سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۲۳ تیر, ۱۴۰۵ ۲۳:۳۰

سه شنبه ۲۳ تیر ۱۴۰۵ - ۲۳:۳۰

چهار روز پر تلاطم

تمامی‌ این موارد دال بر آن نیست که ما نقش آقای هاشمی را در برقراری استبداد دینی در کشور نبینیم. همینطور مدعی حقوق از دست رفته خود در این سالها نباشیم. ما باید مطالبات خود را از ایشان داشته باشیم، عقلانیست که نیروهای سیاسی اگر می‌‌خواهند به پای صندوقهای رای بروند، با بیان و خواست مطلباتشان پا پیش گذارند؛ موجودیت خود و تاثیر گذاریشان را نشان دهند. هدف داغ کردن تنور انتخابات یا مشروعیت دادن به نظام جمهوری اسلامی نیست، بلکه یکی‌ از اساس جمهوریت همین انتخابات است که ما میتوانیم آن را پاس بداریم و تنها جائی‌ است که میتوانیم در سرنوشتمان تاثیر گذر باشیم.

Getting your Trinity Audio player ready...

بالاخره ثبت نام انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۹۲ به پایان رسید، , حضور کاندیداهای متفاوت و رنگارنگ در این دور کما فی سابق به چشم میخورد. کمتر از ده زن در انتخابات به شکل نمادین ظاهراً کاندیدا شد ه اند، و همینطور از اقشار و نسلهای گوناگون، اما مسئله اصلی‌ حضور کاندیداهای تاثیر گذار در روند شرایط کشور بود. بسیاری از ایرانیان نگران و منتظر چشم به خیابان پاستور دوخته بودند که آیا آنها خواهند آمد؟
در این چهار روز کاندیداهای ائتلاف ۳ گانه، برخی‌ از اصلاح طلبان مستقل، جنا‌ههای محافظه‌کار و دولتیان و در پایان روز چهارم آقایان هاشمی رفسنجانی‌ و اسفندیار رحیم مشائی ثبت نام کردند. البته این بخشی از دغدغه مردم بود؛ حال باید منتظر تصمیمات شورای نگهبان که مسئول برسی‌ صلاحیت ثبت نام کنندگان است، باشیم. صحبت من بر سر دو کاندیدای اصلی‌،  یعنی رفسنجانی‌ و مشائی است. با توجه به مسئولیت آقای رفسنجانی‌ به عنوان رئیس تشخیص مصلحت نظام که از طرف رهبر تعین شده است، اینگونه به نظر می‌رسد که صلاحیتش تایید شود؛ عدم صلاحیت رفسنجانی‌ به مثابه زیر سئوال بردن انقلاب است. در مورد رحیم مشائی، رهبر با ارسال نامه ای از انتخاب ایشان به عنوان معاون اول ریاست جمهوری ممانعت بعمل آورد. در واقع رهبر خواهان آن بود که او در دولت پست بالایی نداشته باشد. احتمال تایید مشائی خیلی‌ ضعیف به نظر می‌رسد. از محبوبیت احمدی‌ نژاد در این مدت بین مردم به دلیل شرایط بغرنج اقتصادی کاسته شده است، که این در مورد رحیم مشائی نیز صدق می‌کند.
اما هاشمی‌ رفسنجانی‌، پیر سیاستمدار و از بنیانگذاران جمهوری اسلامی . آقای هاشمی دارای اتوریته در جامعه، دو دوره ریاست جمهوری، فرماندهی نیروهای مسلح، ریاست مجلس خبرگان و فعلا ریاست تشخیص مصلحت نظام را در کارنامه سیاسی خود دارد. رفسنجانی‌ اکنون به نوعی نماینده نیروهای اصولگرا که وابستگی مستقیم ایشان به آنان است و اصلاح طلبان دولتی است؛ اصلاح طلبان به دلیل حصر خانگی کاندیداهایشان از دوره قبل انتخابات ریاست جمهوری به منظور اعتراض، از معرفی یک نماینده واحد خودداری کردند، و در ائتلاف با رفسنجانی‌ و احتمالا درخواست مطالبات و پیرو گفتگوهائی چتر حمایتی خود را بر سر هاشمی‌ باز میکنند. به نظر می‌رسد ایشان کاندیدای مشترک این دو گروه باشد.
می‌ توان گمانه زنی کرد که رفسنجانی‌ میتواند در مهار کردن فقر، سر و سامان بخشیدن به اقتصاد، کنترل اختلال در روند سیاسی کشور، برقراری تعادل در روابط بین الملل و مسٔله انرژی هسته ای، گامهائی بردارد.
تمامی‌ این موارد دال بر آن نیست که ما نقش آقای هاشمی را در برقراری استبداد دینی در کشور نبینیم. همینطور مدعی حقوق از دست رفته خود در این سالها نباشیم. ما باید مطالبات خود را از ایشان داشته باشیم، عقلانیست که نیروهای سیاسی اگر می‌‌خواهند به پای صندوقهای رای بروند، با بیان و خواست مطلباتشان پا پیش گذارند؛ موجودیت خود و تاثیر گذاریشان را نشان دهند. هدف داغ کردن تنور انتخابات یا مشروعیت دادن به نظام جمهوری اسلامی نیست، بلکه یکی‌ از اساس جمهوریت همین انتخابات است که ما میتوانیم آن را پاس بداریم و تنها جائی‌ است که میتوانیم در سرنوشتمان تاثیر گذر باشیم.
شرایط بسیار وخیم اقتصادی ایران،شرایط خاص منطقه و ژئوپلیتیکی کشور ، احتمال تحریم‌های بیشتر و شدت بخشیدن به آن، احتمال حمله نظامی اسرائیل به کشور(مانند سوریه)، دفاع از منافع ملی‌ کشور و حفظ یکپارچگی ایران، ما را بر آن می‌دارد که با بیان مطالبتمان در سرنوشت کشور، در این برهه نقش خود را ایفا کنیم.

