چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۶

چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۶

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!
سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: هیئت سیاسی - اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: هیئت سیاسی - اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
رأی معترضان و عدم افزایش مشروعیت!
یادمان باشد که هرچه جامعه ضعیف‌تر شود، از فرصت‌ها و شانس‌هایی که در مسیر بهبود، تغییروتحول  پیش خواهد آمد، کمتر می‌توانیم استفاده کنیم و شانس‌های آینده ایران را از دست...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: کیوان صمیمی
نویسنده: کیوان صمیمی
انتخاب ایران آزادی و تجدد و دموکراسی است!
نیروی تجدد و دموکراسی یک قرن است که ایران مال همه‌ی ایرانیان است شعار اوست. اکنون نیروهای وسیعی از جنبش اسلامی نیز به همین نگاه پیوسته اند. در پهنه‌ی سیاست...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: امیر ممبینی
نویسنده: امیر ممبینی
جزئیات کشته شدن راضيهٔ رحمانی دختر ۲۴ سالهٔ لر با شلیک مأمور نیروی انتظامی!
سوم تیر ماه جاری رسانه‌ها نوشتند که دختری جوان به نام «راضیهٔ رحمانی» اهل روستای گویژه در شهرستان نورآباد استان لرستان با شلیک یکی از مأموران نیروی انتظامی جان باخت....
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: بهاره شبانکارئیان
نویسنده: بهاره شبانکارئیان
بیانیه نهضت آزادی ایران: رأی اعتراضی در گام دوم برای دکتر پزشکیان!
نهضت آزادی ایران در ادامه راهبردی که در مرحله اول در پیش گرفت، اتحاد ملت و تجمیع همه معترضان در مرحله دوم انتخابات را برای مقابله با مخالفان آزادی و...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: نهضت آزادی ایران
نویسنده: نهضت آزادی ایران
انتخابات مهندسی شده، راه يا بی‌راهه؟
    خانم وسمقی در ارتباط با انتخابات ریاست حمهوری در ایران تحلیلی داشته است. خانم وسمقی، زین میان؛ بر این باور است که اصلاح‌طلبان، اگر گمان می‌کنند که حکومت...
۱۲ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: صدیقه وسمقی
نویسنده: صدیقه وسمقی
جرون
جرون، ای سیلی خورده ی زمان، ای معامله های پشت پرده ی آن زمان، ای تاریخ دیروز و امروز من، از رنگ و شرنگ، تا کیسه های زر ...
۱۲ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: کاوه داد
نویسنده: کاوه داد

چرا کازرون اهمیت دارد؟

کازرون شهری سنتی و مذهبی است. پایگاه سیاسی اصولگرایان و سبد رای آن‌ها در این شهر به صورت سنتی قدرتمند است. اینکه چنین شهری در اعتراض به سیاست‌های جمهوری اسلامی دست به تظاهرات گسترده می‌زند، نشان‌دهنده‌ی این امرِ با اهمیت است که حتی نیروهای نزدیک به هسته‌ی سخت قدرت نیز به سبب فشار معیشتی و بحران‌های ناشی از آن، به صف معترضین پیوسته‌اند.

تا لحظه‌ی تنظیم این یادداشت، حداقل شش نفر در درگیری‌های کازرون کشته شده‌اند. همچنین ده‌ها نفر از مردم زخمی و بازداشت شده‌اند. شهر در وضعیت فوق‌العاده‌ی امنیتی به سر می‌برد و درگیری‌های جسته و گریخته کماکان ادامه دارد. نیروهای امنیتی و انتظامی از شهرهای مختلف به کازرون گسیل شده‌اند و اختناق شدید در کازرون حاکم است.

