش‌های...
۱۱ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: آصف بیات
نویسنده: آصف بیات
چه بر سر زنان سوریه خواهد آمد؟
رؤیا‌پردازی‌های انقلابی تقریباً همیشه پشتِ درِ خانه‌ها متوقف می‌شود، و این باید ما را فوق‌العاده خشمگین کند. لولا ایتوربه، آنارشیست و مبارز اسپانیایی، در سال ۱۹۳۵ نوشت: «به نظر می‌رسد که...
۱۰ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: مونا طحاوی
نویسنده: مونا طحاوی
قمارباز
در آن سال‌های دور، بودن در پایتخت، برایم جذابیتی دو چندان داشت. هم فیلم و سینما بود و کوه و هم سرکشی مدام به کتابخانه اخوی‌ها... اخوی بزرگ، کتابخانه‌اش یک...
۱۰ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان

چرا کازرون اهمیت دارد؟

کازرون شهری سنتی و مذهبی است. پایگاه سیاسی اصولگرایان و سبد رای آن‌ها در این شهر به صورت سنتی قدرتمند است. اینکه چنین شهری در اعتراض به سیاست‌های جمهوری اسلامی دست به تظاهرات گسترده می‌زند، نشان‌دهنده‌ی این امرِ با اهمیت است که حتی نیروهای نزدیک به هسته‌ی سخت قدرت نیز به سبب فشار معیشتی و بحران‌های ناشی از آن، به صف معترضین پیوسته‌اند.

تا لحظه‌ی تنظیم این یادداشت، حداقل شش نفر در درگیری‌های کازرون کشته شده‌اند. همچنین ده‌ها نفر از مردم زخمی و بازداشت شده‌اند. شهر در وضعیت فوق‌العاده‌ی امنیتی به سر می‌برد و درگیری‌های جسته و گریخته کماکان ادامه دارد. نیروهای امنیتی و انتظامی از شهرهای مختلف به کازرون گسیل شده‌اند و اختناق شدید در کازرون حاکم است.

اعتراض مردم کازرون به ارائه ی طرحی از سوی نماینده‌ی مردم کازرون در مجلس برای ایجاد یک شهر جدید و جدا کردن بخش‌هایی از این شهرستان است. حسین رضازاده، نماینده کازرون در مجلس، در زمان انتخابات وعده داده بود که دو شهرستان «کوهمره نودان» و «چنار شیجان» از توابع کازرون را به شهری مستقل از کازرون به نام کوه چناه تبدیل خواهد کرد. همچنین «یشاپور» و«مامزاده سید حسین» که جزو مناطق تاریخی، مذهبی و تفریحی شهرستان کازرون است در شهرستان جدید قرار می‌گیرند. مردم معتقدند با جدا شدن این بخش از شهر، معیشت‌شان به خطر خواهد افتاد و بیکاری در این شهر بیش از گذشته خواهد شد. در نتیجه با وجود اینکه مطالبات کازرون در ظاهر مشکلی در حوزه‌ی تقسیمات کشوری است، اما در واقع اعترضات پایه و مطالبه‌ی طبقاتی دارد و می‌توان آن را در امتداد اعترضات سراسری دی ماه سال نود و شش دید. اعتراضات مردم کازرون از یک سو، و برخورد وحشیانه و دور از انتظار نیروهای امنیتی و انتظامی با اعتراضات از سوی دیگر، موجب می‌شود کازرون از چند حیث حائز اهمیت ویژه باشد.

اول:

کازرون شهری سنتی و مذهبی است. پایگاه سیاسی اصولگرایان و سبد رای آن‌ها در این شهر به صورت سنتی قدرتمند است. اینکه چنین شهری در اعتراض به سیاست‌های جمهوری اسلامی دست به تظاهرات گسترده می‌زند، نشان‌دهنده‌ی این امرِ با اهمیت است که حتی نیروهای نزدیک به هسته‌ی سخت قدرت نیز به سبب فشار معیشتی و بحران‌های ناشی از آن، به صف معترضین پیوسته‌اند. در اعترضات دی ماه نود و شش هم این مساله وجود داشت و برخی از ده‌ها شهرِ معترض، به سابقه‌ی مذهبی-سنتی مسبوق بودند. در حقیقت مطالبات طبقاتی و معیشتی در بزنگاه می‌تواند بر هر امر حاشیه‌ای دیگری بچربد و حتی معتقدین به ایدئولوژی جمهوری اسلامی را به ضد آن بدل کند. قوه‌ی قهریه و ایدئولوژی دو تکیه‌گاه سیاسی جمهوری اسلامی در چهل سال گذشته بودند. اما هر دو در مقابل مطالبه‌ی نان و کار امکان های مشروعیت بخش خود را از دست می‌دهند.