تاریخ انتشار : ۲۳ اردیبهشت, ۱۳۹۲ ۳:۵۸ ب٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

افزایش تنش در تنگه هرمز و جنوب ایران، روند مذاکرات را تهدید می‌کند!

هیئت سیاسی- اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت): افزایش تنش در تنگه هرمز و جنوب ایران، در پی تلاش امریکا برای ایجاد مسیر جنوبی کشتیرانی و حملات متقابل دو کشور، تفاهم‌نامه را در معرض فروپاشی قرار داده است؛ وضعیتی که بدون خویشتنداری و دیپلماسی می‌تواند روند مذاکرات و ثبات منطقه را به‌شدت تهدید کند.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »

تنش حقوقی و سیاسی در شورای امنیت بر سر آینده پرونده هسته‌ای ایران

شهناز قراگزلو: ایالات متحده نیز از مواضع کشورهای اروپایی پشتیبانی کرد. نماینده آمریکا استدلال‌های روسیه و چین درباره پایان اعتبار قطعنامه ۲۲۳۱ را رد کرد و بر ضرورت ادامه بررسی پرونده هسته‌ای ایران در شورای امنیت تأکید داشت.

مطالعه »

گل به‌خودی فیفا در دادن میزبانی جام جهانی به آمریکا و کانادا و نادیده گرفتن تبعیض نسبت به تیم های شرکت کننده…

گودرز اقتداری: تیم ملی همانگونه که در جام جهانی ۲۰۲۲ در قطر هم هدف تظاهرات مخالفین جمهوری اسلامی قرار گرفت در این بازیها نیز با تقابل مخالفین جمهوری اسلامی بویژه طرفداران سلطنت روبرو خواهذ بود. پیش بینی ها اما انست که این بار شاید بخاطر میزبانی در امریکا و کانادا که هر دو میزبان صد ها هزار ایرانی متمایل به رضا پهلوی هستند، امکان در گیری های بیشتر محتمل‌تر است…. در دیدگاه ما اما تیم ملی تیم تمام مردم ایران است و در این شرایط که کشور هدف حملات و خسارات بی‌بدیل در تاریخ معاصر خود بوده است پیروزی تیم ملی و حمایت عمومی هم‌وطنان برای ایجاد اتحاد و هم‌بستگی ملی بیش لز پیش ضروری و مورد انتظار است. ما مانند همه هنرمندان و روشنفکران میهن تحت ستم‌مان ورزش‌کارانی که با پرچم ایران در هر میدانی مبارزه میکنند را نیز فرزند ایران و از ان خود میدانیم و پیروزی هایشان را در میدان‌های جهانی ارج می‌گذاریم.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

ایستادن میان دستاورد و عقب‌ماندگی | ارزیابی ایران در شاخص‌های توسعه پایدار ۲۰۲۶

سلطنت‌طلبی و دعوت به مداخله خارجی

‍ زنگ‌ها برای که به صدا درمی‌آید

پایان فوری جنگ درتمام جبهه ها واحترام به حق حاکمیت؛ ارمغان صلح

ایران امروز و ضرورت شنیدن صدای منتقدان مصلح

توسعه از کجــــــا شروع می‌شود؟