چهارشنبه سوری یکی از جشنهای ایرانی است که از غروب آخرین سهشنبهٔ ماه اسفند، تا پس از نیمهشب تا آخرین چهارشنبهٔ سال، برگزار میشود و برافروختن و پریدن از روی آتش مشخصهٔ اصلی آن است.
این جشن از جشنهای بسیار مهم ایران است که هر سال برگزار میشود.جشن آتش در واقع پیشدرآمد جشن نوروز است که نوید دهنده رسیدن بهار و تازه شدن طبیعت است.اما این جشن زیبا, به شدت با مخالفت های مسئولان حکومت جمهوری اسلامی روبرو شد. از همان آغاز تاسیس این دستگاه ضد ملی و ضد فرهنگ ایرانی, تمامی تلاش خود را به کار بردند تا با عناوین مختلف, از برگزاری جشن نوروز و مقدمه آن که همین چهارشنبه سوری است, که به بیانی یکی از قدیمی ترین جشن های ملی و غیر مذهبی بشری است, جلوگیری کنند و یا حداقل, از ارزش های آن بکاهند, و در عوض,اعیاد اسلامی را جانشین آن نمایند. در سال های جنگ ۸ ساله, به بهانه جنگ و جانباختگان میدان های جنگ, سعی می کردند تا مردم را در مقابل خانواده های جانباختگان قرار دهند و از پرداختن به مراسم نوروز, چیدن هفت سین و جشن چهارشنبه سوری به هر ترتیبی جلوگیری نمایند. که تقریبا, با واکنش شهروندان تمامی شهر های ایران مواجه شدند. در گیری های شدیدی بین برگزار کنندگان و ماموران امنیتی و” حزب اللهی” ها به وجود می آمد .و در مواردی, حتی با سلاح های جنگی, به جوانان حمله کرده و باعث مجروح شدن هزاران مردمی شدند که فقط می خواستند از اعیاد هزاران ساله ملی خود, پاسداشت نمایند.
آیت الله مرتضی مطهری, همانند دکتر محمد بهشتی و محمد رضا باهنر که در رژیم محمدرضا پهلوی,از تدوین کنندگان کتاب های درسی مدارس بودند, وعلاوه بر آن, همزمان, در ده ها منبر و مسجد, تبلیغات ضد فرهنگ ایرانی را در آن ها پیش می بردند, مراسم چهارشنبه سوری را در کتاب” خدمات متقابل اسلام به ایران” مذموم دانسته و بر پا کنندگان آن را, مردم جاهل و نادان خطاب کرده است. ناصر مکارم شیرازی از مراجع تقلید شیعه نیز آتشبازی چهارشنبه سوری را “حرام، یک سنت خرافی و اسراف در مال” خواندهاست. عبدالله جوادی آملی از دیگر مراجع تقلید شیعه نیز چهارشنبه سوری را “خلاف عقل و شرع و سنتی پوچ ” دانسته و سید علی خامنهای رهبر جمهوری اسلامی نیز, بارها این مراسم را نکوهش کرده است. او در سخنرانی نوروزی سال ۱۳۷۸خود در مشهد, چهارشنبهسوری را نکوهش کرد.و در اسفندماه سال ۱۳۸۸، او در پاسخ به سوالی دربارهٔ مراسم چهارشنبه سوری، این مراسم را “مستلزم ضرر و فساد” دانست و خواستار اجتناب از آن شد. اما عزم ملی در پاسداشت نوروز و مقدمه بهاری آن, چهارشنبه سوری, بسیار قوی است و مردم کشور ما علیرغم برخورد های نفرت انگیز نیروهای امنیتی حکومت و علمای دینی, هر سال, بهتر و با شکوه تر, مراسم نوروزانه را بر پا می نمایند. در واقع, علاوه بر جشن نوروز, چهارشنبه سوری نیز بر جمهوری اسلامی تحمیل شده است. چهارشنبه سوری, بر همگان شاد باد!
سه شنبه ۲۴ اسفند ۱۴۰۰-۱۵ مارس ۲۰۲۲