سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۷ خرداد, ۱۴۰۵ ۱۴:۴۴

پنجشنبه ۷ خرداد ۱۴۰۵ - ۱۴:۴۴

چهره درخشان و فراموش ناشدنی جبهه ملی ایران

او در جریان مدافعات ماندگار خود گفت که «ما سه سال حکومت کردیم و حتی یک نفر مخالف خودرا نکشتیم». او سرانجام در سحرگاه روز 19 آبان 1333 با برانکار به میدان تیر لشکر دو زرهی برده شده و به جوخه اعدام سپرده شد. او قبل از اجرای حکم تیرباران این جملات را برزبان آورد «مرگ حق است ومن از مرگ ابائی ندارم آنهم چنین مرگ پر افتخاری. من میمیرم که نسل جوان ایران از مرگ من عبرتی گرفته وبا خون خود از وطنش دفاع کرده و نگذارد جاسوسان اجنبی بر این کشور حکومت نمایند».

او در روز ۲۲ مهرماه سال ۱۳۲۸ در سن ۳۲ سالگی یکی از ۲۰ نفری بود که همراه دکتر مصدق در اعتراض به روند انتخابات دوره شانزدهم مجلس شورای ملی در تحصن دربار شرکت داشت. او سپس در اول آبانماه همانسال در جلسه ای که در منزل دکتر مصدق تشکیل شد پیشنهاد ایجاد یک تشکل سیاسی با هدف کسب آزادی واستقلال ایران را مطرح کرد و حتی نام این تشکل یعنی «جبهه ملی ایران» را او پیشنهاد نمود. و هم او بود که بنا بر نوشته دکتر مصدق در آن سازمان تازه تاسیس یافته طرح ملی شدن صنعت نفت ایران را به عنوان طرح بنیادین برای تحصیل استقلال و آزادی عنوان نمود. او روزنامه نگار شجاعی بود که باقلمی برا و آتشین دردهای مزمن جامعه ایران را فریاد میکرد و مطالبات ملت ایران را بی پرده بیان میداشت. او در روز ۲۶ بهمن ماه ۱۳۳۰ در سالگرد روزنامه نگار همفکرش، محمد مسعود مشغول سخنرانی بود که جوانی ۱۶ ساله از اعضای جمعیت فدائیان اسلام از فاصله نزدیک او را مورد اصابت گلوله قرارداد و وقتی چند نفر از دوستانش پیکرخونین او را به بیمارستان میبردند او چندبار به آنها روکرد و گفت «دیدید بالاخره انگلیس ها مرا کشتند». او پس از کودتای ننگین و بیگانه ساخته ۲۸ مرداد ۳۲ چند ماه در اختفا به سربرد و در همان شرایط هم دست از مبارزه نکشید و برای نشریات نهضت مقاومت ملی مقاله نوشت. او سرانجام در روز ۶ اسفندماه ۳۲ با شناخته شدن مخفیگاهش به چنگ دژخیمان کودتاچی گرفتار شد. او در همان ساعات اولیه بازداشت، در جلو شهربانی و در زیر نظارت ماموران حکومت نظامی مورد تهاجم سازمان یافته چاقوکشان حرفه ای وابسته به حکومت قرارگرفت و بدنش با سیزده ضربه چاقو مجروح گردید. او در جریان مدافعات ماندگار خود گفت که «ما سه سال حکومت کردیم و حتی یک نفر مخالف خودرا نکشتیم». او سرانجام در سحرگاه روز ۱۹ آبان ۱۳۳۳ با برانکار به میدان تیر لشکر دو زرهی برده شده و به جوخه اعدام سپرده شد. او قبل از اجرای حکم تیرباران این جملات را برزبان آورد «مرگ حق است ومن از مرگ ابائی ندارم آنهم چنین مرگ پر افتخاری. من میمیرم که نسل جوان ایران از مرگ من عبرتی گرفته وبا خون خود از وطنش دفاع کرده و نگذارد جاسوسان اجنبی بر این کشور حکومت نمایند».

 

او فاطمی بود، دکترسیدحسین فاطمی، وزیرامورخارجه دولت ملی مصدق.