اعتراض مردم کازرون به ارائه ی طرحی از سوی نماینده‌ی مردم کازرون در مجلس برای ایجاد یک شهر جدید و جدا کردن بخش‌هایی از این شهرستان است. حسین رضازاده، نماینده کازرون در مجلس، در زمان انتخابات وعده داده بود که دو شهرستان «کوهمره نودان» و «چنار شیجان» از توابع کازرون را به شهری مستقل از کازرون به نام کوه چناه تبدیل خواهد کرد. همچنین «یشاپور» و«مامزاده سید حسین» که جزو مناطق تاریخی، مذهبی و تفریحی شهرستان کازرون است در شهرستان جدید قرار می‌گیرند. مردم معتقدند با جدا شدن این بخش از شهر، معیشت‌شان به خطر خواهد افتاد و بیکاری در این شهر بیش از گذشته خواهد شد. در نتیجه با وجود اینکه مطالبات کازرون در ظاهر مشکلی در حوزه‌ی تقسیمات کشوری است، اما در واقع اعترضات پایه و مطالبه‌ی طبقاتی دارد و می‌توان آن را در امتداد اعترضات سراسری دی ماه سال نود و شش دید. اعتراضات مردم کازرون از یک سو، و برخورد وحشیانه و دور از انتظار نیروهای امنیتی و انتظامی با اعتراضات از سوی دیگر، موجب می‌شود کازرون از چند حیث حائز اهمیت ویژه باشد.

اول:

کازرون شهری سنتی و مذهبی است. پایگاه سیاسی اصولگرایان و سبد رای آن‌ها در این شهر به صورت سنتی قدرتمند است. اینکه چنین شهری در اعتراض به سیاست‌های جمهوری اسلامی دست به تظاهرات گسترده می‌زند، نشان‌دهنده‌ی این امرِ با اهمیت است که حتی نیروهای نزدیک به هسته‌ی سخت قدرت نیز به سبب فشار معیشتی و بحران‌های ناشی از آن، به صف معترضین پیوسته‌اند. در اعترضات دی ماه نود و شش هم این مساله وجود داشت و برخی از ده‌ها شهرِ معترض، به سابقه‌ی مذهبی-سنتی مسبوق بودند. در حقیقت مطالبات طبقاتی و معیشتی در بزنگاه می‌تواند بر هر امر حاشیه‌ای دیگری بچربد و حتی معتقدین به ایدئولوژی جمهوری اسلامی را به ضد آن بدل کند. قوه‌ی قهریه و ایدئولوژی دو تکیه‌گاه سیاسی جمهوری اسلامی در چهل سال گذشته بودند. اما هر دو در مقابل مطالبه‌ی نان و کار امکان های مشروعیت بخش خود را از دست می‌دهند.

دوم:

تداوم اعترضات با وجود سرکوب شدید وجه با اهمیت دیگری از اعتراضات کازرون است. مردم این شهر از مرداد نود و شش و با تجمع در مقابل دفتر امام جمعه‌ی این شهرستان، اعتراض خود به طرح نماینده‌ی مجلس را اعلام کردند. اما این اعترض با یک تجمع پایان نیافت. مقاومت طولانی مدت مردم کازرون که با تکامل فرم و محتوای اعتراضات و نهایتاً عقب‌نشینی حکومت از طرح مورد نظرش همراه بوده است نشان می دهد ماشین سرکوب در مواجهه با مقاومت طولانی مدت یا از کار می‌افتد و یا بی اثر می‌شود. افسانه‌ی توانایی جمهوری اسلامی برای کنترل اعترضات در شهرهای کوچک در اعترضات شهر صد و چهل هزار نفری کازرون عملاً رنگ باخت.

سوم:

همین تداوم اعترضات است که موجب شد مردم کازرون در سطح شکلی اعتراض خود را تا صفوف نماز جمعه بکشانند و نماز جمعه را که به صورت سنتی نمایش پروپاگاندای حکومت بود به محل اعتراض تبدیل کنند و در سطح محتوایی به شعار «دشمن ما همین جاست/ الکی میگن آمریکاست» برسند. مردم در وضعیت اختلال سیاسی و به فراخور وضعیت مبارزه و مطالبه چه در سطح فکری و چه در سطح عملی به تجربه و آگاهی سیاسی دست پیدا می‌کنند. آگاهی سیاسی امری نیست که بتوان آن را از بالا و با تشریح وضعیت اعتلا بخشید. این اعتلای ضرورت عینی است که موجب اعتلای آگاهی می‌شود. همچنین اعتلای مقاومت در کازرون به تجربه‌ی دیگر شهرها بدل می‌شود و همین امر به صورت دیالکتیکی مبارزه علیه مناسبات موجود در رژیم جمهوری اسلامی را تکامل می‌بخشد.