دوم:

تداوم اعترضات با وجود سرکوب شدید وجه با اهمیت دیگری از اعتراضات کازرون است. مردم این شهر از مرداد نود و شش و با تجمع در مقابل دفتر امام جمعه‌ی این شهرستان، اعتراض خود به طرح نماینده‌ی مجلس را اعلام کردند. اما این اعترض با یک تجمع پایان نیافت. مقاومت طولانی مدت مردم کازرون که با تکامل فرم و محتوای اعتراضات و نهایتاً عقب‌نشینی حکومت از طرح مورد نظرش همراه بوده است نشان می دهد ماشین سرکوب در مواجهه با مقاومت طولانی مدت یا از کار می‌افتد و یا بی اثر می‌شود. افسانه‌ی توانایی جمهوری اسلامی برای کنترل اعترضات در شهرهای کوچک در اعترضات شهر صد و چهل هزار نفری کازرون عملاً رنگ باخت.

سوم:

همین تداوم اعترضات است که موجب شد مردم کازرون در سطح شکلی اعتراض خود را تا صفوف نماز جمعه بکشانند و نماز جمعه را که به صورت سنتی نمایش پروپاگاندای حکومت بود به محل اعتراض تبدیل کنند و در سطح محتوایی به شعار «دشمن ما همین جاست/ الکی میگن آمریکاست» برسند. مردم در وضعیت اختلال سیاسی و به فراخور وضعیت مبارزه و مطالبه چه در سطح فکری و چه در سطح عملی به تجربه و آگاهی سیاسی دست پیدا می‌کنند. آگاهی سیاسی امری نیست که بتوان آن را از بالا و با تشریح وضعیت اعتلا بخشید. این اعتلای ضرورت عینی است که موجب اعتلای آگاهی می‌شود. همچنین اعتلای مقاومت در کازرون به تجربه‌ی دیگر شهرها بدل می‌شود و همین امر به صورت دیالکتیکی مبارزه علیه مناسبات موجود در رژیم جمهوری اسلامی را تکامل می‌بخشد.

چهارم:

روحانی در نطقی که پس از فروکش کردن اعترضات دی ماه داشت، مدعی شد نیروی انتظامی در دی ماه حتی یک گلوله هم به سوی مردم شلیک نکرده است. هر چند در آن مقطع دستگیری‌های گسترده و قتل چندین نفر در بازداشت‌گاه‌ها ابزار حکومت برای سرکوب بود، اما جمهوری اسلامی برای حفظ وجهه‌ی بین‌المللی خود و دولت روحانی برای بازی در نقش پلیس خوب، تلاش کردند خشونت عیان کمتری در مقایسه با اعترضات مشابه اعمال کنند. اما در کازرون وضعیت به طور کلی متفاوت شد. نیروی انتظامی طبیعتاً با دستور مقامات بالا دستی خود رو به مردم آتش گشود و تاکنون قتل شش نفر در خلال اعتراضات تایید شده است. این مساله نشان از دستپاچگی حکومت از ترس تکرار اعتراضات سراسری دارد. اعتراضات دی ماه نود شش پایه‌ی طبقاتی و معیشتی داشت. اما از آن روز تاکنون هیچ بهبودی در وضع معیشت عموم مردم مشاهده نشده است. بلکه بالعکس با افزایش قیمت ارز و تورم فزاینده از یک سو و افزایش محدود حداقل حقوق از سوی دیگر، وضعت معیشتی نابسمان‌تر از گذشته شده است و جامعه هنوز در التهاب اعتراضات دی ماه به سر می‌برد. در نتیجه حکومت خوف این را دارد که کازرون آغازگر دوباره‌ی اعتراضات سراسری باشد.

طبق اظهارات معاون اول رئیس جمهور و استاندار، مطالبه‌گری مردم کازرون به نتیجه رسید. اما مطالبه‌ی فعلی، محاکمه‌ی آمران و عاملان قتل مردم بی گناه کازرون است. به نظر می‌رسد خشونت حکومت در کازرون دامنگیر حکومت خواهد شد و جمهوری اسلامی نخواهد توانست به سادگی پاسخگوی خون‌های ریخته شده در کازرون باشد.

بخش : سياست
تاریخ انتشار : ۲۷ اردیبهشت, ۱۳۹۷ ۱۱:۴۰ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

اهانت به مزار ساعدی حمله‌ای مستقیم به آزاد اندیشی و میراث فرهنگی ایران!

غلامحسین ساعدی نه فقط یک نویسنده، بلکه صدای رنج و امید مردم ایران بود. هرگونه بی‌احترامی به او یا دیگر چهره‌های فرهنگی، بی‌اعتنایی به میراثی است که هویت ما را شکل داده است. احترام به بزرگان هنر و ادبیات، وظیفه‌ای ملی و تاریخی است که پاسداشت فرهنگ و تاریخ ما را تضمین می‌کند.

ادامه »
سرمقاله

عفریت شوم جنگ را متوقف کنیم! دست در دست هم ندای صلح سردهیم!

مردم ایران تنها به دنبال صلح و تعامل و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز با تمام کشورهای جهان‌اند. انتظار مردم ما در وهلۀ اول از جمهوری اسلامی است که پای ایران را به جنگی نابرابر و شوم نکشاند مردم ما و مردم جنگ‌زده و بحران زدۀ منطقه، به ویژه غزه و لبنان، از سازمان ملل متحد نیز انتظار دارند که همۀ توان و امکاناتش را برای متوقف کردن اسراییل در تداوم و تعمق جنگ و در اولین مرحله برقراری فوری آتش‌بس به کار گیرد.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

دادگاه لاهه حکم بازداشت نتانیاهو، نخست‌وزیر؛ و گالانت وزیردفاع سابق اسرائیل را صادر کرد

دادگاه (لاهه) دلایل کافی برای این باور دارد که نتانیاهو و گالانت «عمداً و آگاهانه مردم غیرنظامی در نوار غزه را از اقلام ضروری برای بقای خود از جمله غذا، آب، دارو و تجهیزات پزشکی و همچنین سوخت و برق محروم کرده‌اند».

مطالعه »
یادداشت

نه به اعدام، نه به پایانی بی‌صدا و بی‌بازگشت!

همه ما که در بیرون این دیوارها زندگی می‌کنیم برای متوقف کردن این چرخه خشونت و نابرابری مسئولیت داریم و باید علیه آن اعتراض کنیم. سنگسار، اعدام یا هر مجازات غیرانسانی دیگر صرف نظر از نوع اتهام یا انگیزه و اعتقاد محکومان، چیزی جز نابودی و ظلم نیست و باید برای همیشه از دستگاه قضایی حذف شود.  نه به اعدام، نباید فقط شعاری باشد، بلکه باید به منشوری تبدیل شود که کرامت انسانی و حقوق برابر را برای همه، فارغ از جنسیت و جایگاه اجتماعی، به رسمیت بشناسد.

مطالعه »
بیانیه ها

اهانت به مزار ساعدی حمله‌ای مستقیم به آزاد اندیشی و میراث فرهنگی ایران!

غلامحسین ساعدی نه فقط یک نویسنده، بلکه صدای رنج و امید مردم ایران بود. هرگونه بی‌احترامی به او یا دیگر چهره‌های فرهنگی، بی‌اعتنایی به میراثی است که هویت ما را شکل داده است. احترام به بزرگان هنر و ادبیات، وظیفه‌ای ملی و تاریخی است که پاسداشت فرهنگ و تاریخ ما را تضمین می‌کند.

مطالعه »
پيام ها

پیام گروه کار روابط عمومی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) به مناسبت برگزاری دهمین کنگرهٔ سراسری حزب اتحاد ملت ایران اسلامی!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) تلاش‌های مؤثرحزب اتحاد ملت ایران اسلامی در جبههٔ اصلاحات برای ایجاد تغییر در اوضاع اسفناک کشور را ارزشمند می‌داند. حضور پررنگ زنان در شورای مرکزی حزب شما، گامی شایسته در راستای تقویت نقش زنان در عرصهٔ سیاسی کشور است.

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

بیانیه حزب مشروطه ایران(لیبرال دموکرات) درباره بی حرمتی به آرامگاه غلامحسین ساعدی

چگونه دفن یک ملت ممکن است؟

به بهانه تولد فروغ، بانوی شعر معاصر ایران!

بیانیه  ۲۴۰ تن: یک گام مثبت…

آیا سوریه یک استثنا بود یا باید منتظر اتفاقات مشابه در سایر کشورهای خاورمیانه باشیم؟

چه بر سر زنان سوریه خواهد آمد؟