 

تــهران – جــبهه ملــی ایـران

۱۹ آبان ۱۳۹۳

تاریخ انتشار : ۱۹ آبان, ۱۳۹۳ ۷:۱۷ ب٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

به مناسبت سالروز پیروزی بر نازیسم؛ هیچ نیروی اهریمنی نمی‌تواند بر مردمی متحد پیروز شود

هیئت سیاسی- اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت): همان‌گونه که اتحاد شوروی در ژوئن ۱۹۴۱ با اتکای به اتحاد مردمی در برابر تجاوز ایستاد، ایران نیز در اسفند ۱۴۰۴ دچار تحولی بزرگ شد. همبستگی مردم در دفاع از میهن، که به عین دریافتند فرزندانشان در نیروهای مسلح، به اتکای پشتیبانی جامعه است که قادرند از کشورشان در برابر خطر موجودیتی دفاع کنند.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »

ترامپ، توافق با جمهوری اسلامی ایران و پیمان ابراهیم

چنین می‌نماید که زور ترامپ برای خلق «بیگ بنگ»ی نو چندان پرزور نیست.

گره «پیوستن عربستان و قطر به پیمان ابراهیم» به پایان جنگ با ایران را قطر و عربستان به کوری کشاندند.

کوری گره همزمان پیام روشنی را با خود دارد؛

بدون ایران، نظمی نو در منطقه، باختر آسیا؛ حاکم نخواهد شد.

آمریکا باید در ملاحظات سیاسی خود نقش ایران را از «تهدید» به «بازیگر ضروری» بازتعریف کند.

ایران دیری‌ست در پی شناسایی این نقش خود از سوی امریکا بوده است.

مطالعه »

گل به‌خودی فیفا در دادن میزبانی جام جهانی به آمریکا و کانادا و نادیده گرفتن تبعیض نسبت به تیم های شرکت کننده…

گودرز اقتداری: تیم ملی همانگونه که در جام جهانی ۲۰۲۲ در قطر هم هدف تظاهرات مخالفین جمهوری اسلامی قرار گرفت در این بازیها نیز با تقابل مخالفین جمهوری اسلامی بویژه طرفداران سلطنت روبرو خواهذ بود. پیش بینی ها اما انست که این بار شاید بخاطر میزبانی در امریکا و کانادا که هر دو میزبان صد ها هزار ایرانی متمایل به رضا پهلوی هستند، امکان در گیری های بیشتر محتمل‌تر است…. در دیدگاه ما اما تیم ملی تیم تمام مردم ایران است و در این شرایط که کشور هدف حملات و خسارات بی‌بدیل در تاریخ معاصر خود بوده است پیروزی تیم ملی و حمایت عمومی هم‌وطنان برای ایجاد اتحاد و هم‌بستگی ملی بیش لز پیش ضروری و مورد انتظار است. ما مانند همه هنرمندان و روشنفکران میهن تحت ستم‌مان ورزش‌کارانی که با پرچم ایران در هر میدانی مبارزه میکنند را نیز فرزند ایران و از ان خود میدانیم و پیروزی هایشان را در میدان‌های جهانی ارج می‌گذاریم.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

گل به‌خودی فیفا در دادن میزبانی جام جهانی به آمریکا و کانادا و نادیده گرفتن تبعیض نسبت به تیم های شرکت کننده…

تاثیرات جنگ و بحران‌ها بر بهداشت زنان، به مناسبت ۲۸ ماه مه

مورخ آمریکایی: «هر دولتی که با حمایت ایالات متحده به قدرت برسد، فاقد مشروعیت خواهد بود.»

ترامپ، توافق با جمهوری اسلامی ایران و پیمان ابراهیم

تعویق مذاکرات غنی‌سازی هسته‌ای تا زمان دستیابی به توافقی برای پایان دادن به جنگ و باز کردن تنگه هرمز.

از غزه تا میناب | کودکان در جنگ | برنامه ویژه دوره هفدهم جشنواره بین‌المللی سینمای تبعید – سوئد