چهارم:

روحانی در نطقی که پس از فروکش کردن اعترضات دی ماه داشت، مدعی شد نیروی انتظامی در دی ماه حتی یک گلوله هم به سوی مردم شلیک نکرده است. هر چند در آن مقطع دستگیری‌های گسترده و قتل چندین نفر در بازداشت‌گاه‌ها ابزار حکومت برای سرکوب بود، اما جمهوری اسلامی برای حفظ وجهه‌ی بین‌المللی خود و دولت روحانی برای بازی در نقش پلیس خوب، تلاش کردند خشونت عیان کمتری در مقایسه با اعترضات مشابه اعمال کنند. اما در کازرون وضعیت به طور کلی متفاوت شد. نیروی انتظامی طبیعتاً با دستور مقامات بالا دستی خود رو به مردم آتش گشود و تاکنون قتل شش نفر در خلال اعتراضات تایید شده است. این مساله نشان از دستپاچگی حکومت از ترس تکرار اعتراضات سراسری دارد. اعتراضات دی ماه نود شش پایه‌ی طبقاتی و معیشتی داشت. اما از آن روز تاکنون هیچ بهبودی در وضع معیشت عموم مردم مشاهده نشده است. بلکه بالعکس با افزایش قیمت ارز و تورم فزاینده از یک سو و افزایش محدود حداقل حقوق از سوی دیگر، وضعت معیشتی نابسمان‌تر از گذشته شده است و جامعه هنوز در التهاب اعتراضات دی ماه به سر می‌برد. در نتیجه حکومت خوف این را دارد که کازرون آغازگر دوباره‌ی اعتراضات سراسری باشد.

طبق اظهارات معاون اول رئیس جمهور و استاندار، مطالبه‌گری مردم کازرون به نتیجه رسید. اما مطالبه‌ی فعلی، محاکمه‌ی آمران و عاملان قتل مردم بی گناه کازرون است. به نظر می‌رسد خشونت حکومت در کازرون دامنگیر حکومت خواهد شد و جمهوری اسلامی نخواهد توانست به سادگی پاسخگوی خون‌های ریخته شده در کازرون باشد.

بخش : سياست
تاریخ انتشار : ۲۷ اردیبهشت, ۱۳۹۷ ۱۱:۴۰ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

هفته‌ای که گذشت، دوم تا هشتم تیرماه

رهبر حکومت تاب نیاورد گاه که کارگزاران خود را نامرغوب دید. خود بر صحنه آمد و خواستار مشارکت حداکثری شد و فتوا داد که نباید با کسانی که “ذره‌ای با انقلاب و امام و نظام اسلامی زاویه دارند” همکاری کرد. به‌زبان دیگر نباید به کسانی که ممکن است نفر دوم حکومت شوند و در سر خیال همکاری با ناانقلابین دارند، رای داد. اشاره‌ای سرراست به آن تنها نامزدی که از تعامل با جهان می‌گوید.

مطالعه »
یادداشت
بیانیه ها

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
بیانیه ها

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

مطالعه »
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

رأی معترضان و عدم افزایش مشروعیت!

انتخاب ایران آزادی و تجدد و دموکراسی است!

جزئیات کشته شدن راضیهٔ رحمانی دختر ۲۴ سالهٔ لر با شلیک مأمور نیروی انتظامی!

بیانیه نهضت آزادی ایران: رأی اعتراضی در گام دوم برای دکتر پزشکیان!

انتخابات مهندسی شده، راه یا بی‌راهه